De Ligt: 'Kom op, FC Porto is ook gewoon een geweldige ploeg'
Vrijdag, 14 december 2018 om 07:38

Matthijs de Ligt denkt niet dat Ajax er komende maandag makkelijk van af komt als FC Porto als eerstvolgende tegenstander in de Champions League uit de koker komt. De ploeg van Erik ten Hag plaatste zich woensdagavond uiteindelijk als nummer twee voor de knockout-fase van het Europese miljardenbal. Dat betekent op papier een zware loting.

Ajax kan loten tegen Borussia Dortmund, Manchester City, Real Madrid, Juventus, Barcelona, Paris Saint-Germain en FC Porto. De club uit Portugal lijkt het team waar alle nummers twee tegen willen loten. "Maar kom op. Zij hebben niet voor niets hun poule gewonnen. Porto is ook gewoon een geweldige ploeg", benadrukt De Ligt vrijdag in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Meer: Matthijs de Ligt hoopt in de toekomst terug te kunnen keren bij Ajax

FC Porto is momenteel koploper in eigen land, met dertig punten uit twaalf duels. Dat zijn er twee meer dan nummer twee Sporting Portugal. In de Champions League won het team van trainer Sergio Conceicao vijf van de zes groepsduels met Schalke 04, Galatasaray en Lokomotiv Moskou. Alleen Schalke kon in eigen huis de Portugezen van een overwinning afhouden: 1-1.

Het vertrouwen bij Ajax is hoe dan ook aanwezig, wie ook de eerstvolgende opponent in de achtste finales wordt. "Een ploeg als Bayern München bij de strot pakken, is echt heel moeilijk. We hebben het geprobeerd en dat is soms ook gelukt", verklaart De Ligt. "Toch baal ik er nog van dat we uiteindelijk niet hebben gewonnen. We hadden de 2-1 voorsprong over de streep moeten trekken. We wilden na die voorsprong alsnog te graag naar voren. Daar moeten we van leren. Maar dat we nog steeds ongeslagen zijn, ook tegen Bayern, nemen we natuurlijk wel mee naar de volgende ronde. Dat geeft echt wel vertrouwen."

Meer nieuws
   
10:00
10:00
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
0
   
09:44
09:44
Manchester United is bereid om iedereen te verkopen, behalve deze drie spelers
9
   
09:38
09:38
PSV-speler wekt interesse van Europese clubs; vraagprijs bedraagt 20 miljoen
5
   
09:14
09:14
Oranje-opponent Frankrijk ziet basisspeler op tijd herstellen voor EK 2024
1
   
08:34
08:34
Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (81)

 
MrBoity
 
26
14 december 2018 om 07:50
Inderdaad, ik hoor van de kenners dat porto de makkelijkste is, zeker nooit porto zien spelen... het is een fysiek sterke zuigploeg met veel technisch grote sterke spelers. Laat dat nu net zo’n team zijn wat juist Ajax niet ligt
 
Formus
 
24
14 december 2018 om 08:41
Nou panfluitspeler, zoals het hoort. Gewoon bij voorbaat neerleggen bij een verlies. Daar schopt Ajax het ver mee....
 
Formus
 
38
14 december 2018 om 08:49
Ik zal hem iets inhoudelijker maken: de grootste tegenstander is al tevreden zijn met waar je bent en accepteren dat het niet gaat gebeuren. Weet je, dat vind ik persoonlijk wel vet aan Ajax: die bravoure. Ze willen gewoon door en weten dat ze met hun voetballend vermogen altijd een kans hebben. Tegen Pilzen maar ook tegen Barça. Met hun eigen spelletje. Je kan het naïef vinden, dom zelfs, maar dat is wel wat Ajax de successen heeft gebracht. Naast ook veel onnodige uitschakelingen natuurlijk. Maar je hebt het over kaartenlast e.d.. Na de winter hebben we een VAR, waar Ajax al een half jaar mee werkt. Misschien werkt dat juist weer in het voordeel van de Amsterdammers. On: En Porto vind ik persoonlijk een lastig team. Ik heb liever een voetballende ploeg. We hebben het te vaak te lastig tegen Portugese bloedzuigers.
 
