'Dit is het PSV dat ik wil zien; ze lieten Ajax eerder zijn gang gaan'
Zondag, 25 februari 2018 om 20:42

Feyenoord verloor zondag met 1-3 van PSV en onderging de nederlaag gelaten. Ook Ronald de Boer zag dat het team van Giovanni van Bronckhorst weinig in de melk te brokkelen had tegen de koploper van trainer Phillip Cocu.

"Het was voor het eerst dat PSV voor het eerst in een topwedstrijd direct het initiatief pakte", aldus de analyticus bij FOX Sports. "Tegen Ajax wilden ze Ajax gewoon hun gang laten gaan, maar nu hadden ze echt de intentie om druk te zetten. Dat werkte perfect. Feyenoord had de hele wedstrijd lang eigenlijk niets te vertellen."

"Dit was het PSV dat ik graag wil zien. Ze lieten zich vaak inzakken dit seizoen, ook tegen kleinere ploegen, maar dat was dit keer niet het geval", aldus De Boer. Feyenoord heeft nu overigens voor het eerst alle competitiewedstrijden in één seizoen van PSV en Ajax verloren. De Rotterdammers staan met 42 punten op de vijfde plaats in de Eredivisie.

Meer nieuws
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: RB Leipzig - Borussia Dortmund
2
   
14:28
14:28
Verweij en Driessen breken lans: 'Vreemd dat je zijn naam niet hoort bij Ajax'
3
   
13:45
13:45
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
4
   
13:24
13:24
Van Bommel niet naar Milan; onderhandelingen met andere trainer al vergevorderd
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (53)

 
ohwohwohw
 
8
25 februari 2018 om 20:52
Ze speelden ook echt heel erg goed. Spelers als bergwijn en rammelaar, normaal vaak niet de uitblinkers, blonken vandaag ook uit en waren sterk aan de bal. Dit psv wil je zien als ze kampioen worden
 
joker030
 
35
25 februari 2018 om 21:05
Hahah en ik al die jaren denken dat hij Ramselaar heette
 
bliek
 
1
25 februari 2018 om 21:09
Ik heb echt een andere wedstrijd gezien. Met alle respect hoor en verdiend gewonnen. Bergwijn scoorde een goal ik wist daarvoor niet eens dat hij meedeed. Dat PSV hier wan heeft na mij inziens niks te maken dat PSV zo goed speelde. Ik vroeg op een gegeven moment aan een vriend of ze dus parkeerde stonden ze met zijn 11 en diep terug gezakt. Er waren idd momenten dat PSV druk zette maar dat was niet zo veel. Heb eerder ook al gezegd. Geen 1 goal was een uitgespeelde aktie, 1 zag je al aankomen feyenoord liep steeds uit waarbij 1 man steeds bleef hangen. 2 de goal als Nieuwkoop blijf staan kom je niet 1 op 1 gewoon domme keuze Nieuwkoop en goal 3 dacht jones de bal naar de zijkant is niet handig doe maar in de voeten van Pereiro. Voor de rest heeft PSV niet 5 kansen gecreeerd. PSV heeft verdiend gewonnen maar ik vond niet top ofzo. Feyenoord was onthutsend zwak. En nee dit had niks met PSV te maken maar met feyenoord en hoe gio zijn ploeg nu heeft staan.
 
Persie1987
 
30
25 februari 2018 om 22:33
@bliek, alle analisten op tv zijn het er over eens dat PSV heel goed speelde en zeer hoog druk zette. Ze hebben 15 kansen gecreã«erd. Feyenoord was zwak, maar dat kwam ook door een heel goed Psv!
 
