Cristiano Ronaldo had bijzondere prioriteit bij verhuizing naar Manchester
Zaterdag, 9 oktober 2021 om 16:33

Cristiano Ronaldo stelt ook als speler van Manchester United alles in het werk om optimaal fit te blijven. De Portugese superster heeft er bij zijn entourage op aangedrongen dat hij ook in Engeland wil beschikken over cryotherapie en heeft daarvoor een bijbehorende cabine van zestigduizend euro laten overkomen uit Turijn. Een operatie die flink wat voeten in aarde had, vertelt een anonieme bron tegen the Sun.

Met de ijscabine kan Ronaldo een situatie nabootsen waarbij het tweehonderd graden onder nul is, met als doel om zijn spieren beter te behandelen en sneller te herstellen. De omstandigheden in de cabine zijn dusdanig heftig dat Ronaldo handschoenen moet dragen om het ijsbad te betreden. Ook mag hij er niet langer dan vijf minuten in verblijven om schade aan zijn gezondheid te voorkomen. Experts en deskundigen zijn desondanks van mening dat de therapie de bloedcirculatie stimuleert en het immuunsysteem verbetert.

Ronaldo gebruikte het apparaat voor het eerst in zijn tijd bij Real Madrid, in 2013. "Ronaldo is uiterst gedreven als het om zijn eigen lichaam gaat", vertelt een anonieme bron tegen bovengenoemde Engelse krant. "Hij zal er altijd alles aan doen om een voorsprong te hebben op andere spelers. Het was geen gemakkelijke opgave om de cryotherapiekamer van Italië naar Cheshire te vervoeren, maar hij is blij dat het er nu is. Het zal hem helpen bij zijn herstelroutine na de wedstrijd."

Met het vervoer van de cabine is naar verluidt duizenden euro's gemoeid. "Het was een van zijn belangrijkste prioriteiten, omdat hij weet hoe veeleisend de Premier League is. Hij wil er voor zorgen dat hij op het toppunt van zijn fysieke gesteldheid blijft." Ronaldo is overigens niet de enige speler die groot voorstander is van cryotherapie. Ook zijn ploeggenoot Marcus Rashford duikt regelmatig in de cabine, terwijl Ronaldo in zijn tijd bij Real Madrid de cabine deelde met Gareth Bale. Ook spelers van Leicester City gebruikten de therapie in het jaar dat de landstitel werd veroverd.

Meer nieuws
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: RB Leipzig - Borussia Dortmund
1
   
14:28
14:28
Verweij en Driessen breken lans: 'Vreemd dat je zijn naam niet hoort bij Ajax'
2
   
13:45
13:45
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
4
   
13:24
13:24
Van Bommel niet naar Milan; onderhandelingen met andere trainer al vergevorderd
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
Aqua1
 
54
9 oktober 2021 om 16:43
Wat een legende, is nog altijd topfit en dat hij nog jaren nog op topniveau actief blijven the goat
 
AbdelHamid
 
27
9 oktober 2021 om 17:21
Is denk ik de meest professionele voetballer. Alles in het werk stellen om optimaal te kunnen renderen. Respect!
 
Hombre_Guapo
 
6
9 oktober 2021 om 22:27
Tja helaas speelt hij alleen niet meer op topniveau qua voetbal niet en ook niet qua club. Scoren tegen de kleintjes gaat nog wel maar als het erom gaat dan is hij er niet. Voegt ook niks aan het spel toe.
 
Aqua1
 
6
9 oktober 2021 om 22:42
Ja want Frankrijk en Duitsland stellen natuurlijk niets voor. Jou riedeltje wordt wel vermoeiend die je 100 keer herhaalt totaal geen toevoegende waarde.
 
Hombre_Guapo
 
1
10 oktober 2021 om 11:04
Tja scoren tegen de kleintjes in interlands kan hij wel maar tegen de grote landen heeft hij buiten penalty’s weinig gescoord. Je kan fan zijn van iemand maar overdrijven is een feit. Zijn tijd is voorbij als topper.
 
