Dramatische invalbeurt Rashford domper op zege van Manchester United
Woensdag, 15 januari 2020 om 22:34

Manchester United is erin geslaagd om de vierde ronde van de FA Cup te bereiken. In de replay van de derde ronde tegen Wolverhampton Wanderers wisten the Red Devils door een doelpunt van Juan Mata met 1-0 te winnen. Het gewonnen treffen zal bij manager Ole Gunnar Solskjaer desondanks dubbele gevoelens opleveren, omdat hij de in de tweede helft de ingevallen Marcus Rashford weer zag uitvallen met een rugblessure.

Na de 0-0 remise van anderhalve week geleden op Molineux moesten Manchester United en Wolverhampton op herhaling in de derde ronde van de FA Cup. Solskjaer hield Rashford aanvankelijk op de reservebank voor de replay, terwijl ook Tahith Chong als wissel aan het duel begon. De thuisploeg mocht op Old Trafford van geluk spreken dat er niet al snel in de eerste helft een achterstand op het scorebord stond. Na geklungel in de defensie van Manchester United trof Neto het net, maar zijn treffer werd na inmenging van de VAR geannuleerd omdat er in de aanloop hands gemaakt was door Raúl Jiménez.

Meer: Marcus Rashford bijt op X van zich af: ‘Het gaat al maanden op deze manier’

Jiménez liet op zijn beurt daarvoor ook een goede mogelijkheid onbenut, nadat hij Harry Maguire, Brandon Williams en Nemanja Matic in één beweging had weggezet. Matt Doherty raakte namens Wolverhampton Wanderers nog het houtwerk in de eerste helft, terwijl John Ruddy een treffer van Manchester United-aanvaller Daniel James voorkwam. Kort na rust was James andermaal gevaarlijk, met een schot dat net voorlangs ging. Het bleek zijn laatste wapenfeit, want Solskjaer haalde James en Mason Greenwood na een uur spelen richting de kant voor Rashford en Andreas Pereira.

Met 67 minuten op de klok werd de ban gebroken op Manchester United. Anthony Martial speelde zich knap vrij na een lange pass van Maguire, waarna hij Juan Mata oog in oog met Ruddy bracht. De Spanjaard rondde uiterst fraai af en bracht Manchester United daarmee op voorsprong. De veilige marge van Manchester United kwam in de slotfase niet meer in gevaar, al kreeg Solskjaer nog wel een flinke tegenvaller te verwerken. De ingevallen Rashford moest zich met een rugblessure weer laten vervangen door Jesse Lingard en lijkt een groot vraagteken voor het bezoek aan Liverpool van komende zondag.

Meer nieuws
   
09:14
09:14
Oranje-opponent Frankrijk ziet basisspeler op tijd herstellen voor EK 2024
0
   
08:34
08:34
Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
4
   
08:00
08:00
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
34
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
16
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
47
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (37)

 
TakeMeHome
 
13
15 januari 2020 om 22:40
Als het bestuur niet kan aan & inzien dat echt onacceptabel is & niet handelen door iig een Potch binnen te halen, dan zullen de donkere wolken zich alleen maar opbouwen boven Old Trafford!Mark my words Liverpool wint zondag mininaal 4 - 0 van United!Die gaan over ze heen denderen, de fouten, ruimte & kansen die the Wolves niet afmaakte noch benutte, zou/zal Liverpool ge-na-de-loos afstraffen! Tis gewoon een benden van de top tot aan veld!
 
Moraat
 
15
15 januari 2020 om 22:47
Toch heeft United 2 toptrainers na SAF gehad die het ook niet voor elkaar kregen dus ik vraag me bij United echt af waar het nou aan ligt. Als SAF wist dat hij dit zou achterlaten was hij denk ik doorgegaan tot ie erbij neer was gevallen.
 
AFC-BusbyBabe
 
1
15 januari 2020 om 23:13
Trainers die verkeerde regeling hafden met bestuur. Als Potch het zover krijgt door bepaalde eisen te stellen. Om dan hoofdtrainer te worden. Door bijvoorbeeld bepaalde spelers die binnen gehaald moeten worden. Of een flink budget die hij kan uitbesteden. Zijn werk goed kan uitoefenen. Als de Glazers hun portemonnee trekken. Dan lukt jet best wel. Wilders en de glazers zullen toch wel blijven zitten. Dus moet het op een andere manier. Dag wist dit ver van te voren al. Hoe het bij United zou lopen. Tien de Glazers het overnamen. Merkte hij al een duidelijk wat er niet goed ging. En dat het over een lange tijd slechter zou gaan Bestuurlijk een puinhoop.
 
