Botteghin 'in shock': 'Het voelt vreselijk dat dit is gebeurd'
Zondag, 30 september 2018 om 20:36

Tim Matavz heeft zondag tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord zijn kuitbeen gebroken, zo meldt Vitesse via de officiële kanalen. De Sloveense spits raakte zwaar geblesseerd in een duel om de bal met Feyenoord-verdediger Eric Botteghin. Bij het neerkomen op de grond ging het mis voor Matavz. Twee weken geleden was Botteghin ook al betrokken bij een zware blessure van AZ-aanvaller Myron Boadu, die zijn enkel brak na een sliding van Botteghin. De Braziliaanse verdediger baalt enorm en leeft mee met Matavz.

"Ik was in shock. Ik heb niet gemerkt dat hij geblesseerd was", aldus een aangeslagen Botteghin na afloop van het duel in gesprek met RTV Rijnmond. "Toen ik het zag was ik echt in shock. Ik heb al met zijn teamgenoten gesproken en hoop dat hij snel weer fit is. Het voelt vreselijk dat dit is gebeurd. Ik kon het niet geloven. Hetzelfde gebeurde in Alkmaar. Toen raakte ik ook de bal. Het waren twee ongelukkige momenten. Dat gebeurt af en toe. Ik kon echt niets doen. Daarom was ik zo gefrustreerd. Ik was echt in shock."

Feyenoord won zondag met 2-1. Robin van Persie maakte vlak voor tijd de winnende treffer. Botteghin is blij met de aanwezigheid en prestaties van de ex-speler van onder meer Arsenal en Manchester United. "Hij is een geweldige speler. Iedereen weet hoe goed Van Persie vrije trappen kan nemen. Mijn hoop was groot toen ik hem naar de bal zag gaan. Gelukkig heeft hij de goal gemaakt." Van Persie haalde het einde van de wedstrijd overigens niet. Niet lang na zijn doelpunt pakte hij een directe rode kaart na een overtreding op Max Clark.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
12
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
sil445
 
8
30 september 2018 om 21:03
Heel vervelend voor tim op de eerste plaats natuurlijk. Een dergelijk zware blessure haakt er altijd flink in. Heel apart ook dat wanneer Vermeer de grensrechter en daarmee de scheidsrechter attendeert het spel nog uitgebreid wordt voortgezet. Een van vele arbitrale twijfelgevallen dit weekend. Nooit verwacht dat we krap in aanvallers zouden gaan zitten, wat een pech zeg dit seizoen. Deze wedstrijd is wel echt de wet van murphy van toepassing. Al vraag je er een beetje om als je steeds zo zwak uit de kleedkamer komt...
 
Sulejmanii
 
23
30 september 2018 om 21:13
Erg jammer, inmiddels is die Botteghin een gevaar voor zichzelf maar vooral andere spelers. In zijn eerste twee jaren bij Feyenoord, deed hij het wel uitstekend ondanks zijn gebrek aan snelheid en wendbaarheid.
 
feyep
 
71
30 september 2018 om 21:20
Botteghin kon er in beide gevallen niks aan doen. Die aanvaller van AZ blijft in het gras hangen en dit met Matavz is ook erg ongelukkig.
 
Nijogeth
 
29
30 september 2018 om 21:50
Bij Boadu komt ie in met een schaartackle, waardoor hij met zijn tweede been dat been van Boadu vast klemt en die daardoor in het gras blijft staan.
 
theEDGE
 
1
1 oktober 2018 om 09:20
En hier land hij (botteghin) met zijn voet bovenop de voet van Matavz waardoor de natuurlijke beweging van het been gehinderd word en dus de breuk veroorzaakt.
 
Bobiku29
 
28
30 september 2018 om 21:24
Vandaag was hij, in ieder geval de tweede helft, echt weer goed. Vorige week ook al iets beter. Heeft ogenschijnlijk weer wat meer vertrouwen, want hij durft weer gewoon vooruit te spelen in plaats van steeds het tikkie breed. Maar een gevaar voor anderen? Je bedoelt het ongetwijfeld niet verkeerd, maar hij kan er in beide gevallen weinig aan doen
 
NJfromVOL
 
1
30 september 2018 om 22:39
IK ben geen fan van Botteghin (meer), maar vorige week was hij misschien wel de beste aan Feyenoord kant.
 
