Club Brugge laat Noa Lang buiten selectie voor slotwedstrijd
Zaterdag, 22 mei 2021 om 21:31

Noa Lang komt zondag in het laatste duel van het seizoen niet in actie voor Club Brugge. De 21-jarige aanvaller zit niet in de wedstrijdselectie tegen KRC Genk, zo maakt de landskampioen van België bekend. Volgens de officiële lezing van Club Brugge is Lang er niet vanwege een lichte blessure. De Oranje-jeugdinternational raakte deze week in opspraak vanwege het zingen van een omstreden anti-Anderlecht-lied.

Lang reageerde zaterdag voor het eerst gereageerd op de commotie. De vleugelspits haalde zich de woede van onder meer de Belgische Minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès op de hals met het zingen een vermeend antisemitisch lied. Via Instagram heeft Lang laten weten bekend te zijn met racisme en niemand te hebben willen beledigen met zijn teksten. Daarmee is volgens de voormalig Ajacied de kous ook meteen af.

De Belgische voetbalbond KBVB liet vrijdag weten een onderzoek te starten naar het gedrag van Lang. "Ik ben een kind van een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder", begint Lang zijn bericht via Instagram. "Racisme en vooroordelen zijn mij dus wel bekend. Ik zong na het behalen van de titel in al mijn enthousiasme samen met de supporters die ik voor het eerst zelf kon ontmoeten. Als ex-Ajacied ken ik als geen ander bijnamen van voetbalclubs. Ik heb daar niemand mee willen beledigen. Voor mij is dit nu afgesloten en ik zal er ook niet meer op terugkomen."

Lang zong na het binnenhalen van de Belgische landstitel een omstreden anti-Anderlecht-lied met de tekst 'nog liever dood dan een Sporting-jood'. Supporters van Anderlecht worden in België 'joden' genoemd, zoals dat in Nederland ook gebeurt bij Ajax, de oude club van Lang. De woorden van Lang schoten in het verkeerde keelgat bij onder meer Wilmès, die spreekt van 'antisemistisme'. "Onaanvaardbaar, ondraaglijk en hoort niet thuis in onze samenleving. We moeten het even krachtig bestrijden als alle andere vormen van racisme", schrijft Wilmès op Twitter.

Ook de Belgische voetbalbond was allerminst te spreken over de actie van de aanvaller van Brugge. "Wij veroordelen alle vormen van discriminatie en racisme", laat een woordvoerder van de KBVB in een reactie weten. De bond is eveneens niet te spreken over het feest dat losbarstte nadat Brugge de titel veiligstelde. Op beelden is te zien hoe Lang op een verhoging staat en wordt omringd door Brugge-fans. "Wij betreuren dat de huidige coronamaatregelen niet te allen tijde werden gerespecteerd", meldt de KBVB. Het is niet bekend welke eventuele straf Lang boven het hoofd hangt.

Valentijn Driessen pleit voor keiharde straf van KNVB voor Noa Lang

Als het aan Valentijn Driessen ligt wordt Noa Lang voor vijf wedstrijden geschorst door de KNVB.Lees artikel

Als het aan Valentijn Driessen ligt, wordt Lang zelfs uit de selectie van Jong Oranje verwijderd. Dat zegt de chef voetbal van De Telegraaf in de voetbalpodcast Kick-off. Volgens Driessen moet de KNVB een straf uitdelen om te laten zien dat de bond afstand neemt van dergelijke uitlatingen. "Ik vind een straf gewoon op zijn plaats", vertelt Driessen. "Schors hem maar voor vijf wedstrijden. Stel maar een voorbeeld, zeker in de wereld waarin we leven. Je kunt zeggen dat het over Anderlecht gaat, maar je voelt aan alles het antisemitisme. Daar heeft hij niet bij stilgestaan. Door hem te straffen staat de rest van België en waarschijnlijk Nederland er in het vervolg wel bij stil."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
14
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (94)

 
rinus1993
 
28
22 mei 2021 om 13:04
Als je niet snapt dat zo'n tekst mensen kan beledigen ben je nou niet bepaald de slimste maar goed excuses gemaakt en nu heeft ie het wel duidelijk dus leren van je fouten en door
 
Bobiku29
 
185
22 mei 2021 om 13:14
Ja het is ook wel een beetje een storm in een glas water hoor. Hij is daar helemaal het mannetje, wordt gehuldigd door zijn supporters en zingt in de euforie iets mee. Er is wel een onderscheid tussen antisemitisme en een geuzennaam
 
Erasmus-rules
 
68
22 mei 2021 om 14:06
Ik snap eerlijk gezegd ook niet zo de ophef over geuzennamen, maar dat mag iedereen persoonlijk inkleuren uiteraard. Dat er 2 steden zijn die een rijke Joodse geschiedenis hebben uit de 16/17e eeuw heeft niets met racisme te maken. Mag superboeren ook niet meer of staat dan de agrarische sector op zijn achterste benen. Ik heb de paus nog niet gehoord over de Rode Duivels overigens. Kakkerlakken zou nog het meeste kwetsend zijn, maar ook dat heeft niets met racisme te maken. Ik ben er een beetje klaar mee dat de mensen met de langste tenen gaan bepalen hoe anderen zich moeten gedragen.
 
est-1913
 
13
22 mei 2021 om 14:35
Dat onderscheid is erg vaag aangezien de geuzennaam voortkomt uit antisemitisme.
 
JohanVlerksen
 
1
22 mei 2021 om 22:08
Touche. Niets aan toe te voegen.
 
