Dost maakt het Blind makkelijk: 'Ik heb vrede met elke beslissing'
Woensdag, 22 maart 2017 om 18:42

Bondscoach Danny Blind gaf dinsdag op de persconferentie aan er al uit te zijn wie hij in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije zaterdag in de spits posteert. Het gaat tussen Vincent Janssen en Bas Dost. Of de keuzeheer nou voor hem kiest of niet, Dost zegt het allemaal prima te vinden.

Volgens critici zou het logisch zijn wanneer Blind kiest voor Dost, de topscorer in de Portugese competitie. Janssen is immers bankzitter bij Tottenham Hotspur en kwam daar dit seizoen amper aan de bak. "Ik heb geleerd om daar niet mee bezig te zijn", laat Dost weten tegenover de NOS. "We zullen zien hoe het uitpakt. Ik heb vrede met elke beslissing."

Ook Janssen lijkt zich niet druk te maken over de concurrentiestrijd met Dost."Ik ben blij voor Bas", zei de spits van Tottenham woensdag tegenover Voetbal International. "Het is een topgozer en het is mooi voor hem dat het zo goed gaat."

Dost was dit seizoen al 24 keer trefzeker in de Portugese competitie. Hij maakt een serieuze kans op de Europese Schoen, de prijs voor de topscorer van Europa. Vorige week was hij nog even lijstaanvoerder, maar inmiddels is hij ingehaald door Edinson Cavani (27 doelpunten ) en Lionel Messi (25 doelpunten ).

Meer nieuws
   
16:00
16:00
Trainer AEK Athene is helemaal de weg kwijt en grijpt official bij de strot
2
   
16:00
16:00
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
71
   
15:30
15:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
29
   
15:00
15:00
KKD Elftal van de Week: Twee talenten van Jong Ajax geselecteerd
3
   
14:53
14:53
'Ik had Van Dijk en De Vrij als teamgenoten, maar Sandler is het meest compleet'
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
KarstenFC
 
26
22 maart 2017 om 19:00
Als hij daadwerkelijk voor Janssen kiest mogen ze hem van mij per direct ontslaan. Hoop toch wel dat hij inziet dat de topscorer van Portugal een betere optie is dan iemand met maar een goal in het gehele seizoen.
 
El Fenomeno
 
8
22 maart 2017 om 19:05
Maar met Depay en Robben zal die nauwelijks bruikbare ballen krijgen. Bovendien heb je met meer ruimte voorin ook meer aan Janssen die wat beter kan trekken en sleuren en voetballend iets sterker is.
 
3*Ajax
 
8
22 maart 2017 om 19:11
Exact. Een spits die leeft van voorzetten gaat geen goals maken met een stijflinkse speler op rechts en een stijfrechtse speler op links. Denk dat je met janssen de beste speler hebt. En zo slecht doet hij het in Oranje ook weer niet.
 
Ryjuu
 
11
22 maart 2017 om 20:35
Want Depay en Robben zijn de enige spelers die bruikbare ballen geven? Want Karsdorp en Daley Blind komen niet mee naar voren op om een bal in de 16 te slingeren? Want Janssen is een soort van Messi en is niet afhankelijk van aanvoer van zijn medespelers? Want dat laat hij ook zien bij de Spurs? Want de mee voetballende kwaliteiten van Janssen zijn zo geweldig dat hij de bank warm houdt bij de Spurs ook al staat Kane met blessure langs de kant?
 
falcao
 
3
22 maart 2017 om 21:12
Dat van die bruikbare ballen is nogal betrekkelijk. Hoe verklaar je anders het aantal goals van Lewandowski die met Robben speelt?
 
Marranr1
 
8
22 maart 2017 om 22:32
Janssen is voetballend helemaal niet sterker. Anders had hij wel meer minuten gemaakt in Engeland helemaal Kane zovaak geblesseerd is. Pottechino werkt elke dag met hem en geeft hem maar 4 minuten top. Dat zegt alles. Tot H is ook al.op.zoek naar een andere spits want een blinde kan zien dat Janssen met werkelijk alles te kort komt. 1 seizoen eredevisie mickey mouse competitie en denkende dat je klaar ben voor de PL. Door media en Blind gehyped en ik had het voorspelt. Hij is echt dramatisch slecht in Engeland. Ingehaald door een buitenspelen aamvallende middenvelder Son. Die echt 7 klasses beter is dan hem en Kane 10 klasse. Deze discussie had werkelijk nooit mogen opbloeien want Janssen verdiend niet eens een selectie plaats bij Nederlands beste spelers. Het is werkelijk een Joke allemaal door Blind geïnstrueerd . Welke Bondscoach zou deze jongen nu selecteren? Er word helaas teveel gezegd want deze zwaar beperkte spits verdient teveel aandacht. Terwijl dat juist allemaal naar 1 spits dient te gaan en die staat 3de in de europese lijst. Waar hebben we het nog over. Dost helaas heb je een bondacoach die er geen kaas van gegeten heeft. Schandalig. Knvb geef je fout toe want dit is werkelijk de slechtste bondscoach aller tijden
 
