Diemers komt terug op Ajax-uitspraak: 'Feyenoord is de mooiste club'
Vrijdag, 19 juni 2020 om 17:05

Mark Diemers was de laatste weken bijna dagelijks in het nieuws, want de middenvelder stond in de nadrukkelijke belangstelling van zowel Feyenoord als FC Groningen. Laatstgenoemde club kreeg zelfs een jawoord te horen, maar dat bleek niet voldoende te zijn voor een definitief akkoord met Fortuna Sittard. Diemers koos uiteindelijk voor een driejarig contract bij Feyenoord. De kersverse aanwinst van de Rotterdamse club betreurt de toon van de berichten in de afgelopen periode.

"Het is de laatste tijd superdruk geweest", beaamt Diemers in een eerste interview met Feyenoord TV. "Er is ook heel veel geschreven in de media, al heb ik me daar buiten proberen te houden. Ik heb geprobeerd om de focus op mijzelf te houden, de rest doet mijn management." De berichtgeving ging Diemers echter niet in de koude kleren zitten. "Het was vervelend natuurlijk, er werden veel onwaarheden geschreven. Dat gebeurt regelmatig, zeker in deze wereld. Maar ik ben in ieder geval blij dat ik nu hier ben. Ik wil het achterlaten en mij focussen op het spelletje, want daar houd ik het meeste van."

Diemers is vooral heel erg trots op zijn transfer van Fortuna naar Feyenoord. "Ik heb een aantal mooie jaren gehad, maar dat zo'n mooie club zich meldt maakt me trots." Diemers heeft al contact gehad met trainer Dick Advocaat. "Dat was een supergoed gesprek. Het wordt vanaf nu alleen nog maar leuker. Uiteraard heeft Advocaat geen garanties gegeven en moet je altijd hard vechten voor je plekje. Maar met deze faciliteiten en alles kun je alleen maar beter worden als voetballer."

De middenvelder legt tevens uit hoe het contact met Feyenoord tot stand is gekomen. "Precies twee weken geleden belde John de Wolf (assistent-trainer, red.) mij", verklaart Diemers tegenover RTV Rijnmond. "Hij maakte de interesse van Feyenoord kenbaar en vroeg of ik ervoor open stond. Daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken. Ik was nog wel in gesprek met FC Groningen, maar ik stond open voor een gesprek met Feyenoord. Dat gesprek heb ik vorige week gehad met de trainer en de assistent-trainer. De clubs zijn eruit gekomen en ik heb erover nagedacht. Ik ben 26 jaar, wat een cruciale leeftijd is. En uiteindelijk kan ik dit niet weigeren. Het is een droomtransfer."

Volgens Mark-Jan Fledderus, technisch directeur van FC Groningen, had Diemers al zijn jawoord gegeven. De speler in kwestie wil daar liever niet al te diep op ingaan. "Volgens ons was er nog geen akkoord met FC Groningen en toen meldde Feyenoord zich. Ik heb vorige week ook gezeten met Groningen en alles netjes uitgelegd. Ik ben ook altijd heel open en eerlijk geweest. Voor die club is het heel vervelend, maar ze hebben me wel allemaal gefeliciteerd met deze transfer. Ze gunnen het me van harte."

Diemers weet dat hij Ajax ooit in een interview met VTBL de 'mooiste club van Nederland' noemde. Als hem daarnaar wordt gevraagd door RTV Rijnmond volgt echter een ander antwoord. "Feyenoord is de mooiste club, zonder twijfel. Maar goed, ik wist natuurlijk dat deze vraag zou komen. Ik heb dat een keer gezegd, anderhalf jaar geleden ofzo. Toen deed Ajax het heel goed in de Champions League. Maar de mensen weten niet dat ik jaren geleden regelmatig in De Kuip heb gezeten. Dus ik kan uit de wereld helpen dat ik voor Ajax ben ofzo, absoluut niet. Ik heb nooit echt een voorkeur gehad voor een club, maar ik vind Feyenoord natuurlijk een fantastische club."

Meer nieuws
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
9
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
68
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (55)

 
BJP79
 
120
19 juni 2020 om 17:09
Hahahaha alles om het legioen te bespelen maar deze jongen is gelijk niet meer serieus te nemen qua uitspraken.
 
DNeres
 
31
19 juni 2020 om 17:12
Je hebt gelijk! Hij had moeten zeggen dat hij Ajax de mooiste club vindt. Misschien nog een schepje er bovenop en roepen dat wanneer Feyenoord tegen Ajax wilt dat hij dan hoopt dat Ajax wint...
 