TakeMeHome
 
4
15 januari 2020 om 23:21
SAF heeft United uiteindelijk helemaal naar zijn hand toe getrokken!Hij was feitelijk die man die alles bepaalde binnen de club. Als hij een speler wou hebben, dan was het even zeggen dat hij die bepaalde speler wou hebben & dan kreeg hij `m ook daadwerkelijk. Daar zit `m verschil al in met alle trainers die na hem zijn gekomen. Besides that, Fergie was een trainer die bovenop de groep stond. Vader figuur, spelers keken naar hem op, respecteerde hem & speelde zeer zeker ook voor hem!Nu, lijkt het nergens op, dit is geen team & daarnaast zijn het nog middelmatige spelers waarvan sommigen bij een Leicester niet in eens de basis zouden staan met alle respect!
 
Sirius
 
15
15 januari 2020 om 23:52
Op basis waarvan zou Pochettino wel lukken wat coaches als Van Gaal en Mourinho niet lukte? Zolang er bestuurlijk niets verandert binnen het voetbalbedrijf, kun je elke coach voor die groep zetten. Als het bestuur wanbeleid voert dat met het voetbalbedrijf te maken heeft, krijg je dat altijd terug te zien op het veld. Daar zijn niet eens uitzonderingen van binnen de voetballerij.
 
TakeMeHome
 
1
16 januari 2020 om 00:00
Laat er eerst maar een coach komen die wat structuur in het spel brengt. Het slaat werkelijk waar nergens op naar wat ik zojuist heb zitten kijken. 60+% balbezit waa ze totaal geen raad mee weten. Geen loop acties, zit geen lijn in het spel. Diepgang ontbreek, spelers die zichzelf nauwelijks aan speelbaar maken of de ruimtes in lopen. Verdedigend is het niks, Maguire wordt soms uitgespeeld alsof het een jochie is in een beren lichaam dst draait als een tracktor man..Matic die denkt dat hij in zijn prime zit, houd hrt zakelijk, vooral iemand met toch wat ervaringWaar hebben we het in hemelsnaam over!?
 
Voetbalgogme
 
15
15 januari 2020 om 23:11
Dit wordt de laatste jaren echt iedere keer gezegd als United tegen Liverpool speelt. Echter doet United het vaak gewoon prima tegen Liverpool. Verwacht eerder weer een 1-1 dan een 4-0 voor Liverpool.
 
MessiBazoer
 
5
15 januari 2020 om 23:17
Ik hoop het voor je Mufc-Pogba. Maar op basis waarvan verwacht je dat? Liverpool is op dit moment het beste team in Europa, terwijl United zowat het tegenovergestelde is helaas..
 
ElPhenomeno
 
15
15 januari 2020 om 23:36
Omdat het wedstrijden opzich zijn. Liverpool heeft niet voor niks alleen tegen United punten laten liggen.
 
Voetbalgogme
 
10
15 januari 2020 om 23:38
En United doet het prima tegen de grote ploegen dit seizoen. Op Old Trafford had gewoon gewonnen moeten worden tegen Liverpool. Helaas ging Rojo toen vreselijk in de fout in de slotfase.
 
Sirius
 
0
15 januari 2020 om 23:49
Maar dat houd ook een keer op. Ze winnen die wedstrijden op strijdlust, maar dat gaat niet elke keer gebeuren. Daarvoor heeft de Premier League te veel grote clubs.
 
ElPhenomeno
 
6
15 januari 2020 om 23:56
Buiten City kunnen we niet spreken over tegenstanders van Europese topniveau.
 
TakeMeHome
 
2
16 januari 2020 om 00:04
Enigzins, als Liverpool de smaak goed te pakken krijg door in het begin al fel te domineren & snel te scoren kan het lelijk gaan worden. Vooral met deze wedstrijd nog in de benen!?
 
TakeMeHome
 
1
16 januari 2020 om 00:05
True, dat is ook wel zo. Alleen moet United wel waken want dit is dus ook geen OT, maar Anfield, een ongeslagen Liverpool dat speelt met gevoel dat de titel dichterbij dan ooit is.. nee, ik houdt mijn hart vast a.s. zondag ??
 
AZE/CHE 4 EVER
 
18
15 januari 2020 om 23:23
Alsof onder Pochettino United meteen weer terug aan de top komt. Wat moet Pochettino met deze spelers? Op De Gea na geen enkele topper, de ploeg zit vol met middelmaat en net niet. Zolang mensen als Woodward de club runnen zal er niks veranderen bij United. Pochettino kan dan aansluiten in het rijtje met Moyes, van Gaal, Mourinho en Solskjear.
 
Sirius
 
4
15 januari 2020 om 23:46
Jij denkt dat een trainer het probleem is bij die club? Pochettino komt ook gewoon binnen in een complete chaos en zal ook te maken krijgen met de incapabele Woodward die maar blijft zitten als de grote baas van het voetbalbedrijf. Daarom vond ik het nogal grappig dat sommigen dachten dat er een revolutie bezig was bij United, enkel omdat Solksjaer wat jeugdspelers de kans gaf. Jij denkt dat de club z'n oren laat hangen naar Pochettino, terwijl ze dat niet deden bij coaches die vele malen meer ervaring hadden? Ik namelijk niet...
 
