Depay toont zich zeer zelfkritisch op jubelavond: 'Daar niet tevreden over'
Dinsdag, 7 september 2021 om 23:11

Memphis Depay heeft zich na afloop van het gewonnen WK-kwalificatieduel met Turkije (6-1) kritisch uitgelaten over zijn eigen spel. De spits was goed voor een hattrick en verzorgde bovendien een assist, maar toch ziet de aanvaller nog voldoende ruimte voor verbetering. Tegelijkertijd zijn de analisten, Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart, in de studio van de NOS laaiend enthousiast over het optreden van Depay.

"We begonnen fantastisch en natuurlijk is het een geweldig resultaat met veel doelpunten", laat Depay weten voor de camera van de NOS in de Johan Cruijff ArenA. "Of er nu een 'maar' komt? Zeker. We waren heel slordig, met name ikzelf. Ik denk dat ik de eerste drie ballen inleverde en daar ben ik niet tevreden over. Natuurlijk maakten we het onszelf gemakkelijk door op deze manier te beginnen, waardoor we het ons die slordigheden soms wel konden veroorloven."

De enige dissonant bij Oranje stond tegen Turkije op het middenveld

Voetbalzone deelde rapportcijfers uit aan de spelers van Oranje.Lees artikel

"Natuurlijk moet het niveau af en toe wel beter, en dan praat ik met name over mezelf", vervolgt Depay zijn kritische noot. "Ik ben ook wel blij met het resultaat, maar ik verwacht gewoon meer van mezelf. Mensen verwachten altijd dat ik zweef en dat alles altijd goed gaat. Dat is niet zo. Natuurlijk ben ik belangrijk voor het team met mijn goals en ik ben dreigend. Dat houd ik, no matter what. Behalve de slordigheden was het een mooie avond en de sfeer in het stadion was echt geweldig", aldus de goalgetter.

Pierre van Hooijdonk keek in de studio lachend naar het interview met Depay. "Wij hebben weleens kritiek op hem, maar nu zijn we helemaal lovend en komt hij zelf onverwacht met kritiek. Dan denk ik: dit ben jij!", zegt Van Hooijdonk, doelend op de speelstijl van de spits. "Hij legt zoveel risico in zijn spel. Ik vond dat er vandaag ontzettend veel goed ging. In de tweede helft had hij een paar keer balverlies, maar dat heeft hij elke wedstrijd."

Rafael van der Vaart heeft eveneens genoten van het spel van de aanvaller en kan ook lachen om diens zelfkritiek. "Het is natuurlijk wel makkelijk om te zeggen als je een hattrick gemaakt hebt. Hij heeft gewoon een geweldige wedstrijd gespeeld en ik geniet altijd van hem. Door hem zijn we zo gevaarlijk voor elke ploeg. Hij ontwikkelt zich waanzinnig. Ik denk dat het voor hem ook goed is dat Lionel Messi weg is bij Barcelona, waardoor hij de man kan zijn."

Meer nieuws
   
07:30
07:30
Ronald de Boer ziet man zonder interlands graag meegaan naar EK met Oranje
0
   
07:00
07:00
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
19
   
23:55
23:55
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
   
23:48
23:48
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
8
   
23:36
23:36
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (40)

 
EzioMessi
 
51
7 september 2021 om 23:16
Meneer maakt een hattrick en speelt goed, en nog weet hij zelfkritisch te zijn. Wat ben ik blij met zo'n ster als Memphis, heerlijk. Hij legt veel risico in zijn spel ja, maar is zo belangrijk.
 
Perry19
 
33
7 september 2021 om 23:22
Ik zei gisteren nog dat Depay echt veruit de allerbelangrijkste speler van Oranje is. Aanvallend moet echt alles van hem komen en hij is bij vrijwel elke goal van Oranje direct betrokken (al sinds de aanstelling van Koeman). Als hij een keer minder speelt hebben we direct puntverlies en zeikt iedereen op Depay, terwijl voor de rest ook niemand opstaat. Maar goed, zelfs na een wedstrijd als vanavond zullen er nog wel mensen klagen dat hij niet hard genoeg juicht bij de goals ofzo...
 
