'Bosz wil Ajax tussen de vijf en zeven miljoen betalen voor 'Lieblingsschüler''
Vrijdag, 17 mei 2019 om 20:38

De Telegraaf maakte vrijdagochtend al melding van de interesse van Bayer Leverkusen in Daley Sinkgraven en uit Duitsland komen nu ook berichten door over de verregaande plannen van de club van trainer Peter Bosz. De oefenmeester, in het verleden een seizoen werkzaam in Amsterdam, zou zelfs al persoonlijk met de middenvelder annex linksback gesproken hebben over een verhuizing naar de BayArena.

BILD meldt vrijdagavond dat de Nederlandse oefenmeester Sinkgraven graag voor volgend seizoen aan zijn selectie toe wil voegen. De Duitse boulevardkrant omschrijft de speler als Bosz' Lieblingsschüler, het 'lievelingetje van de meester', aangezien het de huidige trainer van Die Werkself was die Sinkgraven op de linksbackpositie neerzette en stelde dat hij als vleugelverdediger 'de wereldtop kon halen'.

De 23-jarige voormalig jeugdinternational werd in de zomer van 2015 als middenvelder voor zeven miljoen euro opgepikt bij sc Heerenveen, maar slaagde er in Amsterdam nooit in om in die linie een basisplaats te veroveren. In het jaar dat Bosz de scepter zwaaide in de Johan Cruijff ArenA was hij als linksback echter wel een vaste waarde en ook dit seizoen maakte hij, na lang blessureleed, op die positie minuten.

Leverkusen zou bereid zijn om Ajax een bedrag dat tussen de vijf en zeven miljoen euro ligt te betalen voor Sinkgraven. De Amsterdammers zouden daardoor de transfersom die zij jaren geleden overmaakten naar Friesland bijna of in zijn geheel terug kunnen verdienen. Sinkgraven ligt nog tot medio volgend jaar vast bij de kampioen van Nederland en ziet met Lisandro Martínez nog een extra concurrent voor de linksbackpositie binnenkomen.

Meer nieuws
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
4
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
3
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
10
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
21
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (44)

 
Kukelekoki
 
17
17 mei 2019 om 20:41
Tenzij hij zelf aangeeft heel graag te willen zou ik dit niet doen. Die paar centen maken het verschil niet. Dan kan je hem er net zo goed bijhouden.
 
Zytto34
 
91
17 mei 2019 om 20:49
Waar zie jij Sinkgraven volgend jaar spelen? Waarschijnlijk weer 3de linksback (met komst Martinez) en 6de middenvelder. Die jongen moet je zo'n transfer met een trainer die het echt in hem ziet zitten gunnen. Als ze 5 tot 7 miljoen betalen speel je toch bijna quitte en dat voor een speler die 2 jaar geblesseerd is geweest. Spelers als Sinkgraven, Kristensen, Lamprou, De Wit en Labyad moet je daarnaast ook gewoon doorselecteren en nieuwe talenten de kans geven op die posities. Een Lang, Kotarski, Dest of Traore zijn echt niet veel minder dan die spelers. Zou zonde zijn om een Dest of Lang te laten lopen doordat je Kristensen en Sinkgraven nog 1 jaartje wil aanzien.
 
Kukelekoki
 
21
17 mei 2019 om 20:57
Ik gun het hem van harte. Daarom zeg ik ook: tenzij hij zelf aangeeft heel graag te willen. Hij zal inderdaad niet tegen de basis aanzitten, maar ik heb hem altijd wel een aardige speler gevonden. Ik geef alleen aan dat in mijn optiek zo'n transfersom voor Ajax niet opweegt tegen het achter de hand hebben van zo'n speler.
 