Sirius
 
2
23 mei 2021 om 01:38
Het is nou eenmaal de tijd waarin we leven. Het is een zwart-wit-periode en die gaat ons in de toekomst vreselijk veel schade opleveren. Daar heeft afkomst of geloof verder dan niets meer mee te maken.
 
SocioFan1
 
87
22 mei 2021 om 14:01
Oh ja nu is het opeens wel erg zeker. Nu is het gevoel van anderen (in dit geval dus joodse mensen) wel enorm van belang. Maar zodra geertje of wie dan ook moslims gaan zitten beledigen, is het opeens `Vrijheid van meningsuiting`. Agh amahoela! Voel je niet aangesproken, dit is meer algemeen gericht.
 
Jeronsaik
 
11
22 mei 2021 om 15:08
Denk ook dat het probleem is dat "joods" zijn heel erg breedt kan worden uitgemeten. Want waar refereert het aan? Zijn Ajax supporters en Anderlecht supporters joods vanwege de banden met de stad die veel joodse komaf had? Lijken deze supporters op Joden? Zijn ze joods? Ik denk dat dat de vraag is die er eerst beantwoord moet worden om te bepalen of hetgene wat die zong antisemitisch was, discriminerend of zelf onder het racsime valt.. Zijn joden bijvoorbeeld Joods vanwege hun religie? Ben je Joods vanuit een culturele achtergrond of ben je Joods als je kenmerken hebt die overeenkomen met regios waar Joden vandaan kwamen? Begrijp me niet verkeerd, want ik ontketen niet graag een politieke discussie. Maar wellicht is datgene ook wat het hele Palestina- Israel conflict in de weg staat. Het feit dat er eerst bepaald moet worden wat een Jood of Palestijn is? Kun je alleen palestijn zijn als je Moslim bent of zijn Israëlische mensen ook Palestijnen? Arabieren kunnen ook Joods zijn en Israëliërs. Is Palestina een regio en Israel de staat? Heeft Lang dus de culturele geschiedenis van Anderlecht beledigd of zijn vele Anderlecht supporters Joods van religie? Lijkt me dus redelijk relevant voordat hij "veroordeeld" wordt! Note: als hij bekend is met racisme en de Amsterdam/Ajax joodse achtergrond dan is het natuurlijk niet slim van hem. Neemt niet weg dat mijn eerste vraag wel open blijft. Wie of wat heeft hij beledigd.
 
ACM4LlFE
 
9
22 mei 2021 om 21:25
Als aanvulling christelijke arabieren en dus ook christelijke Palestijnen bestaan. Zij zitten in hetzelfde bootje in Palestina als moslims. Alleen bij Joden is er een hele vage lijn tussen etniciteit, geloof en afkomst.
 
Sirius
 
7
23 mei 2021 om 01:41
Het is allemaal onzin. Waarom willen we altijd per se met de vinger wijzen? Dit soort zaken worden uitvergroot en opgeblazen tot een voetballer ineens een straf om z`n oren krijgt, maar een politicus kan tienduizenden mensen structureel oplichten, naar de afgrond brengen, discrimineren, racisme toepassen en ermee wegkomen. Snapt dan niemand een keer dat je dergelijke frustratie moet richten naar de mensen die de standaard bepalen? We wijzen naar de mensen die niet beter weten. De makkelijke weg, absoluut. Echter zitten de mensen die voor verdeeldheid zorgen het landsbeleid te bepalen. Ik weet niet of er mensen zijn die het beleid gevolgd hebben, maar saamhorigheid is nou niet bepaald een doel voor die mensen. Bij een Rutte hoor je het woord antisemitisme geen moment, maar bij een Noa Lang gaat men direct met het woord slingeren. Tja, dat is toch gewoon de wereld op z'n kop?
 
Bon Jovi
 
24
22 mei 2021 om 14:04
Tegenwoordig is men door quasi alles beledigd en dat is zo'n beetje het hele probleem van de huidige samenleving. Een aanzienlijke groep is belachelijk jaloers en kleinzerig en kan alleen negatief zijn. Ik leef meer volgens het motto leef en laat leven. Ik heb veel respect voor ouderen en vrouwen bijvoorbeeld en niemand heeft me ooit een gebrek aan respect verweten. Desalniettemin durf ik ook al eens een seksistisch of 'ageist' grapje maken, moet kunnen toch jezus zeg. Zeker in de context van een titel en euforie en bier drinken, wat een belachelijke heisa. Maar in de huidige samenleving zou zelfs zo'n onschuldig grapje jou al tonen kritiek opleveren mocht je dat op twitter maken. Gelukkig blijf ik ver weg van dat onnozel platform, maar het toont wel vaak aan hoe overdreven ver de slinger door slaat. Goed overigens dat Lang er niet diep op in gaat en zegt dat de kous daarmee af is, want we moeten van zoiets onschuldigs geen staatszaak maken en de moreel superieuren geen podium geven om zieltjes te winnen. Al zullen we er wel nog even door blijven gaan. De KNVB schiet ook plots wakker, waar zijn zij als VAR busjes naar Gent ipv Genk rijden, scheidsrechters lachwekkend incompetent blijken, de Bleeckere zich wekelijks in bochten moet wringen om blunders te blijven goedpraten, en Faris Haroun wekelijks doodschoppen mag uitdelen? Het enige kwalijke aan deze zaak is dat er honderden mensen feesten in coronatijden alsof er niks aan de hand is. Grijp daar tegen in ook al zijn het mensen van 'mijn' ploeg, graag zelfs, maar dit is lachwekkend.
 