bliek
 
1
26 februari 2018 om 06:35
Persie 15 kansen ? Als je op statistieken wil afgaan prima hoor. Maar Feyenoord had 60% balbezit. Psv 5 schoten op goal Feyenoord 4. Moet ik nu zeggen dat Feyenoord goed was? Wat ik aangaf Feyenoord was onthutsend zwak kon geen bal over 5 meter praten en dat was echt niet alleen onder druk. Zelfs vrije passes kwamen niet aan. Psv heeft verdiend gewonnen hoor maar vond het echt geen wereldprestatie. Leuk dat een hoop psv ers in de euforie leven hoor en super blij zijn dat psv gewonnen heeft maar beetje relativeren mag ook wel. Op een gegeven moment stond psv met 11 man rond de 16 ik weet niet hoor maar dat is niet hoog druk zetten. Er zijn ploegen geweest die dat 90 minuten deden hoog deuk zetten ja dan hebben een wereld pot gespeeld.
 
cabinessence
 
9
26 februari 2018 om 08:47
"bergwijn scoorde een goal ik wist daarvoor niet eens dat hij meedeed." Dan heb je niet goed opgelet, want hij had daarvoor al de assist gegeven bij de 0-1.
 
legende
 
82
25 februari 2018 om 20:54
Dat psv Ajax zijn gang liet gaan lag puur aan de gekozen tactiek: psv hoefde niet, Ajax moest. Dus kon psv rustig achterover leunen en wachten waarmee Ajax ging komen. Mind you, uitslag was daar ook geflatteerd en alles wat Ajax deed lukte zowat. En alles wat psv wilde doen, mislukte. En ja, kampioen word je niet in klassiekers. Kampioen word je in Enschede (winst psv, Ajax verloor 2 punten), kampioen word je in Almelo (psv won, Ajax verloor glansrijk). Overall zal psv de meer dan terechte kampioen zijn. Hoeveel weken staat psv op nr 1 ondanks alle kritiek, media die tegen hen is, scheidsrechters die ineens rare beslissingen gaan nemen en opgehitste knvb waarvan iedere objectiviteit ontbeert, en last but not least: een nr 2 die ipv naar zijn eigen pover spel te gaan kijken doodleuk het spel van nr 1 zit te bekritiseren. Het moet niet gekker worden. Maar heerlijk, zo`n kampioenschap: minimale inspanning, max resultaat.
 
tubes
 
10
25 februari 2018 om 21:07
Deze beschrijving kun je bijna 1 op 1 toepassen op de titels van Ajax onder De Boer. Alleen mochten mochten de nummers 2 t/m 18 kennelijk toen wel kritiek leveren op de kampioen.
 
legende
 
25
25 februari 2018 om 21:12
So what? In de geschiedenisboeken staan wel 4 schalen voor Ajax. Als je Ajacieden in deze armoedige tijden vraagt wat ze prefereren, kampioen worden met dit povere spel of tikkie takka en oogstrelend spel wat ze onder Bosz bij vlagen lieten zien zeggen ze in koor: kampioen worden. Boeien hoe de weg ernaartoe geschiedt. Zo denkt psv nu ook. Kenners dachten dat psv onder Utrecht zou eindigen dit seizoen. herinner je dat nog? PSV haalt met minimale inspanning max resultaten. Met financiële slagkracht eind van het seizoen zullen ze nodige versterkingen binnenhalen en dan kunnen ze volgend jaar goed voetbal op mat leggen Plus resultaat halen. Voor nu: boeit me echt niet hoe die punten gehaald worden.
 
baloog
 
24
25 februari 2018 om 21:17
Met het verschil dat psv daadwerkelijk wel heel veel punten haalt, in tegenstelling tot het Ajax van de Boer. Maar uiteindelijk heb je gelijk. Het kampioenschap telt.
 
RomBomCu
 
23
25 februari 2018 om 21:22
Ik wou het net zeggen. PSV werd van tevoren gewoon niet serieus genomen voor de titel en nu zouden ze opeens iedereen van de mat moeten tikken. De selectie gaat deze zomer heel erg veranderen denk ik. Uit: Zoet(10m), arias(10/15m) isimat(4m), van ginkel(eind huur), de jong (5m). Van deze 30-35 miljoen moet er veel geïnvesteerd worden. Pau Lopez (transfervrij), Dumfries(5/6m), Diego Reyes(transfervrij), Viergever(transfervrij), Frank Fabra?(4/5m), Erick Gutierrez (8-10m). Met deze aankopen staat er gewoon weer een hele degelijke basis. Lopez-dumfries-Reyes-viergever-Fabra-hendrix-Gutierrez-ramselaar-bergwijn-romero-lozano.
 
