'Dirk Kuyt zou een goede technisch directeur kunnen zijn'
Woensdag, 17 mei 2017 om 00:00

De toekomst van Dirk Kuyt is voorlopig in het ongewisse. Het contract van de aanvaller loopt in principe eind juni af bij Feyenoord, maar de kans is aanwezig dat beide partijen toch nog langer door zullen gaan met elkaar. Mikos Gouka veronderstelt dat er een goede beleidsmaker schuilt in de 36-jarige Kuyt, mocht hij besluiten een punt te zetten achter zijn loopbaan.

"Veel spelers beginnen als jeugdtrainer. Maar ook de functie van technisch directeur zou op termijn iets voor hem kunnen zijn" vertelt de verslaggever van het Algemeen Dagblad in het NPO Radio 1-programma Sportforum. "Daar heb je geen diploma's, maar wel een groot netwerk voor nodig. En dat heeft hij."

Kuyt leidde Feyenoord zondagmiddag met drie doelpunten tegen Heracles Almelo (3-1) naar de eerste landstitel sinds 1999 en gaf daags na het behaalde kampioenschap aan spoedig met de Rotterdamse club om de tafel te gaan zitten. De 104-voudig Oranje-international was dit seizoen in 31 competitiewedstrijden in totaal goed voor twaalf goals.

Meer nieuws
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
5
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
11
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
71
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
RalphAhsman
 
62
17 mei 2017 om 00:01
Dus met een groot netwerk ben je een goede technisch directeur, zullen we dan gordon ook meteen bellen, die heeft ook nog eens verstand van ballen
 
postduif010
 
9
17 mei 2017 om 00:11
Zit toch wel een kern van waarheid in? Dirk Kuyt kent ontzettend veel mensen in de voetbalwereld, en daarnaast een prima reputatie opgebouwd. Ik zie het best zitten.
 
ajaxglobal
 
10
17 mei 2017 om 06:28
@ralphahsman, Haha precies die die ja;-) is this florentino perez? This is gordon and I; bel je zomaar even op lalala
 
surreal
 
19
17 mei 2017 om 00:17
Valt natuurlijk behoorlijk mee hoe groot het netwerk van Kuyt is, Utrecht, Feyenoord, Liverpool en Fener. Het is nou niet bepaald een een fantastisch breed scala aan wereld teams. Bovendien hoeft het echt niet zo te zijn dat een goede speler ook iets kan op bestuurlijk niveau. Je moet wel kennis hebben en slim zijn.
 
postduif010
 
6
17 mei 2017 om 00:31
In intervieuws komt Kuyt op mij in iedergeval erg nuchter en realistisch over. Het is duidelijk een jongen met een visie wat toch wel erg belangrijk is. Verder is het alleen nog maar speculeren natuurlijk.
 
ajaxglobal
 
0
17 mei 2017 om 06:33
@postduif, dat zegt toch allemaal niks over zijn geschiktheid als technisch directeur? Nuchter en realistisch zijn hartstikke mooie eigenschappen, maar maakt je niet een goede technisch directeur. En dat hij visie heeft? Misschien dat je hem persoonlijk kent, maar daar heb ik hem nog niet op kunnen betrappen. Hij is een held, maar weet niet of hij daar wel geschikt voor is?
 
dennisbergkamp
 
9
17 mei 2017 om 01:46
Geloof mij dat die jongen heel wat spelers en beleidsmakers kent. Die stond niet op het veld bij een 3e klasser waar je 99 procent van de voetballers niet kent, laatstaan de beleidsbepalers. Dus een netwerk heeft hij sowieso wel, echter heb je aan een netwerk alleen niet veel, je moet andere zaken ook prima kunnen inschatten en kennis van hebben. Als een netwerk alleen genoeg was dan was me buurvrouw ook directrice bij een groot bedrijf als je zag wat daar over de vloer komt.
 
