Dumfries ruikt aan Oranje: 'Dat soort spelers meenemen heeft altijd zin'
Woensdag, 16 mei 2018 om 17:25

Ronald Koeman laat diverse spelers van Jong Oranje ruiken aan het 'grote' Nederlands elftal. Oranje begint woensdag aan een tweedaagse trainingsstage in de bossen van Zeist en Koeman geeft spelers als Denzel Dumfries (sc Heerenveen), Juninho Bacuna (FC Groningen), Kevin Diks, Justin Bijlow (Feyenoord), Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan (AZ) en Bart Ramselaar (PSV) de kans om twee dagen mee te lopen. Dumfries is blij met de kans.

"Het is natuurlijk prachtig", glundert de 22-jarige rechtsback voor de camera van OnsOranje. Dumfries spreekt van een 'mooie ervaring'. "Ik ben heel trots dat ik hier mag zijn. Het is jammer dat het zo kort is, want natuurlijk zou je er iets langer bij willen blijven. Maar voor de eerste keer is het prima." Koeman had een relatief kleine groep, want alleen spelers van Nederlandse clubs zijn er vooralsnog bij. Mede daardoor heeft hij spelers van Jong Oranje bij de groep gehaald.

"Daarmee slaan we twee vliegen in één klap: we houden de jongens redelijk fit in hun vakantieperiode en maken we ze van dichtbij mee, leren ze kennen. Dat is alleen maar goed voor de toekomst", stelt de oefenmeester. "Ik denk dat dat soort spelers altijd zin hebben. Dan schuiven ze hun vakantie maar even op. Het is mooi voor hen om twee dagen onderdeel te zijn van de groep." Koeman bereidt zich de komende weken met Oranje voor op de oefeninterlands Slowakije (31 mei) en Italië (4 juni).

Meer nieuws
   
13:45
13:45
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
0
   
13:24
13:24
Van Bommel niet naar Milan; onderhandelingen met andere trainer al vergevorderd
9
   
12:58
12:58
Donkerrode kaart in Ligue 1 na karatetrap in het gezicht van tegenstander
9
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
12
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
35
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
TimMatavz7
 
14
16 mei 2018 om 17:35
Goed initiatief van Koeman. Alleen Diks? Dat wordt toch nooit een oranje speler? Die andere kunnen zich wellicht door ontwikkelen tot een speler die ooit oranje waardig is. Maar Diks?
 
Djoowey
 
5
16 mei 2018 om 17:38
Diks maakt niet een al te best seizoen mee. Maar fiorentina heeft hem destijds niet vanwege zijn achternaam aangetrokken. Potentie heeft hij wel maar die moet volgend seizoen zeker wel meer gaan brengen.
 
Gunnerbos
 
5
16 mei 2018 om 17:41
Diks is het eerste deel van dit seizoen heel zwaar door de mand gevallen. Dat hij geen oranje materiaal is lijkt me duidelijk, maar hij heeft zich echt prima herpakt in de 2e seizoenhelft. Vond hem bijvoorbeeld beter spelen dan de rechtsbacks van zowel psv als ajax
 
juandavid
 
16
16 mei 2018 om 17:50
Dus jij wilt zeggen, dat diks beter speelde dan arias? Arias is een van de beste rechtsback van de eredivisie. Diks was heel sleht in het eerste deel, maar heeft inderdaad zichzelf herpakt. Alleen ben ik het niet mee eens dat diks beter of in de buurt kwam van het niveau van arias.
 
Gunnerbos
 
1
16 mei 2018 om 18:18
Vond arias persoonlijk het eerste half jaar goed spelen, maar dat werd (net als de rest van psv) het 2e half jaar minder. Wel moet ik ze nageven dat ze constant hetzelfde (gemiddelde) niveau haalde in de 2e helft van het seizoen en daardoor kampioen werden.
 
MGMV
 
2
16 mei 2018 om 18:22
Dumfries dan toch net zo min? Diks speelde de eerste seizoenshelft zeker niet goed, maar heeft zich echt uitstekend herpakt en zou het inmiddels ook niet gek vinden als hij wederom een seizoen naar de Kuip komt. Als de oudere Dumfries erbij komt, die vooral in het begin even opviel met z'n assists, kan Diks er ook bij. Maar afijn; dit gaat puur om een trainingsstage en zijn al deze spelers opvulling omdat ze nu geen verplichtingen hebben.
 
baradona
 
9
16 mei 2018 om 17:35
Vooral erg gecharmeerd van Koopmeiners van AZ . Prachtig linkerbeen, fysiek in orde en er zit een goede kop op, kan op de lange termijn een prima middenvelder worden voor Oranje.
 
greenhouse
 
2
16 mei 2018 om 18:57
Er zit een goede kop op. Ik vind dat altijd zo’n aparte beargumentatie. Waar staat het eigenlijk voor? Een uitstraling?
 
baradona
 
6
16 mei 2018 om 20:03
Nuchter, normaal doen , focus op voetbal , goede mentaliteit , goede mindset, frisse uitstraling, vwo niveau. De Duitse ploeg die Wereldkampioen werd bestond voor 75 procent uit hoogopgeleide jongens, het voordeel van een goede kop is dat je je over het algemeen beter kan blijven doorontwikkelen omdat je informatie beter kan verwerken en omzetten.
 
Djoowey
 
2
16 mei 2018 om 17:37
Ik ben vooral benieuwd of ze weten door te borduren. Blijven toch vriendschappelijke wedstrijden en dat tegen het einde van het seizoen. Italië zal er net zo in zitten als Nederland want die verkeren ongeveer in het zelfde schuitje als Nederland. De laatste partijen vond ik Nederland de weg om hoog is ingeslagen. Nu doorpakken en vertrouwen tanken.
 
mayarood
 
1
16 mei 2018 om 18:08
Op zich ben ik niet tegen, maar er zijn toch nog wel meer spelers die hieraan zouden moeten deelnemen? Daarbij zijn dit leuke reserves voor Oranje, maar het gaat er om dat de besten spelen. Die spelen vaak al in het buitenland.
 
veldmannetje
 
3
16 mei 2018 om 20:10
leuk voor die jongens, maar wat dat ik dan niet snap is dat hij een Hendrikx, Van Ginkel, Jetro Willems, Kuwas ofzo nog niet heeft geselecteerd het zijn ofenduels dan kan je deze spelers ook van dichtibij zien en bepalen of ze wat kunnen toevoegen of niet.