InkeMontana
 
5
7 september 2021 om 23:26
Vind ik wel een gewaagde uitspraak van je dat je dat gisteren zei Volgens mij is het allang niet meer zo dat men ontkent dat Memphis van levensgroot belang is voor oranje. Juist het laatste wat je zegt is alleen gevaarlijk. Als Memphis niet thuis geeft dan draait het nergens voorin , en memphis kan wel nogal eens instabiel zijn qua vorm. Vandaag was het geweldig en kwam alpes aan, tegen Noorwegen had 'ie een stuk minder z'n dag en dan komt weinig aan.
 
 
10
7 september 2021 om 23:23
Ja, vreselijk goede voetballer die alle lof verdient. Vandaag de beste aan Oranje zijde, waar Klaassen en De Vrij trouwens ook erg goed waren, en nog kritisch. Dat mag ik wel. Het werk ook dat hij verricht. Daar voelt hij zich helemaal niet te goed voor. Fantastisch om zo'n topper voorin te hebben
 
Hazardinho77
 
6
7 september 2021 om 23:24
Aparte reactie van memphis. Normaal als hij slecht speelde en er kwam kritiek dan wilde hij er niets van weten en nu na zo'n avond gaat hij ineens zeggen dat het veel beter moet... wel mooi om te zien dat de band met van gaal weer goed is na het mislukte avontuur in manchester.
 
AcKaka
 
17
7 september 2021 om 23:28
Zie je wel vaker (wat logisch is) Als je het goed doet wil je wel benadrukken dat je beter kan. Als je (deels) onterecht wordt afgebrand voor een slechte prestatie wil je jezelf natuurlijk wel verdedigen. Bij een memphis reageren mensen vaak alles of niets. Nu is het de held maar bij een mindere wedstrijd ligt het weer aan hem. Als je zn statistieken (en mentaliteit) ziet kan je alleen maar blij zijn met zo`n speler
 
Hazardinho77
 
6
7 september 2021 om 23:39
Dat snap ik en hij is zeker gegroeid als persoon en in zn interviews. Maar hij speelt gewoon vaak ook alles of niets, dus het is niet vreemd dat er dan ook zo gereageerd wordt toch? Wanneer het niet loopt maakt hij het vaak onnodig moeilijk voor zichzelf. Hij is geen speler met een geweldige steekpass of inzicht en ook geen geweldige techniek, hoe graag hij dat zelf ook wil doen mislukken die dingen te vaak imo. Dan kun je het beter simpel houden en naar je kwaliteiten spelen maar dat zit niet in zijn karakter.
 
AcKaka
 
6
7 september 2021 om 23:51
Klopt zeker en is ook logisch dat mensen het benoemen. Sommigen kraken hem dan wel meteen compleet af. Zeker in het verleden qua hoed en rappen. Denk dat je dan beiden wel kan benoemen. Zowel zn onnodig inzakken etc als zn goede statistieken. Genoeg topspelers die voor hun land veel minder presteren. Denk ook dat het niet zo"n speler is die het simpel moet gaan spelen. Dan verlies je ook weer zijn kracht.
 
Psvlld
 
2
8 september 2021 om 08:03
@Harzardhinho77 geen inzicht en techniek? Deze moet je me toch echt uitleggen. Dat hij die dingen bezit lijkt me echt meer dan duidelijk, maar heeft hij voor onder andere mensen zoals jij in de laatste twee wedstrijden toch weer duidelijk laten zien?
 
Hazardinho77
 
2
8 september 2021 om 09:37
Ik zie hem zelden een steekbal geven en zijn acties mislukken te vaak. Ik bedoel hij wil graag de showman zijn maar heeft die kwaliteiten niet van een neymar ronaldinho van persie robinho etc. Depay heeft andere kwaliteiten maar wil toch heel graag trucjes doen. Hij is technisch niet slecht maar zekergeen wereldtop. Depay moet het meer hebben van zn kracht schot en scorend vermogen.
 
StinoAmsterdam
 
0
8 september 2021 om 10:00
Ik vind de aannames van Depay anders ontzettend goed. Was gister ook te zien bij die 2e goal, perfect meegenomen. Dat getuigt van uitstekende techniek. Alleen wat je zegt dat zijn trukendoos niet zo goed is als Neymar, daar heb je helemaal gelijk in! En dat probeert hij voor zijn kunde dan nog net te vaak inderdaad.
 