Airbags
 
12
17 mei 2017 om 02:03
Je kunt iemands netwerk niet beoordelen op basis van het de clubs waar hij gespeeld heeft. Overmars heeft ook maar twee grote buitenlandse clubs op zijn CV staan. Marcel Brands van PSV is zelfs de landsgrenzen niet over geweest als speler. Sterker nog, één van de beste technisch directeuren op dit moment is Monchi, die onlangs Sevilla verliet voor een kluis bij AS Roma. De beste man heeft in zijn actieve carrière alleen voor Sevilla gespeeld, maar weet toch in alle hoeken van de wereld goede spelers voor een zacht prijsje te vinden. Dat lukt niet als je een klein netwerk hebt.
 
LeMessias
 
2
17 mei 2017 om 11:55
Valt natuurlijk behoorlijk mee? Jij kent de contactenlijst van Kuyt uit je hoofd? Ik mag hopen dat je beseft dat je niet alleen netwerkt bij de clubs/bedrijven waar je hebt gewerkt? Arme Messi, Giggs, Scholes, Totti, Maldini dan. Die hebben maar bij 1 club gespeeld, die kennen vast niemand volgens jouw beredenering. Een oliedomme reactie, sorry not sorry.
 
eazy-e
 
7
17 mei 2017 om 00:42
Beetje naïef om dit zo te stellen vind ik, er komt wel wat meer te kijken als technisch directeur zijnde dan enkel een (groot) netwerk. Wat dacht je van onderhandelen, slimme clausules opzetten, contracten (tijdig) verlengen of juist niet. En zo zijn er nog wel meer dingen want als directeur zijnde ben je verantwoordelijk voor de gehele technische kant van de club o.a. scouting, samenstelling selectie, samenstelling staf en zo kan ik nog wel even door gaan. En dan heb ik het nog niet eens over de kwaliteiten die je als persoon moet hebben. Kuijt is zeker een winnaar, maar een directeur?
 
lrnskstr
 
1
17 mei 2017 om 07:54
Ik weet het niet hoor, maar volgens mij hebben we al een vrij aardige TD.
 
Faas010
 
0
17 mei 2017 om 08:12
Geen gek idee. Een aantal jaar aan de hand van MvG mee laten lopen en ook zijn vriend en zaakwaarnemer Rob Jansen zou hem wegwijs kunnen maken in de zakelijke voetbalwereld. Al denk ik zelf dat Dirk niet het type is dat technisch directeur wilt worden.
 
Master D
 
0
17 mei 2017 om 08:18
Ik sluit niet uit dat Kuyt een goede zou kunnen zijn, maar daar valt geen zinnig woord over te zeggen momenteel. Het hebben van een netwerk alleen is niet voldoende. Je moet onderhandelingsvaardig zijn, een scoutingsapparaat aansturen en bijvoorbeeld een trainer de vrijheid kunnen geven. Ik kan mij voorstellen dat Dirk erg betrokken is bij een eerste elftal. Kan hij in de rol van TD dan ook de vrijheid geven aan een trainer? Dat zijn allemaal zaken die je pas kunt beoordelen als hij die functie ook daadwerkelijk bekleed.
 
Cyberize7x
 
0
17 mei 2017 om 09:55
Er zit een wezenlijk verschil tussen presteren op het veld en op bestuursniveau. Kuyt is natuurlijk wel altijd iemand geweest die zijn medespelers op sleeptouw neemt maar dat betekent niet automatisch dat hij in staat is een betaald voetbalclub bestuurlijk te runnen. Als ik hem was zou ik na zijn carrière eerst eens 1 a 2 jaar ertussenuit gaan en wat meer tijd thuis gaan besteden en vervolgens terugkeren bij Feyenoord/fc Utrecht als jeugdtrainer. Wie weet ligt daar wel zijn roeping, ik weet zeker dat jonge jochies van zo'n op en top prof als Kuyt zeker dingen kunnen oppikken.