Driessen slaat terug: 'Hij is de man die in de reet kruipt van Ten Hag'
Vrijdag, 23 oktober 2020 om 22:08

Jack van Gelder liet zich vrijdagavond in het programma Paniekvoetbal van Ziggo Sport uitermate kritisch uit over de berichtgeving van De Telegraaf rond Ajax. De presentator sprak onder meer van een 'kwalijke hetze' en een 'schoolkrant'. Valentijn Driessen slaat aan tafel bij Veronica Inside terug naar Van Gelder.

"Nou ja, ik zou op dit moment heel erg graag de volger van Ajax zijn bij De Telegraaf. Want dan heb je altijd een leuke avond. Of Ajax wint óf Ajax verliest en dan zeg je: 'Zie je nou wel, die Ten Hag kan er geen reet van'. Dat is zo'n fijne vorm van journalistiek. Ze hebben laf gespeeld. Nee, ik denk dat ze heel reëel hebben gespeeld", zei Van Gelder. "Tja, ik word er een beetje misselijk van. Het meest idiote vond ik deze keer dat in de column van Valentijn Driessen naast het artikel van Mike Verweij stond: 'Zoals u had kunnen lezen in het zeer goede stuk van mijn collega Mike Verweij van jongstleden zaterdag'. Toen dacht ik: nu zitten we in de schoolkrant."

'Kwalijke hetze' van 'schoolkrant' De Telegraaf tegen Ajax gefileerd bij Ziggo

In Paniekvoetbal van Ziggo Sport werd de berichtgeving van De Telegraaf rond Ajax gehekeld.Lees artikel

"Dat zegt de man die dus bijna iedere zondagavond Mike Verweij belt voor het laatste nieuws van Ajax. 'Mike, heb je nog wat?', vlak voor Rondo. Wat moet ik hiermee? Hij is ook de man die in de reet kruipt van Ten Hag, omdat hij daar twee keer per jaar aanschuift. Hier kan ik weinig mee", zo reageert Driessen op de uitspraken van Van Gelder. René van der Gijp haakt in door te stellen dat Van Gelder 'de man met het gekste programma ter wereld' is.

"Er zit een presentator die zegt wat hij ervan vindt en aan de mensen die er zitten vraagt: 'Vinden jullie dat ook?' Zodra er iemand 'nee' zegt, heeft hij de tering erin. Hij is van die vijf aan tafel het meest aan het woord. Dat is echt bizar. Hij gaat gewoon zeggen wat hij van het Nederlands elftal tegen Italië vond. 'Blind was prima', zegt hij dan. Hij vraagt dan aan Aad de Mos of hij dat ook vond en als hij 'nee' zegt, wordt hij niet meer uitgenodigd", zegt Van der Gijp. Driessen besluit cynisch: "Die wissels van Erik waren wel heel goed, moet ik zeggen."

Meer nieuws
   
23:55
23:55
Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
7
   
23:39
23:39
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
5
   
23:04
23:04
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
4
   
23:00
23:00
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
18
   
22:54
22:54
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
54
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (47)

 
Formus
 
67
23 oktober 2020 om 22:14
Ik blijf me toch altijd verbazen als volwassen mannen zich gedragen als kleuters....
 
JeroenF222
 
83
23 oktober 2020 om 22:20
Maar hij heeft wel een punt. Van Gelder slaapt in een Ajax-pyjama, maar goed, Driessen zegt ook alles om te provoceren. En je merkt het weer, het genereert vol clicks
 
marton3103
 
127
23 oktober 2020 om 22:23
Van Gelder heeft ook een punt. Driessen slaapt in een anti-ten hag pyjama. Als ik hem moet geloven had Ajax Liverpool helemaal kapot kunnen maken. En tegelijk zegt hij als Liverpool even aanzet, slopen ze Ajax. Hij lult ook maar wat.
 
tubes
 
23
23 oktober 2020 om 22:51
Van Gelderland slaapt in een AFC pyjama. Dat is zijn club, altijd al geweest.
 
JeroenF222
 
34
23 oktober 2020 om 23:06
Dat zegt hij als alibi, om "objectief" over te komen. Hij weet zijn liefde voor Ajax alleen niet voldoende verborgen te houden. Is niet erg, maar geef het dan gewoon toe. Overigens heb ik ook een amateurclub in de buurt waar ik fan van ben, maar dat wil niet zeggen dat ik niet voor Feyenoord kan zijn.
 
Twenteov
 
15
23 oktober 2020 om 23:31
De lijn van AFC naar Ajax is niet levensgroot toch?
 
