'Dost kan Sporting Portugal inruilen voor avontuur in Zuid-Spanje'
Zaterdag, 2 juni 2018 om 15:42

Bas Dost kan rekenen op belangstelling vanuit LaLiga. Sevilla, dat afgelopen seizoen als zevende eindigde in Spanje, wil de spits van Sporting Portugal naar verluidt overnemen. Het is zeer de vraag of de 29-jarige Nederlander nog wil blijven in Lissabon nadat hij vorige maand een hoofdwond opliep bij een aanval van hooligans.

Pablo Machín en Joaquin Caparrós, respectievelijk de nieuwe trainer en technisch directeur van Sevilla, zouden Dost graag willen hebben als stormram. Het contract van de Nederlander met Sporting loopt medio 2020 ten einde. Na het incident met de supporters heeft zijn management hem naar verluidt bij diverse Europese clubs aangeboden. Onder meer AC Milan heeft interesse, maar de Italiaanse club hangt een mogelijke straf boven het hoofd vanwege het overtreden van de financiële spelregels.

Sporting betaalde in 2016 twaalf miljoen euro aan VfL Wolfsburg voor Dost en zou nu vijftien miljoen verlangen. Sevilla is ook nog zoekende naar een ander type aanvaller, een schaduwspits. De Zuid-Spaanse club is niet geheel tevreden over het rendement van Luis Muriel, die in Italië nog goed in de markt ligt. Alassane Pléa (OGC Nice) en Raúl de Tomás (Real Madrid Castilla) zijn nadrukkelijk in beeld.

Meer nieuws
   
00:16
00:16
Van der Meijde: 'Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen'
2
   
23:53
23:53
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
3
   
23:15
23:15
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
48
   
23:00
23:00
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
   
22:54
22:54
Manchester United wordt vernederd en gaat keihard onderuit bij Palace
72
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
Mexicanooo
 
15
2 juni 2018 om 16:09
Als Sevilla je wil wanneer je Dost heet: meteen doen! Geweldige club, mooi clublied, een van de steden met de beste eettentjes en het wordt in het stadion vaak een heksenketel.
 
SplyFc
 
4
2 juni 2018 om 16:31
Als ik hem was zou ik het ook meteen doen. Lekker nog wat jaartjes daar en als je dan terug kijkt heeft ie het nondeju leuk gedaan. Ik ben wel bang voor het feit dat ie dan stormram word... speelt dus wat minder, minder goals, minder de man om het maar even zo te noemen. En ik denk dat Bas dat nodig heeft om zo goed te zijn. Maarja wie ben ik we gaan het zien
 
wandering
 
8
2 juni 2018 om 16:33
Noem eens een stad/plaats/dorp in Spanje waar geen geweldige eettentje(s) staan ???? Prachtige stad, prachtige club, ik zou zelf nog geen minuut twijfelen, maar ik ben niet geheel objectief als het Spanje en Andalusië in het bijzonder betreft ??
 
Mexicanooo
 
4
2 juni 2018 om 16:47
@wandering: nou. typische jongerensteden zoals Lloret de Mar serveren niet de beste maaltijden, haha! In de buurt, zeg maar binnen een straal van 10 kilometer, heb je natuurlijk altijd een aantal uitzonderlijke tentjes. Spanje vind ik gastronomisch ook het meest creatief momenteel. Spanje heeft een prima keuken, ja. Alleen daarom zou het al een leuk land om in te voetballen zijn . Bij Sevilla moet ik bovendien altijd denken aan de beladen derby. Nee, je hoeft je in Spanje zeker niet te vervelen!
 
Constant kante
 
4
2 juni 2018 om 16:41
Mexicanoooo Én, elk jaar in april de Feria!!!!! Nog nooit zo'n leuk en mooi stadsfestival gezien. Echt unieke sfeer en beleving. Als die interesse van Sevilla echt klopt, zeker doen. Mooie competitie, club én stad inderdaad.
 
Rood petje
 
3
2 juni 2018 om 16:18
Van sporting naar Sevilla. Lijkt mij een mooie stap omhoog voor Dost. Blijft toch jammer dat ie niet meer voor oranje wilt spelen.
 
SoccerinoFCU
 
6
2 juni 2018 om 16:23
Mooie club voor Dost. Ik zou er zeker wel heen gaan. Hij moet in ieder geval gauw weg bij Sporting. Wat is het daar een bende momenteel! En eigenlijk is het ook niet heel gek. Ze hebben het hele seizoen gestreden met Porto en Benfica om de titel, een aantal keren zelfs koploper geweest en op de laatste speeldag verliezen ze en eindigen ze op plek 3. Dag CL en dag al die miljoenen die ze konden pakken. Alsof dat niet pijnlijk genoeg is verliezen ze de week erop ook nog de bekerfinale van een laagvlieger. Supporters woedend en vallen de spelers aan, bestuurlijk een chaos en financiã«le gezien hebben ze aardig wat geld laten liggen. Niet gek dat alle toppers willen vetrekken. Een zinkend schip moet je gauw verlaten!
 
reds1965
 
38
2 juni 2018 om 16:45
Ik heb ook eens een avontuur(tje) in Sevilla gehad, daarna chlamydia aan mijn zak. On: prachtige club en ook zeker voor Dost. Ik denk dat de Spaanse competitie hem eigenlijk prima zou passen
 
AjaxBarca023
 
0
3 juni 2018 om 12:12
Dank je, dat je dit met ons wilt delen
 
Geert VS
 
0
2 juni 2018 om 16:53
Sevilla voetbalt vooral over de grond, terwijl Dost zo kopsterk is. Tenzij ze hun stijl willen omgooien lijkt me dit geen goede match.