'Dan moet Lozano blij zijn als de subtop uit die landen hem oppikt'
Zaterdag, 23 februari 2019 om 07:02

PSV overtuigde vorige week niet tegen sc Heerenveen en dat gold ook voor Hirving Lozano. Trainer Mark van Bommel was niet tevreden over het spel van de Mexicaans international en verving hem in de rust voor Cody Gakpo. Wim Kieft kan zich wel vinden in de wissel van Lozano, want ook hij vond de talentvolle aanvaller allesbehalve een goede wedstrijd spelen. Volgens Kieft is de PSV'er te veel bezig met het afdwingen van een transfer. "Het oogt allemaal zo geforceerd", aldus Kieft.

PSV ging rusten met een 2-0 achterstand. Lozano werd gewisseld en na een betere tweede helft sleepten de Eindhovenaren nog een punt uit het vuur (2-2). Na afloop was de wissel van Lozano veelbesproken en Kieft begrijpt de ophef daarover niet. "Zijn kwaliteit is doelpunten maken en daar moet hij op worden beoordeeld. Lukt dat een periode niet, dan ziet het er allemaal wat onbeholpen uit bij de Mexicaan", schrijft de oud-international in zijn column voor De Telegraaf. "Als Lozano te gemakkelijk ballen verliest en niet meeverdedigt - het laatste zie je trouwens bij meer Zuid- en Midden-Amerikanen - kan ik me voorstellen dat Mark van Bommel hem eens naar de kant haalt."

Meer: Perez zag opvallende actie van Ramalho bij PSV: ‘Je kunt beter afscheid nemen’

Kieft vindt dat wanneer Lozano zijn niveau haalt hij veel diepte in zijn spel heeft en over scorend vermogen heeft. "Een aardige dribbel en een fatsoenlijke voorzet op snelheid, maar Lozano is natuurlijk geen Romario", aldus Kieft, die denkt dat Van Bommel de Mexicaan wisselde omdat zijn rendement achterbleef en niet om hem op scherp te zetten voor het eerstvolgende duel van zondag met PSV. Bij sommige spelers werkt dat 'contraproductief', weet Kieft. "Wie er wel gevoelig voor was: Romario. Guus Hiddink deed dat op een hele leuke respectvolle manier, maar na een wissel was hij wel direct twee weken spoorloos. Eenmaal terug schoot hij er direct even vier of vijf in. Romario was zo goed; hij bezat de kwaliteiten om vervolgens iedereen de mond te snoeren en die mist Lozano."

"Daar komt bij dat Lozano volgens mij bezig is met een transfer", vervolgt Kieft, die zelf tussen 1987 en 1990 en tussen 1991 en 1994 voor PSV speelde. "Het oogt allemaal zo geforceerd. Spelers in de Eredivisie, zeker buitenlandse spelers, zijn na de winter toch bewust of onbewust bezig met het maken van een transfer. Clubs oriënteren zich op het verkopen of verlengen van het contract, zaakwaarnemers zitten op de achterbank te pushen en scouts van clubs verschijnen op de tribune. Dat hele proces doet wat met een speler."

Lozano werd vorig jaar in verband gebracht met clubs als Manchester City en Barcelona. Een stap naar de Europese top is volgens Kieft vooralsnog te hoog gegrepen. "Ik zie Lozano trouwens niet terechtkomen bij een club uit de topvijf van Engeland of topdrie van Spanje. Aan de spitsen bij Manchester City, United, Liverpool, Chelsea of Tottenham, Barça, Real en Atletico kan hij niet tippen. Zeker in zijn huidige vorm met zo'n gering rendement. Dan moet hij blij zijn als de subtop uit die landen hem oppikt."

Meer nieuws
   
00:08
00:08
De Ligt onthult de pijnlijke woorden van de grensrechter na diens blunder
25
   
00:05
00:05
Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
8
   
23:20
23:20
Grove arbitrale blunder: De Ligt wordt tegen Real Madrid onterecht teruggefloten
147
   
22:59
22:59
Real Madrid gaat naar finale dankzij spectaculaire late comeback tegen Bayern
335
   
22:55
22:55
PSV krijgt serieuze concurrentie in strijd om Driouech: bod ligt bij Excelsior
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
Topossnick
 
5
23 februari 2019 om 07:18
Zou prima zijn voor een Arsenal, Dortmund of napoli. Mooie clubs en als je het daar goed doet kun je de volgende stap nog wel zetten.
 
RassAjax
 
10
23 februari 2019 om 10:10
Schat dordtmund wel wat hoger in dan Arsenal en Napoli momenteel puur kijkend naar basismateriaal op de vleugels cq middenveld. Bij dordtmund zijn je concurrenten Reus en Sancho, waar je bij Arsenal Iwobi en mhikitaryian hebt. Lijkt me Arsenal een stuk veiligere keuze.
 
Gooner4
 
9
23 februari 2019 om 07:34
Pijnlijk dat het vaker top 5 is en Arsenal er buiten wordt gelaten haha. Maar ja, Kieft heeft helemaal gelijk. Subtop maximaal. Scheelt ook dat Lozano de naam mee heeft.
 
RyanBabel8
 
3
23 februari 2019 om 08:18
Tsjah, laten we eerlijk zijn, ons clubje heeft een pas op de plaats moeten maken. Maar daardoor denk ik juist dat het een perfecte club voor Lozano zou kunnen zijn. Met een goede mentor kan hij groeien tot een ware parel.
 
