'Dat soort types moeten ze wegsturen, omdat ze Ajax kapotmaken'
Donderdag, 21 februari 2019 om 20:32

Andy van der Meijde bespeurt weinig samenhang bij Ajax en noemt het spel na de winterstop wisselvallig. Daarnaast heeft de voormalig aanvaller van de club sterke aanwijzingen dat er via de zaakwaarnemer van een speler informatie uit de kleedkamer naar de pers wordt gelekt. Uit eigen ervaring weet hij hoe schadelijk dit is voor een groep.

Door Peter van Drunen

"Voor de winterstop was het gewoon fantastisch", begint Van der Meijde in gesprek met DAZN. "Je wist dat Ajax er stond, maar nu lijkt het los zand. Ik heb gehoord dat er dingen aan de hand zijn, dat er dingen uit de kleedkamer in de pers terechtkomen", vervolgt hij.

In bovenstaande video beschrijft Andy van der Meijde zijn liefde voor Ajax en vertelt hij over de problemen bij de club.

Valentijn Driessen, journalist van De Telegraaf, somde vorige week in zijn column oorzaken op voor de wispelturigheid van Ajax. Zo zou de transfer van Frenkie de Jong naar Barcelona voor scheve gezichten zorgen en zouden buitenlandse spelers moeite hebben met jongeling Matthijs de Ligt als aanvoerder. Daarnaast zouden salarisverschillen bij de club tot spanningen leiden.

Van der Meijde weet als geen ander hoe dodelijk het is voor een groep als dergelijke informatie, of die nu juist is of niet, naar buiten komt. De oud-international herinnert zich hoe een mol de sfeer verziekte bij Oranje op het EK van 2004. Zaken die binnenskamers besproken werden, stonden een dag later in alle kranten. "Het is verschrikkelijk als je elkaar niet meer kunt vertrouwen. Het hoeft niet eens van de spelers zelf te komen. Spelers hebben zaakwaarnemers met wie ze dingen bespreken. Als die zaakwaarnemer voor eigen bestwil een lijntje heeft met de pers, dan maakt hij zo'n club kapot natuurlijk. Dat gebeurt gewoon. Ten Hag wil een team smeden. Als er dan ontevreden spelers zaken naar de pers lekken, dan wordt het een moeilijk verhaal. Dat soort mensen moet je eigenlijk gewoon wegsturen en nooit meer toelaten."

Meer nieuws
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: RB Leipzig - Borussia Dortmund
1
   
14:28
14:28
Verweij en Driessen breken lans: 'Vreemd dat je zijn naam niet hoort bij Ajax'
2
   
13:45
13:45
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
2
   
13:24
13:24
Van Bommel niet naar Milan; onderhandelingen met andere trainer al vergevorderd
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (41)

 
Maugaza
 
31
21 februari 2019 om 13:43
Wie was nou die mol op het EK van 2004? Was het nou Pierre of? Tja die salarisverschillen.. Daar begon het in 1995 ook mee toen destijds niet? Met dat A-B en C contract waardoor het winnend Champions League team uit elkaar viel. Helaas pindakaas (beweginkje van Asensio erbij) kan een Eredivisie team niet jaren bouwen aan een meerderjaren traject.
 
Japie_Krekel
 
7
21 februari 2019 om 14:41
ik heb ook helemaal niks met die mollen maar het belangrijkste is natuurlijk dat je in het veld van meerwaarde bent. je kan toch beter zo iemand hebben dan iemand die steeds achterin loopt te blunderen of iemand die de bal steeds niet in het netje krijgt
 
Kukelekoki
 
27
21 februari 2019 om 14:52
Meen je dat nou echt? Het allerbelangrijkste in voetbal is dat er een team staat. Wanneer dat wordt ondermijnd heeft dat een enorme impact. Kijk naar de resultaten van Ajax sinds de winterstop. Dan kan je toch beter een speler hebben die af en toe een foutje maakt.
 