tomdecocq
 
1
23 maart 2017 om 09:01
Dat zou alleen kunnen als je backs opstelt die dat wel doen, een Robben, Depay en Promes doen dat inderdaad niet snel. Maar als je Karsdorp op rechtsback zet kan hij zeker voorzetten gaan verwachten. Geen idee of we op linksback ook zo'n optie hebben, misschien Daley Blind of zo, maar dan zou je dat zo moeten doen. Ik zou Dost gewoon opstellen.
 
Sulejmanii
 
0
24 maart 2017 om 00:51
Ryjuu, precies Janssen wordt hier als een Messias gezien. Maar hij presteert vooralsnog, helemaal niets in Engeland. Het is gewoon logisch als de topscorer van Portugal begint, al is dat een mindere competitie.
 
JoeyGisteren
 
3
22 maart 2017 om 20:56
@Karsten ben het met je eens dat do at een baas is plaats verdient is ook de logischeste keuze. Maar Jansen heeft ook een paar penaltys gescoord, en niet maar 1 doelpunt
 
pietje1118
 
1
22 maart 2017 om 19:07
Janssen verdient het echt niet hij scoort nooit en zit meestal op de tribune. Dost heeft het probleem dat dit Nederlands elftal hem niet in staat stelt om veel te scoren. Met deze buitenspelers krijgt hij nooit een voorzet. Daarom zeg ik robben in de spits en dan depay en promes op de vleugels.
 
NvandeVen
 
1
22 maart 2017 om 19:32
Blind gaat gwn kiezen voor Janssen en Cillissen, dat gevoel kreeg ik iig na de persconferentie.
 
@Osthoved89
 
3
22 maart 2017 om 19:45
En dat is naar mijn idee helemaal niet onterecht. Cillessen deed het gewoon goed in de minuten die hij heeft gekregen tot dusver bij Barcelona. Janssen heeft laten zien goed bij Oranje te kunnen spelen, daar waar ik Dost altijd tegen vind vallen. Ik zou hetzelfde doen. Dost is nou eenmaal een spits die leeft van voorzetten en wij hebben op dit moment geen buitenspelers die hem daarvan kunnen voorzien..
 
fc moulijn
 
10
22 maart 2017 om 20:06
Vrees dat hij gaat starten met janssen, cillisen, blind en siem de jong in de basis. Tenzij er nog meer bankzitters zijn of spelers die net een paar wedstrijden in de benen hebben.
 
Origami
 
2
22 maart 2017 om 21:06
Geweldige reactie van Dost dat de gunfactor verder verhoogd. Hij heeft zich erbij neergelegd en probeert verder te genieten bij Sporting waar hij de waardering wel ontvangt.
 
jorisdijk
 
5
22 maart 2017 om 21:42
Dost moet gewoon spelen, Janssen heeft een jaar top gespeeld in de Eredivisie. Maar Dost werd ook topscorer in de Eredivisie. Dost is de ideale stormram dus voor hem heb je sowieso een plekje in de eventuele WK selectie. Juist daarom moet je hem tevreden houden. Aan de andere kant. een goede prestatie bij Oranje zou voor Janssen zijn carriere bij tottenham nieuw leven in kunnen blazen. Maar Danny a.u.b doe dat pas tegen Italie.
 
Bassie1967
 
3
22 maart 2017 om 22:29
Vincent Janssen is niet de spits van Tottenham maar een van de spits van Tottenham. Bas Dost is de spits van Sporting! Dat is wel een verschil.
 
SonnyDo
 
2
23 maart 2017 om 00:15
Nu gaat het tussen Janssen en Dost . 15 jaar geleden hadden we Makaay/van Nistelrooy/kluivert en Hasselbank en misten we het WK 2002 ..lol
 
tomdecocq
 
1
23 maart 2017 om 09:03
Ik zou er helemaal geen vrede mee hebben, dik boven de 20 goals en de ander 2 of 3 of zo in alle competities, waarvan ook nog pingels. Dan moet je echt niet blij zijn als je op de bank terecht komt. Sterker nog, Blind roept altijd dat speeltijd enorm belangrijk is en Janssen heeft lang niet altijd de garantie op een basisplaats.