BJP79
 
47
19 juni 2020 om 17:15
Joh hij moet zeggen wat hij wil maar heeft vorig seizoen in een interview gezegd Ajax de mooiste club te vinden. Maakt mij niet uit wat hij de mooiste club vind maar 1 seizoen later veranderen van mooiste club om goed in de smaak te vallen is gewoon grappig en niet echt serieus te nemen.
 
DNeres
 
6
19 juni 2020 om 17:17
Als je Ajax altijd van buitenaf hebt bewonderd en zeker met het CL succes dan is het niet gek dat je Ajax de mooiste vind. Welke andere Nederlandse club gaat zo ver komen en krijgt alle media-aandacht. Maar het kan toch dat hij nu bij een andere grote club rondloopt en merkt hoe groot de club is en trots is daar onderdeel van te zijn. Berghuis was vroeger ook Ajax fan...
 
BJP79
 
11
19 juni 2020 om 17:22
Ok dus van onderhandelen kan je beoordelen over een club lijkt me dat je dan even daar moet spelen net als Berghuis. Van de week moest hij al zijn social media accounts wissen omdat hij gelijk gestalkt werd door Feyenoord supporters die hem confronteerde met die uitspraak. Dus denk eerder dat deze ommezwaai daar vandaan komt.
 
Lunny
 
22
19 juni 2020 om 17:22
Natuurlijk Neres, dat is juist het hele punt. Ik ben bijvoorbeeld voor Ajax, maar dat betekent niet automatisch dat ik een hekel aan Feyenoord heb. Integendeel zelfs, het is ook een club met een eigen identiteit en charisma. Helaas is Diemers genoodzaakt te zeggen wat men wilt horen omdat er tal van hersenloze tussen zitten die niet kunnen relativeren.
 
bobson1982
 
3
19 juni 2020 om 19:14
Zeg dat nou maar niet te hard over Berghuis want dan moet ie dat dadelijk rechtzetten op Twitter
 
PaulR_1982
 
9
19 juni 2020 om 17:16
Wat boeien zijn uitspraken uit het verleden. Als hij zich 200% inzet voor Feyenoord is er niets aan het handje toch? En inderdaad, het overgrote deel van de mensen neemt hem nu nooit meer serieus na deze slappe vertoning.
 
BJP79
 
2
19 juni 2020 om 17:20
Klopt en maakt mij ook niet uit wat hij doet of zegt maar vind het wel grappig. Van de week moest hij al zijn social media accounts wissen omdat hij gelijk gestalkt werd door Feyenoord supporters die hem confronteerde met die uitspraak.
 
PaulR_1982
 
6
19 juni 2020 om 17:23
Datzelfde heeft Kjell Scherpen vorig jaar moeten ondergaan toen de interesse van Ajax in hem bekend werd. Extra pijnlijk was dat in diezelfde periode de broer van hem kwam te overlijden. Dat is het gevolg van dat het simpele deel van de supportersgroepen ook een internet aansluiting hebben.
 
BJP79
 
1
19 juni 2020 om 17:34
Helemaal eens snap ook niet dat dat nodig is maar helaas zul je altijd mensen hebben die het niet kunnen verkroppen dat iemand voor een andere club is.
 
PaulR_1982
 
2
19 juni 2020 om 17:51
Ik vind dat echt een grote beperking in het brein van die mensen. Ik ben voor Ajax, maar het boeit me echt niet dat iemand anders voor Feyenoord of elke andere club is. Ik moet toch ook iemand hebben om uit te lachen (dat laatste was een grapje natuurlijk)
 
NJfromVOL
 
2
19 juni 2020 om 17:58
Supporters denken vaak primitief en dat beperkt zich niet tot de supportersschare van een of twee clubs.deze week was natuurlijk ook het gevalletje Sneijder in het nieuws.gelukkig denkt het merendeel niet zo, maar je hebt er wel mee te maken en het zijn ook vaak degenen die zich het hardst roeren.
 
BJP79
 
3
19 juni 2020 om 18:00
Een van mijn beste vrienden is voor Feyenoord. We kijken deze wedstrijden vaak samen en dat is leuk maar soms tijdens wedstrijden zien we dingen toch anders ????????.
 
PaulR_1982
 
0
19 juni 2020 om 18:31
Nee, dit soort gasten vind je helaas bij elke club. En zelf niet door hebben dat ze de club meer tot last zijn dan dat je iets hebt aan deze gasten.
 
Schollywood
 
9
19 juni 2020 om 17:21
Idd. Dit is een jongen van zijn woord. Man man, wat een droeftoeter. Net als dat mondelinge akkoord met Groningen. Daar gaan ze nog veel plezier aan beleven daar. Geen woorden, maar loze kreten.
 
