Deschamps overweegt basisplek voor man die geen minuut speelde op EK
Zaterdag, 26 juni 2021 om 20:02

Bondscoach Didier Deschamps van Frankrijk overweegt met een nieuw systeem aan te treden in de achtste finale van het EK. Op een besloten training oefende Frankrijk zaterdag met een 3-4-3-formatie, met een basisplek voor Clément Lenglet. Tot dusver speelde de verdediger van Barcelona nog geen minuut op het EK, maar door zijn basisplaats op de trainingssessie wordt hij door L'Équipe opgenomen in de vermoedelijke opstelling van Frankrijk tegen Zwitserland op maandag.

Frankrijk speelde in de groepswedstrijden tegen Duitsland (1-0 zege), Hongarije (1-1) en Portugal (2-2) steeds met vier verdedigers. Hij begon het toernooi met een achterhoede die bestond uit Benjamin Pavard, Raphaël Varane, Presnel Kimpembe en Lucas Hernández. Tegen Hongarije maakte Hernández plaats voor Digne; tegen Portugal kreeg Pavard rust en werd hij vervangen door Jules Koundé. Op de training van zaterdag speelden Lenglet, Varane en Kimpembe in de achterhoede, terwijl Pavard en Adrien Rabiot op de flanken waren opgesteld.

Hernández is vanwege een knieblessure een twijfelgeval voor de achtste finale, terwijl Digne individueel trainde op zaterdag. Op het middenveld vormden Paul Pogba en N'Golo Kanté een centraal blok; de voorhoede bestond uit Antoine Griezmann, Karim Benzema en Kylian Mbappé. De laatste keer dat Frankijk in een dergelijk 3-4-3-systeem speelde, was in november 2019 in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Albanië (0-2 zege). Het initiatief om terug te keren naar een 3-4-3-formatie, komt volgens L'Équipe vanuit de spelersgroep.

Vermoedelijke opstelling Frankrijk: Lloris; Lenglet, Varane, Kimpembe; Pavard, Pogba, Kanté, Rabiot; Griezmann, Benzema, Mbappé

Meer nieuws
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
0
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
11
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
70
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (26)

 
TikkiTakkaToch
 
42
26 juni 2021 om 20:19
Lenglet ipv Zouma is ronduit schandalig.
 
Arsenallz
 
20
26 juni 2021 om 20:21
Lenglet is niet goed, maar Zouma is ook maar een gemiddelde verdediger.
 
TikkiTakkaToch
 
31
26 juni 2021 om 20:34
Dat is slechts jouw mening, helemaal aangezien hij van jullie grote rivaal is. Maar feit is dat Zouma bij de beste kopsterke verdedigers van Europa hoort en letterlijk in de top 3 of 4 stond qua most gewonnen lucht duels. En ook zijn verdedigende cijfers zijn gewoon goed. Maar goed, Arsenal en Chelsea zijn rivalen dus deze sneer was te verwachten. Toevoeging: "Chelsea defender Kurt Zouma is a dominant force in the air, according to statistics.Zouma has been an impressive figure for the Blues this season, especially when paired with Brazilian veteran Thiago Silva.CIES Football Observatory records statistics of the top players around Europe.One of their analyses focuses on the players who won the highest percentage of aerial duels in defensive situations.Zouma is top of the list at 96.3 percent, winning 26 out of 27 duels."
 
Arsenallz
 
24
26 juni 2021 om 20:40
Uh. Het is geen sneer, ik heb niks tegen Chelsea. Niet alles is zo zwart op wit. Zouma is een prima verdediger, maar ik vind dat jij hem overschat. Ik ben wel benieuwd waar je die statistieken hebt gevonden! Edit: Ik zie dat je het hebt toegevoegd, is er ook een hele lijst met meerdere defensieve statistieken?
 