Zytto34
 
12
17 mei 2019 om 21:09
Ik vind de transfersom wel opwegen tegen het achter de hand hebben van zo'n speler eerlijk gezegd, want hij heeft een aflopend contract bij Ajax. Even kijkend naar dit seizoen zal Sinkgraven misschien 5 keer invallen omdat het echt nodig is, nog 10 keer de laatste 15 minuten even spelen en nog een paar bekerduels. Laat je echt 7 miljoen lopen voor 15 invalbeurten en wat bekerduels? Zeker nu Martinez komt voor zijn positie?
 
Kukelekoki
 
15
17 mei 2019 om 21:33
Bij Sinkgraven heb ik er nog wel wat geloof in als hij blessurevrij blijft. Dat is voor mij ook het verschil met Kristensen, de Wit en Labyad. Die vind ik gewoon niet goed genoeg. Dat hij laatst op een belangrijk moment mocht invallen geeft toch wel aan dat op de goede weg is. Het zou zo maar een speler kunnen zijn die verrast als hij een goede voorbereiding draait. Aan de andere kant valt er voor jouw argument ook wel wat te zeggen. Ik zou er ook niet om rouwen als ze hem wel verkopen.
 
Primetime
 
6
17 mei 2019 om 21:39
Kristensen, de Wit en Labyad tenminste altijd beschikbaar. Als Sinkgraven een 'blessurevrij' seizoen zoals in 2016/2017 bij Bosz, dan mist hij zelfs nog minimaal 15 wedstrijden.
 
Postduif
 
3
17 mei 2019 om 23:07
@zytto34 ik weet niet hoe houd je bent, maar dit klinkt erg kinderachtig zoals je reageert op het bericht.ik snap ook wel dat het moeilijk wordt voor sinkgraven om een basis plek te veroveren, maar zeg nooit nooit.buiten dit om... misschien heeft sinkgraven wel hele andere kwaliteiten dan jij denkt wat bij ajax ook gevraagd wordt: misschien ligt sinkgraven wel lekker in de groep, maakt hij grapjes als er een gespannen sfeer is en dat soorten jongens zijn ook belangrijk(voor een paar ton paar jaar zou ik ook wel mee willen trainen), deze jongen hoor ik nooit klagen op tv en social media.verder is hij misschien niet de beste van de groep of op zijn positie maar kan hij wel op een training het niveau omhoog halen door andere aan te sporen door zijn mentaliteit zo wel fysiek als geestelijk.als ploeg genoten zien hoeveel moeite het kost zijn niveau te halen op een training, spoort het andere aan om ook net zo hardt te trainen om nog beter te worden. dit soorten jongens heb je ook gewoon nodig. ik zeg als ie niet goed genoeg is voor het trainen bij ajax, conditioneel gezien (fysiek), kan je beter iemand met de zelfde kwaliteiten in er laten die dat wel kan, het gaat dus niet altijd wat kan je brengen in een wedstrijd maar sommige jongens zijn goed voor de eredivisie/en minuten maken in de champions league en voor sommige zijn gewoon lekker ook voor een trainings partij. verder heeft hij natuurlijk veel blessure leed gehad dus laat hem maar is goed een tijdje wennen.
 
Raubaht
 
11
17 mei 2019 om 20:50
Hoezo erbij houden ? Ajax heb die nieuwe Argentijn al binnen, dan zou Sinkgraven op de 3e plaats komen voor de linksback positie. 4e als je bedenkt dat Blind daar ook kan spelen. Sinkgraven heb geen toekomst bij Ajax. Beiden moeten deze kans met beide handen aanpakken. Sinkgraven heb een droomtransfer die hij nooit meer zal krijgen en Ajax heeft zijn investering terug en daarmee die nieuwe Argentijn betaald. Win-win situatie voor beiden.
 
