Cristiano Ronaldo beslist matige topper en helpt Juve dichter bij titel
Maandag, 20 juli 2020 om 23:41

Juventus heeft het gat met nummer twee Internazionale maandagavond vergroot tot acht punten. La Vecchia Signora speelde een moeizame wedstrijd tegen nummer vier Lazio, maar trok dankzij twee doelpunten van Cristiano Ronaldo wel met 2-1 aan het langste eind. De Portugees voert nog een spannende strijd om de topscorerstitel met Ciro Immobile, die eveneens trefzeker was en daardoor net als zijn concurrent op dertig doelpunten staat. Beide teams hebben nog vier wedstrijden te gaan.

Met Djavan Anderson en Matthijs de Ligt verschenen er twee Nederlanders aan de aftrap in het Allianz Stadium en laatstgenoemde kreeg op het laatste moment nog gezelschap van Paulo Dybala. De spelmaker zou in eerste instantie op de bank beginnen, maar kreeg toch een plekje in de basiself na het uitvallen van landgenoot Gonzalo Higuaín tijdens de warming-up. Dybala toonde zich meteen de smaakmaker aan de kant van de thuisploeg en hij was ook betrokken bij het eerste gevaarlijke moment van de wedstrijd na een minuut of elf spelen. Een vrije trap van de Argentijn werd bij de tweede paal teruggelegd door De Ligt, waarna Alex Sandro de paal trof.

Lazio moest het zonder Luis Alberto, Joaquín Correa, Lucas Leiva, Senad Lulic en Stefan Radu zien te stellen en de Romeinen hadden in de eerste helft moeite om aanvallend een vuist te maken. Danilo Cataldi kreeg met iets meer dan een kwartier op de klok wel een mogelijkheid om uit te halen, maar zag zijn poging langs het doel van Wojciech Szczesny vliegen. Thomas Strakosha zag zich in de laatste tien minuten van het eerste bedrijf wel genoodzaakt om handelend op te treden bij een inzet van Adrien Rabiot en de Albanese doelman had een goede redding in huis.

Op slag van rust was er vervolgens alsnog bijna de openingstreffer voor Lazio toen topschutter Immobile uit mocht halen. De spits van i Biancocelesti zag zijn poging echter op de paal eindigen, waardoor er met een gelijke stand werd gerust. Na de onderbreking ging het al snel mis voor Lazio toen Bastos de bal op de rand van de zestien op zijn arm kreeg. Scheidsrechter Daniele Orsato wees daarop na raadpleging van de VAR naar de stip en Cristiano Ronaldo schoot deze meevaller zonder problemen langs Strakosha.

Drie minuten later was het opnieuw raak voor Juventus toen Luiz Felipe de bal in de middencirkel verspeelde aan Dybala en de aanvaller samen met Ronaldo op het doel van Strakosha af kon. Dybala was vervolgens niet zelfzuchtig en gunde Ronaldo zijn dertigste doelpunt van het seizoen. De lat stond dik tien minuten later een hattrick van Ronaldo in de weg, waardoor het bij 2-0 bleef. Voor Anderson zat de wedstrijd er niet lang erna op, maar met Bobby Adekanye kwam er aan de kant van Lazio nog een Nederlander binnen de lijnen.

In de slotfase kreeg ook Lazio vervolgens nog een strafschop mee na een misverstand tussen Leonardo Bonucci en Szczesny, waarbij Bonucci Immobile onderuithaalde in de zestien. De spits nam daarop zelf plaats achter de bal en ook hij schoot zijn dertigste van het seizoen binnen. Bijna was er ook nog de gelijkmaker voor Lazio via Sergej Milinkovic-Savic. Een vrije trap van de middenvelder werd echter op stijlvolle wijze door Szczesny uit zijn doel geranseld en de Pool stelde daarmee de overwinning voor zijn ploeg veilig.