Ajax-2019
 
7
19 juni 2020 om 17:21
Serieus, zeg dan gewoon iets als 'iedereen maakt fouten in het verleden' of iets dergelijks, ook daar zal je wel mee scoren. Ongelofelijk, je zou zeggen dat dit soort gasten mediatraining hebben gehad toch?
 
YungSuarez
 
38
19 juni 2020 om 17:10
Haha lapzwans. Blijf gewoon lekker bij je woord. Iedereen snapt dat als je een stap omhoog kan maken, dat je dat doet. Ongeacht welke club dat is (tenzij je ze voor het uitzoeken hebt). Nu kom je over als een lulletje rozenwater die bij iedereen geliefd wilt zijn.
 
PaulR_1982
 
20
19 juni 2020 om 17:15
Man man man, wat een slechte poging om makkelijk te scoren bij het simpele deel van de supporters. Alle normale supporters prikken hier natuurlijk zo door heen. En wat maakt het uit welke club hij de beste of mooiste vind, als hij zich maar voor 200% inzet voor de club die hem nu betaald boeit dat toch niet.buiten dit alles blijf ik het een absurde transfer vinden. FC Groningen zat achter deze speler aan, omdat hij dat niveau heeft. Deze speler is absoluut niet van het niveau dat Feyenoord na zou moeten streven.
 
DNeres
 
6
19 juni 2020 om 17:16
Waarom gaan mensen hier nou zo los over? Je begrijpt zelf toch ook wel dat hij niet gaat roepen dat Ajax nog steeds de mooiste club is en eerlijk is eerlijk wanneer je bij Feyenoord komt is het niet gek dat je veel meer warmte voelt dan bij Ajax. Hij zal inderdaad vaker roepen dat Feyenoord de mooiste club is en wat zou daar raar aan zijn aangezien hij nu voor Feyenoord uitkomt? Ajax heeft hij altijd op afstand bewonderd en paar keer tegen gespeeld en bij Feyenoord is hij nu een onderdeel. Ene Boskamp is een groot Feyenoord supporter, maar kon destijds naar Ajax als speler. Niet te druk om maken en ik snap dat veel Ajax supporter hem nu dingen mis gunnen omdat hij Feyenoord een mooiere club gaat vinden. So what?
 
BJP79
 
18
19 juni 2020 om 17:18
Hoe kom je erbij dat je bij Feyenoord meer warmte voelt? Oprechte vraag heb je bij allebei gespeeld?
 
PaulR_1982
 
9
19 juni 2020 om 17:20
Serieus? Waarom zou ik (als Ajax-fan zijnde) Mark Diemers minder gunnen omdat hij Feyenoord opeens een mooiere club vindt? Dat vind ik net zo slap gelul als het gedraai van Diemers zelf. Het gaat er niet om wat hij vorig jaar heeft gezegd, het gaat er om hoe hij straks presteert. En waarom zou hij bij Feyenoord veel meer warmte voelen dan bij Ajax? En wat heeft Boskamp met dit verhaal te maken?
 
PauloDybala
 
1
19 juni 2020 om 17:26
Hij moet natuurlijk niet nog eens gaan roepen dat hij Ajax de mooiste club vindt maar dit is gewoon goedkoop. Hij heeft daar net getekend, ik geloof er niks van dat nu al zijn hele mening is omgedraaid. Wat mij betreft had ik het mooier gevonden als hij er gewoon niks meer over gezegd had, maar goed dit is natuurlijk wel makkelijker beginnen qua steun van de supporters. Plus je reactie neigt ook wat naar afgunst zeg. Waarom zou je bij Feyenoord meer warmte voelen dan bij Ajax? Heb jij dat idee in je hoofd dat Ajax een kille club is voor iedereen en wil je daar niet vanaf stappen? Er zijn tig voorbeelden van spelers die Ajax een prachtige warme club vinden. Plus je gaat er nu ook meteen van uit dat hij Feyenoord een mooiere club gaat vinden haha, alsof hij nu gegarandeerd verliefd gaat worden op die club. Het is niet zo zwart wit dat voor iedere speler die bij Feyenoord komt ook meteen gaat houden van de club. Geldt natuurlijk voor elke club ook, maar je snapt mijn punt.
 
RRepsaj
 
2
19 juni 2020 om 17:17
Is die tweet van Feyenoord nou een steek onder water richting FC Groningen of interpreteer ik 'm nu helemaal verkeerd?
 
