De Boer ziet 'weergaloze' uitblinker bij Ajax, maar heeft ook aandachtspunt
Zondag, 6 oktober 2019 om 20:06

Ronald de Boer heeft zondagmiddag genoten van het spel van Hakim Ziyech bij Ajax. De hangende vleugelspits was met twee assists belangrijk voor zijn ploeg bij de overwinning tegen ADO Den Haag (0-2). Toch valt er volgens De Boer ook nog genoeg te verbeteren voor Ziyech.

"Ziyech was in de eerste helft echt weergaloos", zegt De Boer in Dit was het Weekend op FOX Sports. "De hele rechterkant eigenlijk, met Donny van de Beek en Sergiño Dest, dat liep echt gesmeerd. Ziyech was voor de goal al even pissig, hij nam echt het heft in handen. Hij was echt fantastisch, frivool, een genot om naar te kijken. Alleen ze verzuimden om gewoon de tweede en derde goal te maken."

De tweede helft vond De Boer Ziyech een stuk minder goed spelen. "In de tweede helft zat Ajax er echt niet lekker in. Dan vind ik zelf dat Ziyech ook zelfbewust moet worden: 'Ik moet niet steeds die killerpass willen geven.' Hij heeft in de tweede helft twee keer zoveel balverlies geleden als in de eerste. Dat hij risico neemt weten we allemaal, dat is prima, maar dat is gewoon te veel. Het stond ook maar 0-1, op een gegeven moment moet hij ook realiseren dat hij op balbezit moet spelen."

De Boer is ook over Ajax-verdediger Daley Blind erg positief. "Hij was echt fantastisch vandaag. Met alles wat hij deed: verdedigend, aanvallend, passes, voor de man komen. Niet alleen aan de bal goed, maar ook verdedigend fantastisch. Ook de meeste duels van alle spelers gewonnen, en meeste passes voorwaarts. Kunstgras vindt hij helemaal lekker volgens mij, hij heeft daar zoveel controle over de bal. Hij was echt heer en meester."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
RamonDore
 
16
6 oktober 2019 om 20:10
Ik was er bij en zyech was ok maar niet meer dan dat de uitblinker was blind die was echt als enige geweldig! Balcontrolle inzicht veroveringen spel verplaatsing alles heeft hij!
 
Dr. Duck
 
3
6 oktober 2019 om 20:14
Idd, blind was goed, zyech buiten de assist grote kansen gemist en veel balverlies
 
SharifMhend
 
20
6 oktober 2019 om 20:23
Zonder ziyech had ajax geen 3 punten wat is belangerijker is de vraag, mooi spel of 3punten?
 
Craig Tucker
 
15
6 oktober 2019 om 20:33
Dat is de vraag hier helemaal niet. Ziyech wordt als uitblinker beschouwd terwijl ik die eer meer aan Blind toe wil schrijven. Overigens denk ik dat ajax ook had gewonnen zonder Ziyech, maar dat zullen we natuurlijk nooit weten.om maar even antwoord te geven op jouw vraag, 3 punten zijn belangrijker
 
Tipptopp
 
0
7 oktober 2019 om 13:40
@SharifMhend Ik wil de vraag omdraaien..... Had Ajax 3 punten gehad zonder Blind? Je kunt wel 2 assists geven maar als de tegenstander er meer dan jou maakt verlies je gewoon hoor.
 
RamonDore
 
3
6 oktober 2019 om 20:10
Ik was er bij en zyech was ok maar niet meer dan dat de uitblinker was blind die was echt als enige geweldig! Balcontrolle inzicht veroveringen spel verplaatsing alles heeft hij!
 
SharifMhend
 
21
6 oktober 2019 om 20:22
Ziyech oké? Maar ondertussen wel 2 assists en daardoor de overwinning kunnen behalen.
 
Tipptopp
 
0
7 oktober 2019 om 13:43
Ja Ziyech oké. 2 assists maar ook kansen gemist. Daarbij kun je ook met 2 assists verliezen. Blind was ontzettend belangrijk toen het nog 0-1 was. Als ADO op1-1 was gekomen had ik het allemaal nog maar eens moeten zien.
 
 
1
6 oktober 2019 om 22:03
Ik denk dat dit in zijn spel blijft zitten. Dit kan dan ook de reden zijn waarom de echte top ploegen hem niet zullen halen. Dit laatste heb ik dit jaar ook met Onana. Veruit de beste keeper in de Nederlandse competitie maar ik vind wel dat hij de laatste weken bijna elke wedstrijd wel weer een keer onnodig uitkomst. De vorige wedstrijd kon blind voor de lijn redden, nu benutte kramer de kans niet. Zulk soort acties moeten er eigenlijk uit.
 
droppie
 
0
7 oktober 2019 om 00:04
Op balbezit willen spelen? Oh hij bedoeld breivoetbal, en tikkie breed. Ga je dat spelen dan maak je je al helemaal niet geliefd bij de Ajax supporters, die willen aanvallend spel zien, en ja daar horen risico's bij. Gaat het mis dan los je dit op, of degene die achter je staat, daarna als de sodemieter weer met de bal naar voren. Als je Hakim gaat vertellen dat hij veilig moet spelen dan help je ook direct zijn kwaliteiten om zeep, denk maar eens aan de 1e goal tegen Valencia afgelopen week.
 
magikhetwete
 
0
7 oktober 2019 om 07:13
Wat mij opvalt sinds Ajax met Donny en Promes op het middenveld speelt is dat het scoren moeizamer gaat, minder kansen en minder goals. Ik denk echt dat de teamdynamiek minder is sinds het verdwijnen van Alvarez uit de basis. Volgens mij is Nico geschorst, ben benieuwd hoe het er uit gaat zien als Martinez naar LB gaat en Alvarez op het middenveld komt. Blind was fantastisch en Ziyech had het fantastische moment voor de 0-1, hij maakt zich 1x boos en het is 0-1, dat is echt een exceptionele kwaliteit, als hij dat stabiel kan en in de CL kan tegen de wereldtop dan is hij zelf wereldtop, nu zit hij daar mede dankzij het risico in zijn spel nog net onder. Dat risico en vooral het aantal momenten dat het dan niet goed gaat blijft het verbeterpuntje. Maar absoluut niet stoppen met risico's nemen, het is de enige manier om het te leren door te blijven doen.
 
RasSar
 
4
7 oktober 2019 om 09:34
Ziyech heeft toch allang en breed laten zien bij de absolute wereldtop te horen, b.v. vorig seizoen in CL tegen Bayern, Real en Hotspur! Moet hij het nog tegen fc pluto laten zien ofzo, voor hij bij de top hoort? Hier in NL wordt Dik maar dan ook Dik met 2 maten gemeten, Frenkie speelt 1 seizoen redelijk tot goed, en wordt meteen tot de absolute top gerekend. Ziyech laat het al 6 seizoenen zien en moet het doen met: ja maar, hij moet dit, zus, zo nog verbeteren echt onbegrijpelijk!!!