Meer nieuws
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
7
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
67
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (114)

 
FR-RKC
 
50
20 juli 2020 om 23:46
Saaie wedstrijd met Juventus toch als verdiende winnaar. Juve hoefde niet, en Lazio moest om nog enigszinds mee te doen maar beiden speelden om niet te verliezen. 13 penalties mee dit seizoen, 11 tegen. Toch opmerkelijk dat ze ondanks al dat geld waarmee ze de scheidsrechters omkopen nog zoveel penalties tegen krijgen! De penalty die juve mee kreeg slaat nergens op, maar net als tegen Atalanta is dit volgens de regels daar een penalty. Kun iedereen weer massaal gaan zeiken over Juventus, met Schelvis voorop die stelt dat Juve zich moet schamen, maar de arbiters doen hun werk uitstekend. Het probleem zit hem in de regels, en daar heeft Juventus net zoveel last van gehad dan dat ze er voordeel aan hebben. Kan me nog wekelijks een artikeltje herinneren over De Ligt die weer een penalty veroorzaakte door vergelijkbare overtredingen! Dybala man of the match, geweldige speler en samen met Ronaldo zal hij het moeten doen wil Juve nog wat klaarspelen in Europa. Ook is Douglas nog steeds matig maar nog steeds 5 klasses beter dan Bernadeschi. Tot slot een woordje aan Schelvis: ik hoop dat je vannacht in je dromen alle hoogtepunten van Ronaldo te zien krijgt en dat je pas 30 dagen later wakker wordt wanneer je ze allemaal gezien hebt. 90 minuten lang lopen bashen op een speler die zoveel bereikt heeft, züm kotsen! Ik hoor al 7 jaar dat hij alleen intikkers maakt, alleen penalties kan scoren, dat zou toch iedereen kunnen? Blijft frappant dat dan niemand op het idee komt om hetzelfde te doen als het zo makkelijk is en daarmee ook jaar in jaar uit 30+ goals maakt.
 
Lierse1997
 
28
20 juli 2020 om 23:50
Ik moet zeggen dat ik zo te zien geluk heb met de commentatoren in België, want zo partijdig als Schelvis en De Vos hebben wij ze toch niet ?? (al moet je De Bilde geen wedstrijden van Real laten becommentariëren). Ook wel opvallend dat ze dat schijnbaar gewoon mogen doen.
 
Kelderklass
 
27
20 juli 2020 om 23:52
Je schrijft echt een keurig bericht, maar wat mij betreft mag het nog wat meer gaan over Schelvis. Wat een lachwekkende commentator is dat zeg, gister al super pro inter en vandaag alsof hij Juventus met heel z’n hart haat. Zij zelf bij de 1-0 wat eerst geen penalty was: “Gelukkig maakt hij geen hands in de 16”. Laat maar ik lees nu pas je laatste stuk ??. Gister moest ik de wedstrijd United Chelsea noodgedwongen op BBC kijken, en dat was qua becommentariëren echt een verademing
 
Formus
 
1
21 juli 2020 om 00:06
FR-RKC, maar in Italië zijn toch dezelfde regels als overal? Aanvallend hands is altijd hands en verdedigend hands niet altijd? In Italië lijken ze die tweede echter totaal niet te kennen.
 
Lierse1997
 
0
21 juli 2020 om 00:12
Elke bond heeft denk ik wel de macht om een bepaalde interpretatie van de regels te hanteren. Daar hanteren ze gewoon, hand tegen de bal —> hands. Slecht voor de sport naar mijn idee, maar ze zijn wel consequent.
 
Formus
 
0
21 juli 2020 om 00:21
Maar de internationale regelgeving was juist zo besloten...... Ach laat maar, volgens mij wil het bestuur van de Serie A gewoon meer doelpunten. Wordt het aantrekkelijk voor de kijker en dus kassa!
 
Ayoze
 
24
20 juli 2020 om 23:46
Die twee wissels in de 57e minuut zeggen eigenlijk alles over de trainer Sarri. Net op het moment dat Juventus op 2-0 komt en je het gevoel hebt dat ze Lazio af gaan straffen, brengt hij met Danilo en Matuidi twee verdedigende spelers waar je niks aan hebt erin voor Douglas Costa en Ramsey. En dan wordt het uiteindelijk toch nog enigszins spannend tegen een zeer zwak Lazio. Ronaldo wel mooi trouwens, waar zie je dat nog dat een speler al twee keer gescoord heeft en er in deze drukke periode nog zo graag meer wilt scoren alsof zijn leven ervan af hangt. Wat een winnaar.
 
Jimmmmm
 
5
21 juli 2020 om 00:00
Om Sarri een keer te verdedigen: er zat niemand op de bank in aanvallend opzicht.
 
cruijffista
 
3
21 juli 2020 om 00:03
Dan wissel je niet
 
Ayoze
 
7
21 juli 2020 om 00:04
Klopt, maar je kan ook niet, later of anders wisselen.
 
bilmaatpiraat
 
4
20 juli 2020 om 23:47
Matige wedstrijd maar wel verdiende overwinning.
 
