David Neres bezorgt Ajax in blessuretijd zege in bekerfinale
Zondag, 18 april 2021 om 19:51

Ajax is er voor de twintigste keer in de clubhistorie in geslaagd om de TOTO KNVB Beker te winnen. Invaller David Neres bezorgde de Amsterdammers met een doelpunt in blessuretijd een 2-1 overwinning op Vitesse, nadat Ryan Gravenberch en Loïs Openda in de eerste helft de treffers hadden verzorgd. Jacob Rasmussen ontving kort daarvoor een rode kaart voor een harde charge op Antony en zag Ajax daarna de bekerfinale in De Kuip in de absolute slotfase naar zich toetrekken.

Devyne Rensch won een race tegen de klok en was daardoor weer inzetbaar, terwijl Erik ten Hag voor de bekerfinale ook weer een beroep kon doen op Sébastien Haller. De basisplaats voor de spits ging ten koste van Neres, waardoor Dusan Tadic en Antony hem flankeerden. De opstelling van Vitesse kende geen verrassingen en het waren de Arnhemmers die in De Kuip voor het eerste gevaar zorgden. Via schoten van Oussama Tannane en Armando Broja werden de eerste speldenprikjes uitgedeeld, al leverden de pogingen geen grote problemen op voor doelman Maarten Stekelenburg.

Gaandeweg de eerste helft kwam Ajax beter in de wedstrijd, wat resulteerde in de eerste grote kans van de wedstrijd. Gravenberch was het eindstation van een aanval via Tadic en Davy Klaassen, maar schoot recht op Remko Pasveer. De doelman van Vitesse was na 23 minuten spelen echter kansloos op een inzet van Gravenberch. De jonge middenvelder kreeg een door Danilho Doekhi van richting veranderde voorzet van Klaassen voor de voeten en schoot de bal van dichtbij hard in het dak van het doel: 1-0. Ajax zette na de openingstreffer door en zag Pasveer vervolgens een treffer van Klaassen voorkomen.

Met precies een halfuur op de klok kwam Vitesse enigszins verrassend op gelijke hoogte. Na een dieptepass van Eli Dasa troefde Broja Lisandro Martínez af, waarna hij met een afgemeten pass in de doelmond Openda vond. De Belgische spits schoof van dichtbij de bal in het lege doel en tekende daarmee voor de gelijkmaker. In het restant van de eerste helft waren de beste mogelijkheden nog voor de Amsterdammers. Zo kon Tadic net niet bij een gevaarlijke voorzet van Antony, terwijl een poging van de Braziliaanse aanvaller zelf eveneens geen doelpunt opleverde.

Direct na rust kreeg Ajax een grote kans van Vitesse in de schoot geworpen. Na geklungel in de defensie van de Arnhemmers kon Klaassen in het strafschopgebied tot een schot komen, maar andermaal trad Pasveer reddend op. In het eerste kwartier van de tweede helft leverden ook Antony en Gravenberch gevaarlijke schoten af. De druk van Ajax nam gedurende de tweede helft wat af en de eerste noemenswaardige kans liet tot minuut 72 op zich wachten, toen Pasveer een schot van Antony uit zijn doel stompte.

In minuut 85 moest Vitesse verder met tien man. Antony leek te ontsnappen aan Rasmussen, die vervolgens snoeihard aan de noodrem trok. Scheidsrechter Björn Kuipers dacht in eerste instantie aan een gele kaart voor de schop de knie van Antony, maar trok uiteindelijk een rode kaart voor de verdediger. Vitesse-trainer Thomas Letsch greep in door Tomas Hajek en Oussama Darfalou te brengen voor Tannane en Maximilian Wittek. Ten Hag bracht voor de laatste minuten van de reguliere speeltijd Neres en Jurgen Ekkelenkamp voor Klaassen en Antony.

Na een ongevaarlijke poging van Edson Álvarez bezorgde Neres Ajax de overwinning. Een voorzet werd niet weggewerkt door Vitesse, waardoor Haller de bal met het hoofd bij Neres kon bezorgen. De Braziliaanse aanvaller plaatste de bal koeltjes in de verre hoek en bezorgde Ajax daarmee de overwinning. Vitesse kreeg nog één mogelijkheid: Riechedly Bazoer mocht aanleggen vanuit een vrije trap, maar slaagde er niet in om nog een verlenging af te dwingen.

Meer nieuws
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
0
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
5
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
18
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (253)

 
jeron
 
261
18 april 2021 om 19:53
Wat ongelofelijke lelijke en slechte wedstrijd... Niemand die zijn niveau haalt op Antony en Pasveer na Laten we in ieder geval nu 1 ding vast stellen qua keepers. Pasveer hoort gewoon de 3e keeper van Nederland te worden... Dan mag het hele rijtje, Stekelenburg, Krul, Cillessen, Bizot, Drommel, Bijlow de rest uitzoeken... Wat keept deze man solide en rustig Maar die Rasmussen ook... Hoe dom kun je zijn!!! Wat een domme domme actie!!
 
QAZ343
 
117
18 april 2021 om 20:01
Vond Haller ook niet enorm slecht. Kreeg alleen maar klote ballen, hield enorm veel ballen vast waardoor er verder gevoetbald kon worden. Kreeg verder geen bruikbare voorzet aangezien Tadic alles verkeerd deed wat hij kon doen. Balvastheid van Haller resulteerde ook tot de winnende goal
 
Formus
 
63
18 april 2021 om 20:06
Rasmussen terecht rood. Blij dat Kuipers hem durfde te geven, heel veel scheidsrechters doen het niet. Niks professionele overtreding, gewoon heel gevaarlijk, puur op de man. Voor de rest magere tweede helft, wel verdiende overwinning. Edit: Haller was niet best imo, veel te weinig loopvermogen en diepgang. Mag wel eens wat ruimte creëeren voor de komende mensen. Maar is echt heel statisch. Wel vaak belangrijk qua goals of assists, is natuurlijk heel belangrijk voor een spits. Maar kan veel beter dan nu.
 
Simonvk
 
43
18 april 2021 om 20:13
Waarom geeft Kuipers Rasmussen rood en Casemiro die ongeveer hetzelfde doet maar dan nog iets harder geel?
 
jeron
 
14
18 april 2021 om 20:18
Vond Haller juist slecht.... Verloor veel duels, liep of de ruimtes dicht of liep in de bal ipv diepte zoeken... Bij Tadic weet je altijd dat hij nooit gewisseld zal worden. Wedstrijd was alsof Ajax met 70% van hun kunnen dacht het wel even te winnen
 
Formus
 
5
18 april 2021 om 20:23
Simonvk, geen idee, Real niet gezien, maar dan had Casemrio imo ook rood moeten krijgen. Misschien is ie er na die wedstrijd op gewezen of zo?!
 
Rflesse
 
4
18 april 2021 om 21:43
Haller werd keer op keer ontzettend als een f-pupil van de bal gezet door Bazoer. Pas na de rode kaart toen Bazoer linie opschoof en Toure op zijn plek kwam won hij wat duels in de 16.
 
pinko
 
45
18 april 2021 om 20:20
Nou, met zijn internationale ervaring vind ik Stekelenburg toch een streep voor hebben. De wedstrijd was inderdaad matig, en dan mis je ook nog eens het publiek voor de sfeer. Dus kun je spreken van een klinische, maar wel verdiende overwinning van Ajax...
 
jeron
 
14
18 april 2021 om 20:27
Ja daarom laat hem maar voor plek 2 vechten.... 3e keeper is voor mij een rol van een ervaren solide keeper die geen illusies heeft op een plek onder de lat, maar wel er staat als het moet!
 
Juggler
 
29
18 april 2021 om 20:32
Stekelenburg, die tien jaar lang overal op de bank en tribune heeft gezeten en nu uit noodzaak een paar potjes leuk keept omdat ze bij Ajax de afgelopen jaren geen goede reservekeeper hebben kunnen vinden? Dan zie ik liever iemand die al een tijd op een stabiel goed niveau keept.
 
