Chiellini pakt nu ploeggenoot aan: 'Real Madrid had ik begrepen, maar dat?'
Zondag, 24 mei 2020 om 09:44

Leonardo Bonucci maakte in het seizoen 2017/18 een uitstapje naar AC Milan, maar keerde na een weinig succesvol jaar in Milaan weer terug naar Juventus. Giorgio Chiellini kan weinig begrip opbrengen voor het besluit van zijn kompaan in het hart van de verdediging van la Vecchia Signora om een binnenlandse overstap te maken. In zijn biografie Io, Giorgio, waaruit FootballItalia citeert, stelt Chiellini dat iedere logica in de keuze van Bonucci ontbrak.

"Zijn jaar bij AC Milan was anders. Het was zeker de verkeerde keuze om naar Milan te gaan, want hij had geen vrede met zichzelf. Leo werd aangepakt om wel duizend redenen. Ik voelde me daar rot door, want alles gebeurde in de weken dat we elkaar niet zagen. Ik weet zeker dat als het een andere keer gebeurd was, ik ervoor had kunnen zorgen dat hij zou blijven. Ze vertrekken altijd als ik er niet ben", verklaart Chiellini. De transfer van Bonucci naar AC Milan werd in juli 2017 afgerond. I Rossoneri betaalden veertig miljoen euro voor de nu 33-jarige centrumverdediger.

"Ik sprak met Leo pas toen alles afgerond was. Het was een zet zonder logica, van begin tot het eind. Ik had het begrepen als hij naar Real Madrid was gegaan, maar naar dat Milan? Gelukkig wilde het lot dat alles weer normaal zou worden", stelt de 35-jarige verdediger. Bonucci speelde 51 officiële wedstrijden voor AC Milan, alvorens Juventus hem een jaar later voor 35 miljoen weer terughaalde naar Turijn. Dit seizoen speelde de 95-voudig Italiaans international 34 officiële wedstrijden voor la Vecchia Signora.

"Buiten het veld is Bonucci heel anders dan het chagrijnige figuur dat we binnen de lijnen zien. Ik wil niet zeggen dat hij heel rustig is, maar hij is zeker niet zo opvliegend. Zoals bij iedereen, kan dat zo nu en dan binnen vijf minuten veranderen", zegt Chiellini over Bonucci, met wie hij jarenlang het centrale duo bij Juventus vormde. Dit seizoen stond Chiellini voorlopig buitenspel met een zware knieblessure. "Juventus is in geslaagd om de uitbundigheid van Bonucci op een goede manier te kanaliseren: teveel energie kan schadelijk zijn. Maar als je het goed gebruikt, wordt het verwoestend."

De biografie van Chiellini heeft in de voorbije weken het nodige stof doen opwaaien. De ervaren verdediger van Juventus liet zich in het boek negatief uit over Felipe Melo, Mario Balotelli en Arturo Vidal, die allen weinig positief reageerden op de ontboezemingen. "Vidal ging soms uit en dronk dan meer dan hem lief was, dat weet iedereen. Je kunt stellen dat alcohol een beetje zijn zwakke punt was", zei Chiellini bijvoorbeeld in zijn biografie over Vidal.

Meer nieuws
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: RB Leipzig - Borussia Dortmund
1
   
14:28
14:28
Verweij en Driessen breken lans: 'Vreemd dat je zijn naam niet hoort bij Ajax'
2
   
13:45
13:45
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
4
   
13:24
13:24
Van Bommel niet naar Milan; onderhandelingen met andere trainer al vergevorderd
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (58)

 
DieGelbeReds
 
44
24 mei 2020 om 10:03
Ik vind zijn teksten tot nu toe vrij bijzonder, maar hierin geef ik Chiellini helemaal gelijk. Milan is echt mijlenver verwijderd van het niveau van Juventus en heeft jaren van goed beleid nodig om weer aan te haken. Waarom dan als Bonucci zijnde de stap maken? Echt een onbegrijpelijke transfer destijds.
 
maurootje
 
24
24 mei 2020 om 11:14
je hã©bt toch spelers als Bonucci nodig om terug naar de top te komen, wellicht werd dat Bonucci beloofd want het jaar er op kwam zijn ploeggenoot Higuain.. of zeg ik nu wat geks...? Blijft wel bizar om te beseffen dat Bonucci bij ons geeft gespeeld. Zò kort, dat ik het eigenlijk alweer vergeten was, zelfde geld voor Gonzalo Higuain... die 40 wil is echt verdamd, die we betaalde voor bonucci, hij speelde matig en later ruilde hem voor Caldara weer naar Juve maar dat is ook niets geworden bij Milan, hij speelt nu bij Atalanta
 