Lierse1997
 
11
20 juli 2020 om 23:48
Toch zonde dat Inter en Lazio het zo hebben weggegeven na de Corona-periode. Niet dat ik het Juventus niet gun, maar dit team (en deze coach) verdient toch niet echt een titel naar mijn idee. Hopelijk kunnen er volgend seizoen wat meer teams Juventus echt onder druk zetten.
 
Alex17
 
92
20 juli 2020 om 23:49
Snelste speler die 50 goals scoort in de Serie A (61 wedstrijden) en gewoon 30 goals dit seizoen. Dat op 35-jarige leeftijd, wat een fenomeen. Ik hoor steeds dat het “minder” wordt maar hij blijft het gewoon flikken. Absolute eindbaas.
 
cruijffista
 
23
21 juli 2020 om 00:04
Met een betere ploeg die aanvallend kan spelen op minimaal 40 goals.
 
Origami
 
17
21 juli 2020 om 00:23
Met een betere arbitrage minder penalties.
 
RomanEmpire010
 
31
21 juli 2020 om 01:08
Grappig, want de keren dat De Ligt ze tegen kreeg was het terecht. De keren dat Juventus ze mee krijgt, begint iedereen ineens te klagen. De scheidsrechters zijn wat betreft hands gewoon consequent in Italie en als je dan de kwaliteiten van Ronaldo hebt, is het niet gek dat je tussen de 10 en 15 goals uit penalty’s maakt.
 
bf1994
 
0
21 juli 2020 om 01:14
Het is eerder dat de spelregels in Italie belachelijk dom zijn en ik snap niet waarom Italie afwijkt van de rest. Ze hebben daar besloten dat elke hands strafbaar is. Hoe doen Italiaanse scheidsrechters dit in de champions league dan. Fluiten die ook voor elke hands of zijn er verschillende regels
 
Dartn
 
17
21 juli 2020 om 00:29
Wsl ook de speler die het snelst aan 17 penaltygoals zit !
 
Real Madr!d
 
59
20 juli 2020 om 23:51
Emile Schelvis gaat slecht slapen denk ik. Hoe die depressief werd toen Juve de 1-0 maakte. Haha, man haal die vent toch van Ziggo man. Zelfde gevalletje met die Sierd de Vos bij wedstrijden van Real. Ongekend die twee die haat naar Juve en Real. Heel eng. Ronaldo 30 goals in de competitie en dat op zijn 35e. Levende legend. Eerste speler ooit met 30+ goals in Premier League, La Liga en Serie A in competitieverband. Gaat zijn tweede Serie A titel pakken??. Eerste helft matig, tweede helft kwam het meer los. Dybala blijft toch wel een fijne speler om te zien. Bizar dat zo speler weinig krediet heeft van Sarri.
 
bochherief
 
0
21 juli 2020 om 09:38
Schelvis is sowieso een grap als commentator. Zo'n slechte vakman, die zit daar echt omdat hij het neefje van meneer ziggo is. Irriteer me kapot aan zijn stem en verslaggeving
 
AFargo
 
3
21 juli 2020 om 10:36
Nog nooit zo’n slechte commentator als Schelvis gehoord. Haal hem a.u.b. zo snel mogelijk weg, verpest elke wedstrijd.
 
El Fenomeno
 
6
20 juli 2020 om 23:52
Wat een ongelofelijke saaie wedstrijd. Enorm laag tempo, Lazio is het volledig kwijt, Juventus heeft geen manier van spelen, zit totaal geen voetbal in en het is telkens individuele klasse of een penalty wat een wedstrijd beslist. Dan krijg je ook nog Emile Schelvis erbij die negentig minuten lang net een sprookjesboek voorleest. Jammer, want kwaliteit heeft Juve wel, maar andere ploegen zijn het aanzien meer waard in de Serie A.
 
Jimmmmm
 
1
20 juli 2020 om 23:56
3 punten gewonnen! Het onderlinge duel met Lazio verliezen we wel maar die staan nu op elf punten. Ongelooflijk, al had ik het een beetje verwacht in deze drukke periode. Zonder publiek toch Inter en Lazio kunnen verslaan. Tegen Atalanta een punt en nummer 5 Roma moet nog komen. En dit met Sarri aan het roer. Nog 4 punten nodig en dan is dit ellendig seizoen eindelijk voorbij.
 