LucasAndersen
 
39
18 april 2021 om 20:43
Die hebben we niet
 
Sjoerd1987
 
21
18 april 2021 om 20:56
Je wilt Stekelenburg niet maar in je laatste zin vraag je exact om hem. Keeper die al een tijdje op een hoog niveau laat zien dat hij goed kan keepen . Sorry maar ik vind dat Stekelenburg juist nu laat zien dat hij ondanks zijn mindere periode nog makkelijk keeper bij nl elftal kan zijn.
 
pinko
 
0
19 april 2021 om 15:46
Pasveer die bij PSV er niet in slaagde een basisplaats te veroveren wel? Leuke clubkeeper, maar geen topkeeper. Iets wat Stekelenburg op topniveau wel heeft bewezen. Een prima tweede keeper voor Ajax. Dat zou Pasveer overigens ook zijn.
 
myajaxforever
 
156
18 april 2021 om 19:54
Gefeliciteerd mede Ajacieden met de terechte overwinning...en de beker! Op naar de dubbel!
 
Fairplay1
 
37
18 april 2021 om 19:58
Bedankt en jij ook gefeliciteerd! Wel grappig dat ik alleen maar deze dagen heb gehoord hoe Vitesse Ajax moet bespelen en nou ik heb het gezien. De dubbel is nu meer dan welkom
 
Formus
 
31
18 april 2021 om 20:08
De dubbel is er natuurlijk praktisch al. Dat kan never nooit meer misgaan. Maar wat er nu zo duidelijk is geworden: wat missen wij Blind! Voetballend echt de heerser bij Ajax.
 
Voetbal-Orakel
 
103
18 april 2021 om 19:58
Balen zeg. Helemaal ziek van. Maar wel terecht, Ajax vandaag beter en hebben ook alle grotere ploegen uitgeschakeld. Gefeliciteerd.
 
KJHuntelaar09
 
5
18 april 2021 om 20:04
Voetbal-Orakel, ik vond Ajax deze wedstrijd niet perse beter dan vitesse, maar ook niet andersom. Het ging gewoon mooi tegen elkaar op. Ajax uiteindelijk wel wat meer kansen gehad waardoor het er wel terechter uit ziet. Maar het was niet makkelijk vandaag voor Ajax. Wat betreft het uitschakelen van de grotere teams, is dit eigenlijk de ideale route naar een bekerwinst. Alleen hadden ze dan Feyenoord moeten verslaan ipv Heerenveen.
 
Pipapantelic83
 
37
18 april 2021 om 19:54
Eerste prijs is binnen. Leuke wedstrijd.
 
D.Pranjic
 
112
18 april 2021 om 19:58
Leuke wedstrijd? Was verschrikkelijk. Heel slecht voetbal. Passes die allemaal niet aan kwamen. Was een belabberd niveau
 
Kaal of kammen
 
40
18 april 2021 om 19:59
Was wel een leuke en typische bekerfinale hoor. Goed voetbal hoort daar nauwelijks bij ??
 
CoJW
 
16
18 april 2021 om 20:08
Heb jij gisteren Man City- Chesea gezien was ook doodsaai.
 
Oelie Wapper
 
120
18 april 2021 om 19:54
Gefeliciteerd Ajax-fans. Helaas geen mooie, meeslepende wedstrijd, maar goed, het is niet anders. Ajax wel over de hele wedstrijd gezien de betere ploeg.
 
myajaxforever
 
88
18 april 2021 om 19:55
Ajax heeft donderdag avond nog gespeeld en is veel fitter dan vitesse... Terechte overwinning, Ajax had veel meer kunnen en moeten scoren. Was niet een hoogstaande beker pot maar wel terecht!
 
Vites Ernm
 
11
18 april 2021 om 19:59
Veel fitter dan Vitesse? Doe normaal. Heb je gezien hoeveel druk. Vitesse heeft gezet 90m lang?
 
tubes
 
113
18 april 2021 om 20:09
Nee, jij wel dan. De meeste spelers liepen met pijntjes, tong op de schoenen en gaan zo direct naar de fysiotherapeut toe.
 
Miquello
 
38
18 april 2021 om 20:19
Vitesse moest veel overtredingen maken en het halve elftal liep met kramp rond. Pasveer gaf het ook toe, Ajax veel fitter terwijl ze dachten dat ze fitter zouden zijn omdat Ajax donderdag nog speelde
 
pinko
 
20
18 april 2021 om 20:26
Nou, het viel juist op dat Vitesse niet op conditioneel gebied het verschil kon maken. Veel overtredingen nodig en wat lusteloos overkomend. Ik had veel meer drive en spirit van Vitesse verwacht. Bij Ajax merkte je echt wel dat die nog een Europese wedstrijd in de benen hadden. Daar heeft Vitesse niet voldoende gebruik van gemaakt.
 
ajaxrkc33
 
3
18 april 2021 om 21:23
Dat doen de meeste ploegen de das. En zo pakt Ajax dit seizoenn de overwinningen
 
hansje1969
 
73
18 april 2021 om 19:54
Vitesse laat de pot tegen ADO lopen en Ajax speelt donderdag avond nog. Was niet te zien. Yesssssss
 
TomMulder
 
48
18 april 2021 om 19:54
Verdiend! Was niet al te mooi, maar Ajax was gewoon beter vandaag! Rode kaart terecht overigens! Hoppaaaa daar is nummer 20!
 
ProHulst0s
 
42
18 april 2021 om 20:03
En dan zijn er nog mensen die het geen rode kaart vonden. Als dit geen rood is, dan kan je net zo goed rode kaarten afschaffen.
 
Hompiestompie
 
49
18 april 2021 om 19:54
Gefeliciteerd Ajax fans. Over de hele wedstrijd gezien terecht, maar de in mijn ogen discutabele rode kaart heeft dan toch wel een forse impact.
 
sscajax
 
225
18 april 2021 om 19:56
Discutabel? De bal was al weg en je ziet hem doortrappen naar de knie.
 
Hompiestompie
 
13
18 april 2021 om 20:04
Doortrappen is ook nogal overdreven, hij tilt zijn been op. Van een trappende beweging is helemaal geen sprake.
 
tubes
 
90
18 april 2021 om 20:06
Dus hard inglijden op iemands knie is prima zolang je er maar geen trappende beweging bij maakt?
 
El Fenomeno
 
8
18 april 2021 om 21:38
Dit was een typische gele kaart overtreding, hij raakt hem niet hard en is gewoon te laat. Voor zulke overtredingen heb ik in het hele seizoen geen rode kaart gegeven zien worden.
 
falonso
 
25
18 april 2021 om 22:11
Als Rasmussen z'n been laag houdt en Antony's enkels aantikt/haakt is het inderdaad geel. Hij heeft z'n been echter zo hoog, dat het niet meer gaat om te laat komen, maar gewoon om echt heel gevaarlijk inkomen. Terecht rood. De reden dat je hiervoor nog geen rood hebt gezien, is omdat deze tackle dit seizoen nog niet is voorgekomen. Dit discutabel of onterecht vinden kan alleen als je echt anti-Ajax bent of pro-Vitesse. Aangezien jij 'voor' Feyenoord bent, is jouw reactie dus ook makkelijk te verklaren.
 
El Fenomeno
 
0
18 april 2021 om 23:34
Gevaarlijk inkomen, kom op zeg, geen gestrekt been, gewoon pootje haken met zijn been, of dat nou op enkel hoogte, scheenbeen hoogte of kniehoogte is, er is geen enkel gevaar voor een zware blessure. Het was een dikke gele kaart, maar aangezien jij naar clubvoorkeur moet wijzen geeft al aan dat je argumenten nietszeggend zijn.
 
PauloDybala
 
4
18 april 2021 om 23:46
Fenomeno ik raad je echt aan om hem nog eens terug te kijken. Mijn eerste reactie was ook, dit is geel, maar toen zag ik de herhaling. Been is veels te hoog en raakt hem vol op de knie. Dit was echt niet een standaard overtreding waar je de angel uit de aanval haalt door hem te haken, dit was echt gevaarlijk inkomen.
 