Japie_Krekel
 
10
21 februari 2019 om 15:01
@kukelekoki dat word soms ook wel erg overdreven hoor dat zogenaamde groepsproces. elke spelers speelt uiteindelijk om zichzelf in de picture te spelen en elke selectie heeft een aantal spelers er tussen zitten die elkaar bloed wel kunnen drinken maar die op het veld gewoon professioneel genoeg zijn om te realiseren dat ze het toch samen moeten doen in het veld op het werk heb je er soms ook wel wat collega's tussen zitten aan wie je echt een hekel hebt en dat gebeurd ook in het voetbal spelers die foutjes maken kosten je uiteindelijk zeker punten, dat een mol iemand het kampioenschap heeft gekost is nog nooit bewezen
 
SilverHaze
 
6
21 februari 2019 om 16:07
Uiteraard kun je met een zekere professionaliteit obstakels overkomen, zoals onderlinge ruzies etc. Alleen wat jij verder zegt vind ik gewoon kortzichige onzin. het beste team wint. Dat is al zo vaak gebleken. Misschien ook wel de reden dat het NL elftal verliest op de momenten dat we zo'n sterke selectie hebben. WK 1990 en WK 2014 als voorbeelden. PSV is in alles een team. Duidelijke hierarchie, leiderschap van De Jong en Van Bommel. DIt zorgt er gewoon voor dat het maximale eruit gehaald kan worden. Wat heb je liever? Spelers die enkele foutjes maken of een volledig team wat standaard minder hard loopt voor elkaar?
 
Japie_Krekel
 
0
22 februari 2019 om 03:36
@silverhaze er bestaat geen team ter wereld waar alle selectiespelers perfect met elkaar in harmonie leven, dat is een utopie. het is geen Disneywereld, in elk team is er moordende onderlinge competitie, zijn er ontevreden bankzitters etc. al die spelers zijn echt niet allemaal vriendjes van elkaar uiteindelijk bepalen de resultaten of het gezellig en leuk is binnen een groep of niet. zijn de resultaten goed dan accepteren de bankzitters hun lot en accepteren de spelers elkaar. zijn de resultaten slecht dan komt het ongenoegen en de onderlinge irritatie van spelers naar boven en zie je de echte gevoelens die binnen een groep leven
 
Nick Danninga
 
1
22 februari 2019 om 10:46
Japie: Sorry maar je zit er volledig naast. Omdat je elkaar mogen koppelt aan groepsdynamiek maar dat zijn twee verschillende dingen. Je hoeft elkaar niet te mogen en toch als team opereren. De teamgeest betekent dat iedereen beseft dat ze elkaar nodig hebben om resultaten te boeken en daar uiteindelijk zelf beter van worden. En dus voor elkaar willen werken. Die groepsdynamiek, waarbinnen idealiter iedereen elkaars rol op waarde schat en zijn eigen rol accepteert, is wat Ajax, Feyenoord, PSV en Oranje de grootste successen heeft opgeleverd. En ja, geld en status zijn altijd al de grote splijtzwammen geweest. Als je op een andere manier naar voetbal kijkt, dus niet naar tactiek of techniek dan kun je op het veld precies zien hoe die spelers als groep functioneren. Dat doet (in elk geval tot aan de winterstop) PSV wat beter dan Ajax.
 
DVV20
 
30
21 februari 2019 om 14:51
Spelers die er moeite mee hebben dat de Ligt aanvoerder is? Hij is met zijn 19 jaar de meest volwassen speler in het team. De manier waarop hij zich profileert, zowel binnen als buiten het veld, doet niemand hem na. Meer dan terechte aanvoerder van het team.
 
jfisahebdien
 
25
21 februari 2019 om 15:15
Tadic zou, met al zijn ervaring, ook niet misstaan als aanvoerder denk ik. Daarnaast lijkt het me dat spelers als Schöne, Blind en Ziyech bijvoorbeeld eerder gehoor geven aan Tadic dan aan de Ligt.
 
lord
 
10
21 februari 2019 om 15:37
Het gaat niet om leeftijd. Het is hoe je persoonlijk in elkaar zit en een geboren leider bent, en uiteraard of je op het veld een meerwaarde bent.
 
Sirius
 
11
21 februari 2019 om 16:13
Schone en Blind lijken me nou niet bepaald jongens met gezag en Ziyech lijkt me ten eerste niet het type om per se aanvoerder te willen zijn en ten tweede ook niet echt de aangewezen persoon. Tadic zou inderdaad kunnen, maar ik vind inmiddels De Ligt ook een prima keuze. Als je zoals De Ligt een geboren leider bent en al een sterkhouder bent, zie ik niet in waarom zijn captainsschap problemen op zou moeten leveren.
 
jfisahebdien
 
2
22 februari 2019 om 03:52
Dusan Tadic: Personality: check. Geboren leider: check. Meerwaarde: check.
 
jfisahebdien
 
0
22 februari 2019 om 03:54
Ik zeg nergens dat Schöne, Blind of Ziyech aanvoerder zou moeten zijn. Ik bedoel dat zijn eerder zullen luisteren naar een Tadic dan naar een, met alle respect, 19 jarige de Ligt.
 