legende
 
14
25 februari 2018 om 21:22
En vergeet ook niet hoe vaak psv zelf verknalde toen he waardoor Ajax kampioen kon worden. Maar nogmaals, daar is nu niemand meer in geïnteresseerd want Ajax staat op 34 titels en psv 23 titels (bijna 24). Dat telt idd ^^ En weet je, ik als liefhebber van nl voetbal vind het zonde dat Ajax met zoveel geld zulke resultaten neerzet. Ajax met zo'n banksaldo is verplicht ieder jaar te overwinteren in de CL. Maar zulke hoge verwachtingen mogen niet meer uiten, op een onverklaarbare reden.
 
legende
 
22
25 februari 2018 om 21:25
Prcs dat. PSV kan tijdens de zomerstop echt een gruwelijke slag slaan en de concurrentie op lichtjaren zetten als brand weer eens ontkend e nslagvaardig te werk gaat zoals paar jaar geleden. Dan bedoel het binnen halen van spelers ala Moreno en andere Mexicaanse vriend! Btw, ik hoef geen Dumfries of viergever in Eindhoven te zien. We moeten vooruit. Niet achteruit
 
baloog
 
3
25 februari 2018 om 21:30
@rom De uittocht van Luuk is nog niet zo zeker. Luuk heeft een plak grond gekocht vlakbij mij, daar gaat hij een huis bouwen met zijn vriendin( die dus uit de buurt hier komt). Het lijkt erop dat hij vooralsnog blijft volgend jaar.
 
The-Jump
 
2
25 februari 2018 om 21:51
@Baloog, Robben heeft ook een huis gebouwd in Groningen maar voetbalt nog lekker in München. Dat argument is niet serieus te nemen aangezien hij meer dan 1 miljoen per jaar verdiend en prima meerdere huizen erop na kan houden. De Jong lijkt me in de zomer gewoon weg, evenals de andere vertrekkende spelers die @RomBomCu noemt.
 
baloog
 
2
25 februari 2018 om 21:58
Dat kan zeker, en ik sluit het niet uit. Het is wel zo dat de vriendin van de Jong nog naar school gaat hier in de buurt, die blijft dus sowieso achter. Zover ik weet, neemt de Jong zijn transfer wel heel serieus in verband met zijn relatie. Dus als het niet echt een buitenkans is, dan gaat hij niet.
 
Zytto34
 
4
25 februari 2018 om 22:13
Pau Lopez en Diego Reyes transfervrij? Gaat natuurlijk nooit gebeuren. Diego Reyes staat in de belangstelling van Lazio en Napoli en Lopez heeft 100 procent zeker aanbiedingen uit alle topcompetities. Die gaan echt niet voor een Eredivisie salaris en voorronde CL komen.
 
Xyzz
 
9
25 februari 2018 om 22:20
@legende, je bent aan het raaskallen. 1) Ajax had geen kritiek op het spel van Psv. Dat was Verbeek, die werkt voor Twente. 2) Heel veel Ajacieden vinden goed voetbal een vereiste. 3) Ajax stelt Europees gezien financieel niets voor en het is dus belachelijk te eisen dat ze op basis daarvan jaarlijks in de CL zouden moeten overwinteren.
 
RomBomCu
 
11
25 februari 2018 om 22:26
Ja en Guardado was ook onhaalbaar, Moreno zou ook echt niet komen en Lozano zou wel naar Spanje gaan. Brands zit al een aantal jaar achter Diego Reyes aan en het moment om door te pakken is nu. Lazio ziet in hem een goedkope vervanger voor de vrij, maar als PSV zich gewoon meldt voordat de vrij verkocht is maken ze een goede kans. Pau Lopez heeft aangegeven een stap naar Engeland niet te zien zitten en daar zou hij waarschijnlijk 2de viool gaan spelen. Lopez kan je een gegarandeerde basisplek geven en een royale tekenbonus. Het gaat een lastige kluif worden voor Brands, maar hij heeft vaker lastige deals rondgekregen.
 