TikkiTakkaToch
 
18
26 juni 2021 om 20:54
Dus jij vind dat ik hem "overschat" op basis van mijn opmerking dat prutser Lenglet ipv Zouma schandalig is? Of dat ik zei dat hij gewoon een goede verdediger is? Antwoord op je vraag: je kan bijvoorbeeld op de officiële site van de Premier League verdedigers met elkaar vergelijken, dingetje is dat ze totaal rekenen en niet in percentages, oftewel verdedigers met 38 wedstrijden ipv 14 hebben natuurlijk meer gewonnen duels, intercepties tackles etc. Beetje jammer. Voor de grap Vidic 2009 vs Van Dijk 18/19 checken, ondanks dat Vidic aanzienlijk minder wedstrijden had laat hij Van Dijk als een amateur lijken met in elk opzicht hogere totaal cijfers. Uiteraard komen de "statistieken zeggen niets hoor" figuren nu Maar als je de waslijst ziet waarop ze worden vergeleken dan is het absurd om te zeggen dat die cijfers niks zeggen. Elke actie van een verdediger vastgelegd in cijfers
 
Arsenallz
 
9
26 juni 2021 om 21:02
Jaa dat had ik ook al gevonden. Ik zoek percentages. Als je alleen cijfers bekijkt is Maguire namelijk beter.
 
JDG84
 
1
26 juni 2021 om 21:09
Staat er, als ze alles vastleggen, ook bij hoeveel acties ze hebben moeten doen? Als je geen percentages registreert en niet het totaal benodigde acties per onderdeel erbij benoemt, ben je echt appels met peren aan het vergelijken namelijk. Is ben dol op cijfers, maar je kan 100 dingen benoemen die uiteindelijk niets met elkaar te maken hebben.
 
TikkiTakkaToch
 
13
26 juni 2021 om 21:12
Ja, dat staat erbij en kon je gewoon zelf vinden op Premier League site, heeft niks met appels en peren te maken. En Maguire is gewoon 1 van de beste verdedigers van de Premier League, alleen pech met z`n uiterlijk en prijskaartje waardoor hij afgezeken wordt. Maar hij heeft eigenhandig in z`n eerste seizoen het aantal geïncasseerde goals met rond de 30% laten afnemen bij United.
 
Arsenallz
 
4
26 juni 2021 om 21:15
Ja maar dat maakt het nog steeds lastig. Je kan bijvoorbeeld Zouma lastig vergelijken met Stones vanwege verschillende speelstijlen. Het is logisch dat verdedigers van Chelsea vaker in een luchtduel komen dan de verdedigers van City. Derhalve zijn absolute getallen weinigzeggend. Maguire heeft bijvoorbeeld per wedstrijd gemiddeld meer Aerial Clears - maar zonder percentages zegt het niks. Je moet dan weten hoeveel duels ze aan zijn gegaan etc.
 
TikkiTakkaToch
 
7
26 juni 2021 om 21:19
Derhalve herhaal je nu exact hetzelfde wat ik je net hierboven heb uitgelegd: op PL site pakken ze alleen absolute getallen en daarom zeggen ze niet altijd alles. En die kopduel cijfers zijn trouwens niet absoluut maar relatief, en speelstijl of niet, Zouma 1 van de beste verdedigers in de lucht.
 
Arsenallz
 
8
26 juni 2021 om 21:24
Je reactie is aangepast nadat mijn post is geplaatst. Je moet toch wat statistieken tonen die representatief zijn. Alleen een nieuwsartikel waarin het mondjesmaat wordt benoemd kom je er niet. Verder heeft het niet veel nut om hierover door te gaan. Ik kan geen lijst vinden, jij ook niet. Dan laten we het hierbij
 
TikkiTakkaToch
 
7
26 juni 2021 om 21:30
In mijn 2e reactie legde ik je uit dat Premier League alleen absolute getallen gebruikte, dat heeft niks met een aangepaste reactie te maken. En JIJ bent degene die geen lijst kan vinden, daarom vroeg je ook om info, ik had gaf als voorbeeld PL aangezien ik niet echt zin had om je tig sites te gaan geven, maar ik had ook Whoscored, Sofascore Opta, Footmob, Statbomb etc kunnen noemen. Nogmaals, JIJ kon geen lijst vinden, beetje vreemd dat je daarom automatisch denkt te bepalen dat ik ook geen lijst kon vinden.
 