Stamfortress
 
8
21 februari 2019 om 15:54
@dvv20 Ik ben het helemaal met je eens, maar buiten Nederland zijn veel landen waar mensen behoorlijk waarde hechten aan leeftijd of bijvoorbeeld dienstjaren. Dat kan diep in de cultuur zitten (ene land meer dan bij het andere). In Nederland hebben we hier over het algemeen weinig mee maar in een team / werkomgeving waarin meerdere culturen gerepresenteerd worden kan dit natuurlijk een factor zijn. Edit: kan in gevallen natuurlijk ook gepaard gaan met wat afgunst (weet ik niet zeker).
 
AN34
 
1
21 februari 2019 om 21:15
Doel je hiermee op een bepaalde speler of....?
 
Constant kante
 
11
21 februari 2019 om 16:46
Dvv20 "spelers die er moeite mee hebben dat de Ligt aanvoerder is? Hij is met zijn 19 jaar de meest volwassen speler in het team. " Jij zit bij Ajax in de selectie, of zit daar heel erg dicht bovenop? Sorry dat ik dit zeg maar wat jij vindt (waar op zich niets mis mee is) dat doet natuurlijk niet terzake. Het gaat erom wat de huidige spelers binnen de huidige selectie van Ajax daarvan vinden en niet zozeer of jij hem nou de meest volwassen speler in het team vind of niet. En nogmaals, prima dat jij hem de meer dan terechte aanvoerder vindt, maar kennelijk vinden, bijvoorbeeld, Tadic, Schöne, Onana of Tagliafico (ik noem maar een aantal buitenlandse spelers op) dat dus niet.
 
DVV20
 
17
21 februari 2019 om 17:02
Welkom op een forum constant kante, ik geef aan waarom ik het raar vind dat er spelers zijn die hem niet de terechte aanvoerder vinden. Dat is de hele bedoeling van dit medium. En ik zit niet dicht op de Ajax selectie, maar volg de Ligt wel al sinds een jaar of 7.
 
BJP79
 
6
21 februari 2019 om 17:26
@constante kante: jij gaat er nu blind vanuit dat flapdrol Driessen de waarheid schrijft en spelers als Tadic - Ziyech- Nico en Schone de Liht geen terechte aanvoerder vinden. Met andere woorden je verkondigt eigenlijk net als Dvv20 jouw/valentijn zijn mening als waarheid. Terwijl meer als de helft van Valentijn zijn commentaar al is ontkracht en onwaar bleek te zijn.
 
BJP79
 
2
21 februari 2019 om 17:28
Sorry zag het wordt kennelijk over het hoofd. Maar nog steeds zou ik Valentijn Driessen niet als maatstaf nemen.
 
Constant kante
 
4
21 februari 2019 om 17:41
Dvv20 Je hebt gelijk, tuurlijk mag jij jouw visie erop geven. Overigens ben ik het zelfs met jou eens. Ik vind De Ligt een prima aanvoerder. Gedraagt zich als professional, binnen én buiten het veld, is van onbesproken gedrag, geeft het juiste voorbeeld, ook op de trainingen naar wat ik heb begrepen, staat de pers op een normale manier te woord en is een ambassadeur voor Ajax. Maar tegelijkertijd kan ik me ook echt wel indenken dat ondanks het voorgaande 'buitenlandse spelers' daar gewoon een andere visie op hebben.
 