Nijogeth
 
3
22 mei 2021 om 15:42
Nee, de tekst beledigt helemaal geen mensen. Sommige mensen voelen zich beledigd. Persoonlijk vind ik dat je daar geen rekening mee moet houden. Je hebt niet het doel de Joodse gemeenschap te beledigen, als die zich dan toch aangesproken voelen dan is dat hun probleem. Het lijkt alsof we in een wereld leven waarin mensen zich niet meer gekwetst mogen voelen. Waar ligt dan de grens? Alles kan namelijk kwetsend overkomen. Als jij zegt 'ik ben Rinus', dan mag je dat dus niet zeggen als ik mezelf daardoor gekwetst voel. Die kant moeten we toch niet op?
 
Tjakaaa
 
88
22 mei 2021 om 13:05
Aldus Noa Lang. Dus iemand van Surinaamse afkomst kan geen rascist zijn? Of een Pool kan geen racist zijn? Iedere keer als hij zen mond open doet komen er steeds dommer dingen uit. Holy shit
 
zekiyech
 
220
22 mei 2021 om 13:09
Dat zegt hij toch niet hij zegt dat hij weet hoe het voelt om racistisch bejegend te worden en daarom wilt hij andere mensen niet racistisch bejegenen. Omdat hij weet hoe het voelt
 
Ryjuu
 
12
22 mei 2021 om 15:26
Als hij weet hoe het voelt om racistish bejegend te worden dan zou hij dit soort domme dingen niet eens zeggen. Juist omdat hij het zogenaamd weet en ook nog uitspreekt maakt zijn hele betoog des te dommer.
 
Nijogeth
 
19
22 mei 2021 om 15:46
Maar dit is toch totaal geen racisme of discriminatie. Hooguit discriminatie ten opzichte van Anderlecht supporters, want als je heel moeilijk gaat doen kun je eruit opmaken dat ie daar niet bij wil horen en ze dus minderwaardig vindt.
 
Alsjemenou
 
22
22 mei 2021 om 16:57
Ach, wanneer de Joden zich nu eens humaan gaan opstellen richting de Palestijnen. Zou ook goed zijn voor het imago denk. Alles in de naam van de holocaust. Wij gedragen ons ook normaal naar de Duitsers dacht ik. Dat gezeik over de heilige stad en al die nederzettingen. Mensen zijn gewoon verdreven. Neen, Hamas is ook verschrikkelijk maar hebben we gezien hoe ze in Palestina wonen en leven. Die moraalridders zouden daar eens naar moeten kijken ipv gezeur over een liedje bij een kampioensfeest.
 
magikhetwete
 
144
22 mei 2021 om 13:12
Het is echt prima wat hij zegt. Begrijpend lezen is blijkbaar moeilijk. Hij geeft aan bekend te zijn met de problematiek, zegt sorry en dat het niet zijn intentie was. Niet dat het niet rot kan overkomen. Als je dan vervolgens reageert, zorg dan dat je de tekst begrijpt, je niet iemand afzeikt en dat je zinsconstructies en spelling op orde zijn. Lang is 21 en doet zijn best, maakt fouten en erkent die, dat altijd maar schieten op iemand die een foutje maakt is echt te treurig voor woorden. Wees blij dat mensen dat niet bij jou en mij doen want ik kan je vertellen, ook wij maken elke dag fouten.
 
Tjakaaa
 
18
22 mei 2021 om 13:23
@magikhetwete: loop jij overdag in de supermarkt surinamers toe te zingen met “Hey zwarte piet het is bijna sinterklaas?” Nou ik niet. Soms moet hij een keer nadenken voor hij iets zegt. Zeker met zo’n groot platform.
 
Kowalski
 
70
22 mei 2021 om 13:33
Lol. Iets met appels en peren. Dat een naïeve 21-jarige in het feestgedruis zicht laat meesleuren en meezingt met een lied over de aartsrivaal is totaal iets anders dan in een supermarkt (waar je meestal niet in een euforische stemming bent) datgene doen wat jij suggereert.
 
JadannietNiksa
 
55
22 mei 2021 om 13:34
Tjakaaa je bent een EI.
 
Touro
 
15
22 mei 2021 om 13:35
@magikhetwete:hij zegt dat het niet zijn intentie was, maar hij biedt nergens zijn excuses aan of een sorry. Dit is geen excuus, alleen een uitleg. Een excuus bestaat ook uit sorry. Hij had bijvoorbeeld kunnen zeggen, dat het hem speet,dat hij misschien bepaalde mensen onbedoeld gekwetst heeft, maar dat doet hij niet. Hij betrekt het alleen op zichzelf. Beetje egoïstisch om alleen maar begrip voor zichzelf te vragen en niet stil te staan bij anderen. Gemiste kans Lang.
 
Kyle66
 
9
22 mei 2021 om 13:36
@magikhetwete, waar zegt hij precies sorry? Want dat heeft hij namelijk niet gedaan.
 
Alsjemenou
 
9
22 mei 2021 om 17:00
Tjakaaa.. en ik word aangezien voor Pinokkio vanwege mijn grote neus.. en neen, ik lieg niet. Houd op met zwarte piet en racisme.. zooooooo dom
 
magikhetwete
 
9
22 mei 2021 om 22:27
Ik zie de link tussen zwarte piet en Surinamers sowieso niet. Kan aan mij liggen. Op zich zou je zin "soms moet hij een keer nadenken voor hij iets zegt" heel mooi zijn, zeker als het geschreven tekst betreft. Daar kan je teruglezen voordat je op reageer drukt, dat is gesproken lastiger, het is vaak de mond al uit en niet terug te nemen.
 
