Conte woest na Community Shield: 'Zulke beslissingen maken je woedend'
Zondag, 6 augustus 2017 om 23:06

Arsenal en Chelsea vochten zondagmiddag om de Community Shield en uiteindelijk was de ploeg van Arsène Wenger na strafschoppen de gelukkige winnaar. De Franse oefenmeester was blij met de vertoning van zijn ploeg op Wembley, terwijl Antonio Conte het vooral wilde hebben over de arbitrage. In zijn ogen zijn the Blues benadeeld.

"We hadden de juiste intensiteit, die hadden we al gevonden in onze oefenwedstrijden", aldus een tevreden Wenger na afloop op de persconferentie. "In de Premier League moeten we dezelfde discipline hebben, dezelfde overtuigingskracht en dan zien we wel waar we belanden." Wenger benadrukte na het duel wederom dat Alexis Sánchez niet gaat vertrekken bij Arsenal en stelt dat zijn team titelkandidaat is.

"Er zijn misschien wel zeven of acht teams die stellen dat ze de Premier League kunnen winnen. Dat maakt het juist interessant." De manager van Chelsea sluit zich aan bij de analyse van de Fransman. "Er zijn volgens mij zes teams die de titel kunnen pakken. Vergeet niet dat Arsenal veel belangrijke, sterke spelers miste vandaag", doelt hij op de afwezigheid van Sánchez, Mesut Özil en Laurent Koscielny.

Conte was langer van stof toen het ging om de arbitrage van de wedstrijd. De Italiaan hekelde bijvoorbeeld de beslissing van scheidsrechter Robert Madley om Willian een gele kaart te geven, hoewel videobeelden uitwezen dat hij wel werd geraakt door Héctor Bellerin in het zestienmetergebied. "Veel mensen zeiden dat het een duidelijke penalty was. Er is veel frustratie, maar we moeten de beslissing van de scheidsrechter respecteren. Al maken zulke beslissingen je woedend."

Meer nieuws
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
0
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
7
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
16
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
33
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (29)

 
consy
 
58
6 augustus 2017 om 23:13
Zure en idiote reactie van Conte, de scheids was juist perfect vandaag en dat zeg ik als neutrale supporter.
 
Ajacxied
 
39
7 augustus 2017 om 00:23
Nou scheelt het dat ie dit ook niet gezegd heeft, kijk het interview maar even na (gewoon googelen op Chelsea Arsenal Conte interview). Hij zegt dat hij het niet heeft gezien, dat anderen hem vertelden dat het zeker een penalty was, maar dat hij het zelf dus niet heeft gezien. Hij zegt nergens dat het hem woedend maakt of iets dergelijks. Ik denk dat het laatste erbij is verzonnen omdat het maar een heel saai interview was
 
binny
 
4
7 augustus 2017 om 00:57
Ben het met je eens, de scheids vond ik juist geweldig fluiten, daar kan ik ook echt van genieten, iemand die het spel laat gaan maar wel gewoon goed fluit waar het moet. Mooie overwinning.
 
JDG84
 
2
7 augustus 2017 om 06:24
Het is toch vreemd om te zeggen dat de scheids perfect was, als je geel geeft voor een schwalbe waar het een pingel is en als je geen geel geeft aan een speler, voor een identieke overtreding waar je iemand anders wel geel voor geeft. Hij floot niet slecht, begrijp me niet verkeerd. Maar zeker de pingel, was toch een grote fout die redelijk beslissend had kunnen zijn.
 
Samcro
 
2
7 augustus 2017 om 10:00
Behalve dat het nooit een pingel was.
 
JDG84
 
0
7 augustus 2017 om 14:54
Waarom was het geen pingel? Omdat het niet expres was?
 
stravven
 
0
7 augustus 2017 om 18:55
Omdat dat zeer zwaar buitenproportioneel gestraft zou zijn. Dat is als een speler die een bal van 20 centimeter afstand tegen zijn hand, die voor het lichaam is, gekopt krijgt, en dan een rode kaart en een penalty tegenkrijgt. Volgens de letter van de wet kan het zo zijn dat het zo moet, maar dit was gewoon veel te licht contact voor een penalty.
 
