Chelsea - Liverpool: Tammy Abraham kan vandaag Luis Suárez evenaren
Zondag, 22 september 2019 om 14:50

Chelsea en Liverpool zijn elkaars tegenstander op de zesde speeldag van de Premier League. De ploeg van Frank Lampard is matig aan het seizoen begonnen; slechts twee van de zeven officiële duels werden in winst omgezet. Liverpool leed midweeks in de Champions League bij Napoli (2-0) weliswaar de eerste nederlaag, maar had daarvoor vier overwinningen op rij geboekt. Opta blikt vooruit op de krachtmeting op Stamford Bridge, zondagmiddag vanaf 17.30 uur.

O Chelsea won slechts één van de laatste negen Premier League-wedstrijden tegen Liverpool: vijf remises, drie nederlagen. Dat was een 1-0 overwinning in mei vorig jaar, dankzij een doelpunt van Olivier Giroud.

O Na slechts één overwinning in de eerste zestien uitduels met Chelsea in de Premier League (vier remises, elf nederlagen), won Liverpool vijf van de laatste elf visites aan Stamford Bridge in competitieverband: drie remises, drie nederlagen.

O Alle competities meegerekend kwam Chelsea in slechts één van de laatste twintig duels met Liverpool niet tot scoren. Dat was in de 2-0 nederlaag op Anfield vorig seizoen.

O Liverpool verloor maar één van de laatste 44 Premier League-wedstrijden (36 zeges, 7 remises) en leed geen enkele nederlaag in de laatste 22 competitieduels (18 zeges, 4 remises); de langste reeks van de Merseyside-club in de Premier League. In de Premiership bleef Liverpool in 1990 23 competitieduels ongeslagen.

O Chelsea versloeg tot dusver achttien keer de ploeg die op die dag aan kop in de Premier League ging; minimaal driemaal meer dan welke club dan ook.

O Chelsea stapte in de laatste 24 Premier League-duels op Stamford Bridge slechts één keer als verliezer van het veld (13 zeges, 10 remises) en bleef in de laatste 11 duels voor eigen publiek ongeslagen (6 zeges, 5 remises).

O De teller van Sadio Mané namens Liverpool in de Premier League staat op 49 doelpunten in 97 duels. Als hij tegen Chelsea scoort, is hij de tiende Liverpudlian met minimaal vijftig doelpunten voor de club in competitieverband. Nu hebben zowel Liverpool als Manchester United negen spelers met minimaal vijftig Premier League-treffers voor de club.

O Tammy Abraham was in elk van zijn laatste drie Premier League-duels goed voor minimaal twee treffers (zeven treffers in totaal). De enige voetballer die dat in vier opeenvolgende Premier League-wedstrijden lukte, was Luis Suárez in december 2013.

O Jürgen Klopp won twee van zijn vier uitwedstrijden tegen Chelsea in de Premier League. Geen enkele manager van Liverpool won ooit drie Premier League-duels op Stamford Bridge.

O Frank Lampard is de zestiende manager van Chelsea die in de Premier League tegenover Liverpool staat. Niet één van de laatste zes trainers van the Blues won de eerste competitiewedstrijd tegen the Reds sinds Carlo Ancelotti in oktober 2009: drie remises, drie nederlagen.

O Elk van de laatste elf doelpunten van Chelsea in de Premier League is van Engelse afkomst, uitgezonderd eigen doelpunten. Dat is een evenaring van het clubrecord tussen september 1993 en januari 1994.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
14
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
YoeriCFC
 
5
20 september 2019 om 10:26
Met Pulisic, Kante en Rudiger kan Chelsea het Liverpool thuis erg moeilijk maken! Misschien kunnen Mount en Hudson-Odoi al minuten maken dit weekend, dat zou lekker zijn aangezien ik nu vrees dat we met Pedro of Willian zullen moeten beginnen..
 
joekaa
 
1
20 september 2019 om 18:31
Zie het al voor me, net zoals tegen Manu gaan we knullige goals weggeven achterin terwijl veld spel er bij vlagen keurig uit zal zien. Hoop het niet, maar ben bang dat de verdediging (nog) niet opgewassen is tegen het aanvallend kwaliteit van Liverpool... Vooral nu Rüdiger weer weggevallen is.
 
Zinedane
 
1
21 september 2019 om 12:28
Ik denk dat Chelsea wordt weg gespeeld tegen Liverpool. Het is geweldig dat Lampard echt veel jeugd toepast bij Chelsea en over twee jaar zou dit zo maar eens een heel mooi elftal kunnen worden als Hudson, Tomori, Mount en Abraham zich zo door blijven ontwikkelen. Maar ik zie in dit elftal momenteel echt heel weinig spelers die kans zouden maken op een basisplaats bij Liverpool buiten Kante en misschien Rudiger om.
 
CarefreeFC
 
3
21 september 2019 om 12:49
Ik weet niet of je de wedstrijd hebt gezien van de Supercup maar daar werd Chelsea niet bepaald van de mat geveegd.
 
Zinedane
 
0
22 september 2019 om 12:52
Klopt. Tot nu toe doet Chelsea het ook absoluut niet slecht. Het is een verwachting die ik heb puur gebaseerd op hoeveel premiere league ervaring veel basisspelers in het elftal van Chelsea momenteel hebben.maargoed... als we dan naar Norwich en Sheffield kijken dit seizoen hoeft dat niks uit te maken
 
FR-LFCDirk
 
0
21 september 2019 om 13:32
Speelt Kante?
 
MamiDemirci
 
12
20 september 2019 om 13:04
Zou een fenomenaal record zijn voor Abraham om te delen met Suarez. 4 wedstrijden op rij met 2 of meer doelpunten. En dat op zijn leeftijd is waanzinnig.
 
MoTheSpur
 
1
20 september 2019 om 18:09
Er kan van alles gebeuren deze wedstrijd, maar het hangt af of Chelsea hun dag hebben of niet. Je weet tot nu toe niet wat je gaat krijgen, de ene wedstrijd erg matig en de ander zeer sterk. Hoop wel Dat Liverpool punten verliest om alles wat dichterbijelkaar te krijgen qua klassement.
 
Scouserper
 
2
21 september 2019 om 10:58
Dat vind ik niet nodig...wie zou dan dichterbij moeten komen?city? Die haken toch wel aan,maar als de rest na 5 speeldagen al op 7 punten staat zegt dat iets over de vorm/wisselvalligheid van die clubs.b Bovendien zijn er aankopen geweest bij sommige clubs waarvan je meer verwacht had dan dat ze tot nu toe laten zien,ook weer enigszins van invloed op de stand misschien
 
JamesRodriquez
 
3
21 september 2019 om 10:48
Door die transferban komen Abraham en Mount uit de verf. In de huidige markt zijn ze samen zeker 200 miljoen waard, ook omdat ze Engels zijn. Het zou toch zonde zijn als ze verkocht zouden zijn en een Higuain of Cavani voor miljoenen binnen gesleept was.
 
VisWoestijn
 
0
22 september 2019 om 10:42
Lijkt me vooral belangrijk dat kante en rudiger meedoen. Anders zie ik vandaag onze kansen somber in. Achterin moet er simpel weg kwaliteit bij, wil je weer meedraaien bovenin.
 
Paternoster
 
0
22 september 2019 om 15:17
Kansen voor de winst of een gelijkspel? Verliezen doet Liverpool niet hoor. Zeker nadat ze hebben gehoord dat City net zwaar aan hun doelsaldo gewerkt hebben. Er kan natuurlijk van alles gebeuren, maar dit Chelsea draait vooralsnog voor geen meter en Liverpool wél.