Mijn Optiek
 
47
9 oktober 2021 om 16:43
Toont weer aan wat een professional dit is, een voorbeeld voor iedere voetballer. Een van de beste spelers aller tijden ben je niet alleen tijdens de twee wedstrijden per week, maar iedere seconde. Het is een levensstijl, die nodig is om zo lang om dit niveau te acteren. Respect.
 
duckie89
 
16
9 oktober 2021 om 16:56
En dan zet die OGS hem gewoon op de bank terwijl de man topfit is. Elke wedstrijd starten en wedstrijd verloop bekijken of je hem af en toe rust kan geven! Ole out!
 
AbdelHamid
 
11
9 oktober 2021 om 17:22
Misschien is dit in overleg met Ronaldo?
 
pedrovasquez
 
7
9 oktober 2021 om 18:13
@duckie89 Ik vind het heel logisch dat Ole een beetje voorzichtig is met Ronaldo. Vorig seizoen heeft hij ook niet alles gespeeld bij Juve, en De prijzen worden toch pas in de 2e seizoenshelft verdeeld, dus dat hij 2 wedstrijden aan het begin van het seizoen heeft gemist vind ik niet zo erg dat je de trainer meteen moet ontslaan.
 
real8madrid
 
5
9 oktober 2021 om 18:17
aan zijn smoelentrekken achteraf niet te merken
 
droppie
 
7
9 oktober 2021 om 17:17
Wat een koele kikker is het ook om hier ijskoud zoveel geld voor neer te tellen.
 
DieHalveMalle
 
10
9 oktober 2021 om 17:39
Hij de GOAT in het bereiken van zijn doelen om er alles aan t doen de beste ter wereld te worden. Chapeaux. Messi de GOAT als het op talent aan komt. Beide het beste wat je kan treffen
 
Douwe Dabbert
 
6
9 oktober 2021 om 17:48
Dat heeft hij vast en zeker afgekeken v/d Iceman Wim Hof, die weet wel wat goed voor je is..?? Ik weet niet of zulke apparatuur bij Feyenoord aanwezig is maar ik meen mij te herinneren dat v Persie dit ook deed na de wedstrijd.?
 
ElFaraonDCamas
 
5
9 oktober 2021 om 18:07
Grappige is dat deze zomer in het programma van die sprinter gregory sedoc in dat programa had onderzocht of spieren wel herstelde dmv zo’n ijsbad/kou en wat daarin bleek is dat spieren sneller herstellen dmv warmte ipv kou. Aan de andere kant als alle grote sporters ijsbaden etc nemen zal dat toch wel beter zijn?
 
Douwe Dabbert
 
4
9 oktober 2021 om 19:00
Geen idee, ik neem aan dat die sporters het niet voor niets doen en the Iceman lijkt ook een fit en gezond mens te zijn. Mijn ervaring reikt niet verder dan de sauna en bijbehorende ijsrivier en dat is mij goed bevallen.., lekker hoor.!
 
W2017
 
0
9 oktober 2021 om 23:07
Nou heeft onderzoek vgm letterlijk aangetoond dat hij ijsbaden niet werken. Kan me een artikel herinneren waarin onderzoeken zich afvroegen waarom al die spelers er mee door bleven gaan
 
JurgenAlferink
 
3
9 oktober 2021 om 21:38
[quote]het was geen gemakkelijke opgave om de cryotherapiekamer van Italië naar Cheshire te vervoeren. Met het vervoer van de cabine is naar verluidt duizenden euro's gemoeid"[/quote] Ja... dat is echt een het probleem hier.. geld.
 
DeBers
 
1
9 oktober 2021 om 22:23
Lekker boeiend. Al kost het tonnen. Is het toch waard.
 
NickCornelissen
 
6
9 oktober 2021 om 22:43
Immens respect voor deze man die jarenlang op het allerhoogste niveau speelt en er heel veel voor laat. Alleen jammer altijd dat gehaat over hem en messi. Ik ben een messi fan omdat Messi een voetballer pur sang is een heel natuurlijk talent. En Ronaldo heeft zeker talent maar heeft zichzelf zo geüpgraded naar een voetbal machine dus waarom geen respect voor beiden. De generatie van deze beide spelers moeten wij in onze armen sluiten en vooral genieten en herinneren wat hun beide aan voetbal ons gebracht hebben.