Duel tussen AZ en Fortuna plots afgelast vanwege positieve test
Donderdag, 20 augustus 2020 om 15:27

Het oefenduel tussen AZ en Fortuna Sittard gaat donderdag niet door. Een speler van de Limburgse formatie is positief getest op het coronavirus, waardoor de wedstrijd uit voorzorg geen doorgang vindt. Als alternatief werkt AZ een training af in het AFAS Stadion. Volgende week woensdag wacht het Champions League-treffen met het Tsjechische Viktoria Plzen.

"Het is jammer dat we nu niet kunnen oefenen tegen Fortuna", reageert trainer Arne Slot op de site van de Alkmaarders. "Want we waren blij dat ze in deze belangrijke fase bereid waren om tegen ons te spelen. Maar we willen geen risico nemen. We zijn nu op zoek naar een tegenstander voor morgen om ons optimaal te kunnen voorbereiden op de kwalificatie van de Champions League van aanstaande woensdag."

"We zijn gisteren getest en hebben vandaag te horen gekregen dat er een positief geval is. Om wie het precies gaat, zeggen we niet in verband met de privacywetgeving", meldt trainer Kevin Hofland in een eerste reactie aan De Limburger. "We hebben daarna contact gezocht met AZ. Zij lieten weten niet te willen spelen."

"Begrijpelijk, want AZ speelt volgende week een duel om de Champions League en wil geen enkel risico nemen. Daarop is besloten de wedstrijd te annuleren. De betreffende persoon is ook meteen weg bij het trainingskamp in Mierlo. Er zijn geen klachten. Iedereen is vijf dagen geleden ook getest. Toen testte iedereen negatief", besluit de coach.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (38)

 
Benenbreker
 
5
20 augustus 2020 om 15:33
Nou alles bij alles niet echt de voorbereiding waar AZ op had gehoopt. Hoop dat dit geen invloed heeft op de wedstrijden in de voorrondes!
 
azchelsea
 
9
20 augustus 2020 om 15:33
Begrijpelijk, maar wel erg vervelend. De voorbereiding was al niet om over naar huis te schrijven en zo’n wedstrijd is toch wel een redelijk goede peiler hoe het team ervoor staat omdat er al vaker tegen Fortuna is gespeeld. Bovendien nog steeds geen CV gehaald, om moedeloos van te worden. Ik vrees al voor die spits van Plzen van 2 meter, ondanks dat ik hem nog nooit heb zien spelen.
 
MessiBazoer
 
7
20 augustus 2020 om 15:45
Hoe schat je de kansen van AZ in? Stengs is nog niet fit meende ik. Echt apart inderdaad dat AZ totaal niet daadkrachtig is op de transfer markt..
 
VeluwsAZer
 
2
20 augustus 2020 om 16:04
AZ is wel vaker aan het begin van de transfermarkt afwezig en op het laatst wat deals sluit. Persoonlijk niet echt voorstander van deze aanpak. Verder kan ik de kansen moeilijk inschatten. Ik las ergens dat Plzen lang niet meer heeft verloren. Dat is niet heel geruststellend, aan de andere kant verliest zo'n ploeg vroeg of laat toch wel. Misschien is dat wel tegen AZ
 
Ruud_AZ
 
3
20 augustus 2020 om 16:05
Stengs traint al mee volledig sindsafgelopen maandag. Had alleen vandaag geen minuten gemaakt, zodat hij klaar is voor de vr.
 
azchelsea
 
4
20 augustus 2020 om 16:36
Ja, ik stoor me er ook mateloos aan. Ik krijg een beetje het idee dat AZ voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten voor toppers en er daardoor veel te lang over doet. Precies hetzelfde gebeurde voor de wedstrijden tegen Kairat Almaty 2 jaar geleden in de EL, dat zou wel waarschuwing genoeg zijn zou ik denken. Stengs zal volgens Slot gaan spelen, maar het is nog niet zeker of hij kan starten. Hij heeft in ieder geval geen wedstrijdritme dus dat is wel een nadeel. Hatzidiakos is ook hersteld en traint weer mee, maar ook die mist wedstrijdritme. Ik durf niet te veel te voorspellen voor de wedstrijd omdat ik Victoria Plzen niet goed ken, maar AZ is wel lichte favoriet denk ik. Plzen heeft na een huurperiode nu bijvoorbeeld ook een spits definitief overgenomen van AZ (Mihalik) die bij AZ ver van de basis verwijderd was en bij Plzen toch aardig veel wedstrijden heeft gespeeld. Slot heeft laten weten Plzen uitvoerig te hebben geanalyseerd dus we gaan maar van het beste uit ??.
 