Moraat
 
28
7 september 2021 om 23:17
Kwam op mij een beetje over dat hij het voor de bühne zei. Anyways, wat heeft deze jongen toch weer fantastisch gespeeld. Hij krijgt altijd alle shit over zich heen als we verloren hebben, laten we hem dan nu ook de credits geven die hij verdient. Zonder hem waren we nergens nu!
 
Emiliogaviria
 
18
7 september 2021 om 23:23
Dat is nou het verschil tussen een goeie sporter en een topsporter. Altijd kritisch naar jezelf proberen te kijken en nooit verzadigd. Altijd hongerig naar beter en meer. Juist dat maakt Memphis zo sterk en haalt hij nu zo een hoog niveau. Zowel met Barca als met het Nlse elftal.
 
AcKaka
 
21
7 september 2021 om 23:24
Vond het zelf wel oprecht ogen, maar idd zonder hem waren we nergens. Bij oranje in aanvallend opzicht vrij matig, al was ik echt verrast door bergwijn vorige en vooral deze wedstrijd. Lijkt mentaal veel beter in zn vel te zitten, hopen dat hij dit doorzet
 
Bobiku29
 
8
7 september 2021 om 23:25
Dat idee had ik ook wel een beetje. Hij wist niet hoe snel hij moest zeggen: `Mensen denken altijd over mij dat...`. Neemt niet weg dat ik hem normaal ook al zelfkritisch genoeg vind. Hij meende dit wel, maar hij wilde het graag even benadrukken
 
AcKaka
 
11
7 september 2021 om 23:42
Er wordt ook wel veel over die jongen gepraat zowel negatief als positief. Tuurlijk wil je het dan benadrukken en dat doet een van gaal ook (leuke tv overigens). Beter dan die politieke reacties. Vind beiden soms wat "apart" maar ze leven voor hun sport en doen er alles voor. Dat is het belangrijkste
 
Bobiku29
 
0
8 september 2021 om 01:39
Precies. Beetje hetzelfde als Berghuis tegen Hans Kraay toen, hoewel dat wat pittiger was
 
Origami
 
5
7 september 2021 om 23:31
Bij mij kwam het juist niet over alsof hij het alleen zei voor de buhne. Lijkt mij eerder dat als het voor de buhne was hij alleen maar in euforie sprak over de wedstrijd. Lijkt me dat het hem daadwerkelijk dwars lag en dat aankaartte. Memphis lijkt me wel een winnaar qua mentaliteit. Kan veel teweegbrengen bij Barca.
 
mokuku
 
14
7 september 2021 om 23:43
Lijkt me dat Depay nooit wat goeds kan doen in de ogen van veel mensen, net als bij jou. Of het is nep, of hij kleedt zich te opvallend, of hij is arrogant, of hij is geïsoleerd. Geniet gewoon van onze sterspeler man, wees blij.
 
Moraat
 
0
8 september 2021 om 21:52
Ehm ik ben voor 3/4de van mijn comment gewoon louter positief over hem en ik geniet met volle teugen van hem. Dit kwam alleen een beetje gemaakt over omdat hij niet echt wist te onderbouwen wat er precies beter moest. Maar goed het maakt ook niet uit, van mij mag ie alles zeggen en ik heb juist heel veel respect voor hem gekregen.
 
Sulejmanii
 
37
7 september 2021 om 23:17
Ik val in herhaling maar Depay wil ik nog even uitlichten! Het blijft voor mij een raadsel waarom hij nog zo vaak de gebeten hond is, en vooral zo onbegrepen! Ik denk dat ik vandaag nog wel het meeste van zijn zelfverzekerdheid, leiderschap en inzet heb genoten. Hopelijk krijgt hij snel op een breder vlak de waardering wat hij verdiend, maar ook de dankbaarheid voor zijn verdiensten. En natuurlijk ook zijn groei als mens, ook in zijn interviews heeft hij grote stappen gemaakt. Wijnaldum deed vandaag weer niets goed, maar door je veel minder mensen over. Leef en laat leven.
 