Arsenallz
 
9
26 juni 2021 om 22:20
Ik kan je alvast verklappen dat Fotmob en Whoscored het i.i.g niet hebben. Als je de lijst had had je het allang doorgegeven. Je hebt alleen een lullig artikeltje. Je hoeft tevens JIJ niet zo te typen. Nergens voor nodig.
 
TikkiTakkaToch
 
5
26 juni 2021 om 22:42
Whoscored heeft gewoon een lijst hoor, blijkbaar weet JIJ niet wat "compare players" betekent ??. En ook Opta Statbomb Sofascore etc etc, hebben die lijsten, grappig dat je iemand om hulp vraagt vanwege je onwetendheid hierin, maar wanneer hij je meerdere bronnen geeft je nu opeens in alle bochten wringt om te beweren dat ik het nu opeens ook niet weet. Aldus degene die mij om hulp kwam vragen begint nu over "lullig artikeltje" terwijl ik hem letterlijk 5 verschillende bronnen heb gegeven. Arsenalz is een dankbaar persoon en iemand die z`n eigen ongelijk zal toegeven. ?? Tip: voortaan eerst zelf Google gebruiken ipv dat je iemand om hulp vraagt, opzich niet erg, maar daarna ga je een nutteloze discussie aan en weiger je ook maar iets aan te nemen van degene die je net om hulp vroeg.
 
azchelsea
 
5
26 juni 2021 om 22:47
Zouma vind ik absoluut geen slechte verdediger (de timing van zijn slidings zijn echt van wereldklasse), maar in een 5-mans achterhoede is hij bij Chelsea wel een beetje door de mand gevallen. Daarin komt hij aan de bal nooit verder dan een kort balletje naar de andere centrale verdedigers. Indribbelen of een bal naar voren zit er zelden in (op een bizarre solo tegen Ajax na). Toch zou ik hem wel boven Lenglet kiezen, aangezien dat überhaupt een ontzettend matige verdediger is.
 
Arsenallz
 
5
27 juni 2021 om 00:47
Wederom geen percentages op Whoscored. Precies hetzelfde als op de Premier League website. Het is dat ik hier geen links mag plaatsen dan kan je het zelf ook een keer zien. Kom dan met een fatsoenlijke lijst ipv je arrogante gekakel.
 
MarTEN4Sho
 
1
27 juni 2021 om 10:06
Vind die Zouma ook helemaal niets. Veel te onrustig. Snap niet dat de mannen van Leipzig niet gewoon mee zijn..
 
AsRoma8
 
0
27 juni 2021 om 13:49
Zouma is positioneel dramatisch en heeft een zeer slechte concentratie. Deed het met 3 verdedigers bij Chelsea een stuk beter doordat dit gecompenseerd werd, maar zat uiteindelijk alsnog gewoon op de bank bij Chelsea toen het erom ging.
 
Arsenallz
 
5
26 juni 2021 om 20:20
Niet heel raar gezien het feit dat Frankrijk wellicht geen fitte linksbacks meer heeft. Dan moet je wat.
 
Tunined13
 
13
26 juni 2021 om 21:20
Dat krijg je als je Theo thuislaat
 
Arsenallz
 
6
26 juni 2021 om 21:25
Dat is wel onbegrijpelijk. Een aanvallende back zoals Hernandez komt altijd van pas. Helemaal als je hem als wingback opstelt.
 
IlMaestro21
 
1
27 juni 2021 om 03:02
Vond dat rabiot het wel heel goed deed als linksback. Hebben de Fransen weer mazzel.
 
bigpicture
 
4
27 juni 2021 om 01:10
Ik denk dat Zwitserland hun tactiek nu moet aanpassen door alle ballen richting Lenglet te schieten. Misschien dat ie 'm vangt.
 
RM1335
 
0
27 juni 2021 om 02:59
Dom van Deschamps. Minstens 1 strafschop voor Zwitserland dus. Hier zullen ze het niet laten gaan zoals zo vaak in La Liga. Hij gaat gewoon op de stip.
 
sven4
 
0
27 juni 2021 om 13:27
Manmanman, ik zou nog verdedigende gaan spelen