De Telegraaf wijst beoogde spits aan bij Oranje na afhaken Memphis Depay
Dinsdag, 6 juni 2023 om 08:20

Cody Gakpo is de beoogde man om de spitspositie in te vullen bij het Nederlands elftal, schrijft De Telegraaf. Maandag werd bekend dat bondscoach Ronald Koeman op zoek moet naar een alternatief in de punt van de aanval, daar Memphis Depay zich geblesseerd heeft afgemeld. Oranje neemt het volgende week woensdag in de finaleronde van de Nations League op tegen Kroatië. Bij een overwinning wacht de finale tegen Spanje of Italië.

De Telegraaf lijkt zich te baseren op een onderonsje tussen Koeman en Gakpo. Het tweetal bleef maandag na de training hangen voor een goed gesprek. Koeman heeft naast Gakpo niet heel veel smaken voor de spitspositie. Wout Weghorst wordt meer gezien als pinchhitter. Donyell Malen zou eventueel ook als diepste aanvaller uit de voeten kunnen. Luuk de Jong en Vincent Janssen besloten onlangs een punt te zetten achter hun interlandcarrière en zijn er niet meer bij.

Meer: Koeman: ‘Hun belang voor het team is reden om ze niet af te schrijven’

Koeman moet noodgedwongen puzzelen in de voorhoede door de afzegging van Memphis. De spits van Atlético Madrid raakte tijdens de laatste interlandperiode van Oranje, toen er in maart tegen Frankrijk (4-0 nederlaag) en Gibraltar (3-0 winst) werd gespeeld, geblesseerd. Hij leek daarvan hersteld toen hij op 30 april alweer in kon vallen bij Atlético en scoorde tegen Real Valladolid (5-2 winst), maar daarna zat Memphis niet meer bij de selectie van los Rojiblancos.

Aanstaande zaterdag begint Oranje aan de daadwerkelijke voorbereiding op het Nations League-duel met Kroatië. Van Denzel Dumfries en Nathan Aké is bekend dat ze later aansluiten. Zij spelen zaterdagavond nog eerst de finale van de Champions League. Oranje speelt woensdagavond in De Kuip tegen Kroatië. Een dag later is de Grolsch Veste het decor voor de andere halve finale tussen Spanje en Italië. De winnaars nemen het volgende week zondag tegen elkaar op in de finale.

Meer nieuws
   
18:42
18:42
Verweij raadt Ajax en Feyenoord aan toe te slaan: 'Hij kan een sensatie worden'
0
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
6
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
7
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
11
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (32)

 
Rochus
 
92
6 juni 2023 om 08:24
Dat is toch wel scherpe journalistiek van deze kwaliteitskrant. Daar was ik nu nooit zelf opgekomen. Hulde! Er valt een spits uit en we zetten er een speler in die bij Liverpool (dat clubje uit Engeland) ook wel eens in de spits speelt. Wat een briljante gedachte!
 
 
9
6 juni 2023 om 08:48
Haha deze opmerkingen over de Telegraaf zijn nu ook echt wel een beetje vermoeiend zeg. En toch reageer jij er steeds weer op Rochus. Waarom denk je dat de Telegraaf deze artikelen schrijft? Omdat de mensen het graag lezen.
 
Rochus
 
49
6 juni 2023 om 08:59
Tsja Prem, de een blijft continu zijn mantra herhalen over het afgeleiden van het moraal in en rond het voetbal in zijn algemeen en Ajax specifiek, de ander blijft zijn mantra herhalen over de Telegraaf en Valentijn. Zo hebben we allemaal onze tekortkomingen.
 
 
9
6 juni 2023 om 09:47
Haha Rochus, hier sla je de plank volledig raak. Iedereen heeft zo zijn fixaties in het leven he.. Bij een ander is het makkelijker te herkennen dan bij jezelf. Dank voor deze heldere toevoeging.
 
laak
 
1
6 juni 2023 om 10:22
Ik denk zeker niet dat mensen het graag lezen maar het springt in het oog en wekt interesse. Sensatie titels, waarna 90% van de tijd simplistisch of gabaseerd op niks blijkt te zijn. Achteraf wou je dan dat je het niet gelezen had.
 
MancunianB
 
15
6 juni 2023 om 08:53
Al was Depay fit dan nog moet Gakpo gewoon spelen in de spits. Laat het zien bij Liverpool in een soortgelijke rol als bij Oranje. Is al veel verder dan Depay.
 
jsdenhaag
 
0
6 juni 2023 om 12:26
Juist! Voorin moet met Simons, Gakpo en Malen gespeeld worden. En Koopmeiners zou ik er zoals bij Atalanta kort achter zetten.
 
Kaaskop!!
 