PerPSV
 
5
24 mei 2020 om 12:41
Ik vond het mooi om te zien. Het voelde toenderdtijd niet als een pure geld transfer, maar als een project transfer. Vind het mooi om te zien als spelers een risico voor zichzelf nemen om een club te helpen. Helaas pakte het in dit geval niet goed uit en werd niemand er mee geholpen, maar op het moment zelf leek het een leuke stap.
 
juvedeef
 
0
24 mei 2020 om 15:49
Bonucci is weggegaan omdat hij ruzie had met allegri. En ruzie had gemaakt met een aantal spelers. Meer hoef je er niet achter te zoeken.
 
InkeMontana
 
174
24 mei 2020 om 10:03
Lijkt er op dat 1 van de redactieleden elke dag steeds een aantal bladzijden uit dit nieuwe boek leest en het dan ook gelijk maar online gooit. Hoeven we het boek als vz'ers in ieder geval niet meer te kopen, scheelt toch weer een paar centen. Chiellini doet wel op een ander niveau uit de school klappen over verschillende spelers. Niet erg netjes om je geld over de rug van anderen te willen verdienen. Ben benieuwd of hij zichzelf ook een spiegel voor houdt binnen dit boek want heb tot dusver alleen nog maar kritiek op anderen gelezen.
 
Juventus07
 
20
24 mei 2020 om 10:20
Chiellini is alleen negatief geweest over Felipe Melo en Balotelli, Vidal was hij juist positief over, hij zei dan wel dat Arturo vaak dronken was maar wel weer fris en fruitig op de training stond en dat iedereen een voorbeeld kan nemen aan zijn doorzettingsvermogen van de Chileense middenvelder, en ik wil dat boek wel is lezen, de helft schijnt verkeerd beschreven te zijn hoe Chiellini het uitlegde.
 
bf1994
 
15
24 mei 2020 om 12:45
Vidal kon het niet op prijs stellen dat chiellinie zijn drank probleem naar buiten brengt. Kan die wel een paar complimentjes erom heen geven maar nog steeds is het niet chiellinies zaak om wat over te zeggen.
 
Juventus07
 
6
24 mei 2020 om 13:05
Haha dat Vidal een drank probleem had dat was al algemeen bekend, hij heeft in Turijn zijn Ferrari een keer helemaal totaal los gereden en geluk dat er geen gewonden en doden zijn gevallen en in Chili en Duitsland heeft hij ook meerdere keren een ongeluk gehad met drank op!
 
bf1994
 
4
24 mei 2020 om 13:42
Dan nog is het niet de zaak van chiellinie. Het zijn vidal’s demonen en niet die van chiellinie. Beetje de zondes van iemand anders in het licht brengen.
 
Yeisoonnn
 
2
24 mei 2020 om 15:28
@bf1994 Vidal staat dronken op internet, iets waar Chiellini niks mee te maken heeft. Is niet alsof dat een geheim is, als een collega duidelijk dronken op werk komt praat ik er ook gewoon over. Als die persoon zich niet schaamt om dronken op werk te komen, moet die zich ook niet gaan schamen als er eens wat over gezegd word. Maar dat is mijn persoonlijke mening. Mocht het iets zijn wat tussen ons is en in vertrouwen is verteld kan ik er zeker in komen. Mocht Vidal ooit in vertrouwen hebben verteld dat die een drank probleem heeft okee, maar hij verschijnt dronken op de training......
 
bf1994
 
1
24 mei 2020 om 15:37
@yeissoon blijkbaar kwam vidal niet dronken op het werk. Dus het is iets wat vidal in zijn prive tijd deed. Chiellinie zei dat vidal altijd fris en fruitig op de training kwam. Dat maakt het nog erger maakt dat hij vidal`s problemen in het licht brengt. Puur dat er eerder over vidal is geschreven dat hij drank problemen heeft maakt het helemaal niet oke voor chiellinie om dat dan ook maar een keer te doen. Ik snap niet hoe mensen dit verdedigen.
 
Yeisoonnn
 
0
24 mei 2020 om 22:47
@bf1994dan moet je misschien even de artikelen erbij pakken, want wat je nu zegt klopt gewoon niet. Chiellini heeft gezegd dat hij soms half dronken trainden, en dat hij in het jaar een aantal keren trainingen liet schieten. Vidal heeft erop gereageerd en het drank verhaal niet ontkend, dat hij trainingen liet schieten vreem genoeg wel...
 