Janta
 
12
24 oktober 2020 om 01:32
Driessen heeft gewoon een pesthekel aan Ajax maar ten Hag is bij hem de pispaal en dat zou hij doen bij iedere andere trainer. Past ook wel een beetje bij de Telegraaf.
 
NJfromVOL
 
23
23 oktober 2020 om 23:01
Ik zie hier op VZ ook -naar ik aannneem overwegend- volwassen het zich heel erg aantrekken als iemand iets anders vindt dan wat de mainstream vindt.who cares?
 
Metternich
 
116
23 oktober 2020 om 22:16
Zeldzaam dat überhaupt één van die figuren gelijk heeft, maar in dit geval hebben ze allebei gelijk over elkaar.
 
rikas1
 
10
23 oktober 2020 om 22:17
Wat een stelletje kleine blagen zeg, het word steeds triester zo...
 
Taxidriver213
 
86
23 oktober 2020 om 22:19
Waarom hebben de mannen van VI het altijd over andere programmas? Is het afgunst, of kapsones? Nu wordt er een keer terecht gesproken over overdreven uitspraken ban Driessen en gelijk reageren als kinderen. Zo lang je het zelf een voetbal programma met cafepraat noemt ben je gewoon 2e klas. Derksen komt altijd met gekke impopulaire uitspraken, met als doel "Kijk mij s ik heb een speciale mening" maar wanneer het over voetbalanalyse gaat dan trapt hij op deuren die wagenwijd open staan. Ziggo en Voetbal International hebben nu echt de beste voetbal programmas, een verademing.
 
SocioFan1
 
61
23 oktober 2020 om 22:24
Dat viel me ook op idd en heel denigrerend vaak. Ook over studio sport. Die andere programma's zie ik dat niet doen. Echt heel sneu eigenlijk.
 
32candela
 
7
24 oktober 2020 om 02:06
Vi is het beste programma wat er is, had je affelay laatst gezien? Ik keek met verbazing, de ene na de andere cliché kwam eruit.. die jongen is 18, hij heeft vertrouwen nodig bla bla... kan mijn buurvrouw ook vertellen.. rondo: Gullit zegt niks over az, ga er dan ook niet zitten als je eigen belang hebt
 
SocioFan1
 
3
24 oktober 2020 om 09:46
Ja klopt je bedoeld neem ik aan Voetbal internationaal met Suley the Goat enzo toch. Ja top programma is dat!
 
Kolbeinn_Sigi
 
43
23 oktober 2020 om 22:53
Ja Vz citeert alleen Voetbal Inside, maar Voetbal International met onder andere Suleyman Ozturk en Pieter Zwart maakt echt het beste voetbalprogramma van heel Nederland. Leuke stukjes over tactieken, buiten de grenzen, stukken over de Champions League, nu een weekendprogramma met Kees Jansma en ook andere leuke docu’s. Aan hun wordt te weinig aandscht gegeven terwijl een Driessen die nooit iets inhoudelijks zegt elke dag maar weer wordt geciteerd.
 
AFCfokke
 
9
23 oktober 2020 om 23:03
Moet gezegd, die twee hebben er aardig kijk op, met Simon Zwartkruis misschien. Maargoed, het wereldje hangt aan elkaar van connecties en juist daarom doet VI het zo goed. Middelvinger op en lullen maar. Snap ook totaal niet dat mensen VI inhoudelijk beoordeen, daar is het helemaal niet voor bedoeld
 
Taxidriver213
 
6
23 oktober 2020 om 23:33
@Afcfokke de mannen van VI beoordelen alles en iedereen wel op hun eigen manier toch? Ze vinden studiosport saai en vinden veel analysten "opendeur trappers". Kijk ze moeten ook niet stoppen met grapjes maken over anderen want dat is waar het programma op is gebasseerd, maar dan moeten ze de anderen ook niet beoordelen op hun versie van amusement, want dat is voor die andere programmas niet het doel. Derksen kan zich heus wel s nederig opstellen, met als voorbeeld toen hij zijn woorden terug nam over die stofwisselings ziekte grap. Hij kan dan ook toegeven dat Rondo met van Basten en Gullit, of jongens als Pieter Zwart, Suley ozturk enz weten waar ze het over hebben. Dat zou hem echt sieren.
 
Taxidriver213
 
5
23 oktober 2020 om 23:36
@Kolbeinn_Sigi Suley the Goat, Pieter Black en Bas zijn tegenwoordig mijn helden.
 