Constant kante
 
11
21 februari 2019 om 18:01
Bjp79 Gelukkig zag je alsnog de nuance. Ik heb geen idee op welke 'buitenlandse spelers' er gedoeld wordt door De Telegraaf, maar noemde slechts een paar buitenlandse spelers op. Geen idee wie er concreet wordt bedoeld, in dit verband. Overigens gaat het er hier natuurlijk niet zozeer om of Valentijn Driessen nou een maatstaf is of niet. De Telegraaf is voor mij ook totaal geen maatstaf. Het gaat erom dat ook uit dit stuk wederom blijkt dat Driessen echt niks uit zijn duim zuigt, zoals velen hier keer op keer beweren. Dat hoeft hij niet, alles wordt hem gewoon aangereikt door zijn bronnen binnen Ajax. En die weten het wel, want die zijn er gewoon dagelijks bij. Dus het gaat hier, totaal anders dan in het geval van Dvv20, niet om een mening van Driessen, Driessen kent de feiten omdat hij die hoort van zijn bronnen en brengt die vervolgens naar voren. Daar kunnen jij, DVV en ik dan vervolgens onze meningen over geven hier, maar dat maakt niet dat wat Driessen schrijft dus niet waar is. Weet je, ik ben zelf sportjournalist geweest, als je bronnen hebt die jou dingen vertellen dan doe je alles om die bronnen niet prijs te geven omdat je anders je bron kwijt bent. Dat snap je toch zelf ook wel neem ik aan? Het gebruik van anonieme bronnen is journalistiek gewoon toegestaan en gebruikelijk. Hoe dacht jij dat we dingen te weten komen over wat er binnen ministeries, binnen het kabinet etc allemaal gebeurd? Mensen lekken gewoon. Overigens, dat 'de helft van wat Driessen schrijft al ontkracht is en onwaar bleek te zijn' dat herken ik totaal niet. Waar heb je het over dan? Over dat PSG verhaal? Nope. Driessen heeft nooit gezegd dat Frenkie de Jong al naar PSG zou gaan, hij heeft keurig de feiten genoemd en die zijn en waren dat Frenkie de Jong persoonlijk rond was met PSG (dat kan gewoon, dat is de normaalste zaak van de wereld in de voetballerij) en dat PSG bij Ajax een bod had neergelegd. Dus wat was daar dan precies niet waar aan? En noem nog eens een stuk of tien dingen op dan die ontkracht zijn en onwaar bleken te zijn?
 
BurdyM
 
8
21 februari 2019 om 18:26
Een goed onderbouwd en genuanceerd verhaal Constant kante. Dit roep ik namelijk ook al een tijdje. Het valt met op de veel Ajax aanhangers Driessen verketteren terwijl hij gewoon de boodschapper is. Alleen het doet veel aanhangers van Ajax blijkbaar zeer dat er best veel gerommel is binnen de selectie van Ajax en dat de trainer niet in staat is dit aan te pakken. Maar het is al eeuwenoud dat de brenger van slecht nieuws belachelijk wordt gemaakt, ongeloofwaardig wordt gemaakt, monddood wordt gemaakt en vroeger zelfs letterlijk gedood werd.
 
Thamike
 
5
21 februari 2019 om 20:55
Waar het juist fout gaat is om een bron zijn info als feiten naar buiten te brengen. Net als dat Driessen dacht dat er geen club in Madrid met meer dan 2 goals heeft verslagen. Driessen heeft geen gevalideerde bronnen meer binnen Ajax dus doet ie het met wat ie kan krijgen. De bron heeft vaak een motief en zal dus een gekleurde kijk op de zaken hebben. Daarbij zit ie er gewoon vaak naast. Relatie Tadic-Ziyech. Relatie trainer vs spelers.
 
skutsjesilen
 
49
21 februari 2019 om 14:55
Andy heeft hier helemaal gelijk. En iedereen weet dat dit Donny van de Beek is met zijn zaakwaarnemer Guido Albers. Donny lekt alles uit de kleedkamer naar zijn zaakwaarnemer en die heeft rechtstreekse lijntjes naar de Telegraaf. Daarom zat de mvp van vorig seizoen zomaar opeens op de bank omdat De Telegraaf Ten Hag kapot ging schrijven omdat hij Donny toen terecht op de bank hield. Dit maakt een club gewoon kapot.
 
flokyrs
 
22
21 februari 2019 om 14:58
Nounou... en hoe weet jij dit zo zeker?
 
JoshuaK_
 
11
21 februari 2019 om 15:00
Ik denk ook dat het van de Beek is, was heel opvallend hoe hij opeens weer in de basis kwam na klachten van hem en Albers in de media. Al moet ik zeggen dat zijn spel de afgelopen weken een stuk beter is geworden, vond hem tegen Real geweldig en de beste speler van Ajax.
 
