De Jong in belangstelling van Europese top: 'Ze hebben mooie plannen'
Vrijdag, 8 december 2017 om 08:48

Frenkie de Jong weet zich in de afgelopen weken in het middelpunt van de belangstelling. Veel supporters van Ajax zouden de jonge middenvelder vast in de basis willen zien, terwijl Marcel Keizer hem nog vooral laat invallen. De bij Willem II opgeleide middenvelder heeft in ieder geval al gemerkt dat zijn acties in Amsterdam meer onder een vergrootglas liggen dan eerder het geval was.

"Ik heb altijd het gevoel dat als Ajax verliest heel Nederland er overheen valt. Maar als het goed gaat en een talent iets goeds doet dan is het meteen van: ohhh kijk eens! Ajax is echt van uitersten. Voor je mentale ontwikkeling is dat wel goed", vertelt hij in gesprek met de Volkskrant.

De Jong noemt zichzelf eigenwijs, met eigen ideeën over hoe voetbal gespeeld moet worden. De middenvelder stond in het verleden ook in de belangstelling van PSV en voerde zelfs een goed gesprek in Eindhoven. Een bezoek aan Ajax, waar Frank de Boer, Dennis Bergkamp en Jaap Stam het kantoor van Marc Overmars binnen kwamen lopen tijdens een ontmoeting, gaf echter de doorslag.

"Dat vond ik mooi. Bij Ajax krijg je als jonge jongen ook iets sneller de kans. Het publiek smacht naar jonge jongens", gaat De Jong verder. Het talent zou in de belangstelling staan van clubs als Chelsea, Manchester City en Bayern München en is zich ook bewust van die interesse: "Ik heb gehoord wat ze willen. Het zijn mooie plannen. Dat streelt me. Mijn omgeving en ik vinden dat er niet veel betere plekken zijn dan Ajax op deze leeftijd. Moet je natuurlijk wel spelen."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
12
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
BS31
 
2
8 december 2017 om 09:01
Bayern moet hem nu kopen en nog 1,5 seizoen bij Ajax laten en daarna de stap naar Bayern maken dan hebben ze een toekomstige topper binnen voor een kleine prijs
 
ferrybroh
 
22
8 december 2017 om 09:06
Ben je Duitser of Nederlander ?
 
MGMV
 
4
8 december 2017 om 09:10
Alleen het punt is juist dat hij nu al niet vast speelt bij Ajax... Waarom zou Ajax dan iemand de komende 1.5 jaar voor Bayer opleiden? De Jong en zijn omgeving is in elk geval nuchter genoeg om te weten dat Ajax (of Nederland in dat geval) een van de betere opties is om te spelen momenteel. Maar goed.. In het voetbal kan het zo weer anders zijn.
 
falcao
 
3
8 december 2017 om 09:10
Ajax moet gewoon die cirkel eens een keer doorbreken. Door dit soort talenten een hoger salaris te bieden in combinatie met een grotere kans op speeltijd zullen ze eerder getriggerd worden langer te blijven. Dan heb je ook meer kans een keer door de CL-voorronde te komen en verdient het zich zelf terug.
 
memphisdepay
 
1
8 december 2017 om 11:47
Dit heeft waarschijnlijk vrij weinig met geld te maken. Die jongens worden met mooie verhalen aangetrokken en die jongens hebben zelf ook de hoop om nog een keer bij een top 10 club te komen. Maar iedereen weet ook dat de meeste spelers in de absolute top met 20 jaar al lang een basisplaats hadden op een niveau als de eredivisie. Die jongen wil gewoon een basisplaats. Dit zijn voor zo'n jongen niet de jaren om op te bank te zitten en dus is het logisch dat hij nog even wacht met verlengen.
 
lausho
 
6
8 december 2017 om 10:22
Tja Ajax gaat echt niet voor Bayern spelers opleiden, forget it! Wat heeft Ajax daar aan? Frenkie moet gewoon blijven, zit op zijn plek, zich bij Ajax bewijzen en dan kan hij daarna wellicht naar Bayern voor een leuk bedrag.
 
Dutchmen
 
6
8 december 2017 om 10:23
Want Ajax gaat hem verkopen tegen een schraal bedrag, Frenkie opleiden tot verdere topper, en andere talenten in de weg te zitten, en dan tegen Bayern Munchen zeggen tuurlijk leiden we hem op voor jullie. Think again?
 