0
6 juni 2023 om 20:27
Ben ik met je eens. Behalve de zin over Teun. Bij atalanta speelt hij, als hij al op cam speelt( Wat meer en deel van de wedstrijden gewoon als controleur is) met Pasalic naast hem en twee enorm opkomende backs. Pasalic is dan meer de nummer 10 en Teun laat zich meestal uitzakken naar het middenveld om vanuit daar te passen of te schieten. Het lijkt me daarom niet verstandig om Teun onder Gakpo te laten spelen. Zie hen liever naast Frenkie al dynamisch controleur. Anders wordt het middenveld te statisch naar mijn idee.
 
Pieterpost
 
14
6 juni 2023 om 08:24
Eens. Malen heeft nooit gerendeerd als spits, zowel bij PSV, Oranje (zie 1op1 Tsjechië) en Dortmund niet. Altijd geforceerd schieten en afzwaaiers. Komt als buitenspeler beter tot zijn recht.
 
Ducktaildo
 
8
6 juni 2023 om 08:36
Pieterpost. Bij PSV niet gerendeerd als spits? Waarom heeft Dortmund hem dan gekocht? Scoorde volgens mij nog eens 5 goals in 1 wedstrijd. Het is geen wereldspits nee, maar om nu te zeggen dat hij bij PSV niet rendeerde in de spits?
 
Fossen
 
16
6 juni 2023 om 08:45
Bij PSV als spits 46 goals en 20 assists in 76 wedstrijden. Dat is zeker niet slecht maar snap wel enigszins waar Pieterpost op doelt. Malen had bij PSV wel.echt veel kansen nodig en kon veel 1 op 1 kansen missen. Alsnog een prima gemidddelde natuurlijk, en stukken beter dan als vleugelspeler bij PSV. Dat laat ie nu pas sinds kort bij BVB zien. Ik zou ook gewoon met Xavi, Gakpo en Malen spelen maar dat is meer omdat we gewoon geen rechtsbuiten hebben verder. Anders had ik Gakpo gewoon op links gezet en Xavi 10.
 
Zanazanyan
 
5
6 juni 2023 om 09:08
Waarom is ‘veel kansen nodig’ altijd meteen een slecht iets? Je doet net alsof iedereen die kansen zou krijgen. Malen krijgt veel kansen omdat hij door zijn loopacties in de juiste positie komt - vaker dan menig ander. Die vele kansen creëert hij dus ook vaak zelf. Ik zou Malen zeker wel voor langere tijd in de spits willen zien. Lang en Gakpo ernaast, Xavi erachter met Frenkie en Wieffer. Da’s geen verkeerde basis en eentje waar je nog een paar jaar mee vooruit kan.
 
arsenal890
 
3
6 juni 2023 om 09:37
Als malen alle kansen raak schoot zat hij wel bij een absolute topclub. Ik heb Haaland ondanks zijn geweldige cijfers ook een bak aan kansen zien missen. Hoort gewoon bij een spits.
 
Ducktaildo
 
3
6 juni 2023 om 08:25
Niks mis mee. Niet dat Gakpo een wereldtopper is, maar het is in ieder geval een teamspeler.
 
Kevin1989
 
14
6 juni 2023 om 08:48
Hij hoeft in dit geval ook geen wereldtopper te vervangen. In principe ga je er op vooruit gezien het stukje teamspeler bij gakpo.
 
consy
 
15
6 juni 2023 om 08:26
Zozo toe maar, wat een scoop van de T. Hier moet ik even van bijkomen op de dinsdagochtend.
 
RJ x
 
3
6 juni 2023 om 08:26
Persoonlijk denk ik ook dat je met Cody Gakpo in de spits de beste keuze maakt, alhoewel je met Weghorst wel een aanspeelpunt heb waar in mijn opinie Malen en Gakpo lekker om heen kunnen voetballen. Ik vind zo'n toernooi prima om wat verschillende systemen uit te proberen. De laatste 2 interlands tegen Frankrijk en Gibraltar waren verre van hoopvol.. Verder valt mij ook op dat Depay vaker geblesseerd is dan dat hij speelt, zonde.. Is toch wel een flinke aderlating zo voor het Nederlands elftal. Gelukkig is het geen EK-kwalificatie potje.
 
Kuna_Mila
 
2
6 juni 2023 om 08:32
Hmm, als je kijkt naar het type voetballer Gakpo vind ik hem in weinig een spits. Maar wellicht ontwikkeld hij zich, ben benieuwd.Als je kijkt naar het spelersmateriaal zou spelen met twee spitsen overigens veel logischer zijn. Dan komt Gakpo ook veel meer in z'n kracht te spelen.
 
Nova
 
6
6 juni 2023 om 08:32
Na het lezen van de titel had ik hier nu toch de naam van Michiel Kramer verwacht... maar toch weer een open deur...
 