Lierse1997
 
10
20 juli 2020 om 23:58
Je had beter geen kampioen kunnen worden vrees ik, want nu zit je nog een jaar opgezadeld met Sarri.
 
Jimmmmm
 
2
21 juli 2020 om 00:06
Tja wat kunnen we eraan doen. De rest wil precies niet. Voor mij maakt het dit jaar ook nie echt uit. Het is toch een rare competitie door die break en lege tribunes.
 
LucaAbbracciante
 
2
21 juli 2020 om 00:12
Sarri is een trainer die maar 1 spelopvatting heeft en dat heeft tijd nodig. Het beste Napoli was er ook pas na 3 seizoenen. Hij moet ook de spelers krijgen die zijn spel kunne uitvoeren, dat kunnen Alex Sandro, Danilo, matuidi, pjanic, Ramsey, Bernardeschi enz duidelijk niet.
 
Lierse1997
 
2
21 juli 2020 om 00:14
Dan ben je helaas gewoon geen manager voor de top. Bij een Empoli werkt dat misschien allemaal prachtig, maar bij de top moet je er meteen staan.
 
sniewaar
 
12
20 juli 2020 om 23:56
Wist eerlijk gezegd niet dat hij al zoveel had gescoord, 30 doelpunten, bizar
 
Kelderklass
 
6
21 juli 2020 om 00:21
Hij zou eigenlijk nog een jaartje Bayern moeten pakken, jaartje PSG en daarna lekker afsluiten bij Sporting ??
 
Dartn
 
6
21 juli 2020 om 00:30
Bayern en PSG zouden volledig in lijn liggen met z'n voorgaande "uitdagingen".
 
Kelderklass
 
2
21 juli 2020 om 00:42
Ja ik ben het wel met je eens, het is nou niet dat het bij de 3 dominerende ploegen United des tijds Juventus nu en Real met enigste tegenstander Barca, echt heel veel uitdaging ligt. Een uitdaging het geweest om naar dit United te gaan, en daarmee kampioen te worden. Ipv een club die altijd kampioen wordt
 
RomanEmpire010
 
13
21 juli 2020 om 01:17
Want het is alleen een uitdaging als je naar een mindere club gaat en hen verder helpt? Ronaldo wil prijzen pakken en records breken. Dat doe je niet door naar clubs als Inter, Dortmund, Arsenal, etc. te gaan, maar wel bij clubs als Juventus, Real en Man Utd. Hij wil zichzelf uitdagen door ook in een derde competitie te domineren en records te breken. Dat lukt hem aardig en dat op 35-jarige leeftijd.
 
Japie_Krekel
 
4
21 juli 2020 om 02:36
@kelderklass het is altijd een uitdaging om uit je vertrouwde omgeving weg te gaan en uit je comfortzone te stappen, want je weet nooit of je daar ook de grote man wordt. je moet je toch bij elke nieuwe club weer opnieuw bewijzen. veel spelers kiezen dan toch liever voor de veilige optie en blijven spelen waar het vertrouwd aanvoelt en waar ze al de grote man zijn
 
barcalover123
 
5
21 juli 2020 om 06:12
Japie zat je ook zo te klagen over spelers als Giggs, Scholes, Puyol en Totti? Of zijn dat legends die hun club trouw zijn? Wanneer om deze jongens gaat dan praten we over clubliefde en wanneer om andere gaat dan moet ie et ergens anders bewijzen. Messi heeft niks meer te bewijzen en juist omdat ie op eenzame hoogte staat zullen er altijd mensen zijn zoals jij die denken of vinden dat het toch beter kan of dat ie zich toch ergens anders moet bewijzen.
 