Waagplein
 
45
8 december 2017 om 09:11
Ah gelukkig, ik voelde mij al leeg zonder een bericht over Frenkie de Jong vandaag... Laat die jongen alsjeblieft eerst een tijdje presteren zeg voordat we zo gaan doen over hem. Ik kan mij herinneren dat er over Klaassen ook zo spastisch werd gedaan, en kijk eens wat er nu terecht van komt.
 
Baardgrasmus
 
25
8 december 2017 om 09:31
Poeh, ik dacht hetzelfde. Frenkie de Jong krijgt meer aandacht van de media dan Siem, Luuk, Nigel en alle andere De Jongen bij elkaar. Ik zie rechts 15 wedstrijden staan, als hij straks vast een basisplaats heeft moet hij zijn eigen glossy beginnen.
 
WesselLFC
 
0
8 december 2017 om 12:18
Het punt is dat het begrijpelijk is dat dergelijke grote clubs nu al op de stoep staan. Tuurlijk is de hype gigantisch maar als ze pas over twee seizoenen komen voor Frenkie is die waarschijnlijk 15-20 miljoen waard. Wanneer ze nu het risico nemen is dit redelijk vrijblijvend ondanks dat F de Jong hier inderdaad nog lang niet klaar voor is.
 
realmallorca86
 
3
8 december 2017 om 09:35
daar gaat het helemaal niet om bij hem, discussie gaat over of ie wel of niet basis moet
 
Zytto34
 
19
8 december 2017 om 09:57
Voor 30 miljoen naar Everton gegaan, 3x kampioen geworden en de EL finale gehaald als aanvoerder. Hopelijk komt Frenkie ook zo terecht.
 
Sirius
 
7
8 december 2017 om 11:05
@zytto34 Dat zijn natuurlijk leuke prestaties, maar inmiddels is Klaassen op een zijspoor beland bij Everton, is in Oranje maar een matige speler die niet eens een vaste basisplaats heeft en ook hij werd nogal overschat.
 
Spandoek
 
1
8 december 2017 om 10:02
Hoe doen? Een artikel schrijven op basis van een interview in De Volkskrant? Dat de Volkskrant wil scoren en dat VZ daar op meelift, dat is toch normaal? Zo werkt het tegenwoordig. Blijkbaar levert het wat op. En jij hebt met je click en reactie het artikel weer een stukje interessanter gemaakt, dus helpen doe je het niet.
 
Sirius
 
2
8 december 2017 om 11:11
Zo heel erg jong is die jongen nou ook weer niet. We praten hier niet over een 17-jarige speler die al enorm veel indruk maakt, maar een 20-jarige speler die nog geen vaste basisplaats heeft bij z'n club. Natuurlijk moet De Jong in de basis staan bij Ajax, maar ik vind de geluiden rondom die jongen wel heel erg overdreven. Men doet alsof het een absoluut toptalent is, maar als ik kijk naar de absolute toptalenten in Europa, komt De Jong nog behoorlijk tekort. Het is de laatste jaren een rage geworden om spelers op te hemelen en net zo hard weer af te breken als ze de (te hoge) verwachtingen niet waar kunnen maken. We hebben een competitie waar tieners relatief makkelijk meekomen. Dat is niet de kracht van een talentvolle generatie, maar het alsmaar zwakker wordende niveau van de Eredivisie.
 
JDG84
 
1
8 december 2017 om 11:39
Dit is eindelijk een stuk van hem zelf, waarin hij precies aangeeft wat de media doet. Alles wordt uitvergroot. Alles is of extreem slecht of extreem goed. We hebben nu inderdaad de mening van heel nederland gehad en van de jong zelf, dus het is wel mooi geweest eventjes
 
Ewoud
 
7
8 december 2017 om 09:15
Dit vind ik altijd zo mooi van talenten. Ik krijg te weinig speeltijd bij Ajax / Feyenoord / Psv. Tijd voor een overstap naar Chelsea / Bayern / Juvsntus. Want daar is de kans op speeltijd natuurlijk een stuk groter. Ik zal blij zijn als Frenkie besluit te verlengen, maar vind hem niet zo super als iedereen lijkt te vinden. Als je aan het aanvallen bent is hij fantastisch, als je middenveld onder druk staat wat minder. Daarnaast is hij natuurlijk ook eigenlijk geen nummer 6.
 