LoranZonnenberg
 
0
18 mei 2019 om 08:55
Blind kan hier niet spelen op it niveau. Te langzaam
 
pro2312
 
10
17 mei 2019 om 20:41
7 miljoen vragen.. Geen verlies geleden op zowel de aankoopsom van Sink, als dat Martinez dan een soort van weg gestreept kan worden.
 
pro2312
 
33
17 mei 2019 om 20:44
Of mijn apart gaat die 7 miljoen rechtstreeks naar Ziyech om nog een jaar te blijven. Sink is toch vaker geblesseerd dan fit geweest. Je mist hem niet en al zou zijn contract nu gwn zijn afgelopen hadden we ook 0 euro gekregen.
 
Sergeant020
 
24
17 mei 2019 om 20:42
Als Bosz er zo aan vasthoudt zou je zeggen dat er iets bijzonders in Sinkgraven schuilt. Heeft natuurlijk ook wel veel pech gehad met blessures, maar toch verbaast me dit een beetje. Hopelijk kan hij het waar maken!
 
pro2312
 
14
17 mei 2019 om 20:46
Dan hoop ik dat dat Bosz lukt om hem te laten vlammen. Goed voor het Nederlands elftal. Bij Ajax wordt de linksback aankomend seizoen niets voor hem. Het middenveld of linksbuiten is hij denk binnen Ajax al afgeschreven. Ik gun hem overigens nog steeds een geweldige toekomst, dus als Bosz het eruit krijgt.. Zou ik dat enorm kunnen waarderen.
 
BurdyM
 
1
18 mei 2019 om 09:22
Als hij echt zo goed wordt dat hij in Oranje kan spelen dan moet Ajax hem toch niet weg doen? Als hij in Oranje kan, dan kan hij zeker in Ajax.
 
FrankSinatra
 
7
17 mei 2019 om 20:44
Dit heeft ook z'n voordelen, je maakt nauwelijks verlies en krijgt er een mooi bedrag voor terug waarmee je pieri en scherpen al hebt terug verdiend
 
Sanderr
 
20
17 mei 2019 om 20:44
7 miljoen zou prachtig zijn voor Sinkgraven, dat heeft hij destijds gekost toen hij van Heerenveen kwam. Leverkusen is een mooie kans voor hem, lijkt me lastig om daar veel aan spelen toe te komen maar who knows!
 
Buitenspelgoal
 
19
17 mei 2019 om 21:19
Toch is het zo'n speler waarvan je wel het gevoel hebt dat het kan lukken, als zijn lichaam meewerkt. Veel geblesseert geweest, dus ook niet echt de kans gehad om echt te laten zien wat hij kan.
 
Sanderr
 
10
17 mei 2019 om 21:29
Ja klopt, hij heeft echt wel veel talent. Technisch goed onderlegd, maar veel te vaak geblesseerd geweest om alles er uit te halen. Overigens nog steeds jong dus wie weet wat we nog van hem gaan zien maar bij Ajax zie ik (helaas) niet echt perspectief voor hem..
 
keffie270
 
1
17 mei 2019 om 21:32
Normaal gesproken zou het voor hem lastig worden om veel aan spelen toe te komen in zo’n elftal. Ik zou normaal daarom dezelfde reactie hebben als jij... Echter, Bosz ziet het blijkbaar echt in hem zitten en daarom zou ik deze stap zeker maken! Wat moet hij bij Ajax? 3e linksback zijn en zoveelste keuze op het middenveld? Tuurlijk zal hij zijn invalbeurten en wedstrijden krijgen, maar Bosz is duidelijk veel enthousiaster over hem dan Ten Hag! Ik zou het wel weten...
 
Ew1988
 
3
17 mei 2019 om 20:44
Hoewel Sinkgraven niet een hele sterke indruk heeft gemaakt als linksback, geloof ik wel in zijn talent. Nog steeds. Verdedigend misschien niet ijzersterk maar voetballen kan hij toch best wat aardigs brengen. En de meeste vleugelverdedigers zijn halve aanvallers i.p.v. echte verdedigers. Dus in die trend snap ik de interesse, ook dus omdat Bosz in Sinkgraven een toekomstige goeie linksback ziet. Mocht het zo zijn dat hij die kant op gaat, dan hoop ik dat Ajax toch wel meer dan zeven miljoen kan ontvangen. Puur vanwege z’n potentie en de gekke markt van tegenwoordig.
 