Dweyer
 
41
22 mei 2021 om 13:14
Hij zegt dat hij bekend is met racisme, niet dat iemand van een bepaalde afkomst niet racistisch kan zijn. Wellicht iets beter lezen volgende keer
 
Apocalyps
 
34
22 mei 2021 om 13:35
Wat Noa Lang zegt is f*cking simpel. Hij zegt dat hij bekend is met racisme en vooroordelen, omdat hij zelf de nodige racistische teksten naar zijn hoofd kreeg geslingerd. Heb je toevallig meegekregen wat men hier over hem schreef? 'iedere keer als hij zen mond open doet komen er steeds dommer dingen uit. Holy shit' Als jij het presteert om dit soort rechttoe rechtaan teksten volledig verkeerd te interpreteren, dan is het wellicht wijs dat jij je ietwat nederiger opstelt. Je kan beter eerst rustig nadenken voordat je ratelt, 'emile'.
 
Kyle66
 
21
22 mei 2021 om 13:38
@Apocalyps, iemand die zelf ook slachtoffer is geweest van racisme kan zelf ook heel goed racistische opmerkingen maken. Ik heb dat vaak genoeg gezien.
 
Apocalyps
 
15
22 mei 2021 om 13:46
Kyle66, Klopt, daar heb je gelijk in en ik denk dat wij ons daar allemaal (onbedoeld) aan schuldig maken, maar dat is niet wat Noa Lang nu zegt...
 
Armando007
 
12
22 mei 2021 om 13:45
Tjakaa je naam zegt t al..wat een idioot ben jij met je lage IQ. Ga naar school, begrijpend lezen zou ik me vooral op focussen
 
DENAJAX01
 
13
22 mei 2021 om 13:54
Wat een onzin braak jij uit joh? Je pilletje niet gehad? Noa zegt alleen dat hij door zijn afkomst bekend is met rascisme en weet wat dat met een mens doet. Oftewel: hij heeft het zelf ervaren. Jij maakt er heel iets anders van....
 
Bon Jovi
 
21
22 mei 2021 om 14:06
Iemand van domheid betichten, en zelf geen eenvoudig tekstje juist kunnen interpreteren, wat mijn neefje van 8 nog had gekund. O ironie ??
 
BRA-ArsenalFC
 
6
22 mei 2021 om 14:09
Anders leer je eerst eens racist typen
 
zekiyech
 
102
22 mei 2021 om 13:08
Noa Lang geen stress mann, dit zijn moraalridders die willen laten zien dat ze tegen racisme zijn. We weten allemaal dat hij het niet racistisch bedoelt. Dan komen die mensen die er niks mee te maken met hen verontwaardigde gevoel mee bemoeien.
 
mv010
 
23
22 mei 2021 om 13:21
Maar als Lex Immers het zingt is de wereld te klein. Als Feyenoord supporters het zingen schreeuwen we daarna moord en brand, maar als dit troetelkind het zingt valt het allemaal wel mee. Beetje selectieve verontwaardiging, of is dit een vrijbrief voor alle spelers en supporters?
 
Nijogeth
 
3
22 mei 2021 om 15:49
Ach, dat viel allemaal ook wel mee. De linkse gutmenschen laten dan iedere keer van zich horen, nu toch ook. De meeste mensen zullen zoiets hebben van `ik zou het zelf niet zeggen, maar waar maken we ons nou toch druk om?`
 
SjorsHofman
 
2
22 mei 2021 om 22:12
Ik vind het altijd mooi als mensen 'linkse gutmenschen' zijn wanneer ze iets rasicme vinden. Ik ben niet lijks ofzo, maar je zou toch kunnen zeggen dat zijn uitspraken (weliswaar onbedoeld) uitgelegd kunnen worden als rasicme. Verander bijvoorbeeld het woord jood in andere benamingen en het is ook rasicme.
 
 
20
22 mei 2021 om 13:23
Wat ik zo heftig vind is dat Noa Lang vaker in het nieuws is gekomen en kei hard veroordeeld wordt, terwijl er op de plek waar joden zijn afgevoerd door mensen geroepen wordt dat Joden dood moeten. Het is toch raar dat Noa zijn domme uitspraak erger is volgens de maatschappij/media dan wat er deze week en vorige week allemaal gebeurt is. Joodse mensen in elkaar geschopt in Amerika. Overal ter wereld doodwensingen aan joden etc. Gelukkig bestaan er nog social media contacten waar mensen met verschillende religies met elkaar in gesprek zijn, waar ontroerende gesprekken uitkomen. Mensen moeten meer in elkaar verdiepen ipv continu schreeuwen.
 
baradona
 
153
22 mei 2021 om 13:09
Prima reactie van Lang , kort en bondig. Jantje Verthongen zong iets over Rotterdammers maar is een Held in België, en word gezien als een zeer welbespraakte intelligente jongen. Matthijs de Ligt zingt volkomen nuchter een lied over Joden, en iedereen vond het prachtig wat een geweldige aanvoerder. Noa Lang zingt om 02.00 in aangeschoten toestand een liedje met de geuzenaam van de tegenstander en het levert een stortvloed op aan kritiek en zelfs kamervragen. Die Driessen zit regelmatig aan tafel bij een programma dat iedereen belachelijk maakt onder het mom van vrijheid van meningsuiting, maar dit kan allemaal weer niet zo voorspelbaar. Nooit hoor je Driessen iets inhoudelijks roepen over voetbal , alleen maar randzaken en zeiken.
 