Kolbeinn_Sigi
 
7
24 oktober 2020 om 00:36
Suley is zeker the Goat, Pieter Black is een tactisch genie, Bas is minigoat en vergeet Ruben hij is ook een onmisbare schakel! “Suley, het is weer maandag.” De beste zin van de week
 
SocioFan1
 
4
24 oktober 2020 om 09:45
Zo ja absoluut. Kijk dat is pas inhoud. Leuk en sterke inhoud. Geen onzin elke keer maar gewoon top om te volgen. Erg aangenaam ook. Die doen het erg goed idd met hun videos op Yt.
 
nmekenkamp
 
25
23 oktober 2020 om 22:25
Man, man, man, wat een kleuters zeg. Ik ben het niet altijd eens met hoe ten Hag het doet en ik zou ook graag een vervanger zien, maar Driessen is zo gefocussed op publiciteit. 90% van wat hij zegt is of om te provoceren of te dom voor woorden. Ik snap echt niet dat hij nog hoofdredacteur is. Maar ja, als elk Nederlands medium hem elke dag citeerd is dat goed voor de Telegraaf. Dus voebalzone, doodzwijgen die man.
 
anno62
 
42
23 oktober 2020 om 22:32
Meneertje valentijn Jij bent wat er uit de reet van Ten Hag komt niets meer en niets minder.vanaf dat Ten Hag aangesteld was ben jij bezig om alle stoelpoten af te zagen met heel vaak ongefundeerde uitspraken.vertel jij nou eens eerlijk wat Ten Hag bij jou gedaan heeft , heeft hij het laatste koekje van de schaal gepakt terwijl jij die wilde hebben of is iets anders Bah bah bah
 
droadnagel
 
12
23 oktober 2020 om 22:36
Dat is het leuke van journalisten en analisten , ze kunnen er zelf geen ene reet van maar in achteraf lullen zijn ze wereld kampioen. Laten ze vooraf maar een een keer zeggen hoe , wie en waar ze spelen en dan zien of ze gelijk hadden. Had Ajax gelijk gespeeld was het een knappe presentatie en nu ze ongelukkig hebben verloren kan Ten Hag er niets meer van. Zou verboden moeten worden dit soort dom achteraf gelul.
 
GJ7300
 
15
23 oktober 2020 om 22:36
Klopt wel helemaal. Van Gelder en ook Jansma zijn in niets journalisten met een objectieve blik. Jansma durft zelfs niks meer te zeggen, Jack is alleen maar aan t slijmen bij de grote sterren of zij die dat kunnen worden. Niveau van de Tros nooit ontgroeit. Uiteindelijk gaat t alleen om dom vermaak en niet om de analyse
 
Kyle66
 
9
24 oktober 2020 om 00:46
Zeg jij nu met droge ogen en zonder te lachen dat Driessen wel een journalist met een objectieve blik is? Want ik heb me net verslikt van het lachen bij de gedachte dat je dat bedoelt.
 
AcKaka
 
7
24 oktober 2020 om 02:23
Veronica inside is ook alleen maar vriendjespolitiek hoor. Bas nijhuis bijv
 
mcgregor
 
27
23 oktober 2020 om 22:50
Lachwekkend. Valt wel op dat Vi altijd bezig is met andere voetbal programma’s. Altijd maar afkraken. Dan studio voetbal .. dan is het weer rondo etc .. keer op keer. Ze zijn met de jaren wel goed naast hun schoenen gaan lopen. En over Driessen. Tja die is al sinds de aanstelling van ten hag bezig met poten zagen. Dus als het om ten hag gaat is Driessen nooit objectief.
 
Feelingood
 
29
23 oktober 2020 om 22:50
Grappigste vind ik dat een Driessen die vrijwel dagelijks ongezouten commentaar levert (geen opbouwende kritieken, maar constant afbreek commentaar) dus zelf totaal niet kan omgaan met commentaar op hemzelf.. wat een man..
 
Feelingood
 
14
23 oktober 2020 om 22:57
Ik kijk bijna nooit VI, maar die Driessen is zo sneu.. gaat het over Schmid, gaat meneer opeens weer aangeven hoe slecht Ten Hag is, wat een flapdrol deze man
 
MartijnBos169
 
13
23 oktober 2020 om 22:58
Het is volgens mij al een jaartje of 3 aan de gang Driessen versus ten hag. En voorlopig zal dat nog wel effe zo doorgaan want die Driessen denkt dat hij alles over afca weet.
 
Damsko11
 
6
23 oktober 2020 om 22:59
Eenmalig zal ik reageren op dit soort artikelen. Journalisten reageren op journalisten. Hoezo is dat nieuws?! Graag met dat laatste beetje en vaak zeer weinig kennis, wil ik dat journalisten over de wedstrijden praten. Hierna reageer ik niet meer op dit soort artikelen want ik open ze niet. Ik heb echt niet de mening van hun nodig om te bepalen wat ik van een wedstrijd of speler moet vinden. Laten wij lekker op elkaar reageren en zelfs meningen geven over voetbal zonder deze mannen die al decennialang hun posities hebben. Zonder enige vorm van evaluatie of beoordeling of ze nog wel voldoen.
 
