Bundesliga kan Premier League achterna: 'Het leek deze zomer wel toerisme'
Woensdag, 13 september 2017 om 11:00

De Bundesliga volgt mogelijk het voorbeeld van de Premier League met het inkorten van de transferperiode. Vorige week toonden de clubs uit de Engelse competitie zich voorstander van het sluiten van de transfermarkt vóór de eerste speeldag. Die nieuwe regel gaat volgend jaar al in werking. Bundesliga-clubs krijgen nu ook de kans om zich uit te spreken.

Reinhard Rauball, voorzitter van voetbalbond DFB, gaat het onderwerp voorleggen aan de Bundesligisten. "Ik zal het verzoek neerleggen bij de clubs om de transferperiode in te korten. Daarover zou tijdens de algemene vergadering in december gestemd moeten worden", vertelt Rauball woensdag in BILD. "Het merendeel van de 36 profclubs moet instemmen."

Volgens de preses is de huidige situatie niet langer rechtvaardig. Hij is zelf dan ook voorstander van een inkorting van de zomerse transferperiode. "We zouden bijvoorbeeld op 1 augustus de transfermarkt kunnen sluiten. Dit jaar vertrokken en kwamen spelers aan de lopende band, het leek net toerisme. Dat is niet langer verdedigbaar. Daarom kunnen we dit op deze manier oplossen."

Meer nieuws
   
07:38
07:38
Oude bekende in beeld bij Feyenoord om opvolger Arne Slot te worden
2
   
07:05
07:05
Derksen wijst nieuwe schuldige aan: 'Hij heeft Ajax naar de klote geholpen'
9
   
06:30
06:30
PSV aast op Eredivisiespeler en denkt aan transfersom van 1,5 à 2 miljoen euro
24
   
06:00
06:00
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
94
   
00:00
00:00
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
ElPhenomeno
 
12
13 september 2017 om 11:09
Betere zaak denk ik. Ik vind wel dat de Bundesliga goed ingekocht heeft en niet dom geld uitgeeft, op enkele clubs nagelaten dan. Maar het is mooi om te zien dat er weer nieuwe sterren en talenten zijn gekomen met James, Tolisso, Augustin, Bruma, Alario, Camacho, Yarmolenko, Zakaria, Ascacibar, Zieler, Rytsos, Boateng, Haller, Willems en Origi onder andere.
 
falcao
 
4
13 september 2017 om 11:09
Je zou denken dat Ajax dan eindelijk de selectie eens op orde heeft per 1 augustus. Alleen zullen Franse, Spaanse en Italiaanse clubs zich hier dan ook aan moeten committeren.
 
speelweb
 
6
13 september 2017 om 11:26
Transferperiode van 1 juni tot 1 augustus. En de competitie in Europa ook meer op elkaar afstemmen wat betreft de start. Daarnaast ook de winter transferwindow afschaffen, het aantal contractspelers terugdringen en een maximum op het aantal verhuurde spelers zetten.
 
4Ever4Ajax
 
7
13 september 2017 om 11:35
Allemaal mee eens. Dat zou de competities een stuk eerlijker maken! En ook fijn dat je voor een heel seizoen weet met welke spelers je het moet gaan doen!
 
stravven
 
7
13 september 2017 om 11:48
Je kan niet alle competities op elkaar afstemmen, het is gewoon onmogelijk om in de winter in Scandinavie en delen van oost europa te voetballen. Aantal contractspelers en verhuurde spelers is een goed idee, maar wel geleidelijk. Je kan dat niet van de ene op de andere dag doen, dan krijg je zowel een groot aantal spelers als clubs over je heen. Maximum aan aantal verhuurde spelers kan ook, maar misschien wel een leeftijd bij zetten? Dus bijvoorbeeld boven de 20 ofzo, want het is wel een serieus goede manier voor jeugdspelers om zich te ontwikkelen. En de winterse transferperiode mag er van mij ook per direct uit.
 
speelweb
 
0
13 september 2017 om 12:08
Dat alle competities tegelijk starten zal ook nog gaan lukken idd. Maar het zou mooi zijn als zeker top 15 van de uefa ranking tegelijk beginnen. Alles moet je wel geleidelijk invoeren, dus een termijn van 2/3 jaar om het aan contractspeler terug te dringen. Maximum aantal verhuurde spelers icm leeftijd zou nog beter zijn
 
Denn7nho
 
0
13 september 2017 om 11:44
Zeer goede ontwikkeling dit! Hier zouden we in Nederland ook een voorbeeld aan moeten nemen. Het is zelfs een soort van competitievervalsing als er tijdens de competitie (transferperiode in de winter buiten beschouwing gelaten) nog spelers kunnen worden aangetrokken/verkocht.
 
Hansi
 
1
13 september 2017 om 12:08
Wat mij betreft gewoon het hele jaar open. Dus geen window. Stel een maximaal aantal transfers per club per jaar in en laat spelers maximaal 1 keer van club wisselen per seizoen.
 
FrankVerlaat3
 
0
13 september 2017 om 13:12
Mee eens. Gewoon elke dag van het jaar. Zo een onzin die windows. Alle werknemers van mijn bedrijf kunnen ook massaal opstaan en weglopen. Dit gebeurt simpelweg niet. Accepteren en niet zo piepen. Je kan je beter hard maken voor maximale transfersommen en salarycaps.