PauloDybala
 
111
18 april 2021 om 19:56
Hoe is die discutabel?
 
sscajax
 
63
18 april 2021 om 19:57
Discutabel? De bal was al weg en je ziet hem doortrappen naar de knie.
 
Woezel
 
58
18 april 2021 om 19:57
Discutabele rode kaart????
 
Lunny
 
56
18 april 2021 om 19:58
Discutabel? Wil je uitleggen dat die tackle op de bal was? Bal je mijlenver weg al een de tackle wordt ingezet op knie hoogte, hoe is dat geen rood!?
 
Hompiestompie
 
14
18 april 2021 om 20:01
'op de bal' is toch geen criterium voor de kleur kaart? Als we voor ieder tackle die niet op de bal is rode kaarten gaan trekken dan wordt iedere wedstrijd vroegtijdig beëindigd. Net als dat termen als 'te laat' en 'te hoog' geen criteria zijn voor de kleur kaart. Het gaat erom of de inzet van de speler onbesuisd of buitensporig is. Ik vond dit een onbesuisde overtreding en absoluut niet buitensporig.
 
Lunny
 
58
18 april 2021 om 20:05
Als jij in de illusie leeft dat een tackle 2 seconden te laat, ingezet met die snelheid, gemikt op de knie (en dus totaal geen intentie om de bal te raken) slechts geel is mag jij dat best geloven van mij. Gelukkig beslissen de mannen met de verstand.Volgens jouw redenatie was de 'tackle' van Muller op Nico ook een gele kaart waard?!
 
borrelhond
 
26
18 april 2021 om 20:07
Bal is al lang weg dus er is geen enkele intentie om die te spelen. Hij komt erg onbesuisd in met zijn noppen naar voren. Daarbij zit zijn ene been op kniehoogte van Antony. Meer dan terecht dat hier rood voor gegeven wordt.
 
Hompiestompie
 
3
18 april 2021 om 20:08
De tackle is in eerste instantie helemaal niet gemikt op de knie. Hij tilt zijn been later op om Antony te laten struikelen omdat hij de tackle ontwijkt.
 
tubes
 
18
18 april 2021 om 20:10
Dat is jouw mening, de scheids en wij denken er anders over. Dat hij alsnog zijn been optilt is dus dom geweest. Had hem maar laten lopen, was nog een lange weg naar het doel.
 
Lunny
 
18
18 april 2021 om 20:13
Dus als ik eerst een tackle laag inzet, mag ik daarna ongegeneerd elk ander lichaamsdeel aantikken? Of de bal ondertussen al 20 meter verder ligt maakt dan niks uit? Een oprechte tip; wordt nooit scheidsrechter. Als je dit niet snapt...
 
Hompiestompie
 
2
18 april 2021 om 20:18
Ik heb mijn BOS gehaald en ben dus prima op de hoogte van de spelregels, maar bedankt voor de tip.
 
Hompiestompie
 
1
18 april 2021 om 20:19
En ja, aantikken mag. Aantikken is toch geen buitensporige inzet of wel?
 
borrelhond
 
15
18 april 2021 om 20:23
Wist niet dat Bas Nijhuis op VZ zit. Maar kom op zeg, er is toch echt 0 intentie van Rasmussen om de bal te spelen. Komt ook met best wat snelheid in waardoor het ook wel wat meer is dan 'aantikken'.
 
Hompiestompie
 
3
18 april 2021 om 20:26
Het woord 'intentie' staat nergens in de spelregels en mag dus ook niet meegewogen worden bij het bepalen van de kleur kaart. Ik vind het een stevige gele kaart, maar rood vind ik persoonlijk te zwaar gestraft.
 
Lunny
 
10
18 april 2021 om 20:33
Dus de rode kaart van Muller was ook onterecht? Hij had immers niet de intentie Nico te raken... Als ik vertel dat het niet mijn intentie was de ander dusdanig te raken, mag ik hem de kop van romp aftrappen. Ook met 2 benen? Je maakt mij nieuwsgierig waar de grens ligt. Vast en zeker daar wanneer jouw nadeel verandert in jouw voordeel.
 
Hompiestompie
 
0
19 april 2021 om 13:12
Nee, nu draai je het om. Je mag de intentie niet meenemen bij het bepalen van de kleur kaart. Dus de rode kaart van Müller was volledig terecht.
 
Lunny
 
0
19 april 2021 om 18:28
Wat is dan het verschil? Beiden timing verkeerd, raken de bal niet. De een raakt de knie en de ander het hoofd. Bij Muller kun je nog zeggen dat hij het per ongeluk deed omdat hij niet wist dat Nico daar stond. Van Rasmussen was doelbewust.
 
BME12
 
47
18 april 2021 om 19:58
Op zo’n snelheid op kniehoogte inkomen vliegen kan je iemand z’n carrière beëindigen. Ook nog is zonder bal in de buurt, echt wel terecht hoor.
 
Hompiestompie
 
7
18 april 2021 om 20:05
Maar hij komt helemaal niet op kniehoogte invliegen. De tackle is juist laag bij de grond en hij tilt later pas zijn been om Antony te laten struikelen.
 
tubes
 
39
18 april 2021 om 20:13
Dus alsnog op zijn knie.
 
Hompiestompie
 
0
18 april 2021 om 20:22
Maar een tik op de knie is toch ook geen reden om rood te geven? Zijn alle tikken op de knie dan automatisch rood?
 
Sanderr
 
31
18 april 2021 om 21:14
Ja hompiestompie, alle tikken (op zo'n snelheid) op de knie zijn rood ja... Kijk je pas sinds gisteren voetbal of wat?
 
Akinfenwa69
 
42
18 april 2021 om 19:58
Dat been is toch gewoon veel te hoog, niet erg discutabel
 
AcKaka
 
34
18 april 2021 om 20:02
Duidelijker rood ga je bijna niet krijgen. Hele vieze (en onnodige) overtreding
 
Sanderr
 
28
18 april 2021 om 20:00
Niks discutabel aan en geen enkele invloed op de overwinning.
 
SpeedyAFC
 
35
18 april 2021 om 20:01
Kijk de spelregels eens gewoon na en kom dan pas met een reactie. Ernstig gemeen spel is direct rood.
 
Hompiestompie
 
10
18 april 2021 om 20:02
Ja, maar ik vind dit geen ernstig gemeen spel. Hij wil de aanval stoppen en zet vanaf de zijkant de tackle in. Antony lijkt hem te ontwijken en daardoor tilt hij zijn been op. Antony loopt daar tegenaan en daardoor is het inderdaad een forse tik, maar ik vind dit geen buitensporige inzet van Rasmussen.
 
AcKaka
 
33
18 april 2021 om 20:08
Dat been zo hoog is gewoon buitensporig.
 
Hompiestompie
 
0
18 april 2021 om 20:11
Als hij dat been bij het inzetten van de tackle al zo hoog had wel ja, maar hij tilt dat been veel later op om Antony te laten struikelen aangezien die in eerste instantie de tackle lijkt te ontwijken.
 
SpeedyAFC
 
19
18 april 2021 om 20:16
Man de bal is allang weg, hij is niet een beetje te laat. Het is gewoon een ordinaire, keiharde schop omdat Anthony weg zou zijn geweest. Dat is buitensporig, werkelijk geen enkele intentie een bal te spelen maar vol in schoppen de speler.
 
wilbertus
 
42
18 april 2021 om 20:02
Snap dat het lekker weer is buiten en dat je dan graag een drankje bij de wedstrijd drinkt maar ga dan niet reageren op voetbalzone ??
 
pinko
 
4
18 april 2021 om 20:28
Nog maar een keer goed kijken, dan slik je dat discutabel wel in...
 
mentalist
 
5
18 april 2021 om 22:01
Discutabele rode kaart...man man man. Met zo'n snelheid iemand neertrappen, zonder intentie om te bal te spelen, kun je kwalificeren als ernstig gemeen spel. En daar staat volgens de spelregels maar 1 maat op: den roden kaart. Overigens is het helemaal niet belangrijk of die zijn been omhoog houdt. Met zo'n snelheid kun je ook met je glijdende been iemands enkel breken.
 