Arnout108
 
20
14 december 2018 om 08:52
Zeggen dat porto de minst sterke is wil niet zeggen dat ze niet heel goed zijn natuurlijk. Natuurlijk is FC Porto zeker niet meer en misschien nog wel beter dan Ajax maar ze zijn geen FC Barcelona of noem ze maar op.
 
Capis
 
9
14 december 2018 om 09:50
Inderdaad! Met alle respect voor Porto, maar die zijn gewoon van een minder niveau dan de rest van de ploegen. Hadden nou ook niet echt een zware groep waar ze in zaten dit jaar. Tuurlijk zal Ajax ze niet even weg spelen, sterker misschien is Porto nog wel ligt favoriet. (type spel ligt Ajax minder) Maar toch kan je beter Porto nog hebben dan een Barca of Juve ofzo.
 
MalcolmX
 
17
14 december 2018 om 07:50
Man City, Juventus en PSG hopelijk ontlopen. Op de een of andere manier heeft ajax een betere kans tegen de andere ploegen in mijn ogen. Het liefst Barcelona of Madrid. Ik denk dat ajax meer kans maakt dan we met zijn allen denken, en het worden dan gewoon mooie potten.
 
blackpool
 
58
14 december 2018 om 08:12
Tegen Barcelona wordt Ajax ook weggetikt hoor. Je zag dat ze tegen PSV even gas geven en hop, 4-0..
 
Again
 
29
14 december 2018 om 08:38
Ajax heeft barca toen nog met neymar toch al is gepakt?
 
Skede
 
38
14 december 2018 om 09:36
Hele andere setting. Barcelona was al door en een Messi speelde bijvoorbeeld niet mee. Die gaan er wel anders in in een knock out fase. Desondanks knappe prestatie destijds hoor. Maar geeft geen enkele garantie voor deze CL.
 
Capis
 
26
14 december 2018 om 09:41
Ja en hoe vaak heeft Barca Ajax gepakt?!?! Het gaat toch m nu.. Ajax zou inmijn ogen het beste Porto maar vooral Real kunnen loten. Het Real in deze doen dan. Als je op deze onzekere ploeg druk zet zijn ze het helemaal kwijt. Daar zijn echt wel kansen voor Ajax dan. De overige teams zullen heel lastig worden.
 
Rodg
 
10
14 december 2018 om 10:22
@again sjezus dat die ajacieden er zelf niet moe van worden om deze wedstrijd zelf steeds aan te halen. Ik was erbij die avond, Barca heeft toen echt geen enkele moeite gedaan om een resultaat te halen. Versleten Puyol stond toen rechtsback en speelde een draak van een wedstrijd, Neymar was er wel maar vond het allemaal wel prima, Messi speelde niet en Montoya en Song wel, nou dan weet je het wel. Ajax klapte er vol op omdat die voelde dat er een resultaat viel te behalen. Denk je echt dat Ajax over 2 wedstrijden tegen een Barca op volle sterkte een resultaat kan halen?
 
SuperBuLi
 
31
14 december 2018 om 08:31
Zolang Messi daar nog rondjes rent moet je Barcelona zoveel mogelijk ontwijken. Als hij het even ziet zitten kan jouw teampje zomaar 3-0 achter staan vorm van Barcelona maakt niet uit
 
Formus
 
6
14 december 2018 om 08:51
Klopt. Maar even niet in vorm of zonder zin, na het ook zo maar minder gaan (zie Roma vorig jaar). Wil niet zeggen dat ik Ajax hoger inschat hoor.
 
Arnout108
 
11
14 december 2018 om 08:55
Tegen Barcelona en Real Madrid kun je inderdaad best een kans hebben. Real Madrid in hun huidige vorm kan van elke subtopper bijna verliezen en de verdediging van Barcelona is zwak als je hem onder druk zet. Bij Barcelona heb je alleen het nadeel dat daar een kleine Argentijn loopt. Die schijnt wel wat te kunnen.
 
Rodg
 
7
14 december 2018 om 10:23
Ja en Dembele, Suarez, Coutinho en Rakitic zijn middelmatige voetballers natuurlijk.
 