messirini
 
2
25 februari 2018 om 22:26
Dumfries is voor mij geen optie viergever ook niet. Fabra ben ik al jaren gecharmeerd van aanholt gaat een goede zijn en misschien in Frankrijk kijken voor een talentje psv en zuid Amerika is een goede mix...en mss Bulgarije kijken voor een nieuwe dzsudzak
 
Prithender
 
1
26 februari 2018 om 07:27
Los van Dumfries, Viergever is transfervrij en kan de hele linkerkant van de verdediging invullen. Hij is absoluut niet de beste speler of verdediger maar voor iedere ploeg in de eredivisie absoluut bruikbaar!
 
mickey12
 
16
25 februari 2018 om 21:10
Hahahahha. Dat jij hier 8 likes voor krijgt is lachwekkend. Ajax verloor glansrijk in almelo ? Alles wat ajax deed lukte tegen psv? Iedereen is tegen psv en arbitrage tegen? Ik weet zo uit mijn hoofd dat hendrix zowel in de arena als bij zwolle geen rood kreeg, ajax vandaag een penalty is onthouden. Maak je zelf alsjeblieft niet zo belachelijk. Psv speelt eindelijk een keer goed en meteen grote.praatjes. en dan zeggen ze dat ajacieden arrogant zijn. Als er 1 club is dit seizoen waarbij alles meezit is het psv. Man man man wat een kansloos figuur ben jij zeg
 
legende
 
54
25 februari 2018 om 21:15
Je reactie past hier precies bij een Mickey (mouse). Guess what, buitenwacht: media, knvb en vooral treurige journalisten / commentatoren van FOX hebben maar 1 favoriet: Ajax. Het is dat Ajax telkens zn eigen ruiten ingooit ondanks alle hulp die men van buitenwacht in schoot geworpen krijgt. Er hoeft maar 1 winstpartijtje te worden geboekt en we moeten hier 50 artikelen lezen over mr balverlies ala Hakim Z. hoe geweldig hij ook (alweer) is. Of hoe olietanker de ligt weer in schijnwerpers staat van Barca. Je weet wel, de club die zowat ter hoogte van middenlijn verdedigt blijkt interesse te hebben in een speler die 5 min nodig heeft om om zijn as te draaien. Koekkoek!
 
The-Jump
 
12
25 februari 2018 om 21:55
Die penalty die Ajax vandaag is ontnomen hebben ze al cadeau gekregen tegen Twente. Dus die kunnen we tegen elkaar wegstrepen.
 
messirini
 
7
25 februari 2018 om 22:29
Blijven azen op die pingels... Ik vind Dat hij gelijk heeft. Ajax wil dwingend aanwezig zijn maar psv is gewoon lijstaanvoerder met een reden. Tagliafico moest een rode kaart krijgen moet je er bij vermelden en Kluivert had ook geel moeten krijgen.
 
Zytto34
 
10
25 februari 2018 om 21:17
"Opgehitste KNVB waar iedereen objectiviteit ontbeert." Gelukkig is deze comment nog al objectief. Ajax-psv geflatteerd? Kom op zeg. 1ste schot op goal van psv was pas nadat ze 3-0 achter stonden 10 minuten voor tijd.
 
est-1913
 
19
25 februari 2018 om 22:24
Ajax had een expected goal van 1.27 tegen Psv, PSV 0.94 Met als kanttekening dat PSV as na de 3-0 aan schieten kwam. Eerste schot was trouwens voor de 3-0, in tegen stelling tot wat jij beweert. Ajax wist tegen een zeer pover PSV ook amper grote kansen te creã«ren. Vooral de 1-0 en 2-0 waren kansen die er zelden ingaan. Ajax verdiende de overwinning, dat zeker. Maar 3-0 was wel geflatteerd. Als Ajax gedurende het seizoen tot nu toe zo goed de kansen had benut als tegen PSV zouden ze nu 75 punten en 144 goals voor hebben. Het is geen perfect model, maar het is, in tegenstelling van onze subjectieve benadering, een objectieve benadering van de werkelijkheid.
 
