De Jong: 'Het is dan ook een van de beste ploegen van Nederland'
Zondag, 7 april 2019 om 07:16

De Graafschap staat, in ieder geval voorlopig, boven de rode streep in de Eredivisie. De ploeg van Henk de Jong klom zaterdagavond dankzij een late gelijkmaker tegen AZ (1-1) naar de 'veilige' vijftiende plek en dat was al een half jaar lang niet voorgekomen. De oefenmeester erkende na afloop dat De Graafschap geen goed voetbal had laten zien.

"Maar we hadden nu een keer het geluk aan onze zijde", wees de coach op de late gelijkmaker, een ongelukkig moment van doelman Marco Bizot in de extra tijd, in gesprek met de Gelderlander. "In de afgelopen twee wedstrijden kregen we zestien kansen en scoorden we één keer. Nu kregen we nul kansen en maakten we ook een doelpunt."

"We hadden het lastig. Aan de bal waren we slordig. Maar AZ is ook een van de beste ploegen van Nederland. Op basis van vechtlust vind ik het punt verdiend." De Graafschap staat nu op gelijke hoogte met Excelsior, dat met 1-0 verloor bij FC Groningen, maar heeft een beter doelsaldo. De ploeg van De Jong liep een punt uit op hekkensluiter NAC Breda, dat bij Heracles Almelo met minimaal verschil onderuitging: 1-0.

"We kunnen nu weer lekker naar Teletekst kijken. Maar het gaat erom waar we na 34 wedstrijden staan", benadrukte de oefenmeester. "Ik denk dat we nog zes tot acht punten nodig hebben om ons rechtstreeks veilig te spelen." FC Emmen kan De Graafschap vandaag passeren. De club uit Drenthe heeft een punt minder en speelt in eigen huis tegen sc Heerenveen.

Meer nieuws
   
23:55
23:55
Theo Janssen over linksbackpositie Nederlands elftal: 'Dat is geen optie'
20
   
23:54
23:54
SC Heerenveen slaat toe en plukt groot talent weg uit de Keuken Kampioen Divisie
2
   
23:38
23:38
Duitse media zijn eensgezind over spel van Matthijs de Ligt tegen Real Madrid
29
   
22:59
22:59
Bayer Leverkusen schrijft historie dankzij goal in minuut 97 en bereikt finale
45
   
22:55
22:55
Olympiacos verslaat Aston Villa opnieuw en wacht verhitte finale in Athene
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

Er zijn (nog) geen reacties gegeven.