Ducktaildo
 
22
22 mei 2021 om 13:14
Je vergelijkt nu wel appels met peren natuurlijk, maar denk dat jij dat zelf ook wel kan beredeneren als je even gaat nadenken. Jij probeert het er weer op te gooien dat heel de wereld tegen Noa Lang is, maar met je twee voorbeelden sla je de plank wel een beetje mis. Pak dan het voorbeeld van Lex Immers erbij, dat is al meer appels met appels vergelijken.
 
schijntrap
 
18
22 mei 2021 om 13:39
Jan Vertonghen deed dat in Nederland. Niet gek dat daar in België niemand van op keek. Buiten dat is een kakkerlak geen ras ofzo. Bij Jan Vertonghen had ook half Nederland zijn mening erover. Nu bij Lang in België dus terecht ook. Maar verder wel schattig dat je het voor je lievelingetje wil opnemen hoor ??
 
Nijogeth
 
6
22 mei 2021 om 15:51
Gelukkig is jood ook geen ras. Iedereen kan jood worden, iedereen kan ervoor kiezen geen jood te zijn.
 
Lekkerspelen
 
3
22 mei 2021 om 22:27
Technisch gezien klopt dat alleen niet, je blijft altijd een jood (fyi).
 
genieterr
 
11
22 mei 2021 om 13:43
Ook wel eens gehoord van voorbeeld functie? Voetballers lopen tegenwoordig te janken wanneer ze op Instagram of Facebook worden uitgescholden. Noa Lang werd notabene als 15 jarige uitgescholden voor jood door feyenoord supporters die dat ook maar voor de grap deden omdat Lex immers het ook deed. Je zit het hier allemaal te relativeren. Maar als je dit goedkeurt, dan kan je fans in stadions die liedjes over joden zingen ook niks meer verwijten.
 
JoeCartoon
 
4
22 mei 2021 om 14:57
Vertonghen kreeg daar ook een schorsing voor toch?
 
Zytto34
 
7
22 mei 2021 om 14:58
Vertonghen is daar toen ook 2 of 3 wedstrijden voor geschorst en door het slijk gehaald. Daarnaast zong De Ligt volgens mij dat liedje van "wonen daar ook superjoden" en "vinden Joden voetbal fijn?" dat daar minder ophef over was dan "liever dood dan Jood" kan ik dan ook wel plaatsen.
 
NoahRutg
 
29
22 mei 2021 om 13:09
Als er racistische leuzen geroepen worden is de wereld te klein maar zodra het over Joden gaat is het onschuldig. Dit is meten met twee maten, gewoon kappen met minderheden/groepen beledigen. Zo moeilijk is het niet.
 
magikhetwete
 
4
22 mei 2021 om 13:13
Kappen met beledigen jazeker. Er de stempel racisme op plakken en lynchen onnodig. Dus laten we inderdaad kappen met beledigen en kappen met achterlijke lange tenen hebben.
 
RZA_1987
 
50
22 mei 2021 om 13:14
Al die mensen hebben hun mond dicht gehouden over Palestina. Er wordt ergens een club voor Joden uitgemaakt als geuzennaam en de wereld is te klein.
 
Koos_Brinkmans
 
14
22 mei 2021 om 13:33
Dank je wel! Ben het zwaar eens met jou. Eenieder die zich schuldig heeft gemaakt aan zwijgen tijdens het Palestina-Israël conflict heeft wat mij betreft ook het recht verloren om hun mond open te trekken wat betreft een geuzennaam over joden. Selectieve verontwaardiging viert wederom hoogtij...
 
Kyle66
 
13
22 mei 2021 om 13:40
Palestina bestaat niet en heeft nooit bestaan. Wat is de Palestijnse munteenheid? En de taal? Zelfs de vlag is gestolen.
 
SocioFan1
 
32
22 mei 2021 om 14:07
Israel bestond niet moet je bedoelen, wat een onzin reactie zeg. Hey jouw huis bestond ook niet. Daarvoor was het van iemand anders. Maar ik ga het nu inpikken, want het was voor mij bedoeld. Hup eruit en snel! Nee wil je niet? Nou, ik trap je er wel even uit, hup wegwezen! Agh wordt toch wakker joh. Leden in de UK regering, in Ierland, een Amerikaans Israelische vrouw en nog veel meer spreken hun schande uit voor wat israel de Palestijnen aandoen! Nee wees lekker blind!
 
Arsenallz
 
8
22 mei 2021 om 14:27
@koos Fijn dat jij dat vindt maar het Palestina-Israël conflict is veel gecompliceerder dan jij doet voorkomen. Jij en alle andere leken (want dat ben je gewoon) hebben er hoogstwaarschijnlijk geen verstand van en roepen maar mee met de groep met gebler zoals #freepalestina. Waarschijnlijk deden jullie dat laatst ook, terwijl Hamas begon met het afvuren van rakketen.. Ik ben geen Israël voorstander, allerminst zelfs, maar dat eeuwige gejank over dat Palestina zo goed is... Als zij de wapens hadden was het precies andersom. Dat jij vervolgens durft te beweren dat men maar hun mond moet opentrekken over een conflict zonder kennis van de kwestie en dat ze onder hun recht verliezen om hun mond open te trekken... Pfoe. Argumentatief waardeloos en ongefundeerd.
 
Arsenallz
 
5
22 mei 2021 om 14:28
@socio Iets meer nuance is op zijn plaats. Beide bestonden niet. Palestina was voor WO I onderdeel van Greater Syria en daarna een Brits mandaat gebied.
 