Ijsmuts
 
1
8 december 2017 om 10:59
Ajax/feyenoord en psv is inmiddels (europees gezien) maar matig niveau. Als ik hier geen speeltijd krijg in een zwakke competitie voor een geinig salaris, dan liever geen speeltijd een in goede competitie tegen een mooi salaris Bankzitter zijn in een competitie die slecht staat aangeschreven lijkt me wel killing voor je potentie als men in jou een Europese (sub) topper ziet
 
Sirius
 
2
8 december 2017 om 11:03
Zo gaat dat tegenwoordig in Nederland. We kijken alleen nog naar de positieve punten van een speler en vergeten voor het gemak maar even de zwakke punten. Op die manier kunnen we de term 'toptalent' weer rondslingeren. Ik heb m'n twijfels ook bij De Jong en ik moet nog maar even zien of die jongen wel echt zo goed is.
 
JDG84
 
0
8 december 2017 om 11:41
Hij zegt toch niet wat jij “zo mooi” vind. Zijn omgeving en hij vinden op dit moment weinig plekken beter voor hem dan ajax. Hij wil die stap nu dus helemaal niet maken. Ik vind hem redelijk nuchter en doordacht ogen in dit stuk.
 
lausho
 
2
8 december 2017 om 10:19
Frenkie de Jong is echt mijn lievelingsspeler geworden, ik ben groot fan van hem aan de bal en zonder bal, altijd in beweging en bijna niet van de bal te krijgen, want nog voordat iemand een tackle inzet is hij alweer weggedraaid met de bal aan een touwtje. En dan heeft hij ook nog overzicht, dat is wat we nodig hebben om te kunnen domineren in een wedstrijd. Als hij nou ook nog een goed afstandschot ontwikkeld en een dribbel dan is ligt zijn plafond heel hoog, verbaasd mij niks dat de absolute top achter hem aan zit. Zit gelukkig een goede kop op, hij zit op zijn plek op dit moment en krijgt waarschijnlijk een leuke loonsverhoging en terrecht!
 
Angelo77
 
0
8 december 2017 om 10:47
Als hij zou vertrekken, zou ik hem stiekem graag naar Feyenoord zien komen. Zal niet gebeuren hoor, maar hij is een creatief mannetje dat we zouden kunnen gebruiken.
 
falcao
 
0
8 december 2017 om 18:24
Helaas ziet een niet te onderschatten deel van het publiek daar nog steeds het liefst een 'echte Feyenoorder', voor wat dat moge inhouden. Een Clasie, El Ahmadi etc. Spelers die vooral risicomijdend spelen en er bij tijd en wijle goed inkleunen.
 
marrene
 
0
8 december 2017 om 11:05
Een schande dat hij niet iedere wedstrijd speelt. Is een bevestiging van de onkunde van de technische staf van Ajax. Met name Keizer en Spijkerman blinken hierin uit. Ongelooflijk dat Ajax die klungels in dienst heeft. Is ook een brevet van onvermogen van met name Bergkamp en vd Sar op technisch gebied. Laat Bergkamp zich bezig houden met het trainen van de spitsen van alle elftallen vanaf de O15 en vd Sar zich met commerciële zaken. Dat gaat zoals het samenwerken in China blijkbaar wel goed.
 
Martin23
 
2
8 december 2017 om 11:23
Hij heeft nog niet een seizoen constant laten zien dat hij het aankan. Hij is wel een zeer groot talent. Tegen Twente heb ik niets veel van hem gezien. Als het om bikkelen gaat dan moet hij zich bewijzen
 
hoebie60
 
1
8 december 2017 om 11:29
Ik zie hem wel bij ajax slagen . Maar united , city bayern of juve is wel een andere categorie, naar mijn mening had hij er al moeten staan, maar ja zal goedkoop voor zulke clubs zijn om hem tekopen, dus weinig risico.
 
Thetruth
 
1
8 december 2017 om 11:50
Vergeleken met Dembélé. Assensio. Knappe enz is hij nix. Laat hem eerst basis ajax spelen.