Debuterende Bazoer somt landen op waar hij ook naartoe kon
Donderdag, 11 augustus 2022 om 23:32

Riechedly Bazoer heeft donderdag zijn debuut gemaakt namens AZ in de met 7-0 gewonnen Conference League-wedstrijd tegen Dundee United. De van Vitesse overgekomen middenvelder annex verdediger mocht een kwartier meedoen aan de galavoorstelling en is blij met zijn eerste minuten. Bazoer werd anderhalve week geleden ietwat verrassend gepresenteerd bij AZ. Voor de camera's van ESPN erkent hij dat er meer belangstelling was.

"Het was belangrijk om deze wedstrijd te winnen, er stond een beetje druk op", aldus Bazoer, die vorige week met zijn ploeggenoten op beschamende wijze onderuit ging in Schotland (1-0). "We hebben gewonnen en ik ben blij dat ik mijn debuut heb mogen maken. Of ik moe ben? Niet echt. Je voelt het wel. Mijn laatste wedstrijd was notabene tegen AZ (29 mei, red.). Dat waren mijn laatste negentig minuten. Van daaruit gaan we het opbouwen. Ik moet ook gewoon vechten voor mijn kans en dat doe ik. Dan is het aan de trainer welke keuze hij maakt."

Voor Bazoer, die binnen de lijnen kwam voor Jordy Clasie, waren het zijn eerste minuten in het shirt van AZ. "De trainer zei dat ik moest genieten. Ik moest mijn spel spelen. Er was niet veel te doen, het stond al 7-0, maar ik ben blij dat ik mijn debuut heb gemaakt", zegt Bazoer, die zijn keuze voor AZ toelicht. "AZ heeft enorm veel kwaliteit in de ploeg. Ik moet eerlijk zijn dat de eerste intentie was om naar het buitenland te gaan. Maar ik heb ook altijd aangegeven dat Nederland een optie was. Ik heb een goed gesprek gehad met de trainer en met Max (Huiberts, technisch directeur, red.)."

Dat Bazoer uiteindelijk niet naar het buitenland is vertrokken lag niet aan een gebrek aan interesse. De middenvelder somt de landen op waar hij naartoe kon. "Italië, Turkije, Griekenland, alleen het gesprek met AZ was goed. Ik ben een gevoelsmens, ik doe dingen op gevoel." Door de zevenklapper heeft AZ zich verzekerd van deelname aan de play-offs van de Conference League. Daarin neemt de ploeg van trainer Pascal Jansen het op tegen het Portugese Gil Vicente, dat over twee wedstrijden afrekende met Riga FC uit Letland. De Alkmaarders kunnen dus een voor Nederland zeer welkome 'coëfficiëntentik' uitdelen aan Portugal door opnieuw een club uit dat land uit te schakelen.

Meer nieuws
   
23:55
23:55
Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
12
   
23:39
23:39
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
5
   
23:04
23:04
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
7
   
23:00
23:00
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
18
   
22:54
22:54
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
57
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
Mattiaspsv
 
33
11 augustus 2022 om 23:40
Toch een prima versterking voor AZ, als hij zich deze keer beter weet op te stellen dan voorheen wel eens het geval was denk ik dat AZ nog erg veel plezier aan hem kan gaan hebben. Ik weet niet welke clubs hij allemaal voor het uitkiezen had maar de landen die hij opnoemt zijn op zichzelf al best aantrekkelijk, zegt toch ook wel iets over zijn instelling dat ie dan voor AZ kiest.
 
Tim00w
 
43
12 augustus 2022 om 00:44
Bij Vitesse had hij eigenlijk weinig issues. Soms wat domme overtredingen in het veld, maar dat werd ook steeds minder. Ik geloof wel dat hij aan zichzelf heeft gewerkt en wil werken. Heel anders dan Tannnane bijvoorbeeld
 
Mattiaspsv
 
5
12 augustus 2022 om 07:32
Ik heb hem niet op de voet gevolgd maar wat ik van hem zag vond ik eigenlijk best goed, als PSV hem had aangetrokken had ik dat wel begrepen. Tannane blijf ik jammer vinden, hij kan enorm goed voetballen maar bij hem lijkt wangedrag helaas een structureel probleem. Ik kan me Bakkali ook nog herinneren, blijf ik ook eeuwig zonde vinden want die jongen barstte van het talent.
 
AlckmariaAZ
 
62
11 augustus 2022 om 23:55
Gaan we nog wel zien. Bazoer wordt een dragende kracht voor onze club uit Alkmaar
 
 
17
12 augustus 2022 om 00:00
Heeft een prima mentaliteit. Bedenk je eens hoe het voor deze jongen moet zijn: grote belofte onder Frank de Boer, dragende speler in Ajax-1. Nieuwe trainer ziet het niet in hem zitten.. vervolgens buiten beeld geraakt om weer op te bloeien bij Vitesse. Vind Vitesse - AZ echter wel een te kleine stap voor hem, had beter kunnen blijven met de toezegging dat Vitesse zich zou versterken met spelers van een bepaalde categorie als Dost, Labyad en Idrissi. Denk dat Vitesse dan niet veel onder zou doen voor AZ.
 