PSVAR78
 
1
25 februari 2018 om 21:24
Onzin zeg ik als PSV'er. 5 punten verloren tegen Heerenveen! Mag niet. Gebeurd wel. Het is elk seizoen ook de waan van de dag. Alles heeft zijn redenen, blessures, schorsingen, geluk, vorm en zelfs de vorm van de scheidsrechter. Maar laten we wel wezen. Ik en heel veel PSV'ers met mij waren bang voor winst Ajax en zelf verlies in Rotterdam. Zo blijkt maar weer het verschil tussen 2 en 7 punten is nihil. Ajax had ook dik met 4-0 kunnen winnen. Nee in mijn ogen is het kampioenschap nog steeds niet gespeeld, niet om mijzelf in te dekken maar de bal is nog steeds rond. Utrecht (in vorm), AZ uit en Ajax thuis zijn ook niet per definitie 3 punten. Al geld het zelfde voor het programma van Ajax. "We" staan er goed voor, maar "we" Zijn er nog lang niet.
 
legende
 
3
25 februari 2018 om 21:28
Oké, draai dit stukje nog een keer met in je achterhoofd datgene wat buitenwacht psv had toegedicht qua kansen op de titel dit seizoen: Utrecht zou hoger eindigen. Herinner je dat nog? Nogmaals, motto voor komende weken is: minimale inspanning, max resultaat. Voor de rest: Boeien.
 
jan tervoort
 
1
25 februari 2018 om 21:31
We staan er goed voor? Hoeveel punten moet je dan achter staan met nog 9 wedstrijden dat je er slecht voor staat.
 
ninamjx
 
1
25 februari 2018 om 23:21
Wat lul je nou? Ajax speelde vanmiddag eerder dan Psv. Laten we lekker achterover hangen. Het gaat toch alleen maar om het kampioenschap? Iedereen had verwacht psv - 2. Helaas. Neem je verlies, volgend seizoen weer een kans.
 
PSV1994T
 
9
25 februari 2018 om 21:02
Dit is wat iedereen wou zien die PSV lief heeft. Dit moet vaker gebracht worden. Ik was er niet bang voor dat het niet kon maar nu komt het eruit en dat is goed om te zien, pieken op het juiste moment. Nu vast houden en niet verslappen, volgende week tegen Utrecht een lastige wedstrijd wat al een tijdje ongeslagen is.
 
joker030
 
3
25 februari 2018 om 21:03
Vandaag heeft PSV toch aardig verrast. Ik had namelijk niet verwacht dat ze van minuut een de aanval zouden gaan zoeken. Zeker in de Kuip, waar PSV niet al te best presteert. Ik zie ze het nu niet meer weggeven. Waarom heb ik trouwens het gevoel dat Pereiro maar op 70 a 80 procent van ze kunnen speelt. Je ziet aan hem dat hij geweldig kan voetballen, maar het oogt soms bij hem heel nonchalant, al neem ik aan dat Cocu hem nu voorlopig laat staan.
 
war75
 
1
25 februari 2018 om 21:08
Nou...meneer de Boer...als je van de week nog gewoon toegeeft dat je hoopt dat Feyenoord wint dan geloof ik niet zoveel van deze uitspraak. Met alle respect natuurlijk... (Plus: I really don’t care what you think)
 
Sanderr
 
5
25 februari 2018 om 21:22
Hij is een Ajax man, natuurlijk hoopte hij dan dat Ajax kon inlopen. Echter, als hij dan na een goede wedstrijd van PSV aangeeft dat dit de manier is waarop hij topclub PSV wil zien spelen, in plaats van het afwachtende spel (zoals in Amsterdam), dan is daar niet zo veel raars aan toch?
 