MGMV
 
4
20 augustus 2020 om 15:45
Zijn er uberhaupt, los van Kongolo, geruchten over het aantrekken van een CV? Want die is inderdaad wel broodnodig.
 
Oelie Wapper
 
3
20 augustus 2020 om 15:59
De namen van Hoedt en Mike van der Hoorn zijn wel eens gevallen, maar van beiden verwacht ik niet dat die naar AZ gaan komen.
 
VeluwsAZer
 
1
20 augustus 2020 om 16:01
Er waren ook wel geruchten dat AZ in gesprek was met Hoedt. Maar daar hoor ik niets meet over momenteel
 
MGMV
 
0
20 augustus 2020 om 16:41
Hm, dat zijn zeker geen goede berichten. Zo'n Hoedt zal vast ook zo lang mogelijk uitstellen met de hoop op een mooier contract ergens anders. En Kongolo heeft toch ook interesse van andere clubs (o.a. wederom Fulham). En inderdaad; van v/d Hoorn zal je niet heel vrolijk worden. Had persoonlijk toch wel gedacht dat AZ ondertussen wel iemand gescout, en binnen gehaald, zou hebben.
 
Jan En SylviaGeenen
 
12
20 augustus 2020 om 15:35
Jong PSV- VVV is ook afgelast, misschien AZ-VVV spelen morgen?
 
ben030
 
7
20 augustus 2020 om 15:45
Er worden toch aardig wat wedstrijden afgelast in de voorbereiding valt me op. (Wel met een goede reden natuurlijk.) Ik vraag me wel af hoe dat straks gaat in competitie verband. Gaan ze dan ook bijna elke week een wedstrijd of 2 aflasten of zeggen ze we laten de desbetreffende speler thuis en lekker voetballen.
 
007
 
0
20 augustus 2020 om 15:55
Precies, het zou hoe dan ook goed zijn als de KNVB met duidelijke richtlijnen komt wanneer de competitie gaat beginnen. Mijn buikgevoel zegt sowieso dat er een grote kans is op chaos.
 
Soccerfan_1
 
0
20 augustus 2020 om 15:59
Je kan pas voetballen als je zeker weet dat die ene speler ook daadwerkelijk de enige is. Kwestie van die ene speler thuis laten en lekker voetballen kan dan niet.
 
Ruud_AZ
 
0
20 augustus 2020 om 16:07
Ligt er aan, wat de regels zijn betreft corona. Anders zou het gewoon automatisch 3 punten moeten worden 3-0 uitslag. Of ze moeten in een bubbel gaan leven, maar denk dat dat niet gaat gebeuren.
 
ben030
 
1
20 augustus 2020 om 15:45
Er worden toch aardig wat wedstrijden afgelast in de voorbereiding valt me op. (Wel met een goede reden natuurlijk.) Ik vraag me wel af hoe dat straks gaat in competitie verband. Gaan ze dan ook bijna elke week een wedstrijd of 2 aflasten of zeggen ze we laten de desbetreffende speler thuis en lekker voetballen.
 
SocioFan1
 
12
20 augustus 2020 om 15:53
Bruh als dit zo doorgaat, ga je toch helemaal niet kunnen beginnen aan een nieuw seizoen. Dit is niet fijn.
 
Benenbreker
 
3
20 augustus 2020 om 16:05
Tja als de regels zo blijven wel. Een speler moet zich nu 1x per week laten testen maar mag wel gaan en staan waar hij wilt. Dus speler heeft test gedaan, negatief, gaat na training naar het strand en loopt daar Corona op, volgende dag weer trainen en besmet zo weer anderen. Spelers leven niet in een bubbel zoals bijvoorbeeld bij de F1. Wat dat betreft zie ik veel wedstrijden afgelast worden straks. Hoe zijn de regels hierin eigenlijk? Stel az heeft straks 5 positieve gevallen, stengs, boadu, idrissi, bizot en koopmeiners. Gaat de voorronde dan door, en hoe zit dit bij een eredivisieduel?
 
