Ödegaard: 'Dat betekent niet dat ik in januari al terugkeer naar Madrid'
Donderdag, 9 november 2017 om 09:25

Martin Ödegaard streek vorig seizoen neer in Friesland en na een moeizaam eerste half jaar, heeft hij zijn draai bij sc Heerenveen gevonden en mag hij met recht een van de smaakmakers van de Eredivisie genoemd worden. De Noorse middenvelder anne aanvaller wordt gehuurd van Real Madrid, de club die zijn verrichtingen op de voet volgt en hem volgend jaar terug verwacht.

Ödegaard werd onder grote belangstelling gepresenteerd bij Heerenveen en de verwachtingen waren hoog. Toch gaf de achttienjarige huurling in zijn eerste halve seizoen in Friesland niet thuis en zat hij vaker op de bank dan hem lief was. Dit seizoen is het anders en is hij een vaste waarde in de ploeg van trainer Jurgen Streppel. Zijn goede prestaties in de Eredivisie leverde hem een oproep voor de nationale ploeg op. "Ook Real Madrid is erg tevreden over mijn ontwikkeling", zegt hij tegenover Dagbladet. "Zij vinden dat ik het heel goed doe en dat is natuurlijk positief. Dat betekent niet dat ik in januari al terugkeer naar Madrid. Ik maak het seizoen af bij Heerenveen en keer in juni terug naar Real."

Het is niet waarschijnlijk dat Real Madrid hem volgend seizoen gaat inzetten als speler voor het eerste elftal. Een nieuwe verhuurperiode ligt voor de hand en Valencia werd in de Spaanse kranten al genoemd als tijdelijk onderkomen. "Na mijn terugkeer zullen we bekijken wat de volgende stap is. Ik denk dat ik nog een paar jaar nodig heb om mijn potentieel er helemaal uit te laten komen. Ik heb nog een lange carrière voor me liggen. Dat vergeten mensen wel eens, omdat ik al zo jong prof geworden ben."

Meer nieuws
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
1
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
14
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
28
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
daviddaan
 
13
9 november 2017 om 09:33
Voordat alle haters hier in actie komen, het is een vreselijk goede voetballer. Maar nog zo jong. Als hij veel blijft spelen en stap voor stap ervaring opdoet kan hij het echt wel redden. Een verhuur aan Valencia lijkt mij nu nog te hoog gegrepen. Doe eerst maar een Alaves of een Leganes ofzo. Dan een jaar later Valencia.
 
eddie$
 
3
9 november 2017 om 09:38
Op dit moment zit valencia net onder de top van spanje en dat niveau is nog te hoog voor hem. Hij moet zoveel mogelijk spelen om ervaring op te doen. Van trainen met wereldtoppers kun je wel veel leren, maar wedstrijden spelen is veel belangrijken. Desnoods gaat ie bij bijvoorbeeld psv, ajax of feyenoord een jaar europees spelen. Dat zal voor hem ook goed zijn.
 
Makallelele
 
17
9 november 2017 om 10:06
"een jaar Europees"... Je bedoelt een wedstrijd of twee? ;-)
 
Master D
 
26
9 november 2017 om 09:40
Hoezo ben je een hater als je er op wijst dat deze jongen geen enkel rendement in zijn acties heeft en Heerenveen tot nog toe weinig met de verhuurperiode is opgeschoten? Dat deze jongen kan voetballen zie iedereen. Echter als je een tegenstander volledig zoek speelt, om vervolgens bij de voortzetting balverlies te lijden, dan schiet het niet echt op. Het gebrek aan rendement is echt niet alleen een ervarings achterstand. Kijk naar die kans tegen Ajax alleen tegenover Onana. Dat was gewoon dramatisch uitgespeeld en of je nu 18 of 38 bent dat soort ballen moeten er in voor iemand met het talent van Odegaard.
 
 
1
9 november 2017 om 11:24
Hij is ouder dan Mbappe. Deze jongen wordt gewoon geen topper. Daarom moet je niet op je 16e naar Real gaan. Geen pijl op te trekken hoe goed je dan wordt. Gegokt en verloren. Ik voorspel niets boven het niveau top Eredivisie.
 
Saaff
 
6
9 november 2017 om 13:04
Hahahah ach laten we iedereen met Mbappé vergelijken lekker slim!
 
Joshknows
 
3
9 november 2017 om 13:04
Mbappé, dan noem je ook iemand. Als dat de graadmeter wordt dan komen er schaarse tijden aan voor de aankomende talenten. Odegaard is ook nog steeds maar 18. Hij is nu zeker niet zover als Mbappé, maar dat is eens in de 10 jaar iemand op die leeftijd. Odegaard heeft nog heel veel kans om de top te halen. Wel met de juiste stappen..
 