Sirius
 
27
12 augustus 2022 om 01:45
Een te kleine stap? De Nederlandse top had hem makkelijk aan kunnen trekken als ze hem wouden. Niet voor niets eindigt hij bij AZ, dat trouwens best een stap is vergeleken met Vitesse. Wellicht minder vanuit sportief-cosmetisch oogpunt, maar op basis van fundament loopt AZ mijlenver voor op Vitesse.
 
Sjikkes
 
9
12 augustus 2022 om 06:43
@meneetjeJ. Vitesse heeft zich alleen niet versterkt met spelers van die categorie, 4 basiskrachten zijn transfervrij vertrokken, 3 van de bank ook. Er staat brandhout op goal en de vervangers, die gaan tijd nodig hebben.
 
Bongiorno
 
28
12 augustus 2022 om 02:54
Nou, ik vind de manier hoe Bazoer zich in zijn carrière überhaupt heeft herpakt na de gigantische ontluisteringen bij Wolfsburg en Sporting juist getuigen van een enorme mentale weerbaarheid. Genoeg spelers die nooit meer op enig niveau terugkomen. Bazoer kwam terug, en tot een niveau dat hij een gewild man was met een nieuw blazoen. Denk aan een Kishna, Ould-Chikh, Bakkali, Ebecilio, Zivkovic.. jongens die na vroege hype onherstelbaar waren gebroken. Natuurlijk, het goldt voor elk van hen in andere mate, maar feit is dat ze tegenslag niet te boven konden komen. Bazoer heeft dat wel gedaan en dat respecteer ik als Ajacied ondanks de manier waarop hij vertrok.
 
Mattiaspsv
 
6
12 augustus 2022 om 07:39
@bongiorno Ik ben het helemaal met je eens, dat hij er dan ook voor kiest om een relatief kleine stap te zetten naar een club als AZ in plaats van een buitenlandse club, zegt ook wel iets over zijn mentaliteit in mijn ogen. Ik vind trouwens dat Labyad de draad wat dat betreft ook aardig heeft opgepakt, het is er bij Ajax helaas niet helemaal uitgekomen maar hij heeft zich wel altijd van zijn goede kant laten zien, die zie ik ook nog best een mooie stap maken.
 
IKEA
 
2
12 augustus 2022 om 11:20
Kishna komt altijd in zulke rijtjes te staan. Waarom vraag ik me dan af, want hij past qua mentaliteit en ambitie helemaal niet ertussen. Ebecillio wellicht, maar is ook voornamelijk wegens een ernstige ziekte gestopt. Oftewel : slappe voorbeelden.
 
Bongiorno
 
0
12 augustus 2022 om 11:51
Slappe voorbeelden? IKEA, deze voorbeelden duiden eenzelfde patroon: explosieve doorbraak, stagnatie, deceptie en dan irrelevantie. Om vanuit de deceptie de knop om te zetten naar een stijgende lijn is gewoon indrukwekkend.
 
jwtw030
 
27
11 augustus 2022 om 23:55
Heerlijk dat ze tegen een Portugese club moeten, nu kan je een dubbele klap uitdelen met de punten. Bazoer sterk die staat binnen notime basis, goede aanwinst voor AZ.
 
Mattiaspsv
 
3
12 augustus 2022 om 07:42
Laten we inderdaad hopen dat we die Portugezen kunnen verslaan, het zal echter wel een taaie wedstrijd worden, die Portugese clubs liggen ons doorgaans niet zo heb ik altijd het idee.
 
jwtw030
 
4
12 augustus 2022 om 08:03
Dat klopt, maar Gil Vicente stelt echt niet zo veel voor. Porta, Benfica, Sporting en Braga zijn lastige ploegen, maar Gil Vicente moet AZ echt twee keer van winnen.
 
Mattiaspsv
 
0
12 augustus 2022 om 09:05
Ik moet eerlijk zeggen dat ik de club niet ken dus laten we het hopen, zou voor het Nederlands voetbal natuurlijk een enorme opsteker zijn.
 
Sirius
 
15
12 augustus 2022 om 00:04
Die heeft zich volgens mij flink verkeken in de belangstelling. Dan kun je beter vertrouwd in eigen land bij AZ spelen dat wel aardig verzekerd is van Europees voetbal elk jaar dan ergens in Griekenland, Turkije of de onderste regionen van de Serie A. Nu ben ik natuurlijk aan het gissen, maar je tekent niet bij AZ als er interessante clubs op de stoep staan in die fase van z'n carriere. Maar goed, in essentie nog steeds een uitstekende speler. Hij zal ongetwijfeld z'n waarde voor AZ gaan hebben en wie weet kan hij daar eindelijk eens de nodige stappen zetten. Anders blijft het de bovenste 25 procent van de Eredivisie of een vergelijkbaar niveau voor Bazoer.
 