Zermatt_Person
 
2
14 december 2018 om 10:40
Die zwakke verdediging bij Barcelona komt vooral door de blessure van Umtiti. Als Umtiti weer topfit is, staat de verdediging bij Barcelona veel sterker en zijn ze veel minder te kloppen. Dat zelfde geld bij Real Madrid met Casemiro en Isco. Als beide het op hun heupen krijgen, is Ajax in principe ook tegen Real Madrid kansloos. Momenteel speelt Real Madrid zonder Casemiro en Carvajal en dat is de voornaamste redenen dat ze zo zwak zijn. Als deze twee cruciale spelers (En Marcelo, Kroos, Bale, Modric en Ramos uiteraard) weer topfit zijn en op volle oorlogssterkte, dan is Real Madrid gewoon favoriet tegen Ajax.
 
ElCadejo
 
2
14 december 2018 om 10:44
Topspelers, die heeft bayern ook. Alleen als Barca een slechte dag heeft maak je kans. En die hebben ze toch al een paar keer gehad. Real zelfde verhaal, alleen die 3-0 in eigen huis verliezen zal ze weer op scherp hebben staan. Denk dat je die club echt niet moet loten nu, die gaan alles op alles zetten in de CL.
 
Rodg
 
4
14 december 2018 om 11:01
Ik denk dat Barca dit jaar alles op de CL zet en Laliga met de minder inspanning dan vorige jaren probeert te winnen. Valverde is ook iets meer aan het rouleren dan andere jaren. Die beker kan dit jaar wat mij betreft gestolen worden, dan maar geen kans op een triple.
 
matthewole
 
24
14 december 2018 om 07:53
Voor ajax zijn al deze ploegen een beetje het zelfde als een finale. Prchtige affiches gaat dit worden. Ik hoop voor ajax en hun supporters dat ze kunnen gaan stunten tegen de europese top
 
Remcob
 
7
14 december 2018 om 09:11
Er zijn ploegen die je liever zou ontlopen: Barcelona, City en Juventus zijn simpelweg een paar maten te groot. Dortmund draait op dit moment geweldig en is voor Ajax gewoon een lastige ploeg. PSG is denk ik ook net te constant om te pakken, dus dan geef ik ze eigenlijk alleen kans tegen Porto (op basis van spelersmateriaal) of Real, omdat die heel wisselvallig zijn dit seizoen.
 
magikhetwete
 
5
14 december 2018 om 08:02
Porto is de ploeg met de meeste punten in de groepsfase, volgens mij moet je gewoon vechten tegen elke club. Ik hoop gewoon op doorstoten naar de 1/4 finale
 
Zermatt_Person
 
8
14 december 2018 om 10:44
Porto met meeste punten in een van de slechtste CL poules ooit. Zo bijzonder noem ik dat nou ook weer niet.
 
F.C.P.
 
59
14 december 2018 om 08:08
Ik hoor inderdaad van alle kanten dat tegen Porto het wel even geklaard is. Beste kansen. Makkelijke kleine ploeg. Mooie is; Portugees voetbal wordt in Nederland vrijwel zelden tot nooit gekeken. Waarschijnlijk wordt er geoordeeld op basis van de crisis waarin Benfica zich begeeft en waarbij Ajax dus, zich enigszins makkelijk heeft kunnen weerhouden. Porto draait momenteel best lekker, dus Ajax zal echt serieus moeten voorbereiden en een aantal fans moeten denk ik even van het idee afstappen dat dit een ‘makkelijke’ overwinnen gaat zijn of misschien een walk-over? Hoe dan ook niet iedereen oordeelt natuurlijk zo, echter wel al genoeg zien voorbij komen. Dit vind ik dan weer mooi aan De Ligt. Respect tonen en wél weten tegen wie je speelt als je Porto voor je hebt. Ik hoop persoonlijk alleen maar op Ajax dat de wedstrijd bezocht kan worden voor mij. Daarnaast denk ik dat deze twee ploegen gewoon aan elkaar gewaagd gaan zijn en dat dit een mooie pot zal worden mochten ze elkaar loten.
 
blackpool
 
112
14 december 2018 om 08:15
Ik heb letterlijk nog nergens gelezen dat Ajax Porto wel even op rolt. Wel dat Ajax de beste kans heeft tegen Porto vergeleken met de andere ploegen.
 