Yoda
 
15
23 februari 2019 om 07:41
Is het nationale Romario week of zo? Dit is al de derde keer deze week dat ik iemand lozano met Romario hoor vergelijken. En dat zijn zogenaamde specialisten. Ze vergelijken hun talent, hun inzet en hun positie in dezelfde zin. Je vergelijkt toch ook Patrick kluivert niet met Neres. Rare vergelijkingen van oa Kieft.
 
Skede
 
21
23 februari 2019 om 09:50
Kieft vergelijkt ze juist niet, maar geeft aan waarom je Lozano wel kan wisselen bij een slechte wedstrijd maar romario niet. Hij geeft juist het verschil aan ipv de overeenkomsten.
 
Constant kante
 
0
23 februari 2019 om 19:25
Yoda "is het nationale Romario week of zo?" Romario komt volgende week naar Eindhoven toe, dus eigenlijk is het inderdaad komende week Romario-week ja! Maar los daarvan doelt Kieft in mijn ogen specifiek op een bepaald type voetballer dat zich meent een heleboel vrijheden te kunnen permitteren, terwijl daar maar heel weinig tegenover staat. In tegenstelling tot een type zoals Romario, die zich álles permitteerde (binnen én buiten het veld) maar daarmee weg mocht en kón komen omdat hij als hij dat wilde en het er echt om ging tot alles in staat was. En dat is een speler als Lozano zeker niet.
 
chyno
 
5
23 februari 2019 om 08:13
Het is veel te makkelijk dit nu te gaan roepen. Hij heeft nu een dip ja. Die heeft elk voetballer gehad. Lozan moet zeker nog een extra seizoen bij psv blijven. Hij moet uit de dip komen. Sterker worden en meer overzicht krijgen en dan is hij echt wel klaar voor een manu.
 
Rugu
 
3
23 februari 2019 om 11:52
Haha ja zo lust ik er nog wel een paar. Lamprou moet nog ff 20 centimeter groeien dan is hij klaar voor Real Madrid, Kristensen moet even wat technischer en wenbaarder worden dan is hij klaar voor Barcelona. Als het allemaal zou makkelijk zou gaan he. Daarbij moet hij natuurlijk niet sterker worden, dan verliest hij zijn snelheid en wendbaarheid en dan heb je helemaal niks aan Lozano. Overzicht, hoe ga je dat trainen? Dat heb je of dat heb je niet.
 
okidoki78
 
15
23 februari 2019 om 08:58
Ik scroll meestal langs de lozano berichten... maar wat is dit nu, de man speelt een paar mindere potten en is ineens geen goede voetballer meer? Smerig wereldje dat beeldvormende en stigmatiserende mediawereldje...
 
Zytto34
 
8
23 februari 2019 om 09:58
Het is wel een goede voetballer, maar geen voetballer die je volgende week in de basis bij Barcelona of City kan zetten. Voor zijn mindere vorm vonden veel mensen hem ook meer iets voor Lazio en Sevilla dan Juventus en Barcelona.
 
JeromB
 
2
23 februari 2019 om 10:14
Het is eerder andersom: Lozano scoort een paar intikkers of dribbelt langs een matige eredivisie verdediger en hij kan opeens moeiteloos bij Barcelona mee.
 
Diego_Forlan
 
0
23 februari 2019 om 13:38
Helemaal met je eens, en na 2 leuke potten is hij weer klaar voor Barcelona. Net als Bergwijn die al 'Europese top' was volgens Van Bommel en Frenkie die de nieuwe messias was van het Nederlandse voetbal en na de klassieker moesten 3000 papagaaien grapjes maken over een annuleringsverzekering van Barcelona. Ik kan me buiten Engeland geen land bedenken waar spelers zo overdreven gehyped worden na een paar leuke potjes en aan de andere kant zo neergesabeld worden na een paar mindere potten
 
Damsko1103
 
0
23 februari 2019 om 10:58
Veelste veel gepraat over Lozano. In mijn ogen gewoon zwaar onderschat. Hij heeft wat leuks laten zien 'n tijdje bij PSV, was tegen Duitsland op het wk "het mannetje" en daarna?? PSV heeft spitsen gehad die in deze tijd vele malen beter waren en duurder zouden zijn. Clubs als o.a. Leverkusen, Girona, Atalanta zijn het niveau clubs waar hij het moet zoeken.
 
Scepticus38
 
2
23 februari 2019 om 11:10
Kieft vergelijkt weer eens appels met peren. De spitsen waar hij het over heeft, staan op Kane na allemaal aan het einde van hun carriere en lopen over van de ervaring, terwijl Lozano nog aan het begin van zijn carriere staat. Bovendien is het onzinnig om een speler die in de Eredivisie speelt 1 op 1 te vergelijken met een speler die in 1 van de grote competities speelt. Als Lozano ook naar 1 van die competities gaat, zal hij in een elftal terecht komen waarin allemaal grote spelers staan en zal het niet meer vooral van hem afhangen zoals bij PSV het geval is. Bovendien zal hij zich door de hogere weerstand ook verder ontwikkelen. Dat Lozano niet goed genoeg zou zijn voor de clubs die Kieft noemt, vind ik op zijn minst voorbarig zolang hij niet in staat is om het tegendeel te bewijzen omdat hij er niet speelt. Over Luis Suarez werd exact hetzelfde gesuggereerd hem is het allemaal prima voor elkaar gekomen. De vraag is ook of Luis Suarez op zijn 23e nu zoveel beter was dan Lozano nu en ik denk het eerlijk gezegd niet.
 
gun$
 
4
23 februari 2019 om 15:30
Suarez maakte in het seizoen dat hij 23 was 35 Eredivisie goals voor Ajax en was hij een van de sterren van een Uruguay dat de halve finales haalde op WK 2010. Dus ja ik denk dat hij wel verder was. Niks tegen Lozano verder.