Draak van een penalty belichaamt bloedeloze remise in Eredivisie-kelder
Zaterdag, 27 november 2021 om 21:53

PEC Zwolle en RKC Waalwijk hebben zaterdagavond de punten gedeeld. In een weinig enerverende wedstrijd hielden de laagvliegers in de Eredivisie elkaar op een 0-0 gelijkspel. Daishawn Redan had de grootste mogelijkheid op een treffer, maar de spits schoot een penalty na een uur spelen huizenhoog over. PEC blijft door de uitslag stijf onderaan staan met vijf punten; RKC ziet zich met twaalf punten op een vijftiende plek staan.

Bij zijn thuisdebuut als trainer van PEC hoopte Dick Schreuder zich enigszins te herstellen van de oorwassing bij Feyenoord afgelopen zondag (4-0). Ook de bezoekers hadden geen al te beste beurt gemaakt in de 0-5 thuisnederlaag tegen Ajax. De Waalwijkers toonden zich aanvankelijk het gretigst en kwamen na negen minuten al dichtbij. Saïd Bakari stuurde Jens Odgaard weg en de Deen zette PEC-doelman Kostas Lamprou voor het eerst aan het werk. Vlak daarna verloor PEC Kenneth Paal met een blessure, alvorens er ruim 25 minuten voornamelijk gevoetbald werd op het middenveld. De vervanger van Paal bracht weer roering in de wedstrijd.

Luka Adzic ontving de bal van Mustafa Saymak en schoot oog in oog met Etienne Vaessen recht op de sluitpost. In de rebound die volgde kopte de Serviër op de paal. Schreuder bleef zijn ploeg vanaf de zijlijn manen tot aanvallen, maar meer dan Adzic' mogelijkheid viel er tot aan het rustsignaal niet te genieten. De wedstrijd had een impuls nodig, die kwam in de 59ste minuut. Saymak werd weggestuurd door Siemen Voet en Ahmed Touba trok aan de noodrem: penalty. Redan moest het doen voor de Zwollenaren, maar de spits schoot huizenhoog over.

De schlemiel van PEC wist sowieso al weinig te creëren en werd tien minuten later geslachtofferd voor Gervane Kastaneer. Beide ploegen zochten in het restant van de wedstrijd wel naar de overwinning, maar hadden te weinig inspiratie om er een echte gooi naar te doen. Het duel ging zodoende als een nachtkaars uit.

Meer nieuws
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
0
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
7
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
17
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
35
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
Pepster
 
5
27 november 2021 om 21:58
Een van de weinige kansen van Zwolle om nog eens 3 punten te halen. En dan speel je zo waardeloos. Ze denken vast nog genoeg kansen te krijgen maar zie niet van wie ze wel gaan winnen dit jaar
 
itsTom
 
21
27 november 2021 om 21:59
Ik heb deze wedstrijd 93 minuten lang bekeken. By far de slechste wedstrijd in tijden die ik heb gezien. Voor de mensen die niet hebben gekeken: check de gemiste penalty van Redan. Besef ff dat dit een enorm belangrijke wedstrijd is en dan neem je zo een penalty. Wauw. De reactie van Bram van Polen was veelzeggend: namelijk geen reactie. Bijna accepterend dat dit het niveau is van PEC en de kans op lijfsbehoud bijna niet meer aanwezig is. Ik weet niet zo goed wat ik verder moet zeggen. Een wedstrijd om snel te vergeten?
 
Rkc82
 
4
27 november 2021 om 22:02
Respect als psv om het 93 min vol te houden. Wat een ellende. Rkc wilde niet Zwolle kan niet oftewel ellende
 
IKEA
 
4
27 november 2021 om 23:43
Ach voor Bram maakt het niet zoveel meer uit. Die is onderhand onsterfelijk in PEC, heeft de beker gewonnen en zal waarschijnlijk na dit seizoen stoppen met voetballen. De media lopen met hem weg, dus het zal me heel weinig verbazen als hij over een jaar voetbal aan het analyseren is bij NOS Voetbal of iets in die trend. Vorig jaar was het overigens niet veel beter, echter deden de punten het verbloemen, want ze speelden niet beter als ADO en VVV, mogelijk zelfs slechter.
 
ajaxrkc33
 
1
27 november 2021 om 21:59
Haha die penalty kun je een keer de 3 punten pakken schiet je zo de penalty verder een saaie wedstrijden van beiden kanten
 
Peperbus038
 
7
27 november 2021 om 22:02
Nou de jochies van zwolle hebben het zelf ook wel opgegeven zo te zien. Hoe kun je een penalty zo over trappen! Ik WIL zwolle niet eens meer zien in de eredivisie .
 
PSV-PEC038
 
10
27 november 2021 om 22:06
PEC heeft een aantal spelers die in een goed draaiend elftal redelijk mee kunnen voetballen bij een middenmoter in de Eredivisie. Stel je ze samen op in een elftal en je hebt een kliek mooiweer voetballers met weinig passie en gebrek aan gogme. De lamlendigheid in combinatie met een gebrek aan zelfvertrouwen wekt vooral medelijden op en het is te hopen dat er ergens een paar konijnen met karakter uit de hoge hoed zijn te toveren. Maar met een technisch directeur met een netwerk zo groot als schubbekutteveen en een voorkeur voor vriendjespolitiek heb ik er weinig vertrouwen in..
 
DangKeizer
 
3
27 november 2021 om 22:11
Hoe heb ik hier 93 minuten naar kunnen kijken. Wat een pure armoede. Ik ben gewoon bijna blij dat ik niet op de tribune hoefde te staan. Er zit echt niks in PEC wat ook maar leuk kan voetballen. Misschien maar bij de KNVB aanvragen of ze kunnen stoppen met voetballen dit seizoen. Dit komt helaas niet meer goed.
 
Myloki
 
2
27 november 2021 om 22:19
Tja wat valt er over te zeggen…………. Volgend seizoen weer lekker standaard op de vrijdag naar het stadion.
 
consy
 
7
27 november 2021 om 22:21
Dit heeft wat mij betreft geen zin meer. Deze week bleek dat we er ook financieel weer een puinhoop van maken, de selectie is kwaliteitsarm en vanuit alle kanten wordt keer op keer duidelijk dat we de grootste amateurclub van Nederland zijn, geen profclub. Ik weet niet wat de odds op dit moment zijn maar als we dit nog weten om te draaien door niet rechtstreeks te degraderen staat dat als wonder naast het kampioenschap van Leicester.
 
Nation23
 
1
27 november 2021 om 22:54
Wat was dit slecht !! Zat echt helemaal niets in. Heb altijd wel een zwak voor rkc, maar dit stelde echt niets voor.
 
IKEA
 
4
27 november 2021 om 23:37
Ja, de Keuken Kampioen Divisie heeft alleen al in de afgelopen speelronde aantrekkelijkere affiches gehad. Ben zelf wel verbaast over de vijf punten die PEC momenteel al heeft gesprokkeld want volgens mij zijn het niet eens voetballers die daar onder contract staan. Desalniettemin wel mijn gedroomde degradant, dus wat dat betreft lekker zo door gaan.