Sulejmanii
 
2
1 oktober 2018 om 00:43
Bobiku, wellicht is het een vertrouwensprobleem. Maar ik was echt beter van hem gewend, maar daar heb je een punt de tweede helft was een stuk beter en had hij volgens mij geen duel verloren. Ik ben erg blij dat je terecht opmerkt dat ik geen kwaad bedoel met mijn opmerking, want ik heb helemaal niets tegen Feyenoord. Ik zie natuurlijk niet alles van Feyenoord, maar de wedstrijden wat ik gezien had leek hij iig niet zichzelf. En ja of hij er wat aan kan doen, zullen we dan in het midden laten. Want het is sowieso nooit een gemene spelers geweest, ook bij Groningen niet.
 
Sulejmanii
 
0
1 oktober 2018 om 00:44
NjfromVOL, hoezo ben je dan helemaal geen fan meer? Wellicht zoals Bobiku aangaf, zit hij eventjes in een mindere fase.
 
Constant kante
 
0
1 oktober 2018 om 10:56
Sulejmani Eventjes in een mindere fase? Sorry, maar hij heeft in zijn eerste jaar in een goede fase gezeten, maar sindsdien is hij gewoon weer terug gezakt naar zijn eigen niveau. En die is dat hij gewoon te traag is en te log voor Feyenoord. Overigens stoor ik me wel aan die mensen die nu beweren dat hij een gevaar zou zijn voor zijn tegenspelers. Slaat nergens op. Als je beide incidenten met Boadu en Matavz terug kijkt, die kan zien dat het in beide gevallen echt puur een ongelukkige samenloop van omstandigheden is. Niets minder, maar ook niets meer. Heel naar voor Boadu en Matavz, maar ik vind dat Botteghin er echt niks aan kon doen.
 
Bobiku29
 
0
1 oktober 2018 om 14:18
Je komt ook genuanceerd over in je reacties, dus je kraamt geen onzin uit. Hij is inderdaad nooit gemeen geweest. Toen hij met Groningen in de Kuip speelde raakte hij bij een corner Vermeer vrij hard en onhandig. Kazim dook er meteen op, het publiek schreeuwde om rood, maar Botteghin reageerde heel beheerst, schrok er zelf van en verontschuldigde zich direct. Zijn reactie was zo sportief en oprecht dat hij uiteindelijk applaus kreeg. Door dit incident eraan te linken lijkt het nog meer of het hem vaak overkomt, maar dit was al vier jaar geleden. Hij is echt de vriendelijkheid zelve. Des te treuriger is het als er een beeld ontstaat van een notoire schopper. Verder leek hij de laatste tijd inderdaad niet zichzelf. Het is een leidende verdediger, maar de eerste wedstrijden straalde de onmacht uit zijn ogen en maakte hij rare fouten. Gelukkig speelt hij nu weer prima
 
multatuli
 
0
1 oktober 2018 om 19:26
Bij Boadu liep hij gewoon weg zonder om te kijken terwijl Boadu het uitschreeuwde van de pijn.....
 
RamonDore
 
18
30 september 2018 om 21:39
Ik heb met botegin te doen.. hij zag er oprecht aangeslagen uit terwijl hij hier niks aan kon doen gewoon een fair duel! Eric sterkte hiermee maar ook deze was gewoon ongelukkig!
 
Mosselmart
 
0
1 oktober 2018 om 10:58
Vind een sterkte voor Matavz toch een stuk meer op z'n plaats hier..
 
AZAlkmaar2
 
22
30 september 2018 om 21:41
Ooh nu is hij ineens geschokt. Twee weken geleden keek hij geen moment om naar Boadu toen die het uitschreeuwde. Toen liep Botteghin weg alsof er niks aan de hand was en het kwam geen moment in hem op om even te kijken bij het slachtoffer. Nu zal hij het niet met opzet hebben gedaan, maar de manier waarop hij toen wegliep was schandalig.
 
NJfromVOL
 
4
30 september 2018 om 22:47
Lopen ze niet allemaal zo weg als ze (denken) niets gedaan te hebben? Zelfs op amateut niveau zie ik het. Verbaas me er elke keer weer over.
 
Bobiku29
 
11
1 oktober 2018 om 00:02
Als je ervan overtuigd bent dat het een fair duel was en je niet weet dat je tegenstander er zo aan toe is, dan doe je dat. Geloof me, Botteghin is een zeer sympathieke kerel die daar een naar gevoel aan overhoudt
 
FR12Jules
 
0
1 oktober 2018 om 05:39
Precies, gister had Botteghin het ook niet door. Toen hij later bij Matavz ging kijken zag je hij meermaals met zijn handen in t haar staan.
 
Gerben1978
 
5
1 oktober 2018 om 04:20
Een keurige tackle op de bal en je bent een gevaar voor andere spelers? Met name het moment tegen AZ even de beelden bestuderen voor dat je roeptoetert en onzin uitkraamt.