Tipptopp
 
2
24 mei 2020 om 12:34
InkeMontana “zijn geld over de rug van een ander te willen verdienen” denk jij werkelijk dat hij dit voor het geld doet? Ik iig niet. Ik denk dat hij gewoon zijn verhaal op heeft laten schrijven en vindt het eigenlijk wel erg fijn dat hij dit doet. Geeft een inzicht in zaken zoals hij er tegenaan kijkt. Ik ga dan ook met plezier aan het boek beginnen.
 
Arseballer
 
2
24 mei 2020 om 12:56
Zoals Jaap Stam onlangs al aangaf bij Ziggo, worden de rechten voor zo'n boek vaak exclusief verkocht aan een bepaalde krant. Die kunnen dan in aanloop naar publicatie van zo'n boek de meest pikante passages in de krant zetten om zo aandacht voor het boek en natuurlijk hun eigen krant te genereren. Ik denk dat dat in dit geval ook zo is gegaan, alleen dat VZ er niet telkens bij vermeldt dat het uit een krant wordt gehaald. Denk dat het in La Gazetta of zo aan bod komt en dat VZ het kopieert.
 
romarky
 
36
24 mei 2020 om 10:06
Ik ben zo blij dat ik zijn biografie niet meer hoef te kopen, hier op VZ hebben we alle ins en outs al gekregen en wat we gemist hebben zal gegarandeerd nog langs komen. Ik snap het wel, het is lastig om nu voetbal artikelen te plaatsen, dus krijgen we uitgeplozen boeken, interviews of een biografie om ons te vermaken. Op zich interessant, alleen de herhalingen van teksten mag er wel uit.on: Ik begrijp niet dat Chiellini zijn biografie al uitbrengt terwijl hij nog actief is, al die wilde verhalen over anderen is niet echt netjes en collegiaal en ik weet niet of een Vidal zich kan inhouden als hij hem op het veld weer eens tegenkomt...
 
juvedeef
 
6
24 mei 2020 om 11:44
Zit ook een kans in dat ze reclame hebben ingekocht bij voetbal sites hoor. Dan moeten ze wel een aantal stukken schrijven. Waar zogenaamd hele spannende dingen in staan.
 
jwtw030
 
11
24 mei 2020 om 10:07
Ik vind het maar raar dat hij een boek uitbrengt waarin hij van alles zegt over andere collega voetballers terwijl hij nog steeds als voetballer actief is. Dit soort dingen moet je lekker na je carrière doen.
 
MamiDemirci
 
1
24 mei 2020 om 11:40
Een deel van de fans van Juve kan Bonucci nog steeds niet vergeven voor die uitstap naar Milaan. Imo begrijpelijk ook, dus geef Chiellini wel gelijk in deze. Alleen wat ik niet snap is; waarom brengt hij dit nu al naar buiten. Is hij soms van plan na dit seizoen te stoppen, want meestal breng je biografieën na je actieve carrière uit toch?
 
juvedeef
 
1
24 mei 2020 om 12:12
Heb nooit haat gehad tegen bonucci. Maar zou voor mij nooit een juve legende zijn. Daar is hij niet goed genoeg voor. En dat uitstapje van zoals chiellini zegt, niet doordacht en erg dom.
 
capitanojuve
 
0
24 mei 2020 om 12:27
In het begin moest ik ook wennen maar prima hij is er weer.. maar aanvoerder zou ik hem niet maken..
 
Canniggia
 
0
24 mei 2020 om 12:05
Ik kan hier op VZ haast niet wachten wanneer Chiellini het hoofdstuk: `Kopstoot Zidane` voorbij komt. Durf hij ook tegen Materazzi stoer te doen? Schijnbaar is Chiellini een saaie persoon en niet interessant genoeg om één pagina vol te schrijven...spoiler alert: Het bijtincident "Ik bewonder zijn gif". De recente hoofdstukken hier op VZ waren een opwarmertjes. Spannend, popcorn erbij! ??
 
Jimmmmm
 
3
24 mei 2020 om 15:31
Waarom zou hij dat hoofdstuk doen?
 
Canniggia
 
0
24 mei 2020 om 21:18
Misschien dat Chiellini niks uitspookt? En Iemand achter de rug een book verkoopt, misschien? En als je tussen leest zie je ook dat ik sarcastisch ben richting VZ.
 