BME12
 
35
18 april 2021 om 19:54
Tot twee keer toe niet eens gejuicht bij de goals, ontzettend dode wedstrijd en het is al heel veel zeggend dat in een cruciale fase bij 1-1 Ekkelenkamp wat minuutjes wordt gegund
 
AcKaka
 
35
18 april 2021 om 20:03
Vond die wissel ook vaag maar zou persoonlijk wel juichen als je club zo laat de winnende maakt in een finale
 
LeidseHood
 
4
18 april 2021 om 21:20
Ja maar als ajacied voelt het heel dubbel omdat je nog met die wedstrijd van Roma in je achterhoofd zat. En eigenlijk verwachtte ik hier ook echt winst, zeker na die rode kaart, dus was zelf ook niet zo uitbundig. Nog steeds een kater van Europese uitschakeling I guess.
 
pinko
 
8
18 april 2021 om 20:31
Die wissel begreep ik niets van. Ekkelenkamp heeft toch al zo vaak laten zien het benodigde niveau voor Ajax niet aan te kunnen. Ik vond die wissel van Neres voor Antony ook niks. Neres liet tegen Roma helemaal niks zien. En tikt nu de winnende in blessuretijd binnen. Na tussenkomst van ook Ekkelenkamp! Het kan verkeren;-))
 
messi_123
 
8
18 april 2021 om 19:54
Mooie goal in de laatste paar minuten nu de finale nog winnen Ajaxcieden
 
BME12
 
77
18 april 2021 om 19:56
Die finale is zojuist gewonnen ouwe reus. Al kan ik het je niet kwalijk nemen, veel van een finale had het niet weg
 
Juggler
 
6
18 april 2021 om 20:41
Juist wel. Hoe vaak zien we een finale met hoogstaand voetbal en spektakel?
 
BME12
 
3
18 april 2021 om 21:28
Touché
 
Frits de jong
 
15
18 april 2021 om 19:54
De enige terechte winnaar. Hoppaa, eerste prijs binnen! Op naar de dubbel!
 
One-Kurd
 
8
18 april 2021 om 19:54
Geweldig, eerste prijs van 2021 voor Ajax is binnen. En wat hout ik van David Neres, die jongen is zo goed, altijd dreigend, snel, gevaarlijk. Ik had hem liever eerder erin gezien dan Tadic. Dan heb je een een voorhoede met Neres, Haller en Anthony. Hoe dan ook superblij met deze winst. Op naar de landstitel
 
sem95
 
39
18 april 2021 om 19:58
Tadic is normaal gesproken gewoon de beste aanvaller en zelfs speler van Ajax en moet gewoon altijd spelen
 
One-Kurd
 
3
18 april 2021 om 20:06
De afgelopen maanden vind ik hem helemaal niet zo speciaal spelen. Hij mag dan wel aanvoerder zijn, maar ik vind dat een trainer ten alle tijde de beste 11 op het veld moet zetten. En ik merk gewoon dat Ajax een speler als Neres mist die wél diepgang heeft en een man voorbij kan spelen. Ik heb niets tegen Tadic, vind hem een geweldige voetballer, maar ik vind hem niet geweldig spelen de laatste tijd. En ik betwijfel of Ten Hag al een keer heeft gerouleerd met mijn voorgestelde voorhoede. Ik denk dat Neres van links wel uit de voeten kan komen met zijn snelheid eigenlijk.
 
Raffa1
 
21
18 april 2021 om 20:17
Zonder tadic spelen is eemn belachelijke gedachte. Blind, Tadic en Nico zijn de basis van dit elftal
 
pinko
 
2
18 april 2021 om 20:33
Nou, ik zie Tadic veel liever in de spits dan die houterige, statische Haller. En met behoorlijke voorsprong...
 
mrbright
 
11
18 april 2021 om 20:39
Volgens mij speelt júist Neres niet zo best de afgelopen maanden... Tadic is de beste speler van Ajax, dus lekker laten staan. Speelde vandaag wel een slechte wedstrijd.
 
delaonkel
 
2
18 april 2021 om 20:48
tadic en haller samen is gewoon te statisch en dan heb je aan klaasen ook niets. neres heeft niet altijd zin maar dan heb je in ieder geval diepgang en die zet wel driehoekjes op. zeker als kudus ipv klaassen er speelt.
 
koenveelpoen
 
15
18 april 2021 om 19:59
Niet goed wijs jij haha, je beste speler eruit halen voor een neres die op lb meerdere malen heeft laten zien niet uit de verf te komen.
 
Oortap
 
9
18 april 2021 om 19:54
Iets beter dan Vitesse, maar Ajax terechte bekerwinnaar gezien de weg naar de finale. Vitesse goed meegedaan maar Ajax net iets efficienter en creeerde simpelweg meer.
 
azchelsea
 
42
18 april 2021 om 19:54
Gefeliciteerd Ajacieden. Die Rasmussen zal wel achter zijn oren krabben zeg, wat een achterlijke actie die Vitesse uiteindelijk de beker kost. Deze verschrikkelijke wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar, maar vind het al prima dat ik niet nog 30 minuten hoefde te kijken.
 
Soccerfan_1
 
43
18 april 2021 om 19:55
En dan zijn er ook nog mensen die vinden dat het heel was en de knvb Ajax weer geholpen heeft. Maar vind niet dat het Vitesse de beker kost. Vond ze totaal niet goed op die ene aanval na
 
azchelsea
 
19
18 april 2021 om 20:00
Bij die goal is er een groot gat in de 16 bij Vitesse op de plek waar Rasmussen normaal gesproken stond. Vind dus wel degelijk dat het ze de beker heeft gekost. Vitesse was verder inderdaad niet goed, maar Ajax ook niet. Maar misschien was mijn verwachtingspatroon wel te hoog, finales zijn bijna altijd heel slecht.
 
LeidseHood
 
0
18 april 2021 om 21:23
Haha dat laatste snap ik. Slechte wedstrijd. Inderdaad geen slimme actie van Rasmussen. Vond dat Vitesse ook met 11 geen kans maakte, ze kwamen al een paar keer goed weg. Maar verlenging had er zeker nog ingezeten voor ze. Daarom moeten we allemaal Rasmussen bedanken.
 
Kiel_Debiel
 
7
18 april 2021 om 19:54
Terechte uitslag uiteindelijk.. Geen grootse finale, maar dat zijn deze wedstrijden zelden.
 
Soccerfan_1
 
21
18 april 2021 om 19:54
Slechte wedstrijd met 2 ploegen die niet het beste van hun spel lieten zien. Ajax wel beter. Terechte rode kaart was te zien in de herhaling. Mooi om klaiber zo blij te zien. Zeker na vorig seizoen. Eerste prijs in binnen. Nu die schaal
 
Dirk_borst
 
9
18 april 2021 om 19:54
De eerste prijs is binnen en prijzen tellen. Prima gespeeld en verdiend gewonnen. Genieten dit op naar de volgende prijs.
 
Djoenies
 
23
18 april 2021 om 19:54
Zo blij dat Neres de winnende maakt !!! Het is hem gegund!
 
JK-Ajax
 
29
18 april 2021 om 19:55
De eerste prijs ja binnen, terechte winst en ook een terechte rode kaart. Veel mensen verliezen de realiteit als Ajax zoiets overkomt, maar je kan er niks van zeggen. Zaadpot verder maar gelukkig geen verlenging
 
Hompiestompie
 
6
18 april 2021 om 19:58
Ja, dat Ajax dit overkomt vertroebelt mijn beeld enorm. Welke club dit ook overkomt, ik zal dit nooit een rode kaart vinden. Termen als 'te laat' en 'te hoog' zijn geen criteria voor de kleur kaart. Het gaat erom of de inzet van de speler onbesuisd of buitensporig is. Ik vond dit een onbesuisde overtreding en absoluut niet buitensporig.
 