 
3
9 november 2017 om 13:08
Nee niet iedereen, maar de hele wereld vocht om Ödegaard, hij zou zeker een gouden bal gaan winnen, dan mag je hem denk ik wel met een absoluut toptalent vergelijken. Ödegaard is inderdaad eerder vergelijkbaar met iemand als tja wie, zo'n ventje van Ajax ofzo? Zelfs dat niveau heeft ie nog niet.
 
BertBert
 
0
9 november 2017 om 17:34
Geen excuus je krijgt de kans op de hoogste podium om je te bewijzen waar andere van kunnen dromen dan moet je het laten zien.ook in moeilijke omstandigheden das voetbal.we moeten vrezen dat dit het is.
 
koeral
 
7
9 november 2017 om 09:35
Na aan moeizaam eerste seizoen komt nu toch zijn talent naar boven. Doet het heel goed bij Heerenveen en als ik het artikel zo lees lijkt hij ook een verstandige jongen die realistisch is geworden. Natuurlijk veel te vroeg naar Real gegaan, maar geef hem is ongelijk. Hij is nog jong en moet verhuurd worden. Belangrijk is dat hij aan spelen toe komt. Steeds kleine stappen maken om jezelf te ontwikkelen. Nu Heerenveen, dan een lager team in een grote competitie en vervolgens naar een sub-topper lijkt me ideaal voor hem.
 
Schwarz
 
8
9 november 2017 om 10:07
Te vroeg naar real gegaan? Volgens mij verdient hij daar 4 a 5 miljoen. En dat al twee jaar lang. Als hij de "normale" route had genomen zat hij nu een keer op 5 ton bij bijvoorbeeld een Nederlandse club. En wie weet wat zijn potentie is, ligt waarschijnlijk veel lager dan men hem toedichtte op zijn 15e. Ik denk dat hij precies op het juiste moment naar Real is gegaan.
 
koeral
 
2
9 november 2017 om 10:17
Ik zeg toch ook dat ik hem geen ongelijk geef. Buiten dat denk je alleen om het geld en niet het sportieve plaatje. Hij had nu ook verder kunnen zijn in zijn ontwikkeling wanneer hij wekelijks zou spelen. Wie weet? En dat hij nu al meer geld heeft dan wij samen ooit zullen verdienen in 1000 jaar is leuk voor hem, maar sportief gezien misschien niet. Maar hij is nog jong en talent heeft hij zeker wel.
 
Isco24
 
4
9 november 2017 om 11:16
@schwarz Die bedragen die jij noemt zijn bruto, hij houdt ongeveer 2 miljoen euro per seizoen over. Alsnog heel veel, maar wel even een verschil..
 
Schwarz
 
0
11 november 2017 om 21:17
Isco natuurlijk zijn die bruto. Iedereen betaalt belasting
 
HendrikJan
 
2
9 november 2017 om 09:45
Geweldige voetballer, waardeloos rendement. Staat vast met links op de rechtsbuiten positie, en loopt zich vast met zijn dribbels naar binnen. Mist daarnaast loopvermogen en duelkracht voor het middenveld. Benieuwd op welke positie hij in het vervolg van zijn carriers terecht komt.
 
lf87
 
6
9 november 2017 om 10:34
Voor iedereen die denkt dat hij niet zal slagen, ga een keer naar een wedstrijd toe. Als je hem 90min ziet voetballen word je wel overtuigd. Passjes, acties, passeerbewegingen, maar ook de manier hoe hij staat te coachen in het veld. Prachtig en dat als 18 jarige.
 
Master D
 
1
9 november 2017 om 11:34
Hangt er vanaf waarvan je overtuigd moet raken. Dat hij kan voetballen staat niet ter discussie, echter heb je in de huidige voetballerij meer nodig dan enkel voetballend talent. Dat is ook meteen zijn probleem. Zonder bal heb je niet zoveel aan hem, want daar mist ie het fysiek en de duelkracht voor. Als vervolgens ook nog blijkt dat hij in balbezit ondanks al zijn kwaliteiten geen enkel rendement heeft, dan wordt dat slagen in de voetballerij een probleem.
 
La~Decima
 
0
9 november 2017 om 13:07
Laat bij Heerenveen zeker zien van voetbalkwaliteit en inteligentie te beschikken. Wordt omdat hij zo gehypt werd helaas wel onder een vergrootglas gehouden. Suarez speelde op zijn leeftijd nog in Uruguay en Bakalli speelde ook bij Valencia. We zullen zien waar hij eindigt. Heerlijke speler om te zien bij Heerenveen.
 
Sirius
 
1
9 november 2017 om 14:06
Met alle respect, maar 1 assist in 11 wedstrijden voor een aanvallend ingestelde speler is absoluut niet indrukwekkend. Bovendien vind ik hem zeer wisselvallig spelen, ook dit seizoen. Voor een 18-jarige wel een groter talent dan de meeste jongens van die leeftijd in de Eredivisie, maar ik zie er geen toekomstige wereldtopper in. Er zijn veel te veel spelers in Europa die al veel verder zijn en ik vind zijn handelingssnelheid te laag.