SocioFan1
 
0
20 augustus 2020 om 16:16
Ja eens, dit gaat zo niet goed idd. Klopt, Nba zit ook in een bubbel. De clubs die EL en CL speelden ook. Dat zouden ze ook beter moeten doen hier.
 
Hakkie2
 
3
20 augustus 2020 om 16:49
In een bubbel gaat voor een paar weken, maar niet voor het hele komende seizoen. De spelers hebben ook gewoon partners, ouders, soms ook kinderen. Je kunt ze niet een heel seizoen daar vandaan halen (doen ze bij F1 ook niet, de bubbel is vanaf de eerste training tot de race, maar dat zijn altijd al periodes dat ze in een hotel slapen).
 
-NEC-
 
2
20 augustus 2020 om 18:36
Als het in het buitenland lukt moet het hier ook lukken. Alleen zijn Nederlanders vaak eigenwijs volk wat denkt onaantastbaar te zijn. Een professional zorgt ervoor dat hij niet tot amper in dit soort situaties terecht kan komen. Al kan het natuurlijk ook in de thuissituatie gebeurd zijn. Valt mij in ieder geval op dat er best veel positieve gevallen telkens zijn.
 
PSV-ACM-REAL
 
7
20 augustus 2020 om 16:45
Dit aankomend seizoen gaat een drama worden en uiteindelijk gaan ze ook het komend seizoen stoppen. En dat allemaal danzij die belachelijke bangmakerij rondom corona, walgelijke tijden leven we in zeg.
 
RUTGERRR
 
6
20 augustus 2020 om 17:21
Belachelijke bangmakerij? Zeg je dat ook even tegen mijn buurman die beide ouders en zijn broer heeft verloren aan Corona? De broer was overigens een fitte wielrenner en was ook niet op leeftijd. Corona is er, het is geen bangmakerij maar gewoon de werkelijkheid. Dat het soms iets groter wordt gemaakt dan het is wil ik enigszins toegeven, maar ik zou het geen bangmakerij noemen. Mensen bewust maken van het feit dat er een gevaarlijk virus is, dat is belangrijk. Ik heb liever dat mensen het groter maken dan het is dan wanneer er wordt geroepen dat het allemaal niets voor stelt. Hou je gewoon aan de regels, gebruik je gezonde verstand en je komt een heel end. Als jij zo`n tokkie bent die bij de kassa in mijn nek aan het hijgen is (wat ik uberhaupt al niet kan waarderen), kan ik alleen maar hopen dat die hersenpan in gebruik wordt genomen en je misschien niets om jezelf geeft, maar wel om de mensen om je heen.
 
Yuto
 
8
20 augustus 2020 om 17:38
Ja Rutger, we zeggen het ook tegen die 98% die weinig tot helemaal geen klachten hebben. Bij elk virus heb je uitzonderingen, bij elk virus heeft de één meer klachten dan anderen. Zijn die 2 mensen die (helaas) zijn overleden representatief voor al die andere mensen? Ben je nou werkelijk zo bekrompen? Er worden ten eerste getest met tests waarvan de maker zelf zegt dat ze niet geschikt zijn voor zulke testen, hoe betrouwbaar is het dan? En je hoort alleen besmettingen, wat zegt besmettingen? Helemaal niets. Van 400 griep doden dit jaar, normaal is dat 6000+. Wanneer hijgt er ooit iemand iemand anders ik de nek in het openbaar, werkelijk zelden tot nooit, dus haal je hoofd uit je achterste, en zie gewoon wat er echt aan de hand is.
 
Lierse1997
 
0
20 augustus 2020 om 19:46
Dat is te makkelijk. Niemand sterft namelijk door aids zelf. Maar je sterft omdat het je immuunsysteem kapot maakt waardoor je sterft aan een verkoudheid of iets dergelijks. Dat maakt aids nog geen minder gevaarlijke ziekte.