Chino_Ajax
 
17
14 december 2018 om 08:18
Ik denk niet dat iedereen verwacht dat Porto wel even geklaard gaat worden, maar zelfs jij als fan moet het toch wel eens zijn dat zij (met Real) het minst ongunstig zijn om te loten.
 
KarimHalimzakar
 
9
14 december 2018 om 08:38
Oh wat hoop ik dat jullie real madrid loten. Die snoeren jullie monden even keihard. Wedstrijden zijn pas in februari. Real madrid is begin van het seizoen altikd slecht en na de winter spelen ze opeens super goed. En tot die tijd speelt ajax alleen tegen lage niveau teams zoals pec zwolle enz. Dus geen tegenstandm en als ze dan opeens tegen het grote real staan dan. Worden jullie weg gespeeld. Zo veel haat jegens madrid. Maar als real madrid echt moet speelt het elke team weg samen met barca.
 
stambec
 
26
14 december 2018 om 09:07
Wowowow Karim, waar heb jij het nou over? Niemand haat Madrid, rustig maar. Overigens denk ik wel dat je gelijk hebt en dat Real onverslaanbaar is, maar ik weet niet waar jij die haat vandaan haalt.
 
TheBrightOne
 
0
14 december 2018 om 09:40
Oh dan moet real de laatste tijd zeker niet zo veel, aangezien ze aardig wat potjes verloren hebben dit seizoen..
 
 
11
14 december 2018 om 09:44
Whaha inderdaad. "overigens denk ik wel dat je gelijk hebt en dat Real onverslaanbaar is" Hoe kun je dit nou zeggen na deze week xD
 
Chino_Ajax
 
18
14 december 2018 om 08:19
Anderzijds durf ik ook gerust te stellen dat Porto net zo over Ajax denkt; de minst ongunstige loting.
 
magikhetwete
 
1
14 december 2018 om 08:50
Schalke en/of Lyon Maar Ajax staat in dat rijtje inderdaad
 
Chino_Ajax
 
10
14 december 2018 om 08:54
Porto kan Schalke niet loten en Lyon heeft echt wel betere spelers dan Ajax op het moment. Vraag het maar aan City.
 
grasveld7
 
7
14 december 2018 om 08:27
Absoluut, volledig mee eens. Porto is geen club die je in een twee strijd ''wel even wint''. Daar lopen toch ook aardig wat talenten rond. Wat Matthijs gelukkig ook al aan geeft, ze zijn niet voor niets groepswinnaar. Al kan ik de gedachtegang van mensen die het wel benoemen wel een beetje begrijpen. Laten we eerlijk zijn, als je de keuze hebt tussen Porto, Juve, Real, Barca, City enz. dan is de keuze op papier natuurlijk snel gemaakt. Net als dat jij realistisch gezien ook liever Ajax uit de koker ziet komen dan een grootmacht, niks raars aan in mijn ogen. Alleen de manier waarop het gezegd wordt mag van mij ook wel iets meer ingetogen gezegd worden, Porto is een gelijkwaardige tegenstander, wat hopelijk weer staat voor spektakel (net als tegen Benfica).
 
Davilla7
 
25
14 december 2018 om 08:36
Wat een huilverhaal. Ik kan het niet anders samenvatten, sorry. Niemand zegt dat Ajax wel eventjes van Porto wint, maar iedereen ziet dat Porto veruit het minste team is uit pot 1.
 
hankey
 
2
14 december 2018 om 08:47
@ F.c.p. Ik denk dat ajax juist meer moeite heeft met een ploeg zoals Porto als met een aanvallend spelende ploeg. Het spelletje van Porto vind ik heel stug en georganiseerd. Tegen Porto gaat iedereen het heel lastig krijgen. Ik denk dat je beter een "topteam" met een slechte dag kan treffen.
 
JJvH91
 
0
14 december 2018 om 10:09
Onzin. Mensen weten prima dat Porto een goede ploeg heeft, en Ajax is tegen Alle ploegen die eerste zijn geworden de underdog. Maar Porto is de minste nummer 1.
 