JK-Ajax
 
43
18 april 2021 om 20:04
Geen enkele intentie om de bal te spelen en op snelheid iemand op zijn knie raken waar een bal niet in de buurt is. Koekoek.
 
DieGele
 
22
18 april 2021 om 20:08
Schopt hem op zijn knie als hij hem aan zijn shirt had getrokken was dit inderdaad geen rood en nul intentie om de bal te raken alleen maar om hem de wedstrijd uit te schoppen. Vind dit wel degelijk rood!
 
Hompiestompie
 
3
18 april 2021 om 20:09
Intentie staat helemaal nergens in de spelregels. Er is dus geen sprake van een nieuw normaal.
 
mrbright
 
15
18 april 2021 om 20:49
Wat jij vind is natuurlijk ook niet relevant voor die rode kaart, wat het Nederlandse scheidsrechterskorps vind daarentegen wel. En die zullen dit allemaal onbesuisd en buitensporig vinden. Waarbij de belangrijkste persoon het juist beoordeeld heeft.
 
Hompiestompie
 
0
19 april 2021 om 13:14
Het kan niet en onbesuisd en buitensporig zijn. Het is of onbesuisd of buitensporig. En wat ik vind is inderdaad totaal niet relevant, maar dat is volgens mij wel waar een forum om draait. Of zullen we de reacties op Voetbalzone maar uitzetten? Want wat iedereen hier vindt is toch niet relevant.
 
SpeedyAFC
 
40
18 april 2021 om 19:55
En ons aller Ajax schalt door de Kuip. Ajax wint de dubbel! Wat een prestatie van Ten Hag zo drie dagen na de teleurstelling in de EL. Vitesse was werekelijk kansloos. het is dat Pasveer in de vorm van zijn leven was. Een zeer terechte bekerwinst van Ajax.
 
Stevenp99
 
15
18 april 2021 om 19:55
Goed, verschrikkelijk wedstrijd om naar te kijken. Gelukkig geen verlening, maar Ajax verdiend gewonnen
 
JK-Ajax
 
100
18 april 2021 om 19:59
Wat voor kado dan eigenlijk? Je doelt toch niet op die rode kaart hé?
 
Lunny
 
51
18 april 2021 om 20:01
Laat gaan, al schoppen ze de kop van de romp. Elke rode kaart dat Ajax in haar voordeel krijgt is onterecht in hun ogen.
 
mrbright
 
18
18 april 2021 om 20:50
Inderdaad! Ik heb weer heerlijk onze Amsterdamse muziek in de Kuip horen galmen! En we zorgen er voor dat er weer eens een beker te zien is in de Kuip!
 
Woezel
 
33
18 april 2021 om 20:00
Cadeautje?? Duidelijker rood krijg je ze niet hoor. Gewoon super domme actie.
 
ThugVz
 
21
18 april 2021 om 20:12
Ik denk dat Vitesse gebrand is om hem te pakken. Rasmussen die even een signaal afgeeft op Sinisterra, gestrekt beetje omhoog, geel kaartje, beenbreukie riskeren. Prima toch?
 
Fc-Bami
 
29
18 april 2021 om 19:55
Nou wat een strijd heeft Vitesse geleverd zeg. Hoop dat de Vitesse fans hier nu wel ff een toontje lager zingen...
 
CrazyDJ07
 
4
18 april 2021 om 19:55
Zeer slordige finale, ondanks dat Ajax toch wel bovenliggend en gezien het rijtje clubs dat verslagen is deze campagne dik verdiende bekerwinst! De wissels waren debiel maar mede dankzij de (terechte) rode kaart pakte het goed uit, gefeliciteerd iedereen die Ajax een warm hart toedraagt!
 
Fc-Bami
 
8
18 april 2021 om 19:55
Nou wat een strijd heeft Vitesse geleverd zeg. Hoop dat de Vitesse fans hier nu wel ff een toontje lager zingen...
 
cuco10
 
10
18 april 2021 om 19:55
Gefeliciteerd Ajacieden, maar wat een waardeloos niveau zeg.
 
alkatorian
 
1
18 april 2021 om 21:27
Typische finale. Iedere keer ga je er goed voor zitten, iedere keer kom je bedrogen uit. Gisteren bij Chelsea - City ook al. Finales zijn zelden goed. Gelukkig heeft de spanning iets goedgemaakt.
 
genieterr
 
21
18 april 2021 om 19:56
Vitesse mag weer snel terug naar Arnhem. Laatste weken grote mond alsof ze nu een topclub zijn. Niks laten zien tegen een aangeslagen ajax (mentaal en fysiek). Niemand kon zich onderscheiden. Ajax dus ook de terechte winnaar. Niet groots, maar makkelijk was het wel.
 
Robjones
 
15
18 april 2021 om 20:28
Doe nou eens even niet zo raar joh. Voor een Vitesse is dit een gigantisch grote wedstrijd. Erger me mateloos aan dat denigrerende gedrag van veel Ajax-fans. Omdat Ajax toevallig een grotere club is, meer budget beeft en meer supporters heeft mag Vitesse hier niet iets bijzonders van maken? Is super voor Vitesse. Een bijzonder goede prestatie, tweede in de beker.
 
Kyle66
 
32
18 april 2021 om 20:39
@Robjones, je weet dat genieterr een Feyenoord-supporter is?
 
Bolso
 
6
18 april 2021 om 20:47
Misschien wel, misschien niet. Argument van Robjones blijft wat mij betreft overeind. Veel supporters vinden het allemaal mooi als een kleinere club losgaat, maar nu telt het opeens allemaal niet want ajaks vind het maar een flutbekertje of zo. Dat genieter voor rotterdammers is heeft daar imo geen zak mee te maken.
 
Robjones
 
4
18 april 2021 om 21:16
@Kyle66 Dat wist ik inderdaad niet. Maar het punt is eigenlijk meer dat supporters van grote clubs vrij vaak neerkijken op supporters van kleine clubs. Terwijl het in principe hetzelfde is toch? Je club steunen door dik en dun. Dat de ene supportersvereniging meer mogelijkheden heeft dan de andere, dat klopt. Maar dat geeft niemand het recht denigrerend of wat dan ook te doen.
 
Kyle66
 
3
18 april 2021 om 22:33
@Robjones, ik heb het idee dat genieterr misschien wel zo reageert vanwege een bepaalde Vitesse-supporter die de laatste tijd behoorlijk heeft lopen provoceren dat Vitesse nu al gelijkwaardig is aan Feyenoord en over twee jaar verder zal zijn uitgelopen. Edit: maar ik geef je wel gelijk dat het idioot is om denigrerend te doen richting andere supporters.
 
s.arnhem
 
4
18 april 2021 om 21:49
Sinds wanneer hebben wij gedaan alsof we een topclub zijn? We leven gewoon toe naar ene bekerfinale wat voor ons mega belangrijk is. Heb geen arrogantie gehoord dat wij de bekerfinale makkelijk zouden winnen, tenzij het cynisch was. Vreemde reactie
 
Kyle66
 
5
18 april 2021 om 22:35
Jij niet, maar een andere supporter heeft dat wel degelijk lopen roepen.
 
 
34
18 april 2021 om 19:56
Terechte overwinning voor Ajax. Vitesse had amper kansen. Ajax 1 haters 0!
 
cuco10
 
32
18 april 2021 om 20:06
Je zou niet zeggen dat je uit 1991 komt gezien je reactie. Haters is wel het meest trieste en kinderachtige woord dat hier voorbij komt.
 
 
56
18 april 2021 om 20:08
Gelukkig interesseert jouw mening mij niet, succes!
 
Bolso
 
4
18 april 2021 om 21:00
Cuco geeft geen mening, hij probeert het als feit... ????
 