SocioFan1
 
12
22 mei 2021 om 14:51
Ja en vele andere landen bestonden niet, zoals we dat nu kennen maar dat is toch irrelevant in deze kwestie zeg. Het feit een blijft dat israel een apartheid staat is, en vervolgens land stapsgewijs heeft ingepikt en het Palestijnse volk heeft zitten wegtrappen, vermoorden e.d. dat is bekend bij allerlei mensenrechten organisaties maar bepaalde landen kijken keer op keer weg. En het gaat niet om of joodse mensen en moslims daar niet samen kunnen leven. Dat kan en zou prima kunnen maar het is wel verergerd maar Israel kan steeds wel zijn gang gaan. Zelfs vele joodse mensen walgen van wat apartheid staat Israel de Palestijnen aandoet. En dan heeft het verre verleden geen relevantie meer. Onrecht was er sinds Israel is geboren en is er nu nog steeds! Bedoel hoe krom zou het zijn als Nederland nu even doodleuk naar Indonesie gaat en het volk daar gaat onderdrukken, land gaat zitten inpikken. Nederlanders die kant op stuurt en steeds meer overneemt. Wanneer zij bevochten worden door Indonesiers die vechten voor hun land en huizen worden ze weg gezet als de zogenaamde agressors. En Nederland roept nog even doodleuk ja, wij waren hier voorheen al dus het is gewoon van ons! Agh, kom nou.
 
ayoubi
 
6
22 mei 2021 om 15:27
Je bedoelt isreal bestaat niet. De joden kwamen letterlijk met blote voeten en zonder kleding naar de Palestijnen. En de Palestijnen hebben hun onderdak kleding en eten gegeven. En dan eindstand gebeurt er dit. De Bijbel had toch gelijk dat de joden niet betrouwbaar zijn. En je zullen verraden
 
MRSAMOSA
 
1
23 mei 2021 om 10:27
Waar in de bijbel staat dat? :P
 
DRL80
 
5
22 mei 2021 om 14:01
Antisemitisme is bij wet de zwaarst gestrafte vorm van racisme/discriminatie in NL, dus waar heb je het over?
 
Nijogeth
 
3
22 mei 2021 om 15:52
Gewoon kappen met snel beledigd zijn. Als je je als jood hierdoor beledigd voelt, dan moet je toch echt eens bij jezelf gaan kijken en jezelf afvragen of je niet een dikkere huid moet kweken.
 
RandyRoeters
 
16
22 mei 2021 om 13:12
Wat bullshit allemaal, dat rivalen gedrag wordt al jaren lang geaccepteerd, kijk naar Feyenoord-Ajax. Nu ineens heeft het te maken met antisemitisme, terwijl het nooit zijn intentie is geweest. De media en politiek, maken van een mug een olifant. Typisch, dat past exact binnen Agenda 20-30, wanneer raakt de inkt eens op? Blijf maar lekker stempels plakken! Iedereen die hier in mee gaat is een hypocriete zak!
 
magikhetwete
 
3
22 mei 2021 om 13:14
We hebben gelukkig geen echte problemen in de wereld. Een jongen van 21 die net kampioen wordt en beschonken een liedje zingt is inderdaad het grootste probleem
 
GroeneKat
 
3
22 mei 2021 om 13:39
Gelukkig hebben we tijd genoeg om meerdere problemen tegelijk aan te pakken en op de politieke agenda te zetten en niet alleen dat wat ‘magikhetwete’ èchte problemen vindt...
 
magikhetwete
 
0
22 mei 2021 om 22:30
Melding gemaakt hoor. Om inhoudelijk op je in te gaan, ik vind het prima om dit allemaal aan te pakken. Maar dan ieder persoon die ook maar iets zegt dat een racistische of discriminerende inslag heeft in een openbare ruimte of de buitenlucht op dezelfde wijze aanpakken. Wordt interessant gezien het feit we alleen in NL al 17,5 miljoen mensen hebben. Misschien heb jij mij ook nog wel vervloekt, gezien het feit je me hier op de man aan valt. Moet de Minister en de Europese Commissie ook aandacht aan besteden, belediging kan echt niet.
 
RRepsaj
 
3
22 mei 2021 om 13:13
Dat hij het niet antisemitisch of racistisch bedoelt wil ik best geloven. Het is wat mij betreft een onsmakelijke manier om een wit voetje te halen bij de supporters van Club Brugge. Dit is de keerzijde van een jongen als Noa Lang. Talentvol en belangrijk voor je ploeg (dit seizoen), maar ook iemand die buiten de lijnen misschien nog wel meer te leren heeft dan daarbinnen.
 
Heiko Herlich
 
11
22 mei 2021 om 13:14
Domme actie van Lang maar vanwaar deze ophef? Terwijl in heel Europa anti joden leuzen gescandeerd worden tijdens demo"s is het oorverdovend stil vanuit politiek!! Is in mijn ogen veel verontrustender
 
Repelsteel76
 
1
22 mei 2021 om 13:17
Jongen heeft een slokje op, niet bijster intelligent maar puur bedoeld richting Anderlecht. Laten we aub niet constant de racismekaart trekken.
 
GroeneKat
 
11
22 mei 2021 om 13:37
Je bedoelt te zeggen dat Joden zich niet zo moeten aanstellen? Als tijdens carnaval een getint persoon wordt benaderd door een zuiplap die grapt dat hij zich verkleed heeft als zwarte piet is dat misschien leuk voor die zuiplap, maar die getinte man heeft de grap misschien al wel 20 keer gehoord en dat 10 jaar achter elkaar. We denken allemaal dat we de enige zijn die maar iets eruit floepen, maar heel veel beetjes maakt alsnog heel veel. Wat ik hiermee wil zeggen is dat dit voor jou een nieuwe situatie is die je beoordeeld, voor de Joden (in dit geval) is het de zoveelste keer dat zoiets geroepen wordt. Het is dus wel degelijk racisme...
 
