Conte zegeviert en dwingt Abramovich over grens van 90 miljoen euro heen
Dinsdag, 21 mei 2019 om 20:05

Chelsea moet Antonio Conte een bedrag van 10,3 miljoen euro betalen, zo heeft een driekoppige arbitragecommissie in Engeland dinsdag besloten. De vergoeding houdt verband met het ontslag van Conte als trainer van Chelsea, afgelopen zomer. De Italiaan vond dat hij recht had op een ontslagpremie van 10,3 miljoen euro indien hij geen nieuwe club zou vinden en de commissie heeft hem in het gelijk gesteld.

Volgens The Times staat het nog niet vast dat Chelsea het bedrag daadwerkelijk gaat uitkeren, daar de club ervoor kan kiezen om het vonnis aan te vechten. Op dit moment zou Chelsea daar echter geen plannen voor hebben. De Londenaren waren van mening dat Conte de voorwaarden van zijn arbeidsovereenkomst had geschonden met zijn gedrag als trainer, en dat hij daarom geen aanspraak maakte op de vergoeding. Conte raakte op Stamford Bridge immers in de clinch met meerdere spelers.

De oefenmeester zou de clubbelangen met name hebben geschaad door Diego Costa per sms te laten weten dat er voor hem gen toekomst meer was bij Chelsea. De aanvaller weigerde vervolgens mee te trainen; hij ging in staking om een transfer naar Atlético Madrid te forceren. Chelsea is derhalve van mening dat Conte met zijn gedrag heeft gezorgd voor het vertrek van een sleutelspeler. De transferwaarde van Diego Costa nam af door de affaire, waardoor Chelsea inkomsten misliep.

Niettemin voelde de arbitragecommissie meer voor de argumenten van Conte, die de negende trainer werd die onder eigenaar Roman Abramovich werd ontslagen. Sinds hij de club overnam in 2003, betaalde Abramovich al meer dan 82 miljoen euro aan ontslagvergoedingen voor trainers. Conte, voor wie een toekomst bij Internazionale in het verschiet lijkt te liggen, is de eerste die een ontslagvergoeding van Chelsea veiligstelt via de juridische weg.

Meer nieuws
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
5
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
3
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
10
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
21
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
Japie_Krekel
 
24
21 mei 2019 om 20:08
lekker bedrag voor een ontslag
 
Cali88mero
 
16
21 mei 2019 om 20:18
Voor zn bedrag doe ik niet eens me best om het goed te doen!
 
Japie_Krekel
 
1
21 mei 2019 om 21:47
@cali88mero idd. dan zou ik zorgen dat ik elk jaar ontslagen werd bij een club
 
JoaquinBetis
 
5
21 mei 2019 om 21:50
Er zijn veel fans die beweren en roepen dat Mourinho dit trucje meermaals uitgehaald heeft. Hij heeft heel flink verdiend aan de keren dat hij ontslagen is, als ik mij niet vergis.
 
luanda12
 
5
21 mei 2019 om 20:08
Gelijk heeft hij. Chelsea bied hem zo’n contract aan, dan moeten ze dat respecteren ook.
 
ArsenalFanehv
 
6
21 mei 2019 om 20:09
Dus Conte kon gewoon een jaartje wachten en zou dan 10 miljoen krijgen? Wow.
 
Das-Phantom
 
20
21 mei 2019 om 20:09
82 miljoen aan ontslagvergoedingen. Het is een vreemde wereld...
 
ForzaZitterd
 
2
21 mei 2019 om 21:03
Haha wel lekker als je het af kan dwingen toch?
 
droadnagel
 
4
21 mei 2019 om 20:10
Gewoon betalen , moet je als club maar niet zo maar een trainer ontslaan als de prestatie’s uitblijven en dan naar excuses zoeken om niet te betalen.
 
Japie_Krekel
 
2
21 mei 2019 om 20:14
@droadnagel dat je ontslagen word als je niet presteert is logisch en niet alleen in het voetbal zo. contractueel gezien heeft Chelsea het blijkbaar niet handig gedaan waardoor ze nu zoveel geld aan Conte moeten betalen
 
YoeriCFC
 
11
21 mei 2019 om 20:28
Ik heb deze hele strijd nooit begrepen.. Door omstandigheden is het huwelijk tussen Conte en Chelsea vroegtijdig beã«indigd, Abramovich kon niet anders dan Conte ontslaan, maar dat is uiteindelijk de schuld geweest van Abramovic zelf. Roman heeft hem niet gesteund in de transferperiode en Conte is daar heel luid en heel veel over gaan klagen.. Betaal dan gewoon die premie en zeur niet zo! Het is een hoop geld, maar dan moet je maar eens beleid gaan maken...
 