Dominicsolanke
 
49
18 april 2021 om 19:56
Dat je verliest is 1 ding, maar de manier waarop is niet te geloven. Tannane heeft voor zijn eigen Bv'tje gespeeld en de rest van het team heeft er ook geen strijd ingegooid. Ajax was heer en meester en is op de eerste 20 minuten na geen seconde in de problemen geweest. Ik ga voorlopig geen Vitesse wedstrijden meer kijken ben helemaal klaar met deze club. Gefeliciteerd Ajacieden met deze terechte overwinning
 
Sc12
 
46
18 april 2021 om 20:12
DominicIk hoorde je gister toch echt zeggen dat wij weggeblazen zouden worden?Dat je nu geen wedstrijden meer wilt kijken is emotie , dat hadden wij afgelopen donderdag kop op!Volgend seizoen beter.
 
tubes
 
5
18 april 2021 om 20:15
Zei hij dat? Gebaseerd op wat? Tarotkaarten?
 
Dominicsolanke
 
6
18 april 2021 om 20:17
Je kan nu wel lekker bijdehand gaan doen, tuurlijk zeg ik dat als Vitesse (!) fan. Daar is toch niets mis mee, dat het niet zo is gebeurd ligt volkomen aan Vitesse die verschrikkelijk zwak hebben gespeeld. Gefeliciteerd met de bekerwinst
 
Sc12
 
43
18 april 2021 om 20:21
Hahah bijdehand ? Lees je eigen teksten even man. Het begon al bij het bagataliseren van de corona maatregelen etc. Je mag als fan natuurlijk vanalles roepen maar je had het.over zaken als Hypocriete ajaceden , arrogante ajacirden en overheenwalzen etc. Bovendien zei je "spreek jullie morgen wel na de wedstrijd" Tja dan roep je t over jezelf af.
 
Bolso
 
23
18 april 2021 om 20:29
Heb niks met je club, maaarr, uhmmm... Ja, dit riep hij over zichzelf af. Helaas. Niet representatief voor de gehele populatie kan ik je zeggen. ????
 
Sc12
 
13
18 april 2021 om 20:37
Zou alleen leuk zijn wanneer je ons ajax noemt en geen ajaks , dat is niet nodig toch? ??
 
Bolso
 
3
18 april 2021 om 20:49
Is idd niet nodig... Schaar het onder een emotionele typefout... Van harte met de terechte overwinning. Misschien dat ik morgen weer Ajax zal schrijven... Oeps, deed ik het al????
 
Sc12
 
3
18 april 2021 om 20:51
Haha dank gefeliciteerd met het EL ticket denk ik dan maar :-)
 
Bolso
 
28
18 april 2021 om 20:14
Klaar met de club???? Er is een finale van ajaks verloren, nou, nou. Doe je vrijwilligerswerk in het home, voor de sv? Help je vlaggen hangen en in de bussen, opruimen na afloop? Dan mag je wat zeggen, maar dan heb je iig hart voor de club. Niemand, maar dan ook niemand zal z`n club laten vallen man!!! Je blaat de hele week richting Amsterdam al van alles, nou heeft onze mooie club verloren en reageer je als een meisje waarvan de lolly is afgepakt! Man up, en wees trots Ernummer te zijn man!!! Tot in het stadion maat!!!!! ??Je staat verdomme toch boven een nederlaag, of niet dan?! Daarom ben je veur Vites!!! We hebben 1 beker in meer dan een dikke eeuw. Wat had je verwacht?!
 
Dominicsolanke
 
2
18 april 2021 om 20:29
We spelen zo zwak in een finale. Na alles wat wij als supporters hebben gedaan om de spelers te motiveren is dit hun bedankje, 0.0 inzet en strijd. Tannane die een vrije trap van 40 meter op goal schiet, spelers die de duels ingaan op 40% en de tank was al leeg na 40 minuten. Dit was een grote wanprestatie op de manier waarop, stank voor dank gekregen van de spelers. Ik reageer natuurlijk ook uit emotie maar ik ben voorlopig even klaar met deze spelersgroep
 
alkatorian
 
0
18 april 2021 om 21:33
Tannane is geweldig wanneer het loopt, maar wanneer er weinig goed gaat dan erger je je mateloos aan zo’n einzelgänger. Wat mij opviel was het conditionele aspect. In de tweede helft zaten veel Vitessenaren er compleet doorheen. Dit terwijl ze een hele week rust hebben gehad. Enfin, ik heb me de afgelopen week eerlijk gezegd wel een beetje geërgerd aan je (juichen voor Roma, provoceren, generaliseren), maar vind het sportief dat je nu de felicitaties overbrengt. Zaak voor Vitesse is nu dit sterke seizoen zo goed mogelijk af te sluiten, en dat is met het behalen van Europees voetbal. Dat hebben ze wel verdiend.
 
PSVChamps
 
64
18 april 2021 om 19:56
Gefeliciteerd Ajacieden! Ik had sowieso niet verwacht dat Vitesse iets tegen Ajax kon beginnen, maar gezien deze wedstrijd had het nog wel alle kanten op kunnen gaan. Iig Ajax de meer dan terechte winnaar van de beker. Er was maar een club die er recht op had en die komt uit Amsterdam. Dat is een gegarandeerde dubbel dit jaar en dat is gewoon verdient. Geniet er van. ??
 
tubes
 
29
18 april 2021 om 20:02
Dankjewel man, heel sportief. Succes met de strijd om CL.
 
 
9
18 april 2021 om 20:07
Thank you, hopen dat jullie 2de worden??
 
chandler
 
6
18 april 2021 om 19:56
Dik verdiend. Enige kans Vitesse was goal volgens mij. Op naar de historie dubbel
 
ElTwanVitesse
 
16
18 april 2021 om 19:56
Helaas, gefeliciteerd Ajax-fans. Alles gegeven, helaas mocht het niet zo zijn vandaag. Kop omhoog en nu alles op de competitie!
 
alkatorian
 
2
18 april 2021 om 22:32
Bedankt! Sportieve reactie! Was het helaas net niet voor jullie vandaag. Maar het behalen van de bekerfinale toont aan dat Vitesse meer dan aardig aan de weg timmert. Succes nog de komende weken. Hoop dat jullie het seizoen afsluiten met Europees voetbal!
 
genieterr
 
6
18 april 2021 om 19:56
Vitesse mag weer snel terug naar Arnhem. Laatste weken grote mond alsof ze nu een topclub zijn. Niks laten zien tegen een aangeslagen ajax (mentaal en fysiek). Niemand kon zich onderscheiden. Ajax dus ook de terechte winnaar. Niet groots, maar makkelijk was het wel.
 
Teesboer
 
11
18 april 2021 om 19:59
Vitesse heeft heel erg weinig laten zien inderdaad. Maar een gemakkelijke overwinning? Ze speelden nog tegen 10 man en met een paar minuten tijd scoorden ze de beslissende, dan is het niet makkelijk maar met veel moeite toch? Vitesse viel zwaar tegen, Tannane had het totaal niet. Matige bekerfinale, maar zeker terechte winnaar.
 
ElTwanVitesse
 
19
18 april 2021 om 19:56
Helaas, gefeliciteerd Ajax-fans. Alles gegeven, helaas mocht het niet zo zijn vandaag. Kop omhoog en nu alles op de competitie!
 
Soccerfan_1
 
32
18 april 2021 om 19:58
Eerlijke reactie. Respect. Tenminste iemand die niet de schuld bij de scheids legt.
 
chandler
 
5
18 april 2021 om 19:57
Dik verdiend. Enige kans Vitesse was goal volgens mij. Op naar de historie dubbel
 
ElTwanVitesse
 
4
18 april 2021 om 19:57
Helaas, gefeliciteerd Ajax-fans. Alles gegeven, helaas mocht het niet zo zijn vandaag. Kop omhoog en nu alles op de competitie!
 
afc34-
 
12
18 april 2021 om 20:05
Vitesse echt een goede tegenstander hoor. De ploeg na psv die Ajax het het moeilijkst heeft gemaakt. Volgens mij mag Vitesse dit seizoen met opgeheven hoofd afsluiten. Erg goed en leuke ploeg!
 
tubes
 
3
18 april 2021 om 19:57
Moeizaam maar wel terecht. Ajax de meeste kansen en mogelijkheden gehad. Stekelenburg nauwelijks iets te doen gehad. Ajax zichzelf moeilijk gehad. Op het laatst liet Vitesse de frustraties teveel gaan. Rode kaart was terecht, ging totaal niet voor de bal en tilde zelfs zijn been op. Waarom Kudus zo weinig speeltijd krijgt is mij een raadsel.
 
chandler
 
2
18 april 2021 om 19:57
Dik verdiend. Enige kans Vitesse was goal volgens mij. Op naar de historie dubbel
 
ElTwanVitesse
 
2
18 april 2021 om 19:57
Helaas, gefeliciteerd Ajax-fans. Alles gegeven, helaas mocht het niet zo zijn vandaag. Kop omhoog en nu alles op de competitie!
 