Stua
 
0
7 augustus 2017 om 10:18
Was niet perfect. Het was absoluut geen gele kaart. Penalty zou ook wel zwaar bestraft zijn , maar ook weer niet onterecht. Ik vraag me af waarom je het een idiote reactie vind. Zuur kan ik me voorstellen als je de context niet kent, maar idioot vind ik zelf wel een beetje eh, idioot?
 
xigerAwRr
 
18
6 augustus 2017 om 23:19
"Veel mensen zeiden dat het een duidelijke penalty was" Wat?? Een schwalbe zou je over kunnen twijfelen maar een penalty was het zeker niet
 
JDG84
 
6
7 augustus 2017 om 06:25
100% strafschop. Ik zie absoluut niet waarom je "zou kunnen twijfelen" over een schwalbe, terwijl er zeer duidelijk te zien was watver gebeurde. William kan hier zelf helemaal niks tegen doen, maar wordt gewoon gevloerd. Expres of niet, daar gaat het niet om.
 
xigerAwRr
 
5
7 augustus 2017 om 08:13
Het kan niet anders dan dat jij voor Chelsea bent. 100% strafschop , laat me niet lachen. Je begrijpt dat niet elk contact een overtreding is? Willian gaat met z'n been juist richting Bellerin.
 
JDG84
 
0
7 augustus 2017 om 14:58
Ik laat je niet lachen, zou niet weten waarom. Ik ben verre van chelsea fan, heb niks met die club. Net zo min als ik met arsenal heb. En ja, niet elk contact is een pingel. Maar ik heb het ook niet over elk contact. William gaat rechtdoor, bellerin stapt verkeerd in en brengt william ten val door zijn knie een te tikken. Strafschop dus.
 
Jackieboy10
 
11
6 augustus 2017 om 23:27
Jammer van Conté dit, maar het is wel iets wat zowat elke manager zou doen na een verlies.. Het was absoluut geen penalty, maar een gele kaart voor een schwalbe was het ook niet. Daarnaast weet ik niet wie Conté gesproken heeft, maar ik heb nog niemand gehoord die het sowieso een penalty vond...
 
stravven
 
3
6 augustus 2017 om 23:32
Willian zelf wellicht? Edit: Dit zei hij vrij snel na de match, hij zei zelf ook dat hij zowel de rode kaart voor Pedro als deze gele kaart niet gezien had. Dit is de standaard waaraan alle scheidsrechters dit seizoen gemeten worden denk ik, dit was de enige keer dat hij niet de goede uitspraak deed in de wedstrijd. De rode kaart was spot on, alle andere kaarten ook.
 
Ajacxied
 
16
7 augustus 2017 om 00:07
Hij heeft nooit gezegd... hij zei dat anderen hem vertelden dat het zeker een penalty was, maar dat hij het niet heeft gezien en dus niet kan oordelen.
 
JDG84
 
2
7 augustus 2017 om 06:29
Ik. 100% strafschop. Hij wordt gewoon neergelegd. Dat het niet expres gebeurd, maakt gewn ruk uit. Hij wordt tegen zijn linkerbeen geraakt, waardoor hij achter zijn andere been gehaakt komt en valt. Strafschop dus. Loopt die tegenstander achter william en snijdt william hem, dan gebeurd vaak hetzelfde en is het altijd zonder twijfel een strafschop terwijl het dan vaak uitgelokt is door de spits. Nu is het van de zijkant, stapt die jongen van arsenal zelfs nog in en mist, maar de overtreding is die volgt is hetzelfde. Knie tegen been, links haakt achter rechts. 100% strafschop in mijn optiek dus.
 
stravven
 
16
6 augustus 2017 om 23:31
Uit de zesde herhaling kon ik pas duidelijk opmaken dat het geen schwalbe en geen penalty was. Ja, hij ging onderuit, maar onderuitgaan na contact is niet altijd een penalty. Ik denk dat de gele kaart vooral kwam omdat hij zijn handen opstak om een penalty te claimen. Ik heb wel moeten lachen trouwens, de eerste wedstrijd in de thuishaven van Spurs dit seizoen is gewonnen door Arsenal. Wat nog leuker was: Zowel de fans van Arsenal als die van Chelsea zongen samen "stand up if you hate Tottenham", ook in de thuishaven van Spurs dit seizoen. En dan is er nog het beste van de dag: De anderhalf miljoen voor de slachtoffers van de brand in de Grennfell tower.
 