Sirius
 
15
21 februari 2019 om 16:16
Dat vond ik sowieso een lachwekkende situatie. Van de Beek is 1 van de weinige spelers die regelmatig minuten maakt die wel makkelijk te vervangen is. Dat is helemaal niet zo'n groot talent en zocht de media op alsof hij de vedette van Ajax was. Dat soort jongens moet je gewoon heel duidelijk vertellen hoe ze ervoor staan, want als je ze gaat pamperen slaan ze alleen maar harder terug. Clubs zijn tegenwoordig te bang om voorbeelden te stellen waardoor voetballers veel te veel macht krijgen, zelfs spelers als Van De Beek.
 
Djabber
 
2
21 februari 2019 om 22:41
Ik geloof er helemaal geen zak van want Andy en Donny zijn maatjes en zien elkaar regelmatig. Dus als Donny inderdaad de schuldige is, dan zou Andy zich daar nooit over uit laten.
 
skutsjesilen
 
22
21 februari 2019 om 15:13
Het zijn altijd dit soort middelmatige spelers als Donny die met dit soort trucjes hun positie in het elftal willen veiligstellen en de trainer met hulp van de pers onder druk zetten. Binnen Ajax weet iedereen hiervan en dat het Donny en Albers zijn. Maar Sjaak Swart zit ook bij het buro van Albers dus ze zijn heel erg diep binnen Ajax en proberen alles naar hun hand te zetten. Donny moet gewoon weg om weer rust binnen de club te krijgen. Vroeger had je Pierre van Hooijdonk die dit altijd deed en zo allemaal vuilnis over van Persie naar buiten bracht. Het is geen toeval dat Pierre ook bij hetzelfde buro van Albers zit. Alle glibbers en slangen zitten daar. Ik hou van Ajax en daarom moet die groep gewoon weg. lang leve zuivere figuren als Andy.
 
JulienMallens
 
4
21 februari 2019 om 15:52
Op mijn verdachtenlijstje stond nog geen Van de Beek, maar dit zou nog best goed kunnen. Ziyech, Labyad, Cerny en Veltman stonden er bij mij op. Ziyech omdat hij vindt dat hij de beste is en niet naar Matthijs hoeft te luisteren, Cerny en Labyad omdat ze niet blij zijn met hun ajax situatie en Veltman omdat hij Mazraoui en Kristensen nu voor zich heeft.
 
Sirius
 
19
21 februari 2019 om 16:22
Ziyech lijkt me niet het type om te gaan lekken. We hebben bij Heerenveen en FC Twente al gezien dat Ziyech geen enkel probleem heeft om zijn mening te ventileren tegen wie dan ook. Bovendien zie ik ook niet echt een reden voor Ziyech om de pers op te zoeken dit seizoen. Labyad zou kunnen, maar ik denk dat die jongen wel weet waar hij in de pikorde staat. Als hij dus al iets naar buiten zou willen brengen, is het dat hij een andere uitdaging zoekt. Cerny heeft simpelweg nog niet genoeg laten zien om uberhaupt z'n mond los te trekken, dus ook dat lijkt me sterk. Van De Beek echter heeft het al eens gedaan dit seizoen en als iets inmiddels wel duidelijk is, is dat die jongen zichzelf overschat. Verder zullen het vooral aankopen zijn die niet spelen. Veltman lijkt me eerder een speler die een transferverzoek zou indienen dan dat hij de media erbij zou betrekken.
 
AN34
 
8
21 februari 2019 om 21:46
"Ziyech omdat hij vindt dat hij de beste is en niet naar Matthijs hoeft te luisteren" Hoe weet je dit eigenlijk? Altijd dat negatieve beeld van Ziyech van buitenaf. Hij wordt toch door zo'n beetje iedereen gezien als beste van Ajax, dus ik snap je punt niet echt en Ziyech is niet echt iemand die aanvoerder moet zijn om anderen naar hem te laten luisteren (net zoals Schone dat is en bijv. Tadic). Daarom lijkt hij me niet echt iemand die zou lekken.
 