Sanderr
 
12
7 september 2021 om 23:25
Dit interview ook, zeer volwassen en na een fabuleuze wedstrijd nog altijd kritisch op de punten die beter kunnen in zijn eigen spel. Echt een fantastische speler voor Oranje. En nog zie je weer direct reacties zoals die hier boven jou: "ja zal ie wel voor de bühne zeggen" na zo'n oprecht ogend interview. Of iemand die zijn stats in 2021 bagatelliseert tot "ja was maar tegen een zwak Turkije". Echt, ongekend dit. Deze man is echt bezig aan een top periode in zijn loopbaan. Ja, het EK was slecht, zoals bij vrijwel iedereen. Maar oh wat is hij belangrijk voor ons. Ik denk dat hij all-time topscorer van Oranje gaat worden over een jaar of 2-3.
 
 
16
7 september 2021 om 23:30
Memphis speelde niet eens als pure spits. Echt weer grote klasse. Helaas willen sommigen dat inderdaad nooit toegeven. Sommigen zouden hem zelfs laten banken. Voor Weghorst heb ik zelfs regelmatig gelezen. Onbegrijpelijk. Memphis is echt een hele grote.
 
Sulejmanii
 
7
7 september 2021 om 23:36
Sanderk91 Dat is dus precies wat ik bedoel! Hoezo voor de bühne? Nee hij heeft gewoon een grote ontwikkeling als mens en voetballer doorgemaakt. Maar die negativiteit blijft bij een groot gedeelte toch hangen om zijn persoon, het is echt nooit goed! Persoonlijk heb ik er geen goed woord voor over, wat heeft die jongen die mensen aangedaan? Vrij laag als je mij vraagt, maar gelukkig zie ik vanavond ook steeds meer erkenning terug, Doet me heel goed! Ik vrees het ergste voor Van Persie, Depay is in de kracht van zijn leven en nog maar 27 jaar. Met zijn kracht en fitheid kan hij nog heel wat jaren mee. Offtopic: Ik moest ook denken aan die enge Driessen, volgens hem kreeg alleen Ronald Koeman Depay aan de praat. We hebben het gezien.
 
VijfMeterLijn
 
5
7 september 2021 om 23:53
Sanderk. Ik zie dat je refereert naar mijn reactie op een ander topic. Dat is leuk en aardig. Maar de vorige wedstrijden en op het EK was hij niet te zien. Nu winnen we en speelt hij goed, dat is fijn. Maar om het direct een legende te noemen en naast Lionel en CR7 te zetten gaat veel te ver. Dat was mijn punt. Een legende ben je pas als je het over meerdere seizoenen bij een topclub laat zien. Even kijken of dat Depay nu wel lukt. Voor mij werd de loftrompet te snel geblazen, jammer dat je het zo opvat. Ik denk dat het een misverstand is.
 
Aguerooo
 
0
8 september 2021 om 00:50
@vijfmeterlijn Ik denk dat dit voornamelijk komt omdat toch wel vaak meer dan 80 op dit forum verschrikkelijk negatief over Memphis is wanneer hij iets minder speelt voor Oranje, mensen roepen dan gelijk dat hij maar moet banken en niet meer opgeroepen moet worden, dat soort onzin. Ik begrijp dan wel dat er zo word gereageerd wanneer er weer iemand is wie negatief praat over Memphis wanneer hij wel goed speelt, ondanks dat het niet eens echt negatief bedoeld is. Memphis moet het inderdaad bij Barca nog laten zien maar bij Oranje weten we nu toch al wel een aantal jaren dat Memphis de ster is van dit elftal? Ja hij heeft het op het EK laten afweten maar hij was daar niet de enige, iedereen speelde daar gewoon ruk. Memphis moet aanvallend met zijn goals dit team op sleeptouw nemen, er zijn helaas nog steeds mensen wie een geheel negatief beeld over Memphis hebben omdat ze hem persoonlijk niet mogen, ze kunnen niet toegeven dat hij op dit moment echt wel ''de man'' is voorin bij Oranje.
 