Soccer81
 
11
22 mei 2021 om 13:17
Er is natuurlijk zo weinig aan de hand in de wereld momenteel. Dus ik kan me wel voorstellen dat je als Minister van Buitenlandse Zaken hiermee bezig gaat houden.
 
maurootje
 
3
22 mei 2021 om 13:18
Dude, Noa jonge, je wilt niemand kwetsen? Waarom roep je dan “liever dood dan een Sporting jood” je weet toch vooraf dat je daarmee sowieso sporting fans kwets? Beetje rivaliteit moet kunnen, maar ga niet zeggen dat je niemand wou kwetsen, want dat wilde je wel, Racisme is het dan weer niet
 
Spijkenisser
 
12
22 mei 2021 om 13:23
Daar is de ‘ik ben gekleurd’ smoes weer. Racisme werkt vanuit elke bevolkingshoek, je huidstint bepaald niet de graad van racisme in de teksten die je roept.
 
PerPSV
 
12
22 mei 2021 om 13:26
Begrijpend lezen lijkt toch lastig in deze commentsectie. Hij zegt niet dat het niet racistisch kan zijn, hij zegt dat hij begrijpt waarom zo'n uitspraak pijn kan doen.
 
SpeedyAFC
 
2
22 mei 2021 om 18:07
Dus te gekker dat hij het zelf doet. Als hij het zo goed begrijpt, waarom uit hij zich dan racisisch (EU definitie) jegens een andere groep?
 
Apocalyps
 
10
22 mei 2021 om 13:37
'racisme werkt vanuit elke bevolkingshoek, je huidstint bepaald niet de graad van racisme in de teksten die je roept.' Zegt hij dit dan?
 
PerPSV
 
0
22 mei 2021 om 13:24
Dit zijn lastige dingen altijd.Dat het niet op iets religieus gericht is moge duidelijk zijn. Toch moet je hier in rekening houden met het resultaat wat er uit komt. Als tegen een steentje schop en deze schiet tegen iemands enkel aan, was het ook niet mijn intentie deze persoon te kwetsen. Toch heeft hij last van zijn enkel en mag je hopen dat ik me de volgende keer wel twee keer bedenk.Nu lijkt dat hier ook het geval te zijn. Noa hoeft voor mij niet door het stof. Hij heeft eem, stomme, fout gemaakt en heeft daar zijn excuses voor aangeboden. Zou dit voor hem een herhaaldelijke situatie zijn, dan is het reden om te straffen. Anders blijft dit watij betreft bij een stomme fout.Mochten de kamervragen over het lied zelf of de supporters gaan, dan kan ik me er iets bij voorstellen. Dan gaat het namelijk inderdaad over een vaker voorkomend probleem.Om het voorbeeld van het steentje te blijven gebruiken: dan wordt het misschien een keer tijd die straat te vegen zo dat er niet zo veel losse steentjes liggen.
 
Robert1993
 
1
22 mei 2021 om 13:27
Ik vind het een hoop commotie om niks. Er wordt overduidelijk een lied gezongen over een andere club waar ook nog eens duidelijk de naam van die club in wordt genoemd. Ik vind dit heel wat anders dan de Hamas Hamas spreekkoren die we in Nederland kennen, dat vind ik een stuk dubbelzinniger en refereren naar bepaalde gebeurtenissen uit het verleden waar je verre van moet blijven. Laten we alsjeblieft stoppen met het veroordelen van mensen op basis van uit de context gehaalde uitspraken.
 
Suarez-010
 
1
22 mei 2021 om 13:28
Prima gedaan, nu weer door. Apart dat mensen hier roepen; alsof je als zoon van ..... geen racist kan zijn. Of een pool dat niet kan zijn, heel raar argument. Hij bedoelt zoals vermeld dat hij bekend is met rascisme, dus weet hoe mensen zich nu gekwetst kunnen voelen. Omdat hij die ervaring heeft. Begrijpend lezen is soms lastig hier voor mensen. Het liefst alles en iedereen afkraken die jong is, zie het meer als afgunst.
 
sportweek86
 
2
22 mei 2021 om 13:35
Iedereen heeft die ervaringen toch? Als ik er neer zou zetten dat ik bekend ben met racisme omdat ik de zoon ben van een blanke Nederlandse man en vrouw vind ik dat niet echt een toevoeging hebben.
 
Suarez-010
 
0
22 mei 2021 om 14:08
Om aan te duiden, vaak is een voorbeeld noemen beter dan iets roepen wat niemand kan plaatsen. Las je iets over iemand weet, is het argument vaak krachtiger.
 
GroeneKat
 
7
22 mei 2021 om 13:33
De term ‘Joden’ is al zo vaak met een negatieve connotatie geroepen dat we eraan gewend zijn geraakt. Als iemand tijdens een huldiging “Kutmoslims!!” zou roepen heb je de poppen aan het dansen. Normalisering van racisme en discriminatie moet een halt worden toegeroepen. We verschuiven de lijn iedere dag een beetje. Ik vind dat we allemaal een paar stappen terug moeten doen en heel goed nadenken over wat we nu eigenlijk allemaal roepen.
 
Raubaht
 
2
22 mei 2021 om 13:38
Die jongen zet zich zelf enkel voor lul, nog niet zo lang geleden was het zelf een "jood"... Niet handig in deze tijd maar het is een geuzennaam waar men niet al te hard aan moet tillen Je kan tegenwoordig niets meer zeggen of doen, alles moet maar politiek correct zijn en in het straatje van het (linkse) kuddevolk passen. De lol is er tegenwoordig wel een beetje vanaf.
 
