'Champions League-opponent meldt zich bij Krasnodar voor Vilhena'
Dinsdag, 6 april 2021 om 16:51

Tonny Vilhena heeft de mogelijkheid om FK Krasnodar op korte termijn te verlaten. Het Russische medium Championat weet op basis van verschillende bronnen namelijk te melden dat de 26-jarige middenvelder op serieuze belangstelling kan rekenen van Stade Rennes, de huidige nummer zeven in Ligue 1. Er zou al gesproken zijn tussen beide clubs en er wordt in Rusland serieus rekening gehouden met een zomers vertrek van Vilhena.

Vilhena, die Feyenoord medio 2019 voor negen miljoen euro inruilde voor het avontuur bij Krasnodar, werd in maart door Championat ook al in verband gebracht met een voortijdig vertrek uit de Russische competitie. De middenvelder zou samen met zijn vader tot de conclusie zijn gekomen dat het tijd is voor een nieuwe club en een nieuwe werkomgeving. Tevens werd gemeld dat er al voorzichtige interesse was in Vilhena vanuit de grote Europese competities, zonder dat daarbij specifiek werd ingegaan op namen van clubs.

Het is nog niet bekend welke vraagprijs de leiding van Krasnodar hanteert voor Vilhena, wiens contract in Rusland doorloopt tot 30 juni 2024. In bijna twee jaar tijd kwam de controlerende middenvelder tot 59 wedstrijden (7 doelpunten en 7 assists) in het shirt van Krasnodar. Saillant detail is dat Vilhena dit seizoen in de groepsfase van de Champions League tweemaal uitkwam tegen Rennes. In beide wedstrijden (1-1 en 1-0 winst) deed de voormalig Feyenoorder negentig minuten mee. In de poulefase traden de Russen verder aan tegen Chelsea en Sevilla.

Vilhena, een vaste waarde op het middenveld van Krasnodar, kwam in deze jaargang in Rusland tot 29 duels (3 doelpunten en 4 assists) in alle competities. Het is niet duidelijk of de wens van Vilhena om Krasnodar te verlaten te maken heeft met het Nederlands elftal. De vijftienvoudig international van Oranje lijkt met het oog op het EK in ieder geval niet in beeld te zijn bij bondscoach Frank de Boer. De laatste keer dat hij speelminuten maakte als international was in het Nations League-duel met Duitsland (2-2) in november 2018. Een jaar later zat Vilhena voor de laatste keer bij de selectie van Oranje, dat destijds met 5-0 won van Estland.

Meer nieuws
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
0
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
7
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
16
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
35
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
falcao1984
 
5
6 april 2021 om 17:05
Tja, had toch wel verwacht dat wat grotere clubs voor hem zouden komen. Misschien een Wolfsburg, Lille, Valencia, Frankfurt of Atalanta.
 
Bartsja
 
6
6 april 2021 om 17:09
Op basis waarvan? In die CL wedstrijden van Krasnodar vond ik hem weer typisch een blind paard af en toe.
 
Bobiku29
 
39
6 april 2021 om 17:14
Bartsja, daarom zal hij ook nooit de echte top halen, maar niet elke middenvelder hoeft heel verfijnd te zijn. Hij heeft body, loop- en uithoudingsvermogen, gezonde agressie in zijn spel en kan heel taakgericht spelen. Dat zijn kwaliteiten die voor veel clubs zeer bruikbaar zijn
 
Bobiku29
 
11
6 april 2021 om 17:11
Inderdaad. Atalanta zou goed bij hem passen denk ik, hoopte ook op zo'n club. Rennes is het toch ook net niet als je echt in beeld wil komen/blijven bij Oranje. Goede club, mooie club, maar niet echt 'in the picture'
 
sander1410
 
14
6 april 2021 om 17:15
Beter dan daar in Krasnodar. Lekker in Frankrijk ballen
 
FR010FRDAM
 
18
6 april 2021 om 17:06
Zou voor hem een mooie stap zijn. Prima competitie. Voor Feyenoord ook niet verkeerd, kan een mooi bedragje opleveren.
 
IKEA
 
2
6 april 2021 om 18:35
De mooiste club uit Frankrijk (op het hoogste niveau), wat dat betreft zou ik het wel weten. Wel erg jammer dat ze de goede lijn van vorig seizoen niet helemaal hebben kunnen doortrekken. Zou leuk zijn om daar een Nederlander te zien spelen, het zijn voor mij immers de enige wedstrijden uit de Ligue 1 die ik zie.
 
ZuenAlias
 
1
6 april 2021 om 19:25
Aangezien je aangeeft dat je rennes veel volgt, kun je mij vertellen camavinga het doet. Ik heb hem een paar keer zien spelen en vond hem heel volwassen ogen maar is dit altijd zo of is hij een beetje overtypen.
 
IKEA
 
1
7 april 2021 om 00:12
Camavinga is eigenlijk sinds zijn debuut, waar hij al ongelooflijk volwassen speelt, enkel gegroeid. Waanzinnig goede speler met rust aan de bal. Mede door zijn doorbraak, maakt Rennes ook grote sprongen. Besef me nu dat de interesse in Vilhena waarschijnlijk bedoelt is ter opvolging van deze Camavinga, en ondanks dat het nog een jonge jongen is zal dat wel een flinke downgrade zijn.
 
ZuenAlias
 
2
6 april 2021 om 19:25
Aangezien je aangeeft dat je rennes veel volgt, kun je mij vertellen camavinga het doet. Ik heb hem een paar keer zien spelen en vond hem heel volwassen ogen maar is dit altijd zo of is hij een beetje overtypen.
 
jeron
 
0
7 april 2021 om 11:26
Burger? Dat is niveau Sparte, RKC en ons Emmen. Daar ga je de oorlog niet mee winnen... Daarbij komt dat Feyenoord juist geen geld heeft. Hoe wou je iemand die je voor 9 mil verkocht hebt, weer terughalen?
 
wiezie
 
0
6 april 2021 om 20:37
Is echt te weinig voor de top Feyenoord is een top 3 club de spelers die je opnoemt moet je in de belofte gooien met alle respect kocu berghuis en af en toe de keeper die moet nog wat ervaring opdoen zijn echte toppers vooral berghuis maar de rest zit echt vaak tegen Feyenoord heeft een coach nodig als Arne Slot maar ook echte spelers nodig denk 2/3 topplayers en je kan je meten met de beste van NL
 
wiezie
 
3
6 april 2021 om 20:35
Het zou echt een goede stap zijn richting Europa de ervaring van Feyenoord meegenomen naar Krasnodar daar ontwikkeld rustig ze tijd genomen en komt nu met nog meer ervaring terug uit Rusland dus Lique 1 zou een opstap zijn om zich nog beter neer te zetten want er zijn meer belangstellende uit Europa ik de lique 1 dan in Rusland waar je een redelijke competitie hebt maar niet echt jezelf ik de kijken kan spelen