Courtois verbaasd door Rode Duivel: 'Ik heb hem nog nooit zo goed gezien'
Maandag, 18 juni 2018 om 08:02

België begint maandag aan het WK met een duel met Panama. De Rode Duivels zijn torenhoog favoriet bij de wedstrijd tegen het land uit Midden-Amerika, maar Thibaut Courtois waakt voor onderschatting. De doelman heeft er vertrouwen in dat België de groep met ook Engeland en Tunesië gaat overleven: "Ik zeg niet dat we zullen winnen, maar we geloven erin dat we ver kunnen geraken."

"En geloof in eigen kunnen is van een groot belang. Daarbij zijn we beter gewapend dan op de vorige toernooien", aldus de sluitpost, geciteerd door De Telegraaf. Courtois ziet veel gretigheid, vooral bij Eden Hazard: "Ik ken Eden al jaren, maar heb hem nog nooit zo goed gezien als de laatste weken. Hij haalt echt een hoog niveau. Hopelijk zien we hem ook zo op het WK."

"Maar we hebben niet alleen een goede Eden nodig. Ook een goede Romelu Lukaku, een goede Kevin De Bruyne en ook ikzelf moet goed zijn. Om ver te geraken, moet iedereen op zijn best zijn", aldus Courtois. Oud-international Marc Degryse is het met de doelman eens dat er sprake is van een gouden generatie bij België, maar baalt van de voorbereiding.

België heeft niet tegen toplanden gespeeld, aldus Degryse: "We hebben geoefend tegen Portugal zonder Cristiano Ronaldo en tegen Egypte zonder Mohamed Salah. Dat zijn te weinig testen. Het wordt nu het derde toernooi met deze kern en ik denk dat de halve finale haalbaar is. Na twee kwartfinales vind ik dat het nu ook wel een keer moet gebeuren."

Meer nieuws
   
09:14
09:14
Oranje-opponent Frankrijk ziet basisspeler op tijd herstellen voor EK 2024
0
   
08:34
08:34
Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
4
   
08:00
08:00
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
34
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
16
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
47
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
VoetbalVreugd
 
10
18 juni 2018 om 08:35
Ze hebben zeker een topgeneratie, maar ik zie België het WK niet winnen. Hoewel toplanden als Duitsland, Frankrijk en Brazilië tot nu toe ook niet overtuigen, schat ik hen nog steeds hoger in dan de Rode Duivels. Voor mij is Spanje trouwens de topfavoriet.
 
Peetr
 
10
18 juni 2018 om 08:46
Ik vind dat het eens moet ophouden met Belgie zoveel credits te geven. Ze zijn niet meer dan Zwitserland, dat stand hield tegen Brazilie. Ihebben geluk in een makkelijke poule te zitten.
 
DVV20
 
8
18 juni 2018 om 09:38
Ze zijn niet meer dan Zwitserland, op basis van wat? Of ze daadwerkelijk ver gaan komen is altijd afwachten, maar als je kijkt naar de spelers van Belgie zijn ze 2 of 3 klasses beter dan Zwitserland. Noem mij is een speler van Zwisterland die ook maar in de buurt komt van Hazard, Kev of Lukaku? Ja, het gaat niet om de spelers, maar om hoe het team functioneert. Maar dat is afwachten, daar is nu nog niks zinnings over te vertellen. Puur op basis van de spelers is Belgie een favoriet/ outsider voor de titel en is een halve finale dus een realistisch doel.
 
Japie_Krekel
 
1
18 juni 2018 om 14:33
@peetr wat zeg jij nou? De Bruyne, Mertens, Hazard etc. maken regelmatig het verschil bij Europese topclubs. welke Zwitsers maken volgens jou dan het verschil in de Europese top? die selectie van Belgie is 2 klassen beter dan die van de Zwitsers
 
1fan
 
0
18 juni 2018 om 08:44
Natuurlijk heel lekker voor onze zuiderburen om tegen Panama te beginnen. Verwacht een nulletje of 4 met Hazard als Motm. Fra, Arg en Bra hebben in mijn ogen echt pech dat ze tegen van die handbal-ploegen openen die wã©l goed kunnen verdedigen. Balen dat die handbal-strategie van bijv. Ijsland zo populair is. Veel ploegen nemen deze tactiek over en maken die wedstrijden niet om aan te zien.
 
Peetr
 
0
18 juni 2018 om 12:44
Op sportief gebied valt er idd wat op aan te merken. Met name over de houding die jarenlang de Nederlanders verweten. Voorbarigheid en de arrogantie te veronderstellen het hoogste te bereiken. Ik voorzie de sneren richting de noorderburen, dat niveau. Het valt niet te ontkennen dat de sportieve afkeer wederzijds is.
 
Skizil
 
2
18 juni 2018 om 13:44
je bent de enige die last heeft van het wij/zij gevoel. Overigens ook de basis van rassenhaat of beter gekend als racisme. Kijk even naar jezelf en zet de negatieve indrukken van enkelingen aan de kant.
 
EA Guingamp
 
2
18 juni 2018 om 09:35
Ik heb toch echt genoten van de vechtlust van die landen, je kunt het de mindere landen ook niet kwalijk nemen, die snappen zelf ook wel dat als ze aanvallend gaan spelen ze minimaal 6 om de oren krijgen tegen een topland. Nederland speelde onder van Gaal precies zo en toen was iedereen vol lof hoe hij met een beperkte selectie de halve finale haalde, dat was ook niet om aan te zien
 
misterxtreme
 
1
18 juni 2018 om 09:14
Er staat naar mijn mening gewoon een beter elftal dan het NL elftal 4 jaar geleden en die kwamen daarmee nog heel ver. Jammer dat België waarschijnlijk Brazilië in de kwartfinales gaat tegen komen.
 
BlindeVogel
 
4
18 juni 2018 om 09:35
Individueel over de gehele selectie misschien, maar niet als team. Van Gaal zette het daarnaast ook geniaal neer. Een echte absolute wereldtopper missen ze ook. Een Robben is bijvoorbeeld veel gevaarlijker en bepalend geweest voor Oranje dan een Hazard nu voor Belgie is. Kevin de Bruyne vind ik helemaal niet bijzonder bij het Belgische elftal.
 
Skizil
 
0
18 juni 2018 om 13:50
Robben had inderdaad meer impact op het spel, dankzij Van Gaal zijn tactiek. Maar Hazard en De Bruyne op hun top zijn echt wel minstens even goed als Robben op zijn top. Voor mij allebei absolute wereldtoppers.
 
Peetr
 
2
18 juni 2018 om 09:21
Ik begrijp niet wat men in Belgie ziet. Het is al jaren een gehypte ploeg met gouden generaties. En beter dan NL 4 jaar geleden? Ja in uitblinken in onbeduidende wedstrijden wellicht.