GroeneKat
 
11
22 mei 2021 om 13:42
Hoezo je kan tegenwoordig niks meer zeggen? Waarom zou je beledigende dingen moeten kunnen zeggen? Hier is niets leuks aan. Waarom vinden mensen het zo belangrijk om sneren uit te delen aan anderen? Focus je op jezelf, wees blij met je supporters die je eindelijk voor het eerst ontmoeten. Stelselmatig beledigen en discrimineren is gewoon niet leuk en ook zeker niet nodig.
 
magikhetwete
 
0
22 mei 2021 om 22:34
Moeten kunnen zeggen is iets anders dan iemand lynchen omdat iemand het zegt. Mensen zijn geen robots maar emotionele wezens die dingen zeggen in emotie. Die emotie uit de mens proberen te rammen door dient echt geen enkel doel. Je hebt gelijk dat het niet leuk is, of misschien wel voor degene die het zegt, maar laat iemand fouten maken, geef mensen eens een beetje lucht. Kom op zeg. Dat gezegd hebbende geldt dat ook voor mij richting jou. Dus ik zal er op letten.
 
DENAJAX01
 
1
22 mei 2021 om 13:52
Tsjonge jonge, het wordt allemaal wel heel erg opgeblazen nu. Ja, het is fout en je kunt het zingen van dit soort liederen beter achterwege laten. Maar om nou over de rug van een tiener een voorbeeld te willen stellen, vind ik wat ver gaan. Lang erkent zijn fout en daarmee basta. Die onzin van azijnpisser Driessen, daar moeten we niet eens naar willen luisteren. Die probeert gewoon goedkoop te scoren. Misschien wilde Noa hem een keer geen handtekening geven of zo, dat Valentijntje zo gepikeerd is.
 
JK-Ajax
 
5
22 mei 2021 om 13:56
Enkel mensen met lange tenen maken hier een extreem probleem van. Niets te maken met antisemitisme maar gewoon het belachelijk maken van de tegenstander inclusief geuzennaam. Maar goed we weten al langer dat zodra er iets Joods geroepen wordt dat heel veel mensen meteen heel hard schreeuwen hierom.
 
Millonario
 
2
22 mei 2021 om 14:00
Begin aub niet met je afkomst uit te leggen, dat is hier niet aan de orde. Je hoeft je nergens voor te verdedigen. Ik begrijp oprecht niet waarom er zoveel commotie is ontstaan over zoiets klein? Je kan over alles en iedereen lachen en spotten, maar oh wee als je het woord J + ood gebruikt. Vanwaar komt deze onzin?
 
 
3
22 mei 2021 om 14:13
Z'n eigen achtergrond en ervaring maken het vooral dommer, maar goed, beetje overdreven ophef. Gewoon een dom jochie dat iets doms heeft gedaan. Zet em in de hoek en klaar.
 
Yoda
 
2
22 mei 2021 om 14:33
Goed om te weten dat je het niet als racisme had bedoeld. Laten we het op een gebrek aan woordenschat houden dan Noa. Of dommigheid. jeugdigheid. Onverschilligheid. Hoe dan ook, je wilde geen mensen kwetsen. Je probeerde mensen juist op te beuren. Het was eigenlijk goed bedoeld! Goed zo. Klaar.
 
Tiessestein
 
2
22 mei 2021 om 14:56
Mensen moeten eens ophouden met dat kleinzerige gedoe. Van een mug een olifant maken
 
Bossie
 
2
22 mei 2021 om 15:05
Het wordt door verschillende mensen totaal uit zijn context gehaald. Zeker als je Driessen hoort zeggen dat je het anti-Semitism er doorheen voelt. Een journalist met zo'n schat aan ervaring , moet toch wel weten hoe hij dit moet plaatsen . Vind het wel vreemd dat Driessen zo reageert. Immers heeft in het verleden ongeveer het zelfde gedaan , die kreeg een boete van zijn club.
 
AK1905
 
0
22 mei 2021 om 15:46
Enkele jaren geleden was er een speler in de Griekse competitie die voor het leven geschorst werd vanwege het brengen van een Nazi-groet na een doelpunt. Volledig terecht en helemaal mee eens. Dat soort gebaren horen niet thuis in de samenleving. Maar om Noa Lang nou te labelen als antisemiet gaat veel en veel te ver. Hij zingt voor het eerst mee met de supporters en die jongen weet van te voren ook niet wat hem te wachten staat. Antisemitisme nog wel. Helemaal de weg kwijt die minister. Het zou een hele goede zaak zijn als de politiek zich zo min mogelijk bemoeit met de voetbalwereld want menig voetbalfan begint er een raar kleurtje van te krijgen. Lekker makkelijk punten scoren zo. Hou op zeg.
 
achmedn
 
1
22 mei 2021 om 15:48
Hij had nog kunnen toevoegen. "mocht ik iemand hebben gekwetst bied ik mijn verontschuldigingen aan. "dan was het het afgesloten. Nu kan men nog erover doorklagen dat hij geen sorry heeft gezegd.
 
Lucaij
 
2
22 mei 2021 om 21:56
Benieuwd of het Nederlands elftal hem ook gaat boycotten nu. Bij VI was het nog een grapje, dus dit lijkt me nog een tandje erger. Of is het nu opeens niet meer een probleem, omdat er geen Jood in oranje zit?
 
UltimateFreak83
 
0
23 mei 2021 om 08:39
Ik vind dat Noa Lang niets verkeerds heeft gezegd. Sommige teksten zijn niet leuk voor een ander, maar zolang het geen haat is mogen dingen gezegd worden. Als Ajax supporters zich joden noemen, dan mogen rivaliserende supportersgroepen joden op de hak nemen zonder dat het betrekking heeft op Joden. Zelfde is in België. Hem buiten de selectie zetten vind ik kinderachtig.