Clubs moeten massaal in de buidel tasten na bekendmaking opstelling Spanje
Dinsdag, 8 juni 2021 om 19:41

Spanje treedt dinsdagavond met tien debutanten aan tegen Litouwen in de laatste vriendschappelijke wedstrijd voor het EK. Omdat Sergio Busquets positief is getest op het coronavirus, komt de eerste keus van bondscoach Luis Enrique niet in actie. Om toch aan de sportieve verplichtingen te voldoen, spelen de beloften onder de vlag van de nationale A-ploeg. Ze worden geleid door Jong Spanje-bondscoach Luis de la Fuente. Van de basisklanten heeft alleen Bryan Gil met zijn twee gespeelde interlands ervaring als A-international. De wedstrijd tegen Litouwen begint om 20.45 uur in het Municipal de Butarque in Leganés.

De Spaanse voetbalbond ging in overleg met de FIFA, dat besloot om de wedstrijd te verwerken als interland van Spanje. Dat komt mede omdat een aantal spelers dat dinsdagavond in actie komt, vanwege een te hoge leeftijd nu niet meer speelgerechtigd zijn voor Jong Spanje. Ze speelden onlangs nog wel op het EK Onder-21. Zeventien spelers zitten voor het eerst bij de selectie, van wie er dus in ieder geval tien debuteren. Veel clubs zijn boos om het besluit van de bond, omdat veel spelers op op basis van contractuele afspraken recht hebben op een bonus na een interlanddebuut.

Zondag gingen alle alarmbellen af in het Spaanse kamp, toen bleek dat Busquets positief is getest op corona. De ervaren middenvelder zit in quarantaine en traint dus voorlopig niet mee bij de Spaanse ploeg. Met het oog op mogelijke nieuwe besmettingen heeft Enrique direct vijf reservespelers opgeroepen: Brais Méndez, Rodrigo Moreno (Leeds United), Pablo Fornals (West Ham United), Carlos Soler (Valencia) en Raúl Albiol (Villarreal). Het nieuwe vijftal traint om risico's op verspreiding van het coronavirus te verminderen overigens in een aparte 'bubbel' van de groep.

Opmerkelijk genoeg selecteerde de Spaanse keuzeheer slechts 24 spelers voor zijn definitieve EK-selectie, terwijl de UEFA bij uitzondering 26 spelers toestaat voor het komende EK. De selectie is al ingeleverd en dus gaat Spanje met maximaal 24 spelers naar het EK. Veldspelers die fysiek niet in staat zijn om te spelen, mogen voorafgaand aan het toernooi wél vervangen worden. Mocht dus besloten worden om Busquets te laten afvallen, dan kan een van de vijf nieuwelingen aan de selectie worden toegevoegd. Busquets mist in elk geval de openingswedstrijd van Spanje op het EK.

Opstelling Spanje: Álvaro Fernández; Óscar Gil, Óscar Mingueza, Hugo Guillamón, Marc Cucurella; Martín Zubimendi; Brahim Díaz, Gonzalo Villar, Manu García, Bryan Gil; Abel Ruiz.

Meer nieuws
   
22:40
22:40
Twee voormalig Eredivisie-spelers helpen Hellas Verona aan knap punt tegen Inter
0
   
22:32
22:32
Van Hanegem ergert zich om heldere reden nu al aan Ajax-trainer Farioli
9
   
22:14
22:14
Chaos bij Stadion Galgenwaard: supporters gooien met stenen en fietsen naar ME
40
   
21:12
21:12
Mats Hummels kan bij liefst drie Europese topclubs tekenen in de zomer
5
   
21:12
21:12
Jeremiah St. Juste vertolkt absolute hoofdrol in Portugese bekerfinale
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
KoenKampioen
 
37
8 juni 2021 om 19:47
Dacht dat mij dit alleen overkwam op Football manager ??
 
Marcel0306
 
11
8 juni 2021 om 19:54
Zo zie je maar weer hoe realistisch fm is hahaha. Wel zuur voor de clubs, maar de spelers krijgen wel een mooie ervaring. En tevens is dit het risico van deze optie in het contract opnemen.
 
Titaantje
 
12
8 juni 2021 om 19:53
Hehe prachtig toch. Aantal jongens die totaal onverwachts hun debuut maken voor het groe Spanje. Mooie belevenis voor hen. En nog wel tegen het grote Litouwen!
 
Willemco23
 
29
8 juni 2021 om 19:54
Nou die ene interland pakt niemand ze meer af.
 
aadgranaat70
 
0
8 juni 2021 om 23:55
Telt het als interland of gwn gespeeld als u21? Hebben ze nu allemaal officieel hun debuut gemaakt voor spanje?
 
Markovv
 
0
8 juni 2021 om 20:02
Is het in Spanje minder een probleem dat ze niet "volledig" naar het EK afreizen dan het hier is? Of heb ik de commotie van Marca hier gemist? Zij kunnen geeneens meer tot 26 spelers komen. Waarschijnlijk is het gewoon te doen om met ongeveer 25 volprofs een paar wedstrijden te spelen...
 
nick140
 
2
8 juni 2021 om 20:06
Er zijn wel veel vragen over gesteld. Enrique neemt waanzinnig veel risico door zijn controversiële beslissingen (ook met zijn nul Real-spelers), die heeft zijn hoofd bijna vrijwillig op het hakblok gelegd voor als het misgaat
 
ViscaCatalunya
 
2
8 juni 2021 om 21:17
Als Barcelona man ligt Luis Enrique sowieso onder het vuur van de Madrileense media. Zo werkt dat nu eenmaal. Hij heeft wel voor hetere vuren gestaan.
 
RM1335
 
1
9 juni 2021 om 00:04
Ben je gek, daar komt hij gewoon mee weg hoor. De Spaanse bond vindt het prima zo, geen enkele Madrileen vinden zij best. En ik ook, dan zijn die jongens hopelijk fit voor het nieuwe seizoen. Benzema is nu ook weer 'geblesseerd' dus hopelijk valt dat mee en komt hij blessurevrij terug van het ek.
 
GunneRo
 
3
8 juni 2021 om 21:20
Dus de debuterende spelers hebben direct ook hun interlandkeuze vastgesteld? Leuke bijkomstigheid voor de Spaanse voetbalbond
 
StinoAmsterdam
 
10
8 juni 2021 om 21:52
@gunnero, nee dat is niet zo! Je hebt pas een definitieve keuze gemaakt bij een officieel interlandduel. Dit is een vriendschappelijke wedstrijd tegen Litouwen.
 
GerardKokkedee
 
0
9 juni 2021 om 07:26
Hoe kan hij positief zijn, is hij niet ingeënt, als de rest wel is ingeënt is er toch niets aan de hand.