Boze zussen komen met indringende oproep aan Cristiano Ronaldo
Woensdag, 7 december 2022 om 20:06

Katia en Elma Aveiro hebben het opgenomen voor hun broer Cristiano Ronaldo. De Portugese sterspeler werd dinsdag voor het achtste finaleduel met Zwitserland (6-1 overwinning) tot verrassing van velen gepasseerd. Bondscoach Fernando Santos gaf de voorkeur aan Gonçalo Ramos, die dat vertrouwen meer dan terugbetaalde met een hattrick. De zussen hebben genoeg gezien. "Kom naar huis", zo klinkt de oproep van Katia Aveiro.

"Ik heb hem zo vaak gevraagd om te vertrekken, zonder terug te kijken", zegt Katia Aveiro op Instagram. "Niet meer vechten. Niet meer lijden. Hij boog zijn hoofd en dacht eraan hoeveel hij al gedaan heeft en hoeveel hij bereikt heeft... En hij bleef." Ronaldo begon het toernooi nog als basisspeler en kwam in het openingsduel met Ghana (3-2) vanaf de strafschopstip tot scoren. Nadien stokte de doelpuntenproductie van Ronaldo echter en na het overtuigende optreden van Ramos lijkt een basisplaats verder weg dan ooit.

"Ik wilde echt dat hij naar huis zou komen, het nationale team zou verlaten en dat hij naast ons zou zitten, zodat we hem kunnen knuffelen en vertellen dat alles in orde is", gaat Katia Aveiro verder. "Hem eraan helpen herinneren wat hij bereikt heeft en waar hij vandaan komt. Ik wilde echt dat hij niet meer verder zou gaan, we hebben genoeg geleden", besloot de jongste zus van de transfervrije Portugees. Voor Ronaldo was het zijn eerste invalbeurt op een internationaal eindtoernooi sinds het EK in 2004, dat in Portugal gehouden werd.

Ook Elma Aveiro, de andere zus van Ronaldo, laat van zich horen. "Vandaag zijn we allemaal samen. Als je denkt dat het zo zou moeten zijn, zal ik er zijn om het te aanschouwen", sprak zij haar broer bemoedigende woorden toe. "Ik weet niet waarom en ik begrijp het niet", doelt Elma Aveiro op de verrassende reserverol van haar broer. "Maar ik weet zeker dat we later antwoorden zullen krijgen van God. Hij faalt nooit, we zullen zien." Portugal neemt het zaterdag in de kwartfinale op tegen Marokko.

Meer nieuws
   
16:00
16:00
Trainer AEK Athene is helemaal de weg kwijt en grijpt official bij de strot
0
   
16:00
16:00
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
70
   
15:30
15:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
29
   
15:00
15:00
KKD Elftal van de Week: Twee talenten van Jong Ajax geselecteerd
3
   
14:53
14:53
'Ik had Van Dijk en De Vrij als teamgenoten, maar Sandler is het meest compleet'
14
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (61)

 
DRL80
 
120
7 december 2022 om 20:19
Hier zal CR blij mee zijn.. Wordt zo als een fragiel vogeltje afgeschilderd door z’n zussen. Alweer.
 
gilau
 
117
7 december 2022 om 20:41
Ik snap nu wel waarom Ronaldo doet zoals hij doet. Als je familie dit soort dingen zegt, en je vrouw gooit er ook eea uit (zie eerder vandaag)... 'we hebben genoeg geleden' zegt zn zus. Veel verder buiten de realiteit kun je niet staan denk ik.
 
TheMagistrate
 
123
7 december 2022 om 20:51
Dat lijden gaat duidelijk over het verliezen van zijn zoon. Ronaldo lijkt stug door te gaan terwijl hij op is. Zijn mentale toestand is duidelijk aangetast. Vandaar dat ze 'een verklaring willen van God'. Dat is zo duidelijk als wat. De baggerjournalistiek moet het draaien naar zijn reserveplek op de bank. Net zoals hij naar Saudie Arabie zou gaan voor 200 miljoen. Allemaal leugens en verdraaien van woorden. En dan nog zoveel idioten die er achteraan huppelen als tamme diertjes. Hoevaak is er welniet een leugen verteld over hem? Hoevaak moet hij nog zwartgemaakt worden? Gisteren voor zijn wedstrijd tegen zwitserland zou volgens een poll 70% van de portugezen niet staan te wachten op een entree van CR in het elftal. Het publiek schreeuwt letterlijk zijn naam. Elke balcontact wordt hij toegejuicht door heel het stadion. Hoelang moet deze bagger en zwartmakerij doorgaan?
 
