Eden Hazard debuteert bij Real Madrid: 'Moet een beetje boos op hem worden'
Zondag, 15 september 2019 om 09:28

Eden Hazard maakte zaterdag zijn officiële debuut in het tenue van Real Madrid. De aankoop van minimaal honderd miljoen euro maakte in het thuisduel met Levante (3-2 winst) zijn opwachting als invaller. Ofschoon de Belgisch international aanvankelijk voor nieuw elan in het team van Zinedine Zidane zorgde, kon ook hij niet voorkomen dat de bezoekers terug in de wedstrijd kwamen en zelfs dicht bij een gelijkspel waren.

"We zijn bezig om spelers te brengen die er nog niet helemaal klaar voor zijn", antwoordde Zidane na het duel op een vraag over zijn oordeel over het spel van Hazard. "Omdat ze bijvoorbeeld heel weinig hebben getraind. Maar ze zullen zich verbeteren. Ik hoop dat we niet nog meer blessures zullen krijgen. Er zijn maar vier trainingen. Hazard is een voetballer die zeer verticaal speelt en die ons veel zal geven."

Thibaut Courtois was lovend maar tegelijkertijd ook kritisch over zijn landgenoot. "Eden liet in de kans die bijna in een doelpunt eindigde zien wat hij in huis heeft. Hij is rustig aan de bal en sticht gevaar. Ik moet een beetje boos op Eden worden omdat hij de bal een paar keer met de hak wilde geven en vervolgens balverlies leed", waren de kritische woorden van de keeper. "Maar voorin liet hij details zien waarmee hij voor veel gevaar zorgde."

Hazard zelf sprak na afloop met Real Madrid TV. "Ik ben heel blij met mijn eerste minuten en natuurlijk de overwinning. Na een blessure is het lastig om weer in het ritme te komen, je hebt tijd nodig. Ik hoop dat dit het begin van iets moois is. Ik wil samen met mijn teamgenoten van het voetbal genieten en veel meer wedstrijden spelen. We hebben gewonnen en dat is goed voor het zelfvertrouwen richting de duels met Paris Saint-Germain en Sevilla."

Meer nieuws
   
13:45
13:45
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
0
   
13:24
13:24
Van Bommel niet naar Milan; onderhandelingen met andere trainer al vergevorderd
4
   
12:58
12:58
Donkerrode kaart in Ligue 1 na karatetrap in het gezicht van tegenstander
8
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
9
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
FR_JC
 
9
15 september 2019 om 09:39
Zidane: "Hazard is een voetballer die zeer verticaal speelt". Ja, lijkt me logisch als je enkel op de flank speelt... Maar komt ook graag naar binnen, geweldige speler die ook in Madrid gaat laten zien waarom hij gehaald is. Fitter worden en hij zal weer gaan schitteren. ( niet gezien de wedstrijd maar als hij idd domme hakjes enz doet zal die dat af moeten leren. Maar daarbij zal Courtouis ook beter moeten gaan keepen, iets met zondigt en eerste steen.)
 
kickass
 
1
15 september 2019 om 15:29
Hij is gewoon prima bezig. carvajal is echt een drama.... kijk eens naar de meeste tegen doelpunten. Vaak staat Courtois er tegen 2-3 aanvallers... de verdediging is al 2 jaar ondermaats.
 
RinkSchippers
 
26
15 september 2019 om 09:45
T blijft onvoorstelbaar dat je je droomtransfer maakt naar (misschien) de allergrootste club van de wereld, en je dan met een behoorlijke overgewicht aan komt zetten in Madrid. Kan je nog zo goed voetballen maar dan ben je mentaal geen 100% topper. Ik moet het nog zien met Eden in Madrid.
 
FR_JC
 
13
15 september 2019 om 10:02
Hazard heeft toch altijd wel wat fettie gehad? Dit heeft hem niet weerhouden om te schitteren bij Chelsea en met de tijd zal hij dat waarschijnlijk ook bij Real gaan doen.
 
RinkSchippers
 
2
15 september 2019 om 10:24
Klopt maar als je naar Real gaat kan je toch op je vet gaan letten?
 
FR_JC
 
4
15 september 2019 om 10:31
Ja, in principe wel. Maar van wat ik over hem gehoord en gelezen heb heeft hier dit al in zijn hele carrière, fettie, dat zal Real ook weten en is schijnbaar iets wat in zn lichaam zit. Traint hard, altijd gedaan maar is hij nooit kwijtgeraakt.
 
TheRoscoe
 
3
15 september 2019 om 13:57
Maar dat Hazard mentaal geen topper is, dat weten we allemaal. Geen killer, geen optimale prof. Heel veel talent, daarom speelt hij zo hoog, maar je zult hem vooral zien tegen de middenmoot en de zwakkere broeders van de CL en dat zal leuk materiaal opleveren voor YouTube. Maar Real komt niet in de buurt van een hoofdprijs. Beetje hetzelfde verhaal wat Benzema heeft.
 
_Buffalo_
 
3
15 september 2019 om 15:06
Typ voor de lol eens in op Google "Hazard against top 6" en kom dan nog eens terug. Of herbekijk de WK kwartfinale tussen België en Brazilië. Je kunt kritiek hebben op Hazard dat hij nooit een volledig seizoen echt helemaal top is (zoals Salah 2 jaar geleden) maar in toppers is hij vaak net 1 van de beteren.
 
TheRoscoe
 
8
15 september 2019 om 16:58
Google voor de lol eens hoeveel doelpunten Hazard heeft in de knockout-fase van de Champions League. Je hebt kans dat Matthijs de Ligt er meer heeft.Nooit gezegd dat Hazard in geen enkele topper presteert. Maar op constante wijze opstaan in toppers op internationaal niveau is nooit zijn ding geweest. Tegenover zo`n monsterpot tegen Brazilië staat ook de afgang tegen Wales. Zo`n seizoen zoals Salah heeft gehad, zou Hazard met zijn talent ook moeten hebben gehad, hij is nooit in de buurt ervan gekomen. Dat is gewoon een gebrek dat hij dat niet uit zichzelf kan halen. Komt ook niet in de buurt van een Neymar. Dus wie denkt dat Hazard ervoor gaat zorgen dat Real Madrid weer kans maakt in de CL, gaat van een koude kermis thuiskomen.
 
_Buffalo_
 
4
15 september 2019 om 19:02
Als hij 1 van de meest consistente aanvallende spelers is geweest in toppers in de PL in de afgelopen jaren, dan presteert hij toch met regelmaat op internationaal niveau? Dat hij nooit