Bruggink geeft Oosting toestemming om dragende kracht mee te nemen
Zaterdag, 6 mei 2023 om 12:11

De kans bestaat dat Mats Seuntjens door Joseph Oosting wordt meegenomen van RKC Waalwijk naar FC Twente, schrijft De Telegraaf. Volgens het dagblad heeft de aanstaande hoofdtrainer van De Tukkers toestemming gekregen van zijn nieuwe werkgever om de aanvaller annex middenvelder mee te nemen. RKC nam Seuntjens in de winter over van Fortuna Sittard met een contract voor een half jaar.

Nu de komst van Oosting naar Twente beklonken is, kan er in Enschede rustig worden gespeculeerd over de invulling van de selectie. Seuntjens heeft sinds zijn komst naar Waalwijk zijn waarde bewezen en was ook vrijdagavond in de met 4-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Volendam trefzeker. De Brabander kwam tot dusver tot zeventien wedstrijden, waarin hij vier keer wist te scoren en acht keer als aangever fungeerde. Ook FC Utrecht zou hengelen naar zijn diensten.

Onlangs werd de naam van Seuntjens al geopperd door Marciano Vink bij Voetbalpraat. "Die is goed", aldus Vink. "Lutonda is ook een leuke speler, maar misschien niet meteen van het niveau FC Twente." Robert Maaskant, die destijds ook aanschoof in het praatprogramma, wist te melden dat AZ aan het begin van het seizoen belangstelling had in Seuntjens. De werkloze trainer denkt dat Seuntjens ook in Enschede 'bijzondere dingen kan doen'.

Seuntjens is niet de enige speler die dreigt te vertrekken bij RKC. Volgens De Telegraaf dreigt een leegloop en is ook Etienne Vaessen op weg naar de uitgang. De doelman heeft de clubs voor het uitkiezen en zag onder meer Torino voor hem op de tribune zitten. Van Saïd Bakari en Pelle Clement is al bekend dat zij volgend seizoen het shirt van Sparta Rotterdam dragen. Florian Jozefzoon heeft besloten zijn aflopende contract niet te verlengen.

Meer nieuws
   
13:45
13:45
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
0
   
13:24
13:24
Van Bommel niet naar Milan; onderhandelingen met andere trainer al vergevorderd
5
   
12:58
12:58
Donkerrode kaart in Ligue 1 na karatetrap in het gezicht van tegenstander
8
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
9
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
32
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
 
19
6 mei 2023 om 12:14
Ontzettend talentvolle speler die mooie dingen laat zien. Kan bij FC Twente van hele grote waarde zijn. Utrecht zou ik niet doen, dat is zo’n club dat alleen maar tegenvalt en negatief in het nieuws is.
 
Jason.215
 
6
6 mei 2023 om 12:19
Ben benieuwd naar de concurrentie strijd tussen Sparta en Twente volgend seizoen. Seuntjens kan daar in belangrijk zijn.
 
FCTLeon
 
11
6 mei 2023 om 12:25
Beide selecties zullen stevig veranderen. Hoop natuurlijk dat Twente structureel weer aan kan haken bij de top 5. Maar volgend seizoen kan wel eens een tussenseizoen gaan worden waar we tevreden moeten zijn met een plek in de middenmoot.
 
NJfromVOL
 
8
6 mei 2023 om 12:30
De eerste seizoenshelft van Twente was ijzersterk, maar als het tweede deel exemplarisch wordt voor volgend jaar, zal het een zware zit worden voor iemand met ambities. Nu is speculeren over volgend jaar wat voorbarig, omdat de selecties nog lang niet bekend zijn.
 