DonCoXxX
 
0
14 december 2018 om 12:27
Ik geloof werkelijk helemaal niets van je verhaal dat je van alle kanten hoort dat Ajax Porto wel even op gaat rollen. Dat zuig je gewoon uit je duim. Iedere voetbalvolger weet dat er tegen Porto kansen liggen en dat de andere van de mogelijke tegenstanders naar alle waarschijnlijkheid een brug te ver zijn. Dat is het enige wat je wellicht gehoord kan hebben. Kortom, anekdotisch geleuter jouwerzijds.
 
lausho
 
0
14 december 2018 om 13:17
Voor mij is het al een compliment dat je Porto gelijkwaardig aan Ajax ziet. Voor de start van het seizoen twijfelden veel of Ajax al gelijkwaardig aan Benfica zou zijn, dat heeft Ajax nu bewezen, ze behoren tot de EU subtop.
 
Buitenspelgoal
 
5
14 december 2018 om 08:20
Tja, Porto is gewoon een stuk makkelijker te pakken dan al die andere ploegen. Maakt dat ze een makkelijke tegenstander? Natuurlijk niet, maar er zit toch echt wel een verschil tussen Porto of een Juventus, Barcelona of Psg.
 
Chazyn
 
0
14 december 2018 om 08:21
Porto is zeker geen gemakkeljke ploeg, maar wel de minst zware loting van de ploegen die geloot kunnen worden. Daar kan je gewoon niet omheen.
 
birotor
 
0
14 december 2018 om 08:39
Tegen Porto of Borussia Dortmund maken ze wel een kans. Tegen die andere vijf ploegen eigenlijk normaal gesproken niet, maar tsja, wat is normaal?
 
Nick Danninga
 
7
14 december 2018 om 08:47
Ik hoor eigenlijk het hele seizoen al dat Ajax tegen de volgende tegenstander kansloos is of het moeilijk krijgt. Ik wacht het maar gewoon af wie ze loten en hoe het dan loopt. Wel denk ik dat veel ploegen overschat en Ajax onderschat wordt. Als je met Bayern mee kunt ben je heus geen koekenbakker, ook al is dit niet het Bayern van een paar jaar terug.
 
V-Watcher
 
4
14 december 2018 om 09:21
Als je verdedigt tegen een van die ploegen zoals afgelopen woensdag ben je al na 1 helft klaar, ook Porto straft dat gewoon af.
 
TheBrightOne
 
9
14 december 2018 om 09:42
Ja tuurlijk, want deze ploegen zijn allemaal zo veeel sterker dan Bayern. Als het meezit kan ajax iedereen aan, en als het tegenzit verliezen ze van vvv...
 
Bossie
 
2
14 december 2018 om 09:43
Hey zelfde zou je kunnen zeggen van Bayern...
 
Tornado72
 
0
14 december 2018 om 09:17
Ajax is tegen wie ze ook spelen niet de favoriet, ook tegen Porto is Ajax niet de favoriet. Ajax is tegen niemand kansloos maar ook tegen niemand de favoriet. Ajax moet twee keer pieken om een ronde verder te gaan en als ze echt pieken kunnen ze ook van iedereen winnen.. Als ze 1 helft zo verdedigen als tegen Bayern dan zijn te tegen iedereen kansloos.
 
V-Watcher
 
4
14 december 2018 om 09:22
Ik durf wel te zeggen dat je tegen Juventus, City en Barcelona totaal kansloos bent over 2 wedstrijden.
 
Maykel24
 
0
14 december 2018 om 11:30
In een KO ben je nooit compleet kansloos. 2wedstrijden op de toppen van je kunnen en een pingel+rode kaart in minuut 10 ofzo geeft overal perspectief. Barcelona zal vorig jaar ook niet verwacht hebben om met 3-0 op de kloten te krijgen van Roma bijvoorbeeld. Kan prima dat je over 2 wedstrijden er met 5-0 afgaat maar compleet kansloos ben je vooraf nooit
 
Lekiam
 
0
14 december 2018 om 09:29
Doe mij maar Man.city of Dortmund. Niet omdat deze makkelijk te kloppen zijn, want dat is geen 1 ploeg die Ajax kan loten. Maar omdat de sfeer bij deze clubs gewoon mooi is om een keer mee te maken. Wat dat betreft zou Barca of Real de minste loting zijn.
 