Arends
 
1
18 april 2021 om 19:59
Wat een slechte pot zet!! Antony en Pasveer waren erg hoed vandaag! Wat mij betreft mag Pasveer als 3e doelman mee naar het EK achter Cillessen en Krul. Neres viel goed ook goed in, dit is goed voor zijn zelfvertrouwen. Verder een hele domme overtreding van Rasmussen, een terechte rode kaart! Eerste prijs van het seizoen is een feit!
 
janter
 
1
18 april 2021 om 19:59
Terechte overwinning. Toch wel een goed seizoen zo met de dubbel. Jammer dat we uit de EL liggen, want het seizoen is nu wel voorbij.
 
Soccerfan_1
 
7
18 april 2021 om 20:06
En dan noemde Overmars het ook nog een tussen jaar. Kan je nagaan hoe het anders zou zijn...
 
janter
 
2
18 april 2021 om 20:20
Hahaha ja dat kan ik me nog herinneren inderdaad. Toch weer een mooi seizoen. Kwartfinale EL is ook mooi, maar er zat toch meer in. Op naar volgend seizoen zal ik maar zeggen haha.
 
Aguerooo
 
12
18 april 2021 om 20:00
Geen best niveau van beide ploegen, maar wel een terechte winnaar. Ook een terechte rode kaart, beste aanslag zeg op Anthony. Dit is natuurlijk een klein voorproefje voor Ajax op het kampioenschap wat er ongetwijfeld ook aan zit te komen. Proficiat Ajacieden!
 
Homelander
 
4
18 april 2021 om 20:01
Tja Rasmussen pakt rood maar de slechtste man bij Vitesse was toch echt Tannane. Opvallend hoe snel Vitesse was opgebrand, 20 minuten aanzetten en daarna vrijwel niets meer gezien van ze. 2e helft was het niveau erg laag 2 teams die er doorheen zaten. Antony en Gravenberch goed gespeeld, Alvarez was ook sterk. Rensch/tadic/haller/martinez vielen tegen.
 
Dominicsolanke
 
1
18 april 2021 om 20:19
Tannane was zo slecht niet te geloven. Denk dat hij net als Homelander de boel probeerde te sabbotteren en
 
mv010
 
2
18 april 2021 om 20:02
Wat een draak van een wedstrijd. Pasveer man van de wedstrijd. Mooi voor Gravenberch, vorige week afgemaakt door zijn ‘fans’ nu wel held.
 
afc34-
 
5
18 april 2021 om 20:08
Graaf is gewoon nog erg wisselvallig. Mag natuurlijk nog gezien zijn leeftijd maar hij speelt af en toe ook erg laconiek hoor.
 
binny
 
3
18 april 2021 om 20:04
Verdiende overwinning, geen mooie westrijd maar wel een beter Ajax dat meer creëerde. Niet altijd mooi of soepel maar Haller voegt welbepaalde kwaliteiten toe. Antony uitstekend vandaag, was ook weer een tijdje
 
dreetje888
 
7
18 april 2021 om 20:04
Over de hele wedstrijd gezien is er maar één ploeg die m vandaag verdient, dus uitslag is terecht, spel was van beide ploegen niet om naar huis te schrijven maar Vitesse was de meest slechte ploeg en waar waren nu de spelers van Vitesse die t verschil konden maken, tanane en bazoer onzichtbaar, staan niet op in dit soort wedstrijden
 
fcoldambt
 
6
18 april 2021 om 20:07
Ajax gefeliciteerd geen topwedstrijd maar dat telt nu niet. En nu naar het museumplein lekker dansen met Femke.
 
Soccerfan_1
 
6
18 april 2021 om 20:09
Staan ze daar te juichen. Geen enkele supporter te bekennen. Raar gezicht hoor.
 
Juggler
 
1
18 april 2021 om 20:10
Terechte overwinning van Ajax, betere ploeg, beter spel. Dat hadden we vooraf wel kunnen voorspellen. Ook de rode kaart zeer terecht, al moet ik een beetje gniffelen om alle Ajacieden die hier nu de moraalridder uithangen daar ze zelf ook niet de meest sportieve spelers hebben rondlopen.
 
Arsenallz
 
2
18 april 2021 om 20:10
Niet echt een leuke pot maar Ajax de terechte winnaar. Van harte alle Ajacieden!
 
houtapp
 
1
18 april 2021 om 20:11
Verdiende overwinning in een matige wedstrijd. Rode kaart was terecht, geen enkele intentie om de bal te spelen. Maar wat heb ik mij geërgerd aan Tagliofico. Hij deelt zelf wel uit maar incasseren kan hij niet. En ook dat vallen en rollen is enorm irritant en onnodig.
 
Jsmooth
 
6
18 april 2021 om 20:15
Alsof dit verbazing wekt.. Kijk het kwaliteitsverschil alleen al tussen ajax en vitesse. Zo een antony of haller is even waard als de hele vitesse selectie bij elkaar. Dan nog is het een dramatische wedstrijd. De Nederlandse competitie en beker is geen moer meer aan.
 
SpeedyAFC
 
21
18 april 2021 om 20:20
Het is niet alleen Vitesse, Ajax heeft ook PSV uitgeschakeld, heeft ook AZ uitgeschakeld. Zo eenvoudig is dat allemaal niet, daarom wint Ajax niet elk jaar de beker.
 
Jsmooth
 
0
18 april 2021 om 20:24
Kom op. Over die clubs torent ajax ook huizenhoog. Die zijn amper partij. Ajax is gewoon te goed voor de vaderlandse competitie en beker.
 
SpeedyAFC
 
10
18 april 2021 om 20:32
Tja dat Ajax de beste is, kan ik niet ontkennen. Maar je gaat Usain Bolt toch ook niet verwijten dat hij zoveel harder loopt dan de rest? De rest zal gewoon beter zijn best moeten gaan doen. Ajax speelde nog geen drie dagen geleden een zware wedstrijd in Rome, moest daarna nog vliegen etc. Had Vitesse toch van kunnen profiteren door heel veel energie in de wedstrijd te leggen? Zij hadden gewoon week rust?
 
houtapp
 
0
18 april 2021 om 20:53
Inderdaad ajax doet het in eigen land prima. Maar Europees komen ze te kort om voor de prijzen mee te doen. Leuk voetballen en veel balbezit levert geen prijzen op.
 
Red050
 
1
18 april 2021 om 20:18
Geen grootse wedstrijd gezien, opzich wel vermakelijk. Pasveer is echt een hele stabiele keeper en in hele goede vorm. Antony weer veel.beter als afgelopen tijd. Neres die de winnende scoort. Hopelijk kunnen ze deze dit voortzetten, zijn gewoon goede vermakelijke spelers
 
RUTGERRR
 
1
18 april 2021 om 20:18
Ik vraag me af of Kuipers de rode kaart gaf na het commentaar van Klaassen, of dat een assistent iets in zijn oor fluisterde. Hij had de gele kaart tenslotte al in zijn handen. Het was de juiste beslissing, dus eind goed al goed. Wel jammer voor de wedstrijd. De dubbel is binnen, in een corona seizoen. Hopelijk kunnen we volgend seizoen weer voldoende publiek welkom heten. De titel telt gewoon, maar het voelt allemaal toch niet zo echt als het zou moeten.
 