nederland79
 
69
7 december 2022 om 21:18
@themagistrate je denkt toch niet dat er40.000 Portugezen in t stadion zaten. Dat zijn allemaal Arabieren die de wereld voetballer van weleer in actie willen zien, die scanderen zijn naam
 
Simba
 
28
7 december 2022 om 21:20
Georgina lijkt dan wel mentaal sterk na alle gebeurtenissen. Haar pikante insta gaat gewoon verder. Dus knap dat ze ook gelukkig verder kunnen gaan met hun dagelijkse leven. Iedereen gaat er anders mee om denk ik.
 
R.M.zizou
 
24
7 december 2022 om 21:18
Dat je familie van je houdt is niks mis mee. De familie Ronaldo lijkt heel hecht met elkaar te zijn. Maar ik vraag me wel af of Ronaldo misschien meer lijdt onder zijn eigen prestatie drang en celebrity leven dan we denken. Ik denk namelijk dat Ronaldo binnen zijn kringen een heel breekbaar en soft persoon is. Iemand die bang is voor kritiek en falen, iemand die ook niet met kritiek kan omgaan. Misschien een ontwijkende personelijkheidsstoornis ofzo. Maar denk dat hij mentaal ook gewoon helemaal op is. Hij denkt misschien dat hij perfect moet zijn en dat alleen dan mensen hem zullen mogen. Misschien dat z’n familie weten wat Ronaldo echt doormaakt en ze hem daarom zo aanmoedigen alsof het een klein kind is. Misschien heeft hij dit nodig om zich geliefd te voel. Geen idee wat er allemaal echt achter dit gedrag van de zussen en Ronaldo zelf ligt. Maar ik denk dat Ronaldo meer achterliggende problemen die misschien heel veel zouden kunnen verklaren. We zien alleen de Ronaldo van de media, maar niet de privé Ronaldo. Hij is de meest beroemde persoon ter wereld, en ik denk dat dat ook z’n tol eist.
 
yassinwest12
 
49
7 december 2022 om 20:21
Ja hij gaat het wk verlaten voor een zo domme zus die houd van aandacht ( kan ze wel nadenken?). Als je hem iets wilt vertellen bel hem op Inplaats van voor aandacht dit op je Instagram zetten, want daar is hij je broertje voor toch. Inplaats hem weer voorschut te zetten.
 
Geldvanger
 
71
7 december 2022 om 20:22
Wordt steeds lachwekkender met familie Ronaldo.. Misschien zou iedereen om hem heen eens in de spiegel moeten kijken, zodat ze zouden begrijpen dat af en toe kritiek helemaal niet slecht is voor een individueel persoon.. Deze zelfverheerlijking en de slachtofferrol zorgen ervoor dat Ronaldo een paria aan het worden is..
 
Fan123
 
14
7 december 2022 om 23:35
Ze moeten m allemaal wel blijven steunen en verheerlijken, anders mogen ze niet meer op pad met zn creditcard.
 
RedondoNo5
 
70
7 december 2022 om 20:23
De zussen van Ronaldo moeten toch wel een van de meest trieste mensen op aarde zijn. Onbegrijpelijk hoe zij zich telkens uiten.
 
ConchaEspina
 
13
7 december 2022 om 20:37
Daar is iets grondig mee mis. Anderzijds snap ik wel dat ze hem nog goed moeten beschermen en voor hem opkomen, ze staan namelijk nog een half leven op de payroll bij de broer. Al een geluk dat de broer zo succesvol was. Beeld je even in dat die zussen bij de baas langsgaan als Cristiano op zijn administratieve job geen promotie maakt ?? Het is wel duidelijk dat ten huize Ronaldo Portugal niet op 1 staat. Je zou denken dat je als Portugees gewoon blij bent dat je overtuigend en met mooi voetbal naar de volgende ronde bent. Men weerspiegelt het vaak aan winnaarsmentaliteit, maar het is meer te koppelen aan slechte verliezer te zijn. Dat is wat een atleet een grote sportman maakt.
 