Youngblood16
 
5
6 juni 2023 om 08:45
Weghorst voor de volle 100%.
 
Kevin1989
 
3
6 juni 2023 om 08:50
Gooi Weghorst er maar in einde wedstrijd. Dat komt hij toch echt het beste tot zijn recht. Dan kan die met z’n gesleur zeker nog wel doelpunten forceren.
 
Ducktaildo
 
0
6 juni 2023 om 09:23
Kevin1989. Dat hoor je eigenlijk altijd over weghorst. Toch knap dat hij dan zo weinig scoort
 
JackCharlton
 
0
6 juni 2023 om 09:30
Volgens mij is er maar een goede optie: Brobbey in de spits, Gakpo linksbuiten en Malen rechtsbuiten.
 
JK-Ajax
 
6
6 juni 2023 om 09:36
Lang-Gakpo-Malen, dikke prima lijkt mij dit, Simons erachter met Frenkie en Koopmeiners
 
GLENNN
 
1
6 juni 2023 om 10:09
Teken ik ook voor. Bergwijn nog als troef met ''snelheid'' nog achter de hand. En Weghorst om nog wat te forceren eventueel... Al verwacht ik dat Wijnaldum wel gaat spelen en een Noa Lang op de bank komt. Gok dat dit de veilige opstelling van Koeman gaat worden. Ik gok dat hij gewoon met van Dijk start (wel ook logisch, aanvoerder en goede speler, maar Botman verdiend echt een kans in mijn ogen). Aké misschien nog even afwachten. Pas fit, misschien dat Malacia wel een kans krijgt... Middenveld verwacht ik naast Frenkie: de Roon of Koopmeiners. Ik zou zeggen, lekker koopmeiners. Koeman kennende wilt hij zekerheid en brengt die fijn De Roon? Op 10 verwacht ik 100% Wijnaldum. Ook een favorietje, helaas. Ik zou liefst ook die aanval van jou zien, maar goed... Keeper ben ik eigenlijk het meest benieuwd na. Kiest hij voor Bijlow (grootste talent in mijn ogen). Kiest hij voor Noppert (goed WK gespeeld en ''ervaring'' dus) of kiest hij voor Flekken (al 2 jaar op constant niveau aan het keepen & mooie transfer te pakken). Na die wedstrijd van Koopmeiners bij Atalanta kan die eigenlijk al niet om Teun heen, zou je zeggen, haha.
 
LeWizKid
 
2
6 juni 2023 om 10:12
Veelbelovende aanval en middenveld. Koopmeiners in Oranje is tot nu toe wel tegengevallen, hopelijk doet hij het beter de komende wedstrijden want hij is na Frenkie wel de beste cm.
 
GLENNN
 
4
6 juni 2023 om 10:03
Oh echt? Voorin gewoon Lang, Malen, Gakpo en Xavi Simons. Lekker laten rouleren en door elkaar laten spelen, met Gakpo als ''spits''. De rest lekker creatief laten zijn en hun ding laten doen. Verder zou ik eigenlijk wel eens Botman willen zien spelen i.p.v. van Dijk, maar dat zal denk ik niet gebeuren (helaas). Verder snap ik niet waarom Frimpong niet alsnog is opgeroepen. Als hij meer een ''hangende rechtsbuiten'' is volgens een Van Looi (en defensief volgens Koeman niet sterk genoeg is, gek genoeg is Dumfries dat blijkbaar wel). Na Malen hebben we daar ook niks meer, behalve eventueel Bergwijn? Dit zal de opstelling wel zijn, gok ik zo. Al denk ik wel dat Van Dijk zal spelen en wellicht ook nog Wijnaldum, aangezien Koeman daar graag op terugvalt. Ik zou het echter graag zo zien. Al zou ik van Dijk ipv Botman ook niet erg vinden, maar ik zie Sven graag eens starten en zich bewijzen. Goed jaar gehad. Beter dan van Dijk in mijn ogen. En linksbenig.
 
cuco10
 
0
6 juni 2023 om 10:12
Botman ipv van dijk zou ik ook graag zien. Denk dat Botman zich dit seizoen echt bewezen heeft. Zeker voor deze wedstrijden zou hij een kans moeten krijgen.
 
GLENNN
 
0
6 juni 2023 om 11:01
Ja, ik denk het ook. En ook fijn linksbenig. Niet dat van Dijk niet links kan, maar ik wil Botman wel eens een potje zien spelen ipv Van Dijk!
 
DK77
 
0
6 juni 2023 om 12:37
De tijden dat Depay minder gaat spelen breken hopelijk aan. Wat een bevalling om deze man te zien spelen.
 
Atletico94
 
0
6 juni 2023 om 15:33
Waar is dallinga ? En waarom zit Weghorst er nou weer bij? Een spits die er 0 heeft inliggen bij Uniter zit er gewoon bij