Rodg
 
15
17 mei 2019 om 20:59
Ja hoor nu is 7 mln opeens te weinig voor iemand dis nooit speelt. Wees eens realistisch man. Hoeveel minuten heeft ie gemaakt voor die 7 mln??
 
LucasAndersen
 
16
17 mei 2019 om 20:45
Voor 7 miljoen ga ik m zelf brengen. Dan speel je dus in feite quitte op een speler die de helft van z'n 3 jaar bijna stil heeft gestaan in z'n ontwikkeling.
 
Xyzz
 
2
17 mei 2019 om 22:12
Hij zit al 4 en half jaar bij Ajax zelfs.
 
LucasAndersen
 
0
20 mei 2019 om 09:30
Klopt maar ik denk dat in het seizoen onder Bosz in 16/17 hij wel redelijk wat gespeeld heeft en zich ontwikkeld heeft en hier en daar nog een plukje aan wedstrijden. Maar de rest van de tijd heeft ie toch vooral stilgestaan.
 
DieGelbeReds
 
1
17 mei 2019 om 20:45
Mits fit een prima speler voor in de selectie. Af en toe een basisplaats als iemand anders geschorst of geblesseerd is.
 
Downwards
 
3
17 mei 2019 om 20:45
Met Martinez en Nico is er voor deze jongen sowieso geen plek op de back en ook het middenveld zal hij geen eerste keus worden en zou volgend jaar ook graag zien dat af en toe wat jeugd de kans krijgt dus daar zie ik voor hem ook weinig kansen. Als Bayer echt bereid is 5 a 7 miljoen te betalen zou ik dit gewoon doen. Mooi bedrag en ook voor Daley een fantastische nieuwe kans.
 
eenopinie
 
5
17 mei 2019 om 20:45
Minimaal 7 miljoen want dat heeft hij ook gekost. Maar ik heb eerlijk gezegd nog wel geloof in Sinkgraven. Hij kan op het middenveld van grote waarde zijn, zeker nu hij ook geleerd heeft verdedigend te denken. Daarom vind ik eigenlijk dat je hem niet onder de tien miljoen moet verkopen.
 
lumni
 
10
17 mei 2019 om 20:46
Ik zou Sinkgraven graag volgend seizoen meer willen zien spelen, denk dat hij potentie heeft op 6 en hij kan natuurlijk linksachter en linkshalf spelen. Maar eigenlijk lijkt het er op dat er ook komend seizoen geen vaste plek voor deze getalenteerde voetballer is in het elftal van Ajax. Dus ik verwacht dat hij gaat.
 
Raubaht
 
9
17 mei 2019 om 20:47
9 miljoen, heeft Ajax ook zijn salaris terug verdiend. Hij heb in 4 jaar totaal niets laten zien, totaal geen waarde gehad voor de club. Ook al was die niet geblesseerd geraakt was het wel duidelijk dat hij tekort komt. Het beste is dus om uit elkaar te gaan en deze unieke kans om zo'n bedrag voor Sinkgraven te krijgen moet Ajax dan ook met beide handen aanpakken. En met die paar miljoen dat je voor Sinkgraven ontvangt heb je meteen zijn vervanger, Martinez, betaald.
 
nrvier
 
2
18 mei 2019 om 07:28
Goede reactie. Je eist meer om vervolgens aan te geven dat hij minder waard is. En in die laatste zin reken je jezelf rijk omdat voor Sinkgraven in het verleden ook die miljoenen betaald zijn.
 