cabinessence
 
16
25 februari 2018 om 21:08
Ik kan wel een paar redenen bedenken waarom PSV het vandaag zoveel beter deed dan in de voorgaande wedstrijden. 1. Van Ginkel was weer terug. Mauro Junior is een leuke voetballer, maar hij kan nog lang niet zo'n grote stempel op een wedstrijd drukken als Van Ginkel. Daar komt bij dat je met Mauro, Ramselaar, Lozano en Bergwijn wel heel veel kleine, iele mannetjes op de aanvallende posities had staan. En vooral tegen een fysiek sterke ploeg als Sparta, met een paar lange kerels verdedigend in de as, zag je dat dat toch best een probleem was. Met Van Ginkel en Pereiro had PSV vandaag toch iets meer een ploeg met wat grotere kerels. 2. Het gelijkspel van Ajax tegen ADO haalde druk van de ketel. PSV leefde ongetwijfeld heel gespannen naar de wedstrijd toe, met het idee dat de voorsprong zou kunnen slinken tot twee punten. Als je dan vlak voor de wedstrijd hoort dat Ajax twee punten heeft laten liggen, dan valt er volgens mij toch wel een beetje een last van je schouders. 3. Pereiro speelde en die is juist in de topwedstrijden vaak heel goed in vorm. 4. Feyenoord zal in het achterhoofd toch al bezig zijn geweest met de halve finale van de beker. Natuurlijk wil je ook vandaag gewoon winnen, maar voor Feyenoord is de beker nu belangrijker dan de competitie (waarin ze eigenlijk toch niets meer te winnen hebben). Ik denk dat de spelers onbewust toch een beetje bezig waren met niet te uitgeput raken, met niet geblesseerd raken, met geen directe rode kaart oplopen... 5. PSV zal ook wel een beetje getergd zijn geweest door dat gedoe rond Lozano. Die schorsing werd in Eindhoven gezien als een groot onrecht en dat zal toch een beetje voor een "wij tegen de rest van de wereld"-gevoel hebben gezorgd. En dat werkt vaak toch best motiverend.
 
legende
 
1
25 februari 2018 om 21:19
Leuk jouw onderhavige opsomming, maar er is maar 1 reden: 0-0, aldus Cocu vlak voor aanvang van het duel in de kuip. De spelers keken elkaar aan waarna er een kleine stilte viel, gaven elkaar een knikje waarna aanvoerder van Ginkel riep: come on boys. We gaan het doen. En zo geschiedde.
 
Rolotjuh
 
4
25 februari 2018 om 21:35
Er is maar 1 echte reden volgens mij. En dat is Cocu die een keer niet met poep in de broek een wedstrijd begint. Als je slechste linie de verdediging is moet je vooral daarop gaan leunen.
 
FR12Jules
 
2
25 februari 2018 om 21:32
Ik ben het eens met je eerste vier punten. De vijfde twijfel ik aan omdat ik mij afvraag in hoeverre zoiets leeft in een spelersgroep. Zoiets leeft meer onder fans denk ik zelf. Punt twee is denk ik heel belangrijk geweest. De wedstrijd in gaan met 'kut, twee punten verschil' of 'we kunnen het uitbouwen naar 7' is gigantisch. Zelf vond ik het jammer dat Mauro niet speelde. Ik vond hem een goede indruk maken in de bekerwedstrijd destijds. Al snap ik wel waarom hij nu niet speelde.
 
FR12Jules
 
0
26 februari 2018 om 09:16
@cabinessence Ik ben er van overtuigt dat als PSV die wedstrijd met 2-0 of iets had gewonnen de wedstrijd in de Kuip veel minder zwaar was geweest. Iedereen was er destijds volledig op gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Vooral omdat je PSV toen een flinke tik kon geven m.b.t. het kampioenschap.
 
Coolcat Ehv
 
10
25 februari 2018 om 23:01
Die grote bek van Ajacied Ronald is door PSV nu eindelijk gesnoerd, haha. Laat alleen de goede dingen van Ajax zien en de slechte van PSV. Dat is makkelijk, maar de punten tellen ondanks de tegenwerking van de KNVB-scheidsrechters (dubieuze penalties tegen, dubieuze rode kaarten tegen). Mooi dat die azijnzeikers uit de Randstand nu met hun mond vol tanden staan, haha