'De enige reden dat ik hem naar Man United zie gaan, is een financiële'
Maandag, 15 januari 2018 om 16:23

Arsène Wenger stelde dat er maandag of dinsdag meer duidelijkheid is over de toekomst van Alexis Sánchez, die tot komende zomer vastligt bij Arsenal. De Chileen staat in de hevige belangstelling van zowel Manchester United als Manchester City en Gary Neville zou in de positie van de 29-jarige aanvaller waarschijnlijk opteren voor een dienstverband bij the Red Devils.

"Als je me twee weken geleden had vertelt dat Sánchez bij United had kunnen eindigen, had ik gezegd: 'Hoe dan?' Maar we moeten niet vergeten dat United een grote club is dat zelfs in de laatste vier jaar prijzen heeft gepakt. Ze hebben net zoveel prijzen gepakt als City in die periode, terwijl de ster van City rijzende is, terwijl United langzaam minder wordt", aldus Neville bij Sky Sports.

"Als Josep Guardiola City gaat verlaten, welke club zou Sánchez dan kiezen? Dan zou ik voor United kiezen. Iedereen praat over spelen voor Pep, maar niet dat hij gaat spelen voor City. Guardiola zit daar niet standaard, hij zal daar over vijf jaar niet meer zitten", besluit de Engelsman. Jamie Carragher is het met Neville eens dat Sánchez een geweldige aankoop zou zijn voor de ploeg van José Mourinho.

"Het zou een grote verrassing zijn als hij bij United eindigt. Maar het feit is dat hij eerder met Guardiola heeft gewerkt en dat er veel verschil zit tussen beide clubs. Ik twijfel niet aan Mourinho, maar zijn manier van spelen, zeker in de grote wedstrijden, betekent dat Anthony Martial en Marcus Rashford moeten werken en meeverdedigen. De enige reden dat ik hem naar United zie gaan, is een financiële", besluit de oud-verdediger.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
26
   
23:34
23:34
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
8
   
23:20
23:20
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
12
   
23:03
23:03
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
6
   
22:43
22:43
AS Roma baalt van gemiste megakans Tammy Abraham tegen Juventus
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
Fcutka030
 
0
15 januari 2018 om 16:29
Ik was in de veronderstelling dat Sanchez alleen op links kon, maar genoeg berichten gezien laatste tijd dat hij ook geweldig is op de rechterflank. Als dat zo is zou ik het geweldig vinden hem in het prachtige united shirt te zien, anders ben ik bang dat hij de ontwikkeling van martial en rashforx alleen in de weg zal staan, en als zijn komst het vertrek van 1 van die twee betekend dan hoef ik hem eigenlijk niet bij ons te zien.. Lukaku op de bank, rash in de spits en martial en sanchez op de flanken zou wel smullen zijn zeg
 
FRDylan
 
1
15 januari 2018 om 16:33
Helaas gaan ze Lukaku echt niet op de bank zetten. Ik zou Rashford wel als schaduwspits willen zien, met Martial op links, Lukaku spits en Sanchez op rechts. Dan is je aanval net zo goed als die van City.
 
Drenniz
 
1
15 januari 2018 om 16:40
Ik was als ik Sanchez was geweest ook naar United gegaan, City is nu wel niet zo enorm stabiel ik denk dat hij daar gelijk op de bank beland. Plus ze hebben hele jonge talenten daar die net een stapje verder zijn dan een Martial, Lindegard of Rashford (maar dat is een mening). Plus Mourinho heeft liever spelers met ervaring staan dan jong talent, dat heeft hij wel bewezen bij Chelsea toen hij De bruyne verkocht aan Wolfsburg, en toen hij Lukaku constant verhuurde en hij deed ook maar wat met Salah. We zullen zien.
 
mikeldihno
 
0
15 januari 2018 om 18:31
Lukaku constant verhuurde? Volgens mij maar 1 seizoen en toen was lukaku opeens weg. De bruyne wou zelf weg en je vergeet dat mou oscar over hem koos die dezelfde leeftijd is als de bruyne of zelfs jonger en willian was 24 toen. Zoveel onzin kunnen mensen vertellen. Salah kreeg kans maar was toen gewoon vreselijk. Kon niet eens bal aanemen. Hij kreeg genoeg kansen.
 
Gooner4
 
1
15 januari 2018 om 17:16
Zou voor elke club een versterking zijn en blijkbaar gaat die naar United. Een erg onverwachte wending en eigenlijk ook een pijnlijke. Maar goed, Sanchez heeft zich sws onmogelijk gemaakt. Nu is het hopen dat Arsenal jongens als Mahrez, Draxler of Lucas Moura haalt. Het liefste 2 van die 3.
 
Samcro
 
1
15 januari 2018 om 17:45
Ik zou het liefst zien dat we eindelijk eens een sterke cvm halen, zodat we niet elke keer een voorsprong uit handen geven. Aanvallend komt het bij Arsenal altijd wel goed, verdedigend laten we teveel steken vallen. Als je doelman dan ook een mindere dag heeft, zoals gisteren, dan geef je een zekere overwinning gewoon weg in een paar minuten.Nu denkt Wenger, ik haal razendsnelle spelers om Ozil tevreden te stellen en hopelijk bij te laten tekenen, maar die jongen ziet ook wel dat we defensief zo fragiel zijn als een pubermeisje.
 
Cyberize7x
 
0
15 januari 2018 om 17:52
Precies. Een type Kante missen wij al jaren. Overigens, een nieuwe centrale verdediger kan zeker ook geen kwaad om de gelederen te versterken. Een mix tussen talent en ervaring, dus het liefst in de leeftijdsklasse van 23-27. Aangezien Koscielny voetballend prima mee kan komen zie ik naast hem het liefst een echte mandekker, iemand die de spits 90 minuten lang in de broekzak houd. Lastige vraag is alleen, wie is er op dit moment (anders in de zomer) haalbaar voor Arsenal. De echte top heeft geen interesse, dus zal je toch een categorie lager moeten zoeken..
 
gunners4life
 
0
15 januari 2018 om 17:54
Nou ja, met Walcott/welbeck hebben we geen scorend vermogen op de flanken. Iwobi kan nog alle kanten op, maar laat ook nog niet veel progressie zien en Reese Nelson is een talent voor over een aantal jaar. Bellerin produceert 1 voorzet in 90 minuten en Lacazette krijgt geen bruikbare bal. Ik ben het met je eens dat we een Kante nodig hebben, maar ook een leider achterin.
 
Gooner4
 
0
15 januari 2018 om 18:08
Verdedigend is het ook om te huilen, maar we hebben 5/6 cv's en daar gaat er geen eentje van vertrekken. Komt dus helemaal niets bij. Gewoon met 2 cv's spelen scheelt al ellende. En Walcott en Sanchezmoeten gewoon vervangen worden. We hebben niets meer.