NJfromVOL
 
12
19 juni 2020 om 17:19
Groen wit Groen zijn de stadskleuren van Rotterdam.
 
Master D
 
7
19 juni 2020 om 17:19
Dat is inderdaad een steek onder water. Als zij dat nodig vinden moeten ze het lekker doen. Had leuker geweest om zoiets bij een topspeler te doen en niet bij Mark Diemers
 
Master D
 
16
19 juni 2020 om 17:18
Kijk hem onder druk bij het Legioen slijmen. Ben benieuwd of ze zo onnozel zijn dit te geloven. Het ligt er allemaal iets te dik boven op.
 
repuiztav
 
13
19 juni 2020 om 17:54
Ik geloof het meteen!
 
Regulator
 
0
19 juni 2020 om 18:59
Was leuker geweest als hij nogmaals benadrukte dat Ajax de mooiste club van Nederland was. Gewoon eerlijk zijn, zoals op z’n Rotterdams
 
laurens92
 
5
19 juni 2020 om 17:23
Haha ok, dat is best jammer. Had het wel geinig gevonden als hij er om heen had geluld en zijn voeten had laten spreken ipv nu terug te krabbelen. Begint ie zowaar al op Dirk Kuyt te lijken?!
 
binny
 
2
19 juni 2020 om 17:32
Maakt helemaal niks uit. Als Diemmers 3 keer rood pakt niks toevoegt en Feyenoord t slecht doet zal het een Ajacied zijn, doet hij het goed is het een echte feyenoorder. Het is voetbal.
 
LauraMak
 
1
19 juni 2020 om 17:37
Sorry, maar ik beschermde hem nog van dat hij werkt. Hij hoeft geen club liefde te hebben, maar nu is het gewoon iemand die maar wat praat en niet eerlijk is. Als die bij PSV zit over 2 jaar is dat de mooiste club volgens hem.
 
JK-Ajax
 
9
19 juni 2020 om 17:37
Haha nou die kunnen de supporters in hun zak steken, een echte fan die voor zijn mening uitkomt zonder druk van een stel idioten. Zo puur zie je ze bijna niet meer !
 
BJP79
 
2
19 juni 2020 om 17:48
Ja dit soort zie je niet veel. Standvastig in alle omstandigheden en een man van zijn woord.
 
falcao1984
 
0
19 juni 2020 om 18:22
Vind het belachelijk dat die jongens kennelijk zo nadrukkelijk afstand moeten nemen van Ajax. Je kunt ook gewoon beide clubs op een verschillende manier hele mooie clubs vinden. Zo sta ik er in elk geval in. En ik denk Diemers eigenlijk ook.
 
ProEvo
 
1
19 juni 2020 om 18:43
Boeiend. Al heeft die een levensgroot portret van Sjaak Swart op zijn rug. Het zal mij allemaal een zorg zijn, belangrijkste is dat die gaat aantonen van toegevoegde waarde te zijn voor Feyenoord.
 
pinko
 
3
19 juni 2020 om 19:21
Sjaak Swart komt ook gewoon het clublied van Feyenoord zingen in Rotterdam, hoor. Niet altijd even toonvast, maar zo los je probleempjes op in Nederland;-)).
 
lord
 
0
19 juni 2020 om 18:45
Hoop recht lullen de laatste tijd, nare vent blijkbaar. Zowel nu als toen met het mondeling contract, eerst A zeggen om vervolgens als het hem beter uitkomt zeggen dat hij B bedoelde.
 
willemdeux
 
0
19 juni 2020 om 19:06
En dat wordt nu geloofd in Rotterdam? Ben eerlijk en zeg: ik kom voor mijn broodwinning naar de Kuip. Ik vind Feyenoord een mooie club om voor te voetballen (lees:werken). Nu ben je niet geloofwaardig en het zal me benieuwen of hij gaat slagen. Een paar mindere wedstrijden van hem en dan kan de sfeer richting hem omslaan. Een beetje zoals bij Lurling.
 
pinko
 
5
19 juni 2020 om 19:19
Ach, hypocrisie is tegenwoordig het modewoord in Nederland. Na de wartaal van onze internationals kan deze opmerking van Diemers er ook nog wel bij;-)).
 
Dr. Duck
 
0
19 juni 2020 om 20:17
zei hij vorige week niet dat Groningen de mooiste club is :-) ik geef applaus voor de eerstvolgende speler die voor feyenoord of ajax is, toch bij de andere club gaat spelen en dan gewoon niets zegt over welke club het mooist is. Ik vind het trouwens allebei mooie clubs, dus kan overal terrecht...of nergens