'De ene week ben ik de beste keeper en daarna kan ik er geen klote van'
Zaterdag, 15 september 2018 om 07:15

Justin Bijlow hoopt dat hij zich bij Feyenoord kan herpakken. De twintigjarige doelman ging dinsdag in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Schotland (1-2) in de fout bij de openingstreffer en kreeg daarop veel kritiek te verduren. Bijlow begrijpt dat mensen nu kritisch zijn, maar hij blijft vertrouwen houden.

"Dat is het mooie eraan, het leven van een keeper. De ene week ben ik voor de mensen de beste keeper van de wereld, de andere week kan ik er geen klote van", aldus Bijlow in De Telegraaf. Hij stelt dat je 'mentaal supersterk' moet zijn en dat het belangrijk is om 'de focus en rust in je hoofd' te kunnen bewaren.

Meer: Feyenoord wint met 1-3 en stelt kampioensfeest PSV nog even uit

De geboren Rotterdammer is na het vertrek van Brad Jones de nieuwe eerste doelman van Feyenoord. Hij kreeg van Giovanni van Bronckhorst de voorkeur boven Kenneth Vermeer en houdt ook de later aangetrokken Joris Delle op de bank. Bijlow erkent dat er 'een andere druk' op zijn schouders rust dan vorig seizoen.

Volgens Van Bronckhorst kan Bijlow goed omgaan met tegenslagen en 'verwerkt' hij fouten snel: "En dus maak ik me geen zorgen over hem. Hoe hij in de groep staat, hoe hij dingen verwerkt, is fantastisch. In de afgelopen maanden vond ik hem al heel sterk en nu toont hij zich nóg sterker." Bijlow stond tot dusverre bij negen wedstrijden van Feyenoord onder de lat en daarin kreeg hij vijftien doelpunten om de oren.

Meer nieuws
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
6
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
16
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
31
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
hertogtwan
 
10
15 september 2018 om 07:38
"Ben ik de beste van de wereld" , kan me niet voorstellen dat dat iemand over Bijlow zou zeggen! Hij vindt zichzelf in ieder geval wel erg goed. Ja en jonge voetballers maken nog veel fouten!!
 
stengun
 
28
15 september 2018 om 07:42
je snapt toch zelf ook wel dat dat een expres overdreven opmerking is he? Niemand heeft hem de beste van de wereld genoemd, en dat vind hij van zichzelf natuurlijk ook niet. maar het is wel zo dat hij bij wijze van spreken eerst een fenomenaal talent was en nu opeens niet meer kan keepen want zo werkt de voetballerij, als Mathijs de Ligt dit seizoen in de CL in 5 van de 6 wedstrijden compleet wordt overlopen dan kan hij opeens ook het niveau niet meer aan en is het een beperkte verdediger. zo werkt het nou eenmaal
 
repuiztav
 
34
15 september 2018 om 07:56
Hij noemt expres twee uiterste om de vergelijking te maken. Begrijpend lezen is echt heel lastig voor sommige, blijkt maar weer.
 
stengun
 
21
15 september 2018 om 07:40
Justin is en blijft een veelbelovende keeper hij is alleen pas 20 jaar oud, en bij die leeftijd hoort fouten maken er gewoon bij. dat hebben we bij Feyenoord als supporters al lang geaccepteerd. hij zal de komende 2/3 jaar nog wel de nodige fouten gaan maken. daar moet hij gewoon doorheen er is natuurlijk ook een verschil in waar je staat als speler, met betrekking tot de fouten die je maakt Frenkie de Jong die zo langzamerhand is uitgeroepen tot wereldvoetballer van het jaar maakt ook zat fouten, maar op het middenveld heb je nagenoeg altijd nog een verdediging of een keeper die je fout kan herstellen. Bijlow als Keeper heeft die luxe niet. maakt hij een fout dan is het 9/10 keer gelijk fataal en een tegendoelpunt
 
AjaxCunian
 
9
15 september 2018 om 07:44
Het is maar wat je een fout noemt, als Frenkie de bal verspeelt is het een fout. Maar als Bijlow de bal waardeloos trapt naar de oppositie is het geen fout, al kan het effect nagenoeg hetzelfde zijn.
 
stengun
 
12
15 september 2018 om 07:50
Als je doelt op die ziekenhuisbal bij Jong Oranje, dat was deels een fout van Bijlow maar deels ook niet. hij moest uberhaupt al rennen voor zijn leven om als 1e bij die bal te komen, wat gewoon een werkelijk verschrikkelijke terugspeelbal was. Maar hij had die bal natuurlijk wel gewoon over de zijlijn moeten peren. ipv halfzacht door het midden. dus dat was wel zijn fout
 
AjaxCunian
 
0
15 september 2018 om 11:58
Nee heb het over het algemeen, ik denk niet dat Bijlow een passingspercentage van 90% haalt, wat ook niemand verwacht van keepers.
 