diegopeladona
 
4
21 mei 2019 om 21:22
Nou Conte heeft duidelijk Chelsea met zijn gedrag - toen die trainer was - in haar belang geschaad. En als je echt te ver gaat, waardoor je kunt spreken van ernstig verwijtbaar gedrag die tot ontslag leidt, dan kan het zomaar zijn, dat je geen ontslagvergoeding verdient. En ik ben het helemaal niet eens met de meeste mensen hier dat Conte hier gelijk hoort te krijgen. Hij heeft expres chaos gecreerd toen die hoorde dat Chelsea niet bereid was - of het onverantwoord vond - om allemaal spelers te halen. Dit is een spanning tussen trainer en bestuur wat normaal is binnen een grote club. Binnen iedere club eigenlijk.Een trainer wil bepaalde spelers, een club kan wel of niet daaraan beantwoorden. En beide moeten naar een weg zoeken om het met elkaar goed te vinden en samen te werken. Wanneer je als trainer dan expres allemaal vetes creert binnen de selectie en al die spelers opjaagt tegen elkaar en tegen de club, en dat zo in de media brengt, dus steeds vuile was buiten zetten, dan kan een club denken: nu ga je te ver. Je houdt je niet aan bepaalde professionele normen die we wel van je hadden mogen verlangen. En zeker als dat zo is, waardoor je als club echt financieel benadeeld bent. Costa kon echt wel 70-80 miljoen opbrengen.. En door die actie van Conte zijn ze miljoenen kwijt geraakt. Ik vind dat Abramovic in deze kwestie zeker een punt heeft. Ik hoop dat ze in Hoger beroep gaan en het winnen. Want trainers maken hier de laatste tijd een sport van en gaan ook nog uit wrok hun ex werkgevers extra verlies laten lijden. Ik vind dat onethisch en niet chique. Er mag best een trainer weleens op de vingers worden getikt.
 
YoeriCFC
 
3
21 mei 2019 om 21:42
Ik weet niet in hoeverre hij deze vetes expres startte. Er was gewoon vaak geen plek voor Willian in de basiself, Conte heeft daar gewoon niet goed op in gespeeld. De speelwijze van Conte was niet de speelstijl van Courtois, Hazard of die van Fabregas, daardoor krijg je gewoon problemen. Dan pas je als coach dus toch niet helemaal bij de groep. Ik vind het erg ver gaan om te zeggen dat Conte dit allemaal met opzet gedaan heeft.
 
diegopeladona
 
1
21 mei 2019 om 22:25
Hoe kun je dit met zo zeggen? Conte boekte in zijn eerste jaar de ene zege na de andere met dezelfde spelers. Hij komt als trainer werkt met de groep en past zijn tactiek aan op de groep. Dan moet hij aan het einde vh jaar met het management overleggen wat de mogelijkheden zijn. Samenwerken. Ik vind echt dat je te makkelijk over zijn fratsen heen stapt. En heel vreemd zelfs. Want Chelsea doet dit bij geen een trainer. Conte heeft dit dus zo erg verknald dat ze deze keer vonden dat dit echt niet kan.
 
YoeriCFC
 
0
21 mei 2019 om 22:44
Hij heeft in de zomer na zijn kampioenschap herhaaldelijk gevraagd om versterkingen en die niet gekregen, daarna heeft hij systeem omgegooid waardoor spelers als Pedro en Willian veel minder aan spelen toe kwamen. Hij heeft niet de moeder van Abramovich beledigd ofzo, hij heeft gewoon zijn werk als ‘manager’ niet goed genoeg gedaan. Hij heeft als een kleuter zitten zeuren op persconferenties, ja dat zeker maar niet dusdanig dat Chelsea hem hierop kon ontslaan..Daarbij heeft hij bij de massa de schuld gekregen voor dat Diego Costa-gebeuren, omdat hij onhandig was en Costa een kans gaf om schuldvrij bij Chelsea weg te komen terwijl hij naar China, Atletico en Inter wilde.. Bijna niemand, zeker in de media niet, wilde weten dat het eigenlijk Costa’s vuile werk was..
 
diegopeladona
 
1
21 mei 2019 om 22:57
Door zijn handelen heeft Chelsea miljoenen verlies geleden op de transfermarkt en had chelsea met een gedemotiveerde selectie te maken die ook nog niet meer wilde verlengen en zo snel mogelijk de club wil verlaten. Hij heeft Chelsea zoveel diskrediet gebracht niet normaal. Never nooit dat hij dit zo had gedaan in Juve. Hij weet dat Abramovic geld heeft, en wilde forceren dat die alles krijgt wat die aanwijst. Dat is geen vakmanschap. Ergens houdt de grens van professionalisme op. Ik heb zelden een trainer zich zo onbeschoft zien gedragen naar de club en naar de spelers toe.
 
ManuLocatelli
 
3
21 mei 2019 om 21:05
Gewoon volledig terecht en goed gehandeld van Conte. Contract is contract en is gewoon oerdom gehandeld van Chelsea.
 
TheWorld
 
2
21 mei 2019 om 21:22
Verklaart meteen waarom hij nu nog niet aan het coachen is. Als je zoveel geld krijgt voor een jaartje wachten zou ik het ook doen!
 
JustPSV95
 
0
22 mei 2019 om 06:45
Zul je zien dat die 1 dag nadat die betaald is weer een club heeft gevonden