Bossie
 
0
14 december 2018 om 09:42
Gelukkig zijn de spelers van Ajax meer realistischer dan menig fan en analitica. Het zijn allemaal geduchte tegenstanders, het zullen geen gemakkelijke wedstrijden worden. Ook niet voor de tegenstander van Ajax zal het niet makkelijk zijn.
 
Ronzie
 
1
14 december 2018 om 10:09
Er zijn volgens mij weinig fans die zeggen dat ze Porto wel even verslaan, Porto is op papier de makkelijkste tegnstander van de groepswinnaars, dat is alles. Papier zegt alleen niet zoveel. Het zijn voornamelijk de analytici die over Porto praten en blijkbaar worden die door velen als "de ajaxfan" bestempeld.
 
 
1
14 december 2018 om 09:49
Natuurlijk is Porto een goede ploeg, maar niet zo goed als de andere ploegen die je kan loten. Ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die denken dat Ajax Porto even oprolt, ik kan me wel voorstellen dat er meer mensen zijn die Ajax zien winnen van Porto dan van PSG of Manchester City.
 
Miccoli
 
2
14 december 2018 om 09:53
Ik hoop dat Ajax een ploeg loot die een beetje wilt voetballen en aanvallend is a la Barcelona, PSG of City. Ajax heeft het doorgaans veel moeilijker tegen teams die wat defensiever spelen en meer vanuit de counter spelen. Je zag bijvoorbeeld dat Ajax het heel lastig had tegen Benfica, maar dat het tegen Bayern allemaal een stuk makkelijker ging. Natuurlijk snap ik ook dat Psg, Barcelona en City op papier beter zijn dan Ajax, maar omdat zij zo aanvallend spelen vallen er veel gaten voor Ajax. Hierdoor zal Ajax ook aan voetballen toekomen. Ik ga in ieder geval nergens vanuit en hoop dat het een mooi affiche wordt a la de 3-3 van eergisteren.
 
993410
 
2
14 december 2018 om 10:08
Ik hoop op alles behalve Porto, daar hebben Nederlandse clubs het per definitie moeilijk tegen en daarbij vind ik het ook de minst aansprekende club . Nee, dan liever Real of City favoriet ben je sowieso niet.
 
AjaxRosenberg
 
0
14 december 2018 om 10:13
Niemand zegt dat Porto geen goede ploeg is volgens mij maar qua niveau is het toch wel minder dan pak en beet Psg, Manchester City en Barcelona. Bovendien had Porto ook gewoon een hele gemakkelijke poule. Schalke staat 13e in de Bundesliga met gemiddeld 1 punt per wedstrijd, Galatasaray staat 7e in de kwalitatief zeker niet hoogstaande Turkse competitie en ook Lokomotiv Moskou (ook 5e in competitie) is allesbehalve een sterke ploeg op CL niveau. Toch heb ik liever Porto dan Psg. PSG heeft zoveel snelheid met Mbappe en Neymar en halen vaak flink uit tegen clubs buiten de top 8 van Europa.
 
JtjeVtt
 
0
14 december 2018 om 10:35
Laten we eerlijk wezen. Ajax tegen Messi of Ronaldo werkt niet. Daar zijn we in Nederland te naief voor, kijk maar hoe Messi eigenhandig PSV sloopte. Engelse ploegen liggen Ajax altijd wel goed, ik zou best willen zien of het kunstje tegen City te herhalen is. Dortmund of zelfs PSG lijkt me ook niet verkeerd. Verder denk ik dat je op voorhand tegen alle ploegen kansloos bent, maar als je ziet hoe ze tegen Bayern speelde.. dat schrikt ploegen wel af. Als Real in deze vorm blijft en je ze zou kunnen uitschakelen zou wel een fantastische revanche zijn na 3 jaar achtereenvolgende uitschakelingen. Moet zeggen dat Real zonder Ronaldo een stuk minder intimiderend klinkt. Ik denk dat je vooral niet Juve moet loten.
 