Capis
 
2
15 september 2018 om 09:14
Dat hebben de meeste niet geaccepteerd. Ik ook zeker niet, de beste hoort te spelen. En Vermeer is nu nog gewoon veel beter zelfs. Hij wilde zelf niet verhuurd worden, maar dat was wel beter geweest. Ik had ook veel meer van hem verwacht, maar het is nog allemaal net niet nog bij hem.
 
Tornado72
 
6
15 september 2018 om 09:36
Vermeer is met al z'n ervaring niet meer dan een onzekere grabbelaar. Vermeer is atletisch maar haalt soms de raarste capriolen uit ondanks dat hij de 30 inmiddels ruim gepasseerd is. Bijlow is niet veel minder en heeft de mogelijkheid om door te groeien logisch dus dat van Brockhorst voor Bijlow kiest.
 
balverlies
 
2
15 september 2018 om 07:40
De bal is lava. Daar lijkt het soms op als hij keept maar hij heeft wel potentie. Kan goed met tegenslagen omgaan.
 
Master D
 
14
15 september 2018 om 07:45
Ik ben er voorlopig nog niet echt kapot van. Hij heeft zijn goede momenten, maar heeft ook nog veel tekortkomingen. Had verwacht dat hij verder zou zijn, gezien ook de verhalen voor zijn debuut. Op den duur een prima keeper voor Feyenoord en de Eredivisie. Maar zie er nog geen keeper in die in de toekomst ook internationaal gaat opvallen.
 
Weef
 
7
15 september 2018 om 08:19
Tja, wat is internationaal opvallen? Hij is in ieder geval op deze leeftijd een stuk verder dan Zoet, die ik bij RKC vrij matig vond. En dat is uiteindelijk gewoon een hele stabiele keeper geworden die ik ook nog wel een leuke transfer zie maken. Keepers als Cilessen en vdSar moesten hun debuut nog maken op deze leeftijd. 20 is gewoon heel jong voor een keeper. Je kan nu echt nog niet zeggen hoe ver hij kan komen. Bij Feyenoord maakt hij vooralsnog inderdaad geen hele bijzondere indruk, maar in de jeugdelftallen heeft hij wel wat uitzonderlijke dingen laten zien. Geef hem wat tijd.
 
markerazzi
 
1
15 september 2018 om 08:16
Justin heeft talent en bravoure genoeg om met dit soort tegenslagen om te gaan. Tijdens zijn de debuut en tweede wedstrijd speelde hij als een waardig eerste keeper. Nu hij dit seizoen standaard in de basis staat lijkt het misschien iets minder maar het is nu ook niet echt dat de verdediging voor hem het naar behoren doet. 15 goals tegen in 9 wedstrijden zijn in ieder geval geen lekkere statistieken. Ondanks dat zie ik geen betere optie voor Feyenoord op dit moment
 
FR12Jules
 
8
15 september 2018 om 08:28
Als je ziet hoe onze verdediging loopt te schutteren.. kan je je afvragen wat je daar als keeper aan kan doen.
 
FR_JC
 
6
15 september 2018 om 08:41
Van die 15 goals waren er 2 Justin z'n fout, de rest kan je op het conto van de verdediging schrijven.
 
Tornado72
 
6
15 september 2018 om 09:32
Het zou ook heel bijzonder zijn als hij gelijk volledig foutloos was. Zelfs De Gea maakt fouten. Voorlopig is Bijlow een groot talent meer nog niet. De tijd zal uitwijzen of hij z'n belofte kan inlossen.
 
Danus035
 
0
15 september 2018 om 10:26
Is niet de beste en zal dat ook nooit worden. Veel te traag in de opbouw slechte trap techniek. Zijn wel punten waar je op kan tri en uiteraard. Ik zou lekker Vermeer erin zetten.
 
Tornado72
 
0
17 september 2018 om 07:59
Vermeer kan is een te grote twijfelaar met al z'n ervaring gaat hij nog steeds onder elke hoge bal door. 1 Ding weet je bij Vermeer zeker die wordt niet meer beter....
 
marocberkane
 
8
15 september 2018 om 11:18
Wat wel grappig is is dat Onana tijdens dezelfde interlandperiode een nog veel grotere blunder heeft gemaakt maar daar hoor je niks over in de media. Verder is 20 ook wel heel jong voor een keeper. Zoet liep op deze leeftijd nog te blunderen bij RKC en Cillessen zou dan pas over 2 jaar debuteren bij NEC. Dus je weet niet op welk niveau zij zaten op hun 20ste. Bijlow heeft dus nog alle tijd om in ieder geval dat niveau te bereiken.