TieskeD
 
12
12 augustus 2022 om 00:06
Hij werd twee maanden geleden nog in verband gebracht met subtoppers uit Duitsland en Frankrijk. Heb eerder het idee dat hij zijn transfervrije status maximaal wilde benutten en hierbij zijn hand heeft overspeeld. Alle geïnteresseerde clubs uit grote competities hebben inmiddels doorgeschakeld. Vervolgens heeft hij eieren voor zijn geld gekozen, een kort contract bij AZ getekend en kan hij over 3 jaar nog een keer proberen transfervrij te cashen.
 
Vites Ernm
 
8
12 augustus 2022 om 04:37
Meneer wilde per se naar het buitenland toe. Kreeg bij Vitesse alle ruimte en vrijheid. Er werd een rol gecreëerd voor hem die zo ver ik weet geen enkele club hanteert. Hij kreeg respect. Bij Vitesse bloeide hij helemaal op door bovenstaande punten. En vervolgens gaat hij naar AZ. Transfervrij. Voel me als Vitesse supporter wel echt verraden of zo.
 
McMulenga
 
5
12 augustus 2022 om 08:49
Ik snap dat je baalt dat hij weg is, maar spelers die een stap omhoog maken verraders noemen lijkt me ongepast. AZ is in alles een stuk groter en beter dan Vitesse.
 
skopmang
 
4
12 augustus 2022 om 07:00
de woonkamervoetballers zijn er weer hun mening ventilerend over alles en iedereen terwijl ze nog geen deuk in een pakje boter trappen. Laat die jongen nou lekker voetballen ,hij is al eens gek gemaakt door inhalige voetbalmakelaars die over zijn hoofd rijk wilden worden. Nu vergaat het hem prima dus gun hem dat aub
 
SergioRamosHM
 
2
12 augustus 2022 om 08:23
Dat is meestal op forums zoals deze. Of moeten we vragen of Toornstra, Tadic en Luuk de Jong lid wilt worden en gezien zij betere voetballers zijn, wel mogen reageren? Overigens vind ik AZ een prima keuze voor hem. Te wisselvallig voor de top 3. Lost een wedstrijd waarin hij een 8 scoort af met een wedstrijd waarin een 4 rechtvaardigt door een blunder of weer eens een domme rode kaart. Had bij Feyenoord kunnen tekenen vorig seizoen, nu zijn ze te ver door gegroeid en boven het niveau van Bazoer gestegen. Ajax en PSV is een ander kaliber.
 
magnetics
 
0
12 augustus 2022 om 08:49
Onderschat de kans niet dat hier ook een aantal profvoetballers lid zijn (onder pseudoniem). Ik las in Totaal (Marcel van Rosmalen) dat dat jaren geleden bij Vitesse ook al gebeurde: voetballers en hun hele familie die zich druk roeren op internetfora over wat er allemaal over ze gezegd wordt. Ik sluit echt niet uit dat Toornstra of Berghuis ofzo hier lid is hoor en vrolijk meepraat. Bazoer lijkt me wat minder aannemelijk, die heeft met z'n overstap vanaf Vitesse in elk geval al zichtbaar gemaakt dat hij zich niet heel erg bekommert om wat ze in Arnhem nog van hem vinden. Desondanks een uitstekende stap naar AZ als je het mij vraagt, daar kan hij op een net iets hoger niveau belangrijk zijn.
 
Reinaldinhoo
 
1
12 augustus 2022 om 12:25
Is Micheal Dingsdag zijn vader nog lid?
 
Nicollevan Emm
 
0
12 augustus 2022 om 08:29
Ik vermoed dat Bazoer geleerd heeft van buitenlandse avonturen, Lekker voetballen, en plezier hebben in het voetbal. En niet boven je niveau voetballen, Dan blijf je in Nederland.
 
FeyRz3082
 
1
12 augustus 2022 om 09:25
Ik had Bazoer graag bij Feyenoord gezien.multi-functioneel en een gouden pass en inzicht.Dan hadden we voor weinig een opvolger voor Aursnes of invaller Toorstra/Hendrix.Helaas pindakaas
 
renoldi
 
0
12 augustus 2022 om 10:13
Met de wetenschap van nu (mogelijke vertrek Aursnes) had Bazoer prima als vervanger gehaald kunnen worden.
 
FCTD
 
0
12 augustus 2022 om 10:50
Goede aanwinst voor AZ. Misschien komt er dan wat meer volk op dat kille en koude stadion af. Publiek is ook op een hand te tellen daar, ondanks dat ze al wat jaartjes in de subtop meedraaien. Neem een voorbeeld aan FC Twente. Iets met de wijzen uit het oosten.