P. Jansen
 
0
14 december 2018 om 11:26
De Ligt ziet het licht en heeft wat Porto gelijk. Alle 15 ploegen zijn sterke tegenstanders voor Ajax, zonder uitzondering. Ajax moet van eigen kracht en kunnen proberen om een ronde verder te komen en dat kan wel eens lukken.
 
Sirius
 
0
14 december 2018 om 11:28
Iedereen lijkt Dortmund te zijn vergeten. Met alle respect aangezien ze het goed doen in de Bundesliga, maar zo'n geweldige ploeg is dat nou ook weer niet. Die zitten in een winning-mood omdat Bayern na 14 speelrondes ruim 9 punten achterstaat. Het is natuurlijk geen slechte ploeg, maar ze hebben niet echt een absolute topspeler in de ploeg en een hele creatieve ploeg is het nou ook weer niet. Reus is dan wel weer een hele goede speler, maar hij is wel te verdedigen als je geconcentreerd blijft en in aanvallend opzicht komt veel gevaar van hem. Ik denk dat Dortmund erg veel moeite heeft met een creatieve ploeg als Ajax. Dortmund kan er slecht tegen als je spelers hebt die prima in kleine ruimtes kunnen combineren en tussen de linies kunnen voetballen en laat dat nou net het sterke punt van Ajax zijn. Ajax krijgt het hoe dan ook niet makkelijk, maar Dortmund lijkt me dan toch echt de minste van de 7. Porto is een levensgevaarlijke ploeg met zeer behendige spelers. Niet de grootste namen op deze aardbol, maar Porto werkt ook al jaren met aanstormend talent. Jongens die waarschijnlijk over 1 of 2 jaar bij de grote clubs ter wereld spelen.
 
Adelante
 
2
14 december 2018 om 11:32
Dortmund de minste van de zeven? Nou ik hoop voor je dat Ajax geen loting zal treffen tegen Dortmund. Die stonden eerste met als concurrentie Atlético Madrid en in Duitsland staan ze ook eerst. Ajax is niet eens eerste in eigen land. Ajax zou 9 van de 10 keer 3de staan in die groep. Even op beide benen terug kerel. Ajax heeft een prima groepsfase gespeeld en hulde daarvoor. Maar een beetje respect en het niveau kennen mag ook wel. Als Ajax Dortmund tegenkomt maken Reus en co gehakt van die verdediging. Net zoals elke andere ploeg van die 8. Enige tegen wie ze kans maken is Real Madrid of Porto. Laat Dortmund maar lekker even achterwege...
 
Sirius
 
0
14 december 2018 om 11:45
"even op beide benen terug kerel." Ik hoop dat je aan m`n avatar wel af kunt zien dat ik geen Ajax-supporter ben? Ik kijk gewoon naar de 7 ploegen die Ajax kan loten en dan vind ik Dortmund de mindere ploeg. Dortmund speelde 0-0 tegen Club Brugge, het verloor 2-0 tegen Atletico, het won 3-0 van Monaco, het won 0-1 van Club Brugge, het won 4-0 van Atletico en het won 0-2 van Monaco. Zo geweldig is dat nou ook weer niet op die 4-0 op Atletico na waar Atletico overigens zeer slecht speelde. Zoveel indruk maakt Dortmund echt niet in de Champions League. Club Brugge is net als Monaco absoluut geen geweldige ploeg. Ook in die poule had Ajax door kunnen gaan.
 
aardbei
 
0
14 december 2018 om 12:44
Ik ben ook van mening dat je het beste tegen Dortmund kunt spelen. Porto juist liever niet, die ploeg ligt ons niet denk ik. City, PSG en Barca moet je ook echt ontlopen denk ik. Die zijn gewoon te sterk. Dortmund of Real wat mij betreft.
 