JK-Ajax
 
15
18 april 2021 om 20:20
Het lijkt me niet dat een arbiter als Kuipers zwicht voor de woorden van Klaassen. De grens stond er bovenop en zal wel een aanwijzing gegeven hebben
 
Juggler
 
8
18 april 2021 om 20:22
Was duidelijk op advies van zijn assistent, die zag je ook spreken met elkaar. Als je kaarten trekt op basis van wat een speler zegt kan je beter de fluit opbergen.
 
Soccerfan_1
 
4
18 april 2021 om 20:24
Alsof hij een andere kaart gaat geven na commentaar van een speler. Kom op zeg.
 
Thrym
 
0
18 april 2021 om 20:34
De grensrechter attendeerde hem er op. Kuipers zag je hem daarna ook een duimpje geven.
 
anfield YNWA
 
1
18 april 2021 om 20:19
Gefeliciteerd Ajax, maar deze wedstrijd is nu precies een reden waarom ik geen nederlands voetbal kijk. Wat was dit slecht zeg. Bedroevend niveau zeker in de 2de helft. Ajax zou in bijvoorbeeld de Premier League alle moeite hebben om Europees Voetbal te halen en Vitesse strijdt daar tegen degradatie
 
mitchajax020
 
11
18 april 2021 om 20:26
En alles heeft te maken met geld, kijk de tv gelden wat ze daar krijgen in Engeland en vergelijk dat met Nederland. De nr 1 in Nederland krijgt nog minder dan de nr laatst in de Championship en wat kan je met geld juist investeren
 
Kyle66
 
6
18 april 2021 om 20:45
Als Ajax hetzelfde geld zou krijgen zouden ze zeer zeker bovenaan meedoen.
 
ElTwanVitesse
 
2
18 april 2021 om 20:22
Helaas, gefeliciteerd Ajax-fans. Alles gegeven, helaas mocht het niet zo zijn vandaag. Kop omhoog en nu alles op de competitie!
 
ElTwanVitesse
 
5
18 april 2021 om 20:22
Helaas, gefeliciteerd Ajax-fans. Alles gegeven, helaas mocht het niet zo zijn vandaag. Kop omhoog en nu alles op de competitie!
 
mitchajax020
 
1
18 april 2021 om 20:23
Thanks en sportief
 
FC Madrilona
 
2
18 april 2021 om 20:23
Mag ik de wedstrijd in 1 samen vatten? Zaadpot
 
 
3
18 april 2021 om 20:23
Wat een dom einde met die achterlijke tackle. Maar goed verdiende overwinning.
 
houtapp
 
2
18 april 2021 om 20:31
Het is natuurlijk wel een beetje triest dat dit ajax een rode kaart nodig heeft om te kunnen winnen van vitesse, of mag dat op dit forum niet gezegd worden?
 
SpeedyAFC
 
16
18 april 2021 om 20:34
Je mag het zeggen maar het slaat nergens op. Ajax was al de veel betere ploeg en het stond gelijk. Dus dat Ajax meteen de 2-1 maakt, lijkt me niet zoveel met de rode kaart in de 85ste minuut te maken te hebben.
 
houtapp
 
0
18 april 2021 om 20:55
Ik heb op espn gekeken en jij...?
 
mrbright
 
1
18 april 2021 om 20:35
Yes! Fijne overwinning, na de domper van donderdag! 1e prijs is binnen, de dubbel kan bijna niet meer mis gaan. Terechte bekerwinnaar in mijn ogen na het verslaan van de Nederlandse topploegen!
 
FCB_Catalunya
 
1
18 april 2021 om 20:37
Wat een barslechte wedstrijd, maar de prijs is voor ons. Voor het eerst in lange tijd weer eens genoten van Antony, dat is een pluspunt. Verder heb ik er eigenlijk niet zo veel over te zeggen. De dubbel is eigenlijk wel een verplicht nummertje voor Ajax dit seizoen.
 
pinko
 
2
18 april 2021 om 20:40
Matige finale, ook nog eens sfeerloos zonder publiek. Wel een verdiende winnaar, vooral vanwege de route vooraf, waarin Ajax alleen maar sterke Eredivisie clubs, ook in uitwedstrijden, heeft uitgeschakeld. En omdat Ajax ook in deze wedstrijd ietsje minder slecht was dan Vitesse. Wel genoten van Antony. Weer flinke glimpen van wat hij in het begin van het seizoen bij Ajax liet zien. Ook Gravenberch veel meer aanwezig dan afgelopen donderdagavond. Die grilligheid heeft natuurlijk ook met de leeftijd van deze spelers te maken. Maar Ajax kan nog veel plezier beleven aan deze jongens. Voor zo lang ze bij Ajax blijven spelen...:-(
 
dreetje888
 
0
18 april 2021 om 20:42
Vitesse mag pasveer wel bedanken anders had het sowieso n zevenklapper geworden , voor de rest was er niemand thuis bij de Arnhemmers dus gefeliciteerd Ajacieden, weer n prijs in de kast en de nu pak schaal de 25 e april en titel nr 35 wauwww
 
frigel50
 
1
18 april 2021 om 20:45
Ik was verbaasd over de conditie van Vitesse. Je zou haast denken dat zij een zware EC wedstrijd van afgelopen donderdag in de benen hadden! Ajax won de wedstrijd op conditie....
 
gaeajax94
 
0
18 april 2021 om 20:47
Geen goede pot maar wel spannend en veel strijd. Beide ploegen wilden een hoog tempo spelen maar dat zorgde juist ervoor dat het erg onzuiver was. Ajax was wel iets beter vandaag en terechte winnaar. Antony speelde erg sterk vandaag. Je zag dat er veel druk op bepaalde jongens stond. Ondanks het voetbal niet groots was (wat een finale meestal niet heeft) heb ik een mooie finale gezien.
 
007
 
4
18 april 2021 om 20:49
Geen goede finale, maar als je van PSV, AZ, Utrecht, Heerenveen en in de finale van Vitesse wint dan kan niemand zeggen dat Ajax deze beker niet verdient heeft. Ook mooi dat Ten Hag in het gezelschap van Rinus en Johan komt. Een tweede KNVB voor de trainer die soms echt zo weinig krediet lijkt te hebben. Niemand is perfect, ook niet ETH, maar deze man verdient het ook niet om soms zo naar behandeld te worden. Op weg naar de dubbel!
 
ElTwanVitesse
 
0
18 april 2021 om 21:05
Helaas, gefeliciteerd Ajax-fans. Alles gegeven, helaas mocht het niet zo zijn vandaag. Kop omhoog en nu alles op de competitie!
 
Soccerfan_1
 
0
18 april 2021 om 21:09
Voor de mensen die denken dat de scheids rood geeft na dat Klaassen loopt te mekkeren. Nee hij wijst naar de grensrechter die roept dat het rood is, vraagt vervolgens...rood? en geeft hem daarna.
 
expert1962
 
0
18 april 2021 om 21:25
Gefeliciteerd Ajacieden met de beker. Vitesse had weinig in te brengen en Ajax was ook niet denderend en dan kan je ondanks dat je beter bent toch met lege handen komen te staan zoals je in Rome zag. Na de herhaling gezien te hebben vond ik het een terechte rode kaart. Vind Letsch wel de nodige fouten hebben gemaakt. Allereerst breng je de slechtste speler die je hebt erin (toure) waardoor je nog zwakker wordt. Na de rode kaart snapte ik wel dat hij Tannane eraf haalde (mogelijk heeft ook de Ramadan nog meegespeeld dat hij weinig kon brengen) maar zet er dan geen aanvaller voor in de plaats maar een verdediger extra zodat je zolang mogelijk het gelijke spel vasthoud en wie weet was het dan nog weleens tot penalty;s gekomen want de bal is tenslotte rond en moet er nog wel eerst ingaan. Bij strafschoppen kan het dan alle kanten op.