Constant kante
 
3
21 februari 2019 om 17:08
Cruijff in 2013: "graag of niet. Indien zaakwaarnemers niet mee willen werken, dan zal Ajax zowel de speler als de zaakwaarnemer de deur wijzen. Dat schrijft Cruijff vanmorgen in zijn column in De Telegraaf. Van der Meyde: "dat soort mensen moet je eigenlijk gewoon wegsturen en nooit meer toelaten." Allemaal mooie buhneteksten en kantinepraatjes, maar het zijn holle frasen. Ajax heeft geen keuze in zaakwaarnemers. Dat is aan de spelers. Is maar goed ook. De zaakwaarnemer die het belang van Ajax gaat behartigen, die deugt niet voor zijn zaak. Ga maar na, hoe zou jij het vinden als jouw advocaat in een rechtszaak opeens het belang van jouw wederpartij zou gaan verdedigen en niet dat van jou?
 
Constant kante
 
1
21 februari 2019 om 17:38
Overigens, voor al diegenen die zich al maanden enorm druk maken om het feit dat De Telegraaf, en Valentijn Driessen in het bijzonder, dus kennelijk alleen maar 'leugens verzinnen en alles uit hun dikke duim zuigen' is hiermee dus gewoon duidelijk dat het wel degelijk gaat om waarheden. En dat die dingen dus gewoon naar kranten gelekt worden en alles behalve verzonnen zijn. Dit willen veel Ajaxfans natuurlijk niet horen, maar het is dus wel zo.
 
Thamike
 
8
21 februari 2019 om 21:05
@Constant waar haal jij vandaan dat het waarheden zijn? De opsomming van Driessen is waar in dit interview bevestigd? Dat er zaken gelekt worden is al even oud als het voetbal zelf en dat is ook de discussie niet. Ben zelf ook veel op en rond de club en hoor ook veel maar dat zijn dan geen feiten. Dan nog het fenomeen over gelekt nieuws. Dat is vaak geen waarheid maar gekleurde informatie die de betreffende persoon goed uitkomt. Maar dat jij hieruit kan opmaken dat de specifieke info van Driessen feiten zijn is wel erg twijfelachtig.
 
Constant kante
 
0
22 februari 2019 om 10:59
Thamike "@constant waar haal jij vandaan dat het waarheden zijn? " Lees even wat Andy van der Meyde uitlegt. 'mollen' bestaan. Als er in een kleedkamer iets gebeurd en een speler verteld dat dan door aan een journalist, dan vinden velen dat niet leuk, maar het is niet minder waar. Verder zeg jij dat ik wat Driessen zeg 'feiten' noem. Daarin vergis jij je. Ik heb het woord 'feit' nergens gebruikt. Dat is heel bewust. Ik heb het over 'waarheden', als zijnde het tegengestelde van 'leugens', wat natuurlijk iets compleet anders is. Ik weet niet of wat Driessen zegt 'feiten' zijn, dat weet niemand. Wat ik aangeef is dat de teneur bij een grote groep Ajaxfans is dat Driessen 'alles uit zijn duim zuigt en dus leugens verspreid'. Dat vind ik nonsens. Driessen geeft puur weer wat hem wordt verteld en dat zijn dus waarheden van de bronnen zelf. Als Ziyech een keertje Ten Hag heeft uitgescholden, dat is dat toch gewoon waar? Als dan een speler via welk kanaal ook die informatie naar buiten brengt kan je, omdat je als fan denkt dat omdat ze elkaar na een goal van Ziyech in de armen vallen het allemaal koek en ei is, wel roepen dat het dus een leugen is maar ik heb daar een totaal andere visie op. Journalisten weten wel beter dan dat ze dingen verzinnen. Die baseren zich echt op hun bronnen. En dan kan het geen 'leugen' meer zijn. En dat is een compleet andere discussie dan wat een feit is en wat niet. Want feiten, dat gaat over objectieve zaken. Leugens en waarheden gaan dat niet. Die gaan alleen over subjectiviteit.
 
psv--1913
 
1
21 februari 2019 om 21:02
Dit gebeurt overal denk ik zo da's allemaal voor de roddelbladen en wat berust op de waarheid meestal! Nederland is een land waarbij iedereen wat wil zeggen en denkt voordat er überhaupt een feit van waarheid in zit. Allemaal aandacht opeisen!
 
RichlysonRome
 
3
22 februari 2019 om 00:06
Men doet alsof de ligt champions leauge heeft gewonnen. zo goed is hij ook weer niet. Veltman was ook zo eentje die voorbij de hemel werd geprezen. Nederlanders zijn net kleine tienermeisjes als een blanke ned speler een balletje blijkt te trappen ??