Bruggink: 'PSV past bij hem, maar hij zal die kans nog eens willen grijpen'
Maandag, 2 juli 2018 om 23:08

Luuk de Jong leek in de winter op weg naar het Mexicaanse Club América, maar bleef uiteindelijk toch bij PSV. Deze zomer zou het mogelijk wel van een vertrek van de spits kunnen komen, al lijkt het voorlopig nog rustig op dat vlak. Arnold Bruggink legt in onderstaande video uit waarom hij denkt dat het beter is als De Jong voorlopig 'gewoon' in Eindhoven blijft.

Meer nieuws
   
14:34
14:34
VZ Kort: FC Utrecht langer door met routinier Jens Toornstra
77
   
14:18
14:18
Eredivisie-clubs opgelet: Tjaronn Chery komende zomer op te pikken
9
   
13:54
13:54
'Zoekend Ajax en PSV sturen scouts af op Europese halve finale'
12
   
13:30
13:30
Genadeloze Carragher adviseert speler van Man United te stoppen met topvoetbal
67
   
12:52
12:52
Footy Headlines lekt 'artistiek en uniek' uitshirt van Ajax voor komend seizoen
32
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
PerPSV
 
3
2 juli 2018 om 15:56
Met alle respect voor deze man, want hij is erg belangrijk geweest in zijn eerste twee seizoenen, hoop ik dat hij deze zomer vertrekt. Hij is simpelweg nooit goed genoeg geweest als PSV spits. Een speler die alleen kan koppen is bruikbaar, mits je jongens als Narsingh en Willems er naast hebt staan. Je zag de laatste twee seizoenen hoe weinig hij toe voegt aan het spel als hij niet dat type spelers om zich heen heeft. Loca was de perfecte opvolger, maar helaas natuurlijk al vertrokken. Romero ken ik niet voldoende, maar ik neem aan dat, voor 10 miljoen, we toch een aardige speler in huis hebben gehaald. We gaan het allemaal zien, maar er op achteruit gaan kan bijna niet. Ik ben benieuwd hoe het volgend seizoen loopt
 
DeBroerVanTheo
 
9
2 juli 2018 om 16:30
Als je denkt dat de Jong alleen kan koppen heb je weinig PSV gekeken. Heel belangrijk in het spel van PSV als aanspeelpunt en kn de combinatie met de buitenspelers.
 
PerPSV
 
0
3 juli 2018 om 18:30
Ik ga maar een keer reageren, anders kan ik onder de andere vier wel dezelfde reacties zetten. Ik heb de jong de afgelopen twee seizoenen alleen maar zien stuntelen. Al die lof voor het zijn van zo`n geweldig aanspeelpunt etc stamt met name uit zijn eerste twee seizoenen. Toen Locadia dit seizoen zijn kans kreeg in de spits, ging er een wereld voor me open. Het spel werd dynamisch, aanvallend en razendsnel. Alle vier de spelers voorin konden doorwisselen, alle vier konden scoren, alleen waren ze ook alle 4 inconsistent (iets wat de Jong dan, eerlijk is eerlijk, minder last van heeft). Ik ben zelf een enorme fan van countervoetbal, maar door met LdJ te spelen beperk je jezelf ofwel tot kick and rush, of je hebt vleugelspelers nodig die gebruik kunnen maken van zijn kopkracht.Hij vertraagd het spel dus enorm, dus ik zie niet hoe hij, tov andere type spelers, zo veel brengt voor PSV.Daarnaast, mag je me ouderwets noemen, maar ik vind dat de eerste taak van een spits nog altijd scoren is. Ik mag toch hopen dat je met me eens bent dat hij dat wel alleen met z`n hoofd kan? Als je ziet hoe die man ooit ballen schiet als hij één-op-één staat...Al met al, Luuk heeft ons zeker wat gebracht, maar, toen hij stopte met scoren, is zijn inbreng verder omlaag gegaan dan men durft toe te geven.
 
semg19
 
3
2 juli 2018 om 22:58
Ik denk dat je De Jong hier te kort doet. Hij kan echt wel meer dan koppen en dat heeft hij genoeg laten zien. Ben verder inderdaad benieuwd naar Romero dit seizoen.
 
AFCA-024
 
4
2 juli 2018 om 23:36
Hoe durf je dat te zeggen als je ziet hoe belangrijk hij is voor PSV en hoe perfect je een systeem om hem kan creeeren (ala Giroud bij frankrijk). Gozer is goud waard voor PSV hoe erg ik t als Ajacied ook vindt
 
Wuppy
 
1
2 juli 2018 om 23:44
Luuk de Jong is elk seizoen wel belangrijk geweest. Veel kopduels gewonnen, vaak een aanspeelpunt en belangrijke of beslissende doelpunten gemaakt. En positief gebleven ondanks dat hij door 'supporters' werd uitgefloten.
 
TimVoermans
 
1
2 juli 2018 om 23:58
Buiten dat zegt onze Per dat "mits je jongens als narsingh en willens hebt". Daarom verwacht ik dat als hij blijft hij weer een topseizoen ala zijn 1e en 2e seizoen gaat beleven # angelino & dumfries!
 
PerPSV
 
0
3 juli 2018 om 18:33
Klopt, al ben ik daar weer bang voor dat ze defensief te zwak zijn... Ondanks dat, als LdJ idd blijft, zouden die twee zijn carrière weer een kickstart kunnen geven