Japie_Krekel
 
0
21 juli 2020 om 06:40
Ik klaag helemaal niet. Ik geef alleen aan dat als je naar een andere club gaat dat dat wel degelijk een uitdaging is. Messi heeft in LaLiga idd niks meer te bewijzen. Alleen in het nationale elftal heeft hij het nooit echt kunnen laten zien en Barca heeft hij ook al heel lang niet meer aan de CL winst kunnen helpen. Daar is imo nog wel ruimte voor verbetering
 
Conner McGrego
 
1
21 juli 2020 om 18:09
Volgens mij heeft Messi in de CL ook niet zo heel veel te bewijzen meer! 4x gewonnen, waarvan 3x in de hoofdrol. Rond de 100 goals gescoord. Vorig seizoen fenomenaal in de CL met een elftal uit vorm. Op je 33ste een stap maken naar een club in andere competitie terwijl je leven Barcelona is, om nog een keer een CL te winnen is mijn inziens zinloos. Zo het knapper vinden als hij dit huidige Barcelona nog een keer kampioen maakt (in vrijwel z'n eentje)
 
Jayjay20
 
0
21 juli 2020 om 23:16
Hij is topscorer en top assister aller tijden haha. Heeft 3x finale gehaald met zijn land. Even serieus man.......
 
Jayjay20
 
0
21 juli 2020 om 23:19
Messi heeft altijd gezegd dat Barcelona hem gered heeft. Je kan toch niet zijn loyaliteit tegen hem gebruiken haha. Bovendien heeft hij gezegd niet tegen Barcelona te willen spelen, want dat is zijn club. Wat begrijpen mensen niet? Ronaldo ging uitdaging zoeken door naar een club te gaan die 7 jaar achter elkaar kampioen werd. Heeft zelf 9 jaar bij real gespeeld waarvan de eerste 5 jaar vrij anoniem verliepen wat prijzen betreft. Het is gewoon haten om het haten op Messi.
 
SamuelSanders
 
14
21 juli 2020 om 01:45
Wat een haat op Ronaldo weer! Ik weet nog goed vorige jaar zeiden ze hij gaat nooit meer 30+ goals maken in Italië en kijk hem weer gaan. Ik denk echt dat hij op 40+ zou zitten dit seizoen als hij goede aanvoer had. Dybala en Ronaldo zijn het enige pluspunt dit seizoen. Maar alsnog word er gehaat terwijl je respect moet hebben voor een 35 jarige aanvaller die elke jaar bekritiseerd wordt en dat hij gaat valen. Kijk zijn statistieken 734 goals en ik geloof echt dat hij nog de 850 kan halen.
 
NielsPrinsen
 
2
21 juli 2020 om 02:31
Waarom hebben we het in de reacties over Messi? Dit is toch een artikel over Ronaldo? Tuurlijk heb ik ook een persoonlijke voorkeur. Van de 2 heeft Messi naar mijn idee meer talent, terwijl Ronaldo veel meer voor het voetbal leeft en veel meer een atleet is. Beide hebben ze hun kwaliteiten en je kan niet zeggen wie er beter is, het is en blijft een voorkeur. Wel denk ik dat Ronaldo een streepje voor heeft maar puur en alleen omdat hij Portugal de EK titel heeft bezorgd. De reden dat mensen zeggen dat Maradona of Pelé de beste aller tijden is en niet Cruijff is omdat ze beide hun land naar de wereldtitel leidde en Johan niet. Als het messi lukt om de wereld titel binnen te halen en Ronaldo niet heb je een maatstaf om mee te meten. Helaas voor Argentinië is het elftal niet zo afgestemd op Messi als dat Barcelona dat is. Messi heeft gewoon een team nodig dat op hem afgesteld is om volledige tot zijn recht te komen Ronaldo heeft dan minder. Hoe dan ook beide zijn geweldig en ik ben blij dat ik ze vaak genoeg op tv heb mogen zien.
 
1899VV
 
4
21 juli 2020 om 09:22
Tuurlijk kun je wel stellen wie een betere voetballer is... Messi heeft elk jaar meer assists erbij. Jullie zeggen een team afgesteld, klopt want Messi is een spelmaker, hij komt 2 keer zoveel aan de bal als bijv een ronaldo. Messi is zoals Dybala voor Juventus, alleen scoort hij net zo vaak als Crisje. Daarom is hij een klasse apart.
 
NL_Modric
 
1
21 juli 2020 om 12:42
Dus een 35 jarige speler die 30 goals maakt is geen klasse apart ? (en al helemaal in de Serie A) Sorry hoor, maar dan heb je er weinig kaas van gegeten.
 
Adu4Tevez4Messi
 
2
21 juli 2020 om 02:56
Wat kan ik de laatste tijd genieten van Dybala zeg, komt enkel puur genialiteit van zijn voet. Vandaag ook weer heer en meester. Begint steeds meer Messiaanse trekjes te krijgen. Met zijn potentie hoop ik dat hij constant kan blijven presteren