Real CF Madrid
 
3
24 mei 2020 om 12:39
Volgens mij beschrijft hij zeer netjes gewoon waar het op staat over enkele spelers hoor
 
Afcawesome
 
2
24 mei 2020 om 12:49
Ik dacht dat hij dat gedaan had om dichter bij zijn kind te zijn dat in dat jaar in het ziekenhuis lag voor iets ernstigs. En het ziekenhuis waar hij lag was vlakbij Milaan of in Milaan,waardoor hij veel dichter bij was. Zoiets herinner ik me.
 
bvbrunschot
 
0
24 mei 2020 om 14:15
Het zou kunnen hoor, maar Turijn en Milaan liggen nu ook niet echt ver van elkaar vandaan. Is net alsof een speler van Ajax voor die reden naar fc Utrecht gaat. Maar misschien is het wel de reden. Als het inderdaad iets met z’n kind was, dan hoop ik in ieder geval dat z’n kind nu beter is.
 
Anunciato32
 
0
24 mei 2020 om 13:14
Ik snap niet waarom de meesten verontwaardigd reageren over het verhaal m.b.t.Vidal Het is toch harstikke onprofessioneel als een speler dronken op de traingen verschijnt,dat mag iedereen van mij part dan ook wel weten.Van wijlen George Best was het toch ook alom bekend ,die was alcoholist ,in mijn optiek een ziekte.Zeker gezien zijn familie achtergrond! Bij Vidal heb ik het idee dat het gewoon een feestganger is,net zoals de meesten bijv.drinken tijdens carnaval,koningsdag etc.
 
FCB_Catalunya
 
2
24 mei 2020 om 13:25
Hoe heet dit boek? Chiellini vs. De wereld? Na Balotelli, Melo en Vidal moet ook Bonucci het nu ontgelden. Overigens helemaal niet netjes om te zeggen over iemand waarmee je nu nog dagelijks op het voetbalveld staat. Ik vind het echt behoorlijk sneu eigenlijk dat Chiellini op deze manier wil scoren. Een boek heeft altijd een paar selling points en uitspraken met jeu nodig, maar dit lijkt me niet de juiste manier.
 
Sirius
 
3
24 mei 2020 om 13:50
Nu moet ik bekennen dat ik Bonucci sowieso wat overschat vind; absoluut een goede verdediger, maar vaak de verdediger die onder de radar blijft als men verdedigende fouten gaat ontleden. Ik heb nooit begrepen waarom dat zo is en naar mijn mening tevens de grote reden dat hij zo tegenviel bij AC Milan. Overigens ben ik het wel met Chiellini eens. Je ruilt een onbetwiste basisplaats bij de wereldtop in voor een basisplaats bij een gevallen topclub die zich op dat moment al een poos niet meer kwalificeert voor de CL en waar er chaos heerst. Niet bepaald een beslissing gebaseerd op logica, het sportieve in acht nemend. Geld verdien je bij Juventus ook.
 
theo uphus
 
3
24 mei 2020 om 13:57
Het is pure toeval, maar ik was bij Juventus - Milan in dat ene jaar dat Bonucci voor Milan speelde. Hij werd constant door het thuispubliek uitgefloten maar scoorde wel de 1-1 in een wedstrijd waarin Milan eigenlijk beter was dan Juve. De thuisclub maakte de wedstrijd echter in het laatste kwartier af. Ik heb geen idee of wat Chiellini beweert wel waar is, namelijk dat hij Bonucci zou hebben kunnen tegenhouden. Dat is de koe in zijn kont kijken.verder weet ik wel dat Balotelli soms geniaal kan voetballen maar zich daarnaast soms nog als een kind gedraagt. Het probleem van een autobiografie (laten) schrijven is dat je er eigenlijk nauwelijks iets in schrijft (dan beschadig je ook niemand) en dan nauwelijks boeken verkoopt of je doet een paar dappere uitspraken en krijgt wel aandacht en verkoop van je boek.
 
theo uphus
 
0
24 mei 2020 om 15:30
Het is pure toeval, maar ik was bij Juventus - Milan in dat ene jaar dat Bonucci voor Milan speelde. Hij werd constant door het thuispubliek uitgefloten maar scoorde wel de 1-1 in een wedstrijd waarin Milan eigenlijk beter was dan Juve. De thuisclub maakte de wedstrijd echter in het laatste kwartier af. Ik heb geen idee of wat Chiellini beweert wel waar is, namelijk dat hij Bonucci zou hebben kunnen tegenhouden. Dat is de koe in zijn kont kijken.verder weet ik wel dat Balotelli soms geniaal kan voetballen maar zich daarnaast soms nog als een kind gedraagt. Het probleem van een autobiografie (laten) schrijven is dat je er eigenlijk nauwelijks iets in schrijft (dan beschadig je ook niemand) en dan nauwelijks boeken verkoopt of je doet een paar dappere uitspraken en krijgt wel aandacht en verkoop van je boek.