InkeMontana
 
86
7 december 2022 om 20:24
Die familie is knettergek ???? Ze doen alsof Ronaldo aan het front staat van een bloedige oorlog. Terwijl het multimiljonair is die 1 van de 2 grootste voetballers op aarde is geweest en nu alleen wat moeite heeft met in een in de weg zittend ego nu hij niet meer dat niveau kan benaderen, en terecht overal op de bank komt te zitten.
 
ideefiks
 
14
7 december 2022 om 22:12
1 van de 2 grootste voetballers ooit ?? Pele gemist ? Eusebio ? Gruyff ? Om er maar enkele te noemen ....
 
InkeMontana
 
12
7 december 2022 om 22:56
Van zijn generatie bedoel ik flippie
 
Saksenros65
 
4
7 december 2022 om 22:30
Er zijn oorlogen geweest met minder dodelijke slachtoffers. Dat dan weer wel.
 
fanaticus
 
2
8 december 2022 om 03:19
Multimiljonair??.. Miljardair!??
 
sven73
 
25
7 december 2022 om 20:27
Die zussen zijn niet helemaal goed wijs. Maar ze hebben ondanks het gedrag van Ronaldo de laatste tijd ook wel een beetje een punt. Iets meer respect zou wel op zijn plek zijn voor de speler die Portugal de afgelopen 15 jaar op zijn schouders heeft gedragen.
 
LeonPeeters
 
25
7 december 2022 om 20:52
Hahahahahahahaha, hem geen basis zetten is Dan het respectloze
 
CocoAfc
 
9
7 december 2022 om 21:41
Respect in welke vorm ontbreekt er dan?
 
Aqua1
 
22
7 december 2022 om 20:28
Als ik Ronaldo zou zijn zou ik zeggen houd je bek dicht, je zet me voor lul. Dit zal alleen maar averechts werken voor Ronaldo in zijn nadeel. Nou is het kwestie van terug knokken heeft echt de pech dat hij werd gestraft voor dat akkefietje en de pech dat net die gozer 3 goals maakte alles aanraakte in goud veranderde
 
marieke90
 
86
7 december 2022 om 20:31
Zelfs aqua komt niet op voor de zussen,dan weet je dat dit veelste ver gaat,dit is oprecht zielig voor ronaldo,hij krijgt door dit onnodig kritiek naar zich toe,hij vierde gewoon alle doelpunten mee gister..
 
LeonPeeters
 
8
7 december 2022 om 20:54
De vraag is of hij ernaast stond door het akkefietje. Of dat er naar zijn spel gekeken is. Ik begrijp het bank zitten wel.
 
marieke90
 
5
7 december 2022 om 20:58
Gebruik gemaakt van het akkefietje?
 
nederland79
 
10
7 december 2022 om 21:19
Hij werd niet gestraft, de coach is niet gek, hij maakte gewoon de keuze voor een andere speler in de hoop dat die meee zou brengen dan Ronaldo en dat bleek de goede keuze
 
Aqua1
 
11
7 december 2022 om 21:33
Tegen Zuid-Korea bracht niemand wat na zijn wissel vond ik Portugal slechter spelen zijn en verloren zelfs. Uitbarsting tegen Santos heeft hem basisplaats gekocht. Tegen uruguay was hij wel goed, dat is geen misselijk tegenstander.
 
LeonPeeters
 
18
7 december 2022 om 21:42
Misschien zonder blinddoek TV kijken volgende keer
 
CocoAfc
 
10
7 december 2022 om 21:42
Ze moeten wel echt heel fout zijn wilt Aqua zich opstellen tegen de familie Sui.
 
marieke90
 
17
7 december 2022 om 20:28
Hahaha sorry dit is echt gewoon grappig aan het worden
 
Anwar Azarkan
 
6
7 december 2022 om 20:32
Denk dat Ronaldo zelf ook wel denkt van jou eens je bek man
 
dav036
 
7
7 december 2022 om 20:32
Kots.......
 
424gasderop
 
22
7 december 2022 om 20:39
Och knuffelbeertje kom maar thuis jonge, we drogen je tranen wel met al dat geld van je.
 
 
12
7 december 2022 om 20:40
Als mij werd verteld dat dit eigenlijk Jiskefet was, zou ik dat zonder meer geloven.
 
Sjoerd1987
 
24
7 december 2022 om 20:41
"We hebben genoeg geleden" sorry maar dit zegt echt genoeg over deze zussen. Echt bizar. Jullie hebben helemaal nergens van geleden. Ws hebben jullie enorm veel profijt gehad vanwege het feit dat Ronaldo zo'n grote voetballer is geworden. Hij is nu gewoon op zijn retour en kan er niet mee omgaan. Eerst al klagen bij de club en het niet snappen. Nu ook bij het land. Misschien ligt het niet aan andere maar gewoon aan het feit dat hij niet meer de beste is en er totaal niet mee om kan gaan.
 