Arnavut1
 
0
14 december 2018 om 11:30
Porto makkelijk. Ik denk juist dat Porto een van de lastigste tegenstander zal zijn voor Ajax. Als ik de speelstijl van alle teams bij elkaar zet, dan is de stijl van Porto het minst aantrekkelijke. Tuurlijk is het team minder dan de rest van de clubs die je kunt loten maar dat de kwaliteit zegt niet altijd alles.
 
wyzijnkampioen
 
1
14 december 2018 om 12:52
Om eerlijk te zijn gaat Ajax het denk ik eigenlijk tegen geen enkele club redden die ze kunnen loten.Het zijn allemaal clubs met veel meer kwaliteiten en ook Porto ligt Ajax niet. Porto is zo gehaaid en geslepen.Ajax had alleen een kans gehad om door te gaan als ze eerste in de poule waren geworden en dan bijvoorbeeld Schalke hadden geloot.
 
FikretÇelik
 
0
14 december 2018 om 12:56
Denk dat Ajax en Porto gelijkwaardig aan elkaar zijn. De overige teams zijn sterker. Porto is kwa niveau vergelijkbaar met Benfica waar Ajax het moeilijk mee had (thuis 1-0 nipt in de blessuretijd en een 1-1 uit).
 
wyzijnkampioen
 
1
14 december 2018 om 13:08
Porto schat ik wel wat hoger in dan Benfica.
 
PacoAlcacer09
 
0
14 december 2018 om 13:31
klopt
 
LosBlancos1999
 
1
14 december 2018 om 14:49
Porto is regerend landskampioen dus dat lijkt me sterk
 
Vitel
 
0
14 december 2018 om 19:25
Haha wat een blunder inderdaad. Porto is sinds Sergio Conceicao aan het roer staat enorm sterk en inderdaad regerend kampioen. Benfica bevindt zichzelf overigens in een hele slechte fase. Ze staan ook vierde in de competitie momenteel.
 
passionforpink
 
0
14 december 2018 om 13:56
Als je door komt in de CL zijn er geen slechte teams meer over en doordat Ajax helaas net naast de groepswinst greep, tref je een groepswinnaar, een topploeg waartegen je altijd de underdog bent. Mooie bij Ajax vind ik wel dat ze ook tegen zulke topploegen wel blijft voetballen. Met lef en zelfvertrouwen en een eigen strijdplan. Noem het naief, maar Ajax kán ook helemaal niet 90 minuten lang tegenhouden en loeren op de counter. Voor Ajax is de aanval in zekere zin de beste verdediging. En als ze Bayern twee keer op een gelijkspel kunnen houden, zijn ze tegen niemand bij voorbaat kansloos. Dan loot ik liever een Man City of een PSG die als onoverwinnelijk worden neergezet hier. De underdog ben je toch wel, de verwachting is dat je eruit gaat en het zijn beide ploegen die voetballen. Dan heb je waarschijnlijk een attractieve wedstrijd en juist tegen voetballende ploegen kan Ajax ook het eigen spel proberen te spelen. Maar als je nu Porto, Dortmund of een Real uit vorm loot en er van wint, zal je toch nog steeds misgunners houden die het aan de "makkelijke" loting toeschrijven. Makkelijke loting bestaat in deze fase niet meer, Ajax moet boven zichzelf uitstijgen om kans te hebben om een resultaat te boeken. Maar als dat lukt tegen een wereldteam, is het des te zoeter.
 
elchino20
 
0
14 december 2018 om 15:24
Ajax loot man city let maar op.. En Ajax gaat man city dan verslaan hebben we toen ook gedaan niet bang voor die miljoenen ploeg wij hebben de ligt ziyech tadic de jong etc dus laat city maar komen
 
Denizlili
 
0
14 december 2018 om 15:24
Als ik Porto moet gaan beoordelen over de 2 wedstrijden die ze gespeeld hebben tegen Galatasaray, maakt Ajax zeker wel veel kans om door te gaan (mochten ze natuurlijk Porto loten). Ik ben zeker niet overtuigd van het voetbal wat ze die 2 wedstrijden hebben laten zien. Het is dat Galatasaray zeer stroef draait en er geen spits is dit seizoen. Maarja ze zijn natuurlijk niet voor niks 1e geworden in de poule en hebben ook gewoon een goed elftal. Aboubakar is tegen die tijd ook weer terug en dat scheelt natuurlijk ook. Ik zou Ajax-Real Madrid een mooi affiche vinden.