Degradatie dreigt voor FC Volendam: 'Zie niet zoveel aanknopingspunten'
Maandag, 26 februari 2024 om 10:49

Bij FC Volendam heerst een weemoedige gedachte. Na de overwinning van Vitesse bij Excelsior (1-2) en de kansloze nederlaag van Het Andere Oranje in eigen huis tegen sc Heerenveen (0-4), is het nu de eenzame drager van de rode lantaarn.

Met dertien punten staat de ploeg van Regillio Simons stijf onderaan in de Eredivisie. Vitesse is de meest naaste concurrent met zestien punten, terwijl RKC als nummer zestien tot dusverre achttien punten verzamelde.

Na de winterstop wist de hekkensluiter nog niet te winnen. Er werden twee punten verzameld, eentje tegen Vitesse (1-1) en een bij Heracles (1-1). De overige duels werden allemaal verloren.

En die statistieken bieden weinig hoop. Robert Mühren liep na afloop van de ontluisterende nederlaag tegen sc Heerenveen compleet leeg tegenover de mediakanalen van de NOS en ESPN.

"We komen kwaliteiten tekort", stelt de spits. "Tuurlijk gaan wij vol goede moed die wedstrijd in, maar op het moment dat we ruimte weggeven en afspraken niet nakomen, worden we gewoon genadeloos afgestraft."

De verslaggever van de NOS wil weten waar het dan misgaat voor de Volendammers. "Heb je even?", reageert Mühren met enig gevoel voor humor, om op serieuzere wijze de problemen bloot te leggen.

"Bij de eerste goal krijgt Thom Haye vrij de bal, terwijl we hadden afgesproken dat Haye niet opengedraaid naar de goal vrij mocht komen. Het gebeurt bij de derde en vierde goal ook. Je wordt er moedeloos van."

"Op deze manier gaat degradatie voorkomen niet lukken", is zijn pijnlijke conclusie bij ESPN. "Het blijft wat gek om te zeggen, want het gat is nog steeds maar vijf punten. Zolang we niet dat sterretje achter onze naam hebben is er nog kans. Ik zie echter niet zoveel aanknopingspunten op deze manier."

"Zwaar klote", vat Mühren de zondag samen. Hij heeft vooral te doen met de fans, want in eigen stadion pakte Volendam nog niet bijster veel punten. "Of het op zo'n dag leuk is om voetballer te zijn? We balen nu natuurlijk, maar het blijft een leuk spelletje", besluit hij glimlachend.

Meer nieuws
   
23:38
23:38
Duitse media zijn eensgezind over spel van Matthijs de Ligt tegen Real Madrid
29
   
22:59
22:59
Bayer Leverkusen schrijft historie dankzij goal in minuut 97 en bereikt finale
38
   
22:55
22:55
Olympiacos verslaat Aston Villa opnieuw en wacht verhitte finale in Athene
10
   
22:50
22:50
Atalanta schrijft historie en bereikt op overtuigende wijze finale Europa League
13
   
21:09
21:09
PSG plant afscheidsceremonie voor Kylian Mbappé in dramatisch verlopen week
18
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
Deenb
 
15
26 februari 2024 om 10:55
Dit is wel een heel mager team hoor, heb toevallig Vitesse zondag met een schuin oog gekeken maar de energie op het veld en in het uitvak was fantastisch. Dat miste ik bij Volendam gisteren helemaal, ik zie ze het niet meer redden hoor.
 
wanny
 
1
26 februari 2024 om 11:00
Gisteren een stukje zitten kijken, maar er zit ook totaal geen lef en initiatief in de ploeg. Iedere bal gaat steeds weer terug naar achteren. Muhren doet daar ook vrolijk aan mee, die kaatst alles terug naar de laatste man, zelfs als er ruimte is om zelf open te draaien. Zo kom je nooit aan doelpunten.
 
chilaverton
 
5
26 februari 2024 om 11:14
Voor mij was dit al duidelijk na de wedstrijd tegen Vitesse. Als je 1-1 staat, zo verdedigend gaat voetballen en gokken op een counter weetje dat het moeilijk gaat worden om punten te pakken.
 
MarcoVerratti
 
22
26 februari 2024 om 11:34
De club Volendam mag dan enigszins een cultstatus hebben verworven, het heeft toch ook niks op Eredivisie niveau te zoeken? Er zijn genoeg clubs in de KKD die een grotere aanwinst voor de Eredivisie zijn. Kortom: aan Volendam mis je wat mij betreft niet zo veel.
 
Diego_Forlan
 
14
26 februari 2024 om 12:47
Vond ze vooral toen in 2009 cult met Tuyp, Platje etc. Toen hadden ze echt een gunfactor. Inmiddels een soort klein Ajax geworden qua onrust en bestuurlijke chaos. Veel mannetjes die zichzelf belangrijker vinden dan de club
 
Sitostick
 
11
26 februari 2024 om 11:48
Inderdaad. Zie veel liever Willem II, Roda, NAC, Groningen, Cambuur, VVV, De Graafschap en zelfs ADO in de Eredivisie spelen. Waar Volendam vorig seizoen nog de (iig mijn) sympathie had met Jan Smit en Wim Jonk, zijn ze die dit seizoen ook kwijtgeraakt. edit: Was als reactie op Marcoverratti bedoeld, maar kan nu niet meer aangepast worden
 
ikbenjouniet
 
3
26 februari 2024 om 12:54
Hadden ze maar niet de mensen er uut moeten gooien die werkelijk het beste voor hadden met de club. Hebben ze allemaal aan zich zelf te danken dit en hoop dan ook eigenlijk dat ze gewoon degraderen.
 
johannesbel
 
0
26 februari 2024 om 16:46
Zoveel verdienen en dan dit soort teksten uitkramen. Je hebt niks aan hem in eredivisie voorbij gestreefd door een tiener en nu er niks van bakken en naar anderen wijzen.