VijfMeterLijn
 
0
8 september 2021 om 09:37
Memphis is zeker de man bij dit Oranje en heeft een topseizoen bij Lyon gehad toen hij als pure spits mocht fungeren. Volgens mij zit hij ook lekker in zijn vel bij Barca. Ik ben ook erg blij met hem, ik vond die totale hossana vergelijking met Messi, CR7 en Lewandowski even een brug te ver nog.
 
Hazardinho77
 
4
7 september 2021 om 23:33
Omdat hij vaak een 4 of een 8 speelt en niet veel ertussen. Als hij zn dag niet heeft gaat hij allerlei moeilijke dingen proberen en trucjes die tot balverlies leiden. Dat irriteert mensen. Hij is zeker belangrijk omdat we aanvallend geen toppers hebben lopen en veel gegroeid als persoon en speler. Op zon dag dat alles lukt waaronder een panenka is het leuk, maar het kan zeker constanter of in ieder geval een hogere ondergrens wanneer het even niet lukt. Dan gaat hij namelijk overal lopen, van afstand schieten, 3 man proberen te passeren. Hij moet eens inzien dat techniek niet zn sterke punt is.
 
Origami
 
7
7 september 2021 om 23:33
Ik vind het een raadsel waarom mensen al sinds jaren twijfelen aan z'n mentaliteit alleen door dat hoedje. Alle trainers beamen dat hij keihard werkt en zich volledig op de sport richt. Als ie dan een 1 mindere wedstrijd speelt wordt ie al snel als arrogant, zonder werklust etc benoemt. Qua mentaliteit is hij geen Neymar. Verre van.
 
romarky
 
6
7 september 2021 om 23:21
Het is wat met die analisten, opeens zien ze de fouten niet die Memphis zelf wel heeft gezien en valt het onder de noemer "hoort bij zijn spel". Dan hadden ze daarvoor ook hun mond moeten houden. Ik ben absoluut fan van Depay, eerlijk, hij is natuurlijk een jongen van de club, maar vind het echt wel jammer dat hij zo vaak balverlies heeft. Hij doet zulke mooie dingen, maar kan ook heel vaak onnodig een bal inleveren. Dat hoort niet, dus het feit dat het zo wordt bestempeld is heel knullig. Verbetert hij dit ook nog, hij heeft al zoveel geleerd de afgelopen jaren, dan hoort hij echt bij de top!
 
Japie_Krekel
 
9
7 september 2021 om 23:21
de laatste twee wedstrijden heeft hij geweldig gespeeld, maar sowieso zijn zijn statistieken in Oranje indrukwekkend. Memphis is onze belangrijkste speler imo
 
90 Minutes
 
16
7 september 2021 om 23:23
Deze jongen is zich aan het ontwikkelen tot een europese topspits. Hij is nog iets te wisselvallig, maar hij zit in de lift. Genoten van hem vandaag. Barcelona mag zich in de handen knijpen met hem.
 
ViscaCatalunya
 
10
7 september 2021 om 23:28
Hij geeft ook de nodige assists elk seizoen. Hij heeft wat tijd genomen om een complete speler te worden maar begon op zo'n jonge leeftijd dat hij nog steeds nog is nu.
 
Buitenspelgoal
 
8
7 september 2021 om 23:46
United kwam te vroeg, maar bij Lyon is hij een complete en hele goede speler geworden. Zijn omturnen tot spits bleek echt de gouden zet. Ik weet nog dat hij toen 3e seizoen bij Lyon, 2e hele) in een dal was gekomen. Speelde niet best, rendement was matig, en hij kwam zelfs op de bank. Toen rond die tijd nam Koeman het over en zette hem bij gebrek aan beter in de spits. Dat ging goed en toen besloot de Lyon coach dat ook te doen. Vanaf daar is het alleen maar beter geworden. Mooi verhaal.
 
ViscaCatalunya
 
3
8 september 2021 om 00:05
Zeker. Ik ben benieuwd naar het volgende hoofdstuk.
 
binny
 
8
8 september 2021 om 03:53
Goals/assists dit jaar: Messi 47 (33 goals + 14 assists) Lewandowski 47 (42 goals + 5 assists) Halaand 45 (36 goals + 9 assists) Memphis 42 (28 goals +14 assists) Mbappé 40 (32 goals + 8 assists) Wat een king die memphis