GOAT1908
 
7
6 mei 2023 om 12:38
Zo gaat het toch bijna elk jaar met Ron Jans? Begint altijd heel goed en eindigt matig waardoor er een oke tot prima seizoen overblijft
 
FC1965
 
0
6 mei 2023 om 12:43
Prima dan dat Jans stopt aan het einde van het seizoen toch? Gaat via de voordeur naar buiten om plaats te maken voor Oosting. Wel een keer leuk voor de verandering
 
Sirius
 
3
6 mei 2023 om 12:47
Wel als je dit soort spelers aan gaat trekken. Ik snap echt niet waar al die positiviteit vandaan komt. Je moet er toch niet aan denken dat je straks met een spits zit die er hooguit 5 maakt en wat assists geeft? Dan kun je net zo goed Castaignos terughalen...
 
FCTLeon
 
1
6 mei 2023 om 13:38
Ja, maar momenteel doet hij dit toch bij een relatief kleine club. Wie weet wat hij in zijn mars heeft bij een subtopper!
 
bacoboy
 
9
6 mei 2023 om 13:04
Wat is dat nou voor rare vergelijking? Twente is structureel een top 6 club en Sparta maakt een uitzonderlijk goed seizoen door. Die kunnen volgend seizoen zomaar 13de worden en niemand die dat dan "slecht" vind, terwijl een Twente gewoon altijd als doel heeft om minimaal de playoffs te halen voor Europees voetbal.
 
The-Jump
 
3
6 mei 2023 om 12:30
Mooi om te zien dat hij bij RKC op zijn plek lijkt te zitten. Was bij Fortuna wel een goede speler, maar werd niet echt gewaardeerd door de nieuwe trainer. Zo zonde, dit zijn buitenkansjes voor alle teams buiten de top 5, waarbij Twente zijn niveau wel eens zou kunnen zijn.
 
MousaDembele19
 
7
6 mei 2023 om 12:37
Zou hier als Twente zijnde niet aan beginnen eerlijk gezegd. Seuntjens is een goede voetballer en heeft fantastische cijfers bij RKC, maar samen met Kramer heeft hij ook wel alle vrijheid om voorin te blijven. Als je zo belangrijk bent is dat te begrijpen maar bij clubs als Twente wordt wel meer gevraagd in tactisch opzicht lijkt me.
 
Oenieboy
 
0
6 mei 2023 om 14:23
Helemaal mee eens. Druk zetten is ontzettend belangrijk bij Twente. Nu haal je een vrij luie spits.
 
Dani17
 
4
6 mei 2023 om 12:41
Uitstekende plek voor een goede voetballer. Voor de top 4 komt hij denk ik te kort maar ik zie hem zomaar heel belangrijk worden bij Twente.
 
Sirius
 
8
6 mei 2023 om 12:46
Ik zou dit maar een vreemde transfer vinden. Hij is 31 jaar, heeft nooit kunnen overtuigen in de subtop en staat dit seizoen op 4 goals en 9 assists in 29 wedstrijden. Dan kun je net zo goed van Wolfswinkel laten staan. Die heeft niet eens een goed seizoen en staat alsnog op 8 goals en 6 assists. Als je weer structureel richting de subtop wilt, heb je weinig aan spelers als Mats Seuntjens. Hij heeft ook nog een contract voor een jaar, dus je zou er nog geld voor moeten neertellen ook.
 
 
5
6 mei 2023 om 13:24
Je hebt serieus geen idee waar je het over hebt. Seuntjes zou ook meteen de beste voetballer in de selectie worden. Gelukkig hebben Bruggink en Oosting een stuk meer kennis dan jij.
 
FCTwenteRSD
 
2
6 mei 2023 om 13:24
Hij is transfervrij?? Hij heeft goede statistieken voor rkc. Van wolfswinkel lekker afscheid van nemen.
 
Sirius
 
2
6 mei 2023 om 13:34
Maar bij RKC loopt geen Cerny of zo rond die de ballen ook graag hebben. Je hebt dus minder ruimte om iets te verzinnen. Betreft z'n contractduur had ik m'n info van Transfermarkt, maar dat klopt dus schijnbaar niet.