RonV544
 
9
17 mei 2019 om 20:47
Ik gun t hem van harte. Ik hoop dat Bosz hem laat spelen en dat hij daar goed tot zijn recht komt. Heb altijd wel een soort zwak voor Sinkgraven gehad. Daarbij zou 5 tot 7 miljoen een goed bedrag zijn.
 
4Ever4Ajax
 
7
17 mei 2019 om 20:50
Overmars heeft al aangegeven dat hij Sinkgraven zijn transfer gunt. Ik vind hem ook een topvent die teveel geblesseerd is geweest. Ondanks alles heb je hem nooit horen klagen. Ik gun hem deze transfer dan ook van harte!
 
076Ray
 
3
17 mei 2019 om 20:53
Zeker gezien zijn blessure gevoeligheid zou ik het bedrag accepteren en afscheid nemen. Meer geblesseerd dan fit geweest. Zonde van zijn talent.
 
NICOTAGLIAFICO
 
11
17 mei 2019 om 21:01
Ik ben kennelijk een van de weinigen die dit dus ontzettend zonde zou vinden. Volgens mij heeft deze vent bakken met talent. Er zijn er maar weinig zo rustig aan de bal als hij, daarin is alleen Frenkie hem voor. Ik zou hem graag in de rol van Frenkie willen zien volgend seizoen!
 
pro2312
 
0
17 mei 2019 om 21:26
Nah, als je ziet hoeveel Frenkie elke wedstrijd nog verdedigt.. Geweldige snelheid en Tackle.. Daar gaat Daley nooit aan kunnen tippen om ook verdedigend zo belangrijk te zijn. Ik zou Daley eerder op 10 zetten denk. Maar ik denk gwn dat het beter is te stoppen. De kans dat hij nog slaagt is bij hem ondertussen denk net zo klein als de kans dat hij een heel seizoen fit blijft.
 
AFCAtillIdie
 
0
18 mei 2019 om 10:56
je bent niet de enige
 
Primetime
 
2
17 mei 2019 om 21:02
Verbazend dat mensen hem erbij willen houden voor de breedte voor als een basisspeler geblesseerd is. Deze jongen is zelf 70% van een seizoen geblesseerd.
 
ajax073
 
2
17 mei 2019 om 21:02
Lekker laten gaan en niet te moeilijk doen over het geld, die jongen heb ik niet horen klagen sinds hij weer fit was. Hij verdiend een leuke transfer en meer speeltijd
 
Adzevedo
 
1
17 mei 2019 om 23:27
Mits fit een uitstekende speler om erbij te houden, maar dat is eigenlijk al heel lang niet meer het geval. Ik zou hem graag weer wat vaker op het middenveld bij Ajax zien spelen. Maar ik kan me voorstellen dat als je oud-trainer je graag naar Bayer Leverkussen wilt halen (waar je mogelijk CL gaat spelen) je voor die kans wilt gaan als speler. Laten we maar even afwachten wat eruit gaat komen. Ik hoop hem stiekem volgend jaar nog in een Ajax shirt te zien. Maar als hij echt weg wilt en Leverkussen is bereid te betalen dan zal het denk ik voor alle partijen belangrijk dat ze eruit gaan komen.
 
Bossie
 
0
18 mei 2019 om 05:52
Het zou voor Ajax en de speler de beste oplossing zijn. Deze jongen moet weer minuten gaan maken. Die komt er wel weer , mist hij geen blessures meet krijgt van deze aard
 
HijNiet!
 
0
18 mei 2019 om 10:15
Het is toch bijzonder om te zien hoe volhardend Peter Bosz overtuigd is van Sinkgraven. Ik zal de enige niet zijn die het nog nooit in hem gezien heeft.
 
AFCAtillIdie
 
0
18 mei 2019 om 10:54
ik zou sinkgraven niet laten gaan voor 7 miljoen. hij kan best voor martinez of mazra spelen, links in de zone. ik zie hem meer als stand in voor schone die toch ook al een dagje ouder is. dubbele bezetting!