Richdinho
 
13
7 december 2022 om 20:45
My god omdat wanneer je 37 bent je een keer op de bank zit....
 
ReRo
 
24
7 december 2022 om 20:46
"We hebben genoeg geleden". Ibrahimovic hintte er laatst op dat C. Ronaldo de instagram van zijn zus beheert. Na dit bericht ga ik denken dat Ibrahimovic niet loog man
 
helios1985
 
15
7 december 2022 om 20:47
Net wanneer je denkt dat het niet triester kan worden na gister z’n partner komen z’n zussen ook weer aankakken… man man man man, kansloos dit
 
Dutchmaestro80
 
8
7 december 2022 om 20:52
Wat een irritante zussen zeg
 
binny
 
6
7 december 2022 om 20:54
Dan vragen mensen zich af waarom mensen die hele meute niet uit kan staan. Portugal staat in de Kwartfinale en is zeker een grote kanshebber. Een zwaluw maakt nog geen zomer, maar iedereen ziet dat het veel beter loopt met Ramos in de spits. Kennende Ronaldo zal hij echt wel z'n moment krijgen om te shinen, in een verlenging of de laatste penalty of zo. Dat is ook een grootheid zijn. Wees gewoon realistisch ook de buitenaardse Ronaldo is ook maar een mens en t is gewoon minder.
 
kaka_kaka
 
5
7 december 2022 om 20:56
lol Dit is zijn beste kans ooit om een WK te winnen en zijn zussen willen hem dat afnemen. Hoe dom kan je zijn xd
 
nederland79
 
13
7 december 2022 om 21:16
Haha wat is er toch mis met die lui. Kom naar huis, dan kunnen wij de hele dag vertellen hoe goed je bent, dat je de beste bent. De hele wereld snapt er niks van. Met jou had Portugal 10-0 gewonnen van Zwitserland. Hoe kunnen ze jou er naast zetten voor die prutser van 21 jaar. Dit is haast te sneu voor woorden
 
Futballeke
 
9
7 december 2022 om 21:18
Ronaldo moet zijn jeugd nog verwerken en zijn zussen blijkbaar ook.
 
ek2008
 
11
7 december 2022 om 21:24
Ik beeld mij gewoon in dat hij na het WK even tussen zijn zussen kruipt voor een pyjama avondje met wat (calorie-arme) snacks erbij, even uithuilen. Vrij apart dat zij hier zich in mengen, in ieder geval in de media.
 
CocoAfc
 
9
7 december 2022 om 21:40
'We hebben al zoveel geleden'....... Vind je het gek dat die gast zo in elkaar zit, kijk ze omgeving eens. Ik vind dit gewoon absurd, echt absurd. Als coach had ik hem lekker naar huis gestuurd en gezegd dat hij zijn zussen mag bedanken. Dit is natuurlijk niet de eerste keer dat ze dingen roepen en dit gebeurt echt niet zonder zijn zegen. Als er nog twijfels waren over de persoonlijkheid van Cristiano.... Nou die heeft hij in de afgelopen 2 maanden bevestigd en dat is verre van positief.
 
Louis el Pisto
 
5
8 december 2022 om 01:59
Echt he. Ondertussen zijn er 6500 arbeiders gestorven voor de stadions waarin hij speelt, zijn ze in Oekraine voor hun bestaan aan het vechten, voeren ze in Afghanistan de sharia weer in na jarenlange chaos en oorlog. Maar wat is op de bank zitten voor Ronaldo toch een leidensweg….
 
Spitta29
 
3
7 december 2022 om 21:46
Hahahah we hebben genoeg geleden zegt ze, als ze hier al onder lijden, dan hebben ze niet veel meegemaakt in het leven...
 
WQSMilan
 
1
7 december 2022 om 21:49
Net wanneer je denkt dat het niet erger kan komen die zussen weer. Iemand moet ze in bescherming nemen tegen zichzelf.
 
BenficaAjax1
 
4
7 december 2022 om 22:05
Lieve cris doe maar gewoon wat je zusjes zeggen.
 
RubenXZeegelaar
 
2
7 december 2022 om 22:10
Wat een stelletje sukkels zijn die zussen toch... Als een grote speler moet ie kunnen herkennen en erkennen dat ie niet meer de jongste is,hoe ouder ie wordt des te meer gaat ie zich als een verwend peuter gedragen......
 
Siempie.
 
7
7 december 2022 om 22:17
Als ik wil dat mijn broer naar huis komt, dan app ik ‘m meestal gewoon. Maar ik begrijp dat ze zijn nummer niet hebben en dat alles via het wereldwijde web en Insta moet. Want: aandacht. Dat is de zuurstof van die hele familie. Walgelijk.
 
helios1985
 
5
7 december 2022 om 22:19
Het ergste is nog dat we allemaal weten dat ze dit niet zomaar de wereld insturen zonder enige vorm van goedkeuring van de broer zelf. En als ik het mis heb, en dat niet zo is, dan zijn ze nog gestoorder dan ik dacht en helemaal de realiteit kwijt.
 
MaceReal
 
6
7 december 2022 om 23:41
Ze beheren die accounts zelf maar idd... man man man. Hou gewoon je bek en laat het voetbal spreken. Of inderdaad Ronaldo, ga naar huis en pak die telefoons af van die zussen. Trieste mensen. Helaas is Spanje eruit gevlogen dus had ik het Ronaldo wel gegund maar alleen hierom heb ik zoiets van... weg ermee, laat Portugal lekker zonder hem ballen.
 
RamonElPrinso
 
3
7 december 2022 om 22:34
Ondanks dat ze wellicht doelen op het persoonlijke drama afgelopen zomer, snap ik de link met het naar huis komen niet en zou je zeggen dat die zussen knettergek zijn, ik had namelijk helemaal niet het idee dat Ronaldo zich gisteren onttrok uit het team en oprecht blij was met de goals en de overwinning ondanks zijn magere bijdrage. Imo een compleet andere situatie als bij united, waar itt bij Portugal alleen maar middelmaat loopt en een trainer die niet recht doorzee is. Bij Portugal kan hij zomaar vrede hebben met een rol als eerste invaller. En ik sluit niet uit dat hij als invaller zomaar nog eens belangrijk kan zijn. Ik zou liever Ronaldo kunnen brengen dan pak m beet Weghorst.
 
MaceReal
 
3
7 december 2022 om 23:42
Portugal middelmaat? Bernardo, Bruno, Pepe, Dias, Cancelo, Felix.. William? Leao? Hoe zijn die middelmaat?
 
Louis el Pisto
 
2
8 december 2022 om 02:01
Hij zei dat bij United middelmaar rondloopt..
 
McMulenga
 
8
7 december 2022 om 22:47
Poh, Dat rare verheven gedrag zit hem overduidelijk in de familie. “We hebben genoeg geleden”..dat ze die opmerking überhaupt nog durven te maken joh.
 
 
10
7 december 2022 om 22:48
Vind je het gek dat Ronaldo niet goed bij z'n paasei is met zo'n familie. De tandjes he.
 
Regulator
 
12
7 december 2022 om 23:10
Sommigen hopen dat een god ze van de hongersnood gaat redden. Anderen hopen dat god oorlogen gaat stoppen en voor vrede op aarde zorgt. De zussen van Ronaldo hopen dat ze een antwoord krijgen waarom hij 1x reserve stond.. Yup, die hebben een reality check nodig.
 
TilburgAjax
 
5
8 december 2022 om 00:34
Die hele familie heeft een klap van de molenwiek gehad. Om te gieren gewoon.
 
 
1
8 december 2022 om 06:58
Die zussen doen er verstandig aan om Te proberen met beide benen op de grond te blijven staan, wat een gezwets. Als of de wereld vergaat
 
akai_mono
 
0
8 december 2022 om 09:03
Uit geen enkel citaat in het artikel wordt duidelijk dat de de ''dringende oproep'' van zijn zussen te maken heeft met zijn reservevol in de wedstrijd tegen Zwitserland. Al zie ik het overigens wel voor me dat de zussen het er niet mee eens zijn en dat maar al te graag aan de wereld kenbaar maken. Maar de uitspraken ''kom naar huis'', ''verlaat het team'' en ''we hebben genoeg geleden'' lijken ergens anders betrekking op te hebben.
 
Kakadu
 
0
8 december 2022 om 11:48
Wat een enge familie is het toch, stelletje Calimero’s met een kunstmatig ego en zelfvertrouwen.