Dick Advocaat gaat opnieuw in gesprek met spelers: 'Nu mogen zij het doen'
Zondag, 27 september 2020 om 16:02

Feyenoord won zondagmiddag weliswaar met 4-2 van ADO Den Haag, maar makkelijk hadden de Rotterdammers het niet in de eigen Kuip. Trainer Dick Advocaat zette na afloop van de wedstrijd zijn vraagtekens bij de gehanteerde tactiek, die tot stand kwam in samenspraak met de spelersgroep. De ervaren oefenmeester laat echter weten dat het laatste woord er nog niet over gesproken is.

De spelers willen een meer aanvallende tactiek hanteren, terwijl Advocaat liever zou zien dat zijn ploeg inzakt, de ruimtes klein houdt en dan toeslaat: "Zeker in het buitenland zie je veel ploegen heel vroeg druk zetten en pressie spelen. Maar of dat voor ons ook verstandig is? Je moet het ook wel kunnen", stelt hij in gesprek met het ANP.

Feyenoord speelde vorige week nog met 1-1 gelijk tegen FC Twente en Steven Berghuis toonde zich daarna kritisch over de gehanteerde speelwijze. Advocaat riep zijn aanvoerder vervolgens weer tot de orde met de boodschap dat hij zijn kritiek beter intern had kunnen houden: "Ik ga maandag toch weer met de spelers in gesprek. Afgelopen week heb ik gepraat, nu mogen zij het doen", vervolgt de trainer zijn relaas.

"Er vallen me dingen op die ik graag wil en zij niet. Ik denk nog steeds dat wij ruimte nodig hebben. Zij willen het omdraaien. Vandaag hebben we het geprobeerd: vroeg storen, er bovenop zitten. Maar daarmee haal je je eigen ruimte weg. Als je de bal hebt, moet je dan wel weten wat je er mee moet doen. En dat is makkelijker als je de ruimte hebt", legt hij uit.

Advocaat zette tegen ADO in de rust het een en ander om met het inbrengen van Luciano Narsingh en João Teixeira en bleek hiermee een goede hand van wisselen te hebben. Narsingh kwam tot scoren, terwijl Teixeira zich onderscheidde met zijn goede spel: "Dat was niet uit luxe, ik vond dat ik iets moest doen. Ik had er nog wel twee of drie uit kunnen halen. Teixeira maakte het verschil. Hij weet wat hij moet doen als hij de bal heeft. Dat is een aanwinst voor Feyenoord hoor."

Meer nieuws
   
13:45
13:45
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
0
   
13:24
13:24
Van Bommel niet naar Milan; onderhandelingen met andere trainer al vergevorderd
9
   
12:58
12:58
Donkerrode kaart in Ligue 1 na karatetrap in het gezicht van tegenstander
9
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
11
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
34
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
MBMB7
 
2
27 september 2020 om 16:30
Ook intern houden? Niet weer het lachertje worden van de eredivisie maar met borst vooruit. Voelt allemaal weer zo onzeker
 
absurd
 
11
27 september 2020 om 16:30
Wijze woorden. Vond Texeira inderdaad ijzersterk, die maakte het verschil.
 
ajax01-95
 
7
27 september 2020 om 16:44
Je kan moeilijk vol pressie zetten als je verdediging vlak voor de keeper staat toch? Dan worden de ruimtes te groot en als zelfs ado je al in de 1e helft scheel kan tikken moet je idd wat meer uitzakken en toeslaan op de counter.
 
rbn_
 
2
27 september 2020 om 16:55
Of je verdediging verder van het doel laten verdedigen.
 
Cabosilly
 
2
27 september 2020 om 18:17
Tegen ADO Den Haag ga je toch niet achteruit leunen?
 
wazza
 
1
27 september 2020 om 18:34
Je moet gewoon het initiatief pakken als Feyenoord zijnde. Kijk, tegen Ajax en misschien PSV kan je het laten varen maar tegen de rest moet je het initiatief nemen, hoog pressie en een hoog tempo. Heb nu het idee dat de ene helft heel wat anders doet dan de andere helft van het team. Ik vind het in ieder geval een schande als je als Feyenoord zijnde in gaat zakken tegen clubs uit het rechtse rijtje.
 
laurens92
 
6
27 september 2020 om 18:36
Prima, het is de chemie tussen de spelersgroep en trainer die voor de resultaten zorgt. Mooi dat Advocaat er voor open staat om hun mening in te passen ondanks zijn decennia ervaring als hoofdtrainer.