Zwollenaar1987
 
6
15 januari 2020 om 23:59
Op de 1 of andere wijze lijkt man utd altijd op een geweldige ploeg als ze tegen liverpool spelen. Maar zal slok op borrel schelen als rashford niet mee doet
 
abaaiid7
 
2
16 januari 2020 om 00:25
Wat een overdreven reactie! United had meer balbezit meer kansen tov Wolves. Het was geen gala-wedstrijd. Maar Wolves is gewoon een zeer sterke team. Die vorig jaar niet voor niks de « reuzedoder » werd genoemd.
 
Mancunian10_
 
7
15 januari 2020 om 22:42
Zwakke wedstrijd man. Aan de bal is er geen creativiteit en gebeurd er niks en ook achterin is het niet erg stabiel. Solksjaer zijn tijd is voorbij vind ik. Heeft genoeg de tijd gehad, maar zie nog geen lijn in het spel.
 
Japie_Krekel
 
9
15 januari 2020 om 22:52
maar hoe moet Solskjaer die creativiteit erin krijgen als hij die niet tot zijn beschikking heeft? United heeft geen enkele creativiteit op het middenveld. dan moet je zorgen dat je bv in de winterstop Eriksen gaat halen mocht Inter je niet voor zijn. winnen van de Wolves is ook weer niet zo slecht. City verloor er dit seizoen twee keer van en Liverpool had ook aardige moeite met ze
 
AFC-BusbyBabe
 
6
15 januari 2020 om 23:06
Eriksen komt niet!! Die heeft United 2x afgewezen. Jorge Mendes was gesignaleerd op old trafford tijden de wedstrijd. Bruno Fernandes gaat komen. Die ze in de zomer al konden halen. Dus wel degelijk deels de schuld van OGS. Die had het door moeten drukken. En niet vertellen dat ze het met dit middenveld wel even aan konden
 
AjaxCunian
 
1
15 januari 2020 om 23:14
Heerlijk om een post te zien van iemand die daadwerkelijk op de hoogte is. Verder wordt ik met de week verdrietiger van AWB en Maguire.
 
ElPhenomeno
 
10
15 januari 2020 om 22:59
En wie moet het dan worden? Selectie is hee beperkt. Heel mooi hoe fans van United, Arsenal en Barca op dit forum hun ploegen gruwelijk overschatten.
 
Sirius
 
3
15 januari 2020 om 23:57
Misschien is het toch eens tijd om verder te kijken dan de trainers. Wanneer heeft United in de afgelopen 6-7 jaar een selectie gehad waarmee aantrekkelijk gevoetbald kan worden? United heeft momenteel gewoon niet de kennis en de kwaliteiten binnen het voetbalbedrijf om een visie te hanteren en uit te voeren. Je zou toch denken dat je na 4 coaches (waarvan twee ontzettend ervaren) naar andere aspecten kijkt als het niet beter wordt.
 
maurootje
 
0
16 januari 2020 om 00:17
Toch bizar, eerst, wat, 6(?)wedstijden won Solkjaer, toen hadden veel toch hoge verwachtingen
 
Zwollenaar1987
 
1
16 januari 2020 om 00:02
Eerst zien dan geloven dat rashford niet mee doet tegen liverpool zondag. Bij de 1e pot tegen de mancs op old trafford zeiden ze dat ook van de gea. En die speelde ook gewoon. Dus verbaast me niks als rashford er zondag gewoon bij is. Zelf hoop ik dat hij er niet bij is. Is altijd een plaag voor trent. Al hoop ik gewoon dat lfc wel wint van united.
 
abaaiid7
 
4
16 januari 2020 om 00:31
United heeft een degelijke wedstrijd gespeeld. Wolves is gewoon een zeer sterke ploeg. We missen Pogba teveel dit seizoen er is geen capabele vervanger voor hem. Hetzelfde geld voor Mctominay. Als je 2 vaste spelers op het middenveld mist. Zal elk ploeg wel moeite mee hebben. Het probleem met united is ook nog ze hebben geen vervangers. Dat is een beetje wat Solskjaer heeft onderschat en de blessure’s zijn ook niet zijn kant opgevallen. Overdreven reacties dat Liverpool, united gaat afslachten. United doet het zeer degelijk tegen de top 6 teams. Omdat dan plots de motivatie 150 procent is. Een Salah is bijvoorbeeld nog steeds doelpuntloos tegen United. Ik heb meer schrik voor een Burnley dan Liverpool op dit moment. Omdat tegen een Burnley, united het juist af laat weten.