007
 
29
23 oktober 2020 om 23:11
Het zit de Telegraaf al jaren dwars dat de huidige leiding binnen Ajax wat anders denkt dan hun. Het gaat hier puur om een machtsstrijd. In mijn mening is al deze ellende begonnen na dat van Basten niet op één lijn zat met wijlen Cruijff. Toen kwam de grote clash met het "technisch hart". Bergkamp en Jonk zijn vertrokken en de Telegraaf heeft in mijn mening dat nooit de andere partij kunnen vergeven. Dan heb ik het over Overmars en Sar. Ten Hag kon ook van dag één niet slagen omdat hij door "Marc Netto" de club is binnen geloodst. Driessen begon toch al ooit neerbuigend te doen over die "Tukker"?. Ajax blijft gewoon een wespennest en van Gelder heeft de Telegraaf nu even op hun plek gezet. Dat vinden ze ook bij VI niet leuk aangezien ze ook hun kliek hebben. Derksen is nou ook perse de grootste fan van Ajax. Persoonlijk vind ik het prima dat van Gelder en van Halst hun zegje hebben gedaan.
 
ajaxchamps
 
6
23 oktober 2020 om 23:38
Echt helemaal met je eens, dit is gewoon precies het probleem. Het is zo over duidelijk dat VI niet blij is met de aanwezigheid van Ten Hag. Vanaf de aller eerste dag zijn ze overdreven kritisch richting hem, hij kan niks goed doen. Ik denk ook dat ze er achter zijn dat dit soort meningen enorm veel lezers en clicks oplevert. Dus geld in het laatje voor een VI en Telegraaf. In een tijd waar de verkoop van magazines al jaren heel hard terugloopt. Je ziet het ook op Voetbalzone hoe veel reacties die uitspraken van Diessen opleveren.
 
falcao1984
 
2
23 oktober 2020 om 23:48
Frappant dat Van der Sar dan wel weer een column heeft in diezelfde Telegraaf.
 
007
 
1
24 oktober 2020 om 00:23
Maar schrijft hij daar dan elke week? Weet niet, ik voel dat deze hele strijd al wat jaartjes gaande is. Dat was nog toen wijlen Cruijff leefde. De Telegraaf stond altijd compleet achter de legendarische nummer veertien. Eerst Jaap de Groot en Valentijn Driessen is niet anders. Dit is in mijn mening gewoon een machtsstrijd die nooit is weg geweest en altijd zal blijven.
 
falcao1984
 
0
24 oktober 2020 om 16:27
De vaders van Jaap de Groot en Johan Cruijff waren heel vroeger al vrienden c.q. goede bekenden van elkaar in de privã©sfeer. Zelfde met Arend van der Well. Dat verklaart een en ander.
 
Kees Aerts
 
8
24 oktober 2020 om 01:30
Ajax van Gelder zo gaat hij bij velen door het leven. Kwalijke zaak als journalist. De Telegraaf is al sinds het begin van het aantreden van Ten Hag aan het zagen. Die denken werkelijk dat Ajax Liverpool van de mat speelt. Elke realiteitszin is daar ver te zoeken.driessen en Van Gelder zijn beide zielige supporters die zeer verongelijkt zijn dat Ajax niet meer het Ajax is als onder Van Gaal. Ten Hag is een prima trainer, maar wat kan hij er aan doen dat de beste spelers zijn verkocht en Ajax een spits heeft van bijna 40?moet je daarvoor niet bij Overmars en Van der Sar zijn, of zijn die soms dik met de Telegraaf en Ajax van Gelder? Overigens heeft Ten Hag vele tientallen miljoenen verdiend voor Ajax? maar dat zal wel worden uitgelegd als ondanks Ten Hag. Zou lekker Johnny van 't Schip aanstellen. Heeft het juiste accent speel je met Utrecht om plek 4. Dat is dan wel de consequentie. Maar dan wordt dat uitgelegd aan de puinhoop die Erik ten Hag heeft achtergelaten...
 
TheHunterz
 
4
24 oktober 2020 om 08:36
Het kan aan mij liggen, omdat ik zowel Rondo als Veronica Inside niet heb gezien. Maar dit artikel is echt niet te volgen. Heel matig geschreven Voetbalzone.
 
Andréde Boer
 
0
24 oktober 2020 om 15:58
Jammer dat de heer Driessen zo weinig kijk op de zaken heeft en denkt de wijsheid in pacht te hebben. Ook drukt hij zich heel netjes uit als vertegenwoordiger van zo n krant, heel waardig.