De Boer gaat in op bizar moment: 'Een speler liep al in de catacomben'
Vrijdag, 28 juni 2019 om 08:27

Atlanta United ging in de nacht van woensdag op donderdag met 3-2 onderuit op bezoek bij Toronto. Het duel had voor de formatie van trainer Frank de Boer een andere afloop kunnen hebben, daar de bal na het laatste fluitsignaal nog op de stip ging. Bij FOX Sports vertelt De Boer over de enigszins opvallende strafschop, die overigens gemist werd door Gonzalo Martínez.

"Ik zag direct dat de spelers appelleerden voor hands, dus dan weet je dat er een VAR-moment kan komen. Een speler liep al in de catacomben, volgens mij. Twee jongens zeiden tegen de scheidsrechter dat er hands gemaakt was, waardoor hij ging kijken. Toen gaf hij een penalty", vertelt De Boer. Martínez, eerder in de wedstrijd nog trefzeker vanaf elf meter, liet de kans op de 3-3 liggen. "Hij had er daarvoor ook een gemaakt, dus hij is gewoon de vaste penaltynemer op dit moment."

Dat Martínez de strafschop nam, had alles te maken met de afwezigheid van Josef Martínez. De spits neemt momenteel met Venezuela deel aan de Copa América. Ondertussen is ook de Gold Cup aan de gang, waar het nationale elftal van de Verenigde Staten aan deelneemt. De Major League Soccer (MLS) gaat echter 'gewoon' door. "Dat is raar, maar daar heb je mee te maken. De een heeft er meer last van dan de ander."

De Boer kende een stroeve start, maar lijkt de boel nu aardig op de rit te hebben bij Atlanta United. "Je bent nooit tevreden, want we kunnen nog beter voetballen. In deze competitie kan iedereen van elkaar winnen, wat ook te maken heeft met het reizen en de ondergrond waar je op speelt. De ene keer is het heel stroef en droog kunstgras, de andere keer speel je op een fantastisch veld. Er zijn ook verschillende weersomstandigheden. Soms is het bloedheet, maar ergens anders kan het enorm koud zijn. We hebben ook weleens gehad dat een wedstrijd onderbroken is door storm en bliksem."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
12
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
6
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
wwelover
 
31
28 juni 2019 om 09:00
Bizar dat MLS gewoon doorgaat tijdens de Gold Cup. Worden meerdere teams zwakker door en krijg je beetje competitie vervalsing.
 
McMulenga
 
0
28 juni 2019 om 10:00
Ja ongelofelijk toch, en dan daarnaast dus ook nog de Copa America waardoor het nog erger wordt.
 
SilverHaze
 
0
28 juni 2019 om 12:55
Ze kennen daar hele andere commerciele belangen. Bovendien is dat `rekening houden met` echt een Nederlands dingetje.
 
USofDude
 
0
28 juni 2019 om 14:20
Ik weet niet waarom dat 'rekening houden met' echt een Nederlands dingetje is, maar goed. In Amerika heb je vooral te maken met extremere weersomstandigheden dan in Europa. In de winter voetballen is op veel plekken simpelweg geen optie. En omdat er toch 34 wedstrijden gespeeld moeten worden, exclusief bekertoernooien, zal er toch in de zomer moeten worden doorgespeeld. Met als enorm groot nadeel de internationale toernooien natuurlijk. Volgend jaar ook weer de nodige spelers die actief gaan zijn op het EK en de Olympische Spelen. Maar het kan gewoon niet anders.
 
Peter Isaias
 
1
28 juni 2019 om 10:05
Misschien ook een idee om de Eredivisie gewoon door te laten gaan bij interlandperiodes. Daar wordt het wel spannender van. Men klaagt weleens over Formule 1, maar in de Eredivisie staan al 50 jaar dezelfde clubs bovenaan. Over saai gesproken! Doorgaan bij interlandperiodes zou voor meer spanning kunnen zorgen.
 
Master D
 
2
28 juni 2019 om 11:24
Dat heeft men al geprobeerd in de Keuken Kampioen Divisie en daar kwam alleen maar geklaag over dat het competitievervalsing was. Dat zal in de Eredivisie dan niet anders zijn. Geklaag zou dan niet alleen van de topclubs komen, maar ook van de kleinere clubs. Een RKC zou het namelijk niet fijn vinden als concurrent FC Emmen tegen een uitgekleed FC Groningen mag aantreden, terwijl RKC tegen een FC Groningen op volle oorlogssterkte moet aantreden.