Rhynocerys
 
4
7 augustus 2017 om 02:28
Vind je het niet een beetje vreemd dat fans over een club zingen tegen wie ze helemaal niet spelen?
 
stravven
 
0
7 augustus 2017 om 18:52
Nee, gewoon steken onder water naar de gezamenlijke "vijand", moet kunnen vind ik. Dit vind ik binnen de normen van het fatsoen ook gewoon passen.
 
Dammie
 
1
7 augustus 2017 om 07:59
Goed dat we het dan uiteindelijk toch eens zijn dat het geen schwalbe was ?? Ik hoop niet dat het effect van die nieuwe commissie gaat worden dat scheidsrechters bij elke val ik het strafschopgebied of geel of een atrafschop gaan geven want dan zijn we weer verder van huis.
 
yello
 
3
6 augustus 2017 om 23:35
Gezeik van die trainers altijd. Die Conte vond de rode kaart ook onterecht. Voetbalbonden lazer zulke figuren eens een maand ieder stadion uit zijn wij van dat gezeik af
 
Ajacxied
 
11
7 augustus 2017 om 00:27
A) hij zei dat hij dat moment niet goed zag, dus niet kan oordelen. Hij zei alleen wel dat ze nu in twee opeenvolgende finales een rode kaart kregen, hoewel daar de insinuatie in kan zitten dat hij de kaart onterecht vindt, kun je net zo goed zeggen dat hij daarover boos is op z'n spelers. B) hij zegt helemaal niet dat het een penalty was, hij zegt dat hij het niet zag en dat anderen hem zeiden dat het een penalty was. Dus iemand het stadion uitlazeren op basis de uitspraak dat hij allebei niet (goed) gezien heeft? Gelukkig dat jij het niet voor het zeggen hebt zeg, we zouden geen trainers meer overhouden langs de lijn...
 
yello
 
0
7 augustus 2017 om 11:07
Ik had het over zijn reactie op de rode kaart tijdens de wedstrijd
 
Ajacxied
 
30
7 augustus 2017 om 00:06
Puur door de titel lijkt dit nu alsof Conte enorm op de arbitrage loopt af te geven en de reacties van de mensen hier zijn daar ook naar, maar ik heb het interview gekeken (en net voor de zekerheid even teruggekeken) en dit heeft hij nooit gezegd. Dat stukje van 'het maakt je woedend' is volledig verzonnen en zet hem nu in een negatief daglicht... hij zei dat hij het niet zag, dat veel mensen hem vertelden dat het een zekere penalty was, maar dat hij het niet zag en dus niet kan oordelen. Echt heel jammer dat hij nu volledig onterecht zo negatief wordt weggezet met een verzonnen quote.
 
Died13
 
0
7 augustus 2017 om 00:31
Typisch Conte Misschien was het geen schwalbe Maar zeker geen penalty
 
JDG84
 
3
7 augustus 2017 om 07:05
Hoe kan het zijn dst 70% van de mensen dit bij een andere wedstrijd wel een pingel vinden, maar in deze wedstrijd niet. Van de Donk wordt op identieke wijze gevloerd tegen Denemarken, en daarover bestond "geen twijfel". Nu vind vrijwel iedereen dat het geen pingel was, maar misschien was "geel zwaar bestraft".
 
gooner1969
 
0
7 augustus 2017 om 08:20
Ook gelul want dat was ook geen penalty zeiden de meeste mensen
 
JDG84
 
0
7 augustus 2017 om 14:59
Kijk maar in de reacties bijhet artikel. De engelse analisten zeiden het ook na de wedstrijd. Gewoon een pingel, begrijp niet waarom daar nu zo'n probleem van wordt gemaakt.
 
TheRoscoe
 
0
8 augustus 2017 om 10:33
Misschien omdat andere mensen reageerden bij dat artikel en zij een andere kijk hebben op dit soort situaties.