Brobbey heeft 'heel veel pijn' maar stelt Ajax-fans toch enigszins gerust
Zondag, 23 januari 2022 om 17:20

Brian Brobbey heeft in ieder geval níét zijn kruisband afgescheurd, zo vertelt de negentienjarige spits van Ajax direct na de gewonnen topper tegen PSV (1-2). Brobbey maakte terwijl hij al geblesseerd was een kopdoelpunt en moest zich vervolgens met veel pijn laten vervangen. De aanvaller kreeg meteen een 'indrukwekkende brace' om zijn knie, zo omschrijft verslaggever Vincent Schildkamp het hulpmiddel om het gewricht. "Het probleem zit aan de binnenkant van mijn knie", aldus Brobbey voor de camera van ESPN.

Brobbey raakte geblesseerd in een hard maar fair duel met Armando Obispo, waarbij beide spelers vol voor een bal gingen. "Ik voelde meteen dat er iets niet goed was. Wat ik voelde? De binnenkant van mijn knie. Ik voelde niks knappen, dat niet. Toen ik eruit ging was het wel heel stijf." Brobbey kan de supporters van Ajax in ieder geval vast enigszins gerust stellen. "Het is geen kruisband, nee, nee, dat zit wel goed."

Meer: Beuker en De Lang onthullen: vier spelers moeten ‘geraamte’ van Ajax gaan vormen | Brian Brobbey wordt nog voor rust gewisseld bij Ajax

Over twee weken speelt Ajax zijn volgende wedstrijd in de Eredivisie tegen Heracles Almelo. "Dan moet ik er staan", aldus Brobbey. "Ik had heel veel pijn toen het doelpunt viel. Daley (Blind, red.) speelde de bal naar Dusan (Tadic, red.), en ik dacht van: nog even gaan. En die bal viel precies goed." En zo kon Brobbey met zijn laatste krachtinspanning de openingstreffer van het duel maken. Schildkamp had niet gedacht dat de spits nog op tijd bij de bal zou kunnen zijn. "Ik ben nooit te laat, hè, altijd op tijd."

Kracht voor een ereronde had Brobbey na de felbevochten zege van Ajax niet meer. "Nee, nee, nee, het deed echt heel veel pijn, dus... Morgen even checken, komt goed", aldus de centrumspits, die na slechts 94 minuten sinds zijn rentree bij Ajax al drie keer heeft gescoord. Hij weet aan wie hij dat vooral te danken heeft. "Alweer Dusan, zijn derde assist op mij."

Meer nieuws
   
13:45
13:45
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
2
   
13:24
13:24
Van Bommel niet naar Milan; onderhandelingen met andere trainer al vergevorderd
9
   
12:58
12:58
Donkerrode kaart in Ligue 1 na karatetrap in het gezicht van tegenstander
10
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
15
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
35
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
Mitchel_G
 
0
23 januari 2022 om 17:26
Legendarisch interview??. Je zag Perez en Bruggink ook een beetje geniepig lachen na het interview, want het klinkt niet allemaal even snugger. On: hopelijk valt het mee, want Danilo kan er heel weinig van.
 
Brigabier
 
27
23 januari 2022 om 18:08
Dat vind ik ook het mooie van Brobbey, hij heeft eerder al eens gezegd dat ie niet zo slim is. Reageert altijd simpel en hij is heel open in interviews.
 
Shiraz
 
2
23 januari 2022 om 18:55
Waar heeft hij gezegd dat hij niet zo slim is dan? Ben eigenlijk best benieuwd naar die beelden haha. Dit is echt zo een rustige nuchtere topgozer. Lijkt me gewoon een vriendelijke beer.
 
 
0
23 januari 2022 om 17:26
Zag er niet goed uit! Ik had mijn twijfels bij het halen van deze spelers. Hij gaat weg en toch heeft Ajax hem terug genomen op huurbasis zonder optie tot koop. Wederom scoort hij een doelpunt en een belangrijke!
 
Bossie
 
6
23 januari 2022 om 18:07
Hij is terug gehaald om doelpunten te scoren nu Haller er niet is. Je zag het toen hij uitviel dat Ajax een stuk minder dreigender was dan met hem in het team. Met zijn 3 doelpunten in twee wedstrijden laat hij al heel wat meer zien dan de tweede spits van Ajax Nog een fijne avond geniet van het leven . Voetbal is maar een spelletje . Kampioen worden of tweede worden kan je zo maar wat miljoenen schelen .
 
Noano
 
23
23 januari 2022 om 17:30
Als wij een spits hadden zoals Brobbey dan hadden wij meer kans gehad vandaag. wat een topper is dat. zie in hem wel een spits voor het Nederlands elftal.
 
acjairmilano
 
1
23 januari 2022 om 17:38
Ja dat word het zeker net als die achterin timber en teze van jullie ,maar die moet eerst meer rust in zijn spel krijgen.
 
siepie
 
0
24 januari 2022 om 08:06
Gisteren viel me op dat die teze wel heel harde voetjes had. Is dat altijd zo of gewoon een slechte dag?
 
siepie
 
0
24 januari 2022 om 08:08
Op diezelfde manier kijk ik vaak naar Gakpo, al viel hij gisteren wel opvallend tegen. Dat is toch wel een speler waar je als Ajacied wel een beetje bang voor bent.
 
vastrekuh22
 
3
23 januari 2022 om 17:31
Hopelijk valt de blessure mee Omdat fijn om zo'n speler als Brobbey erbij te hebben Scoort makkelijk is bal vast Prima speler voor ajax
 
Homelander
 
1
23 januari 2022 om 17:38
Nou laten we het hopen want hij is nog hard nodig zeker wanneer je z'n vervanger ziet die wel met de beste bedoelingen speelt en zich een ongeluk werkt maar gewoon de kwaliteit niet heeft. Brobbey is echt een topper in potentie alleen z'n interviews zijn nog niet echt van hoog niveau
 
ajaxclub
 
15
23 januari 2022 om 18:13
Even een speciale duim omhoog voor deze held. Duidelijk in pijn en dan toch nog 1 keer aanzetten alles geven en die belangrijke eerste treffer binnen koppen. Als hij de juiste keuze maakt en eens 2 jaar alles gaat spelen kan dit echt in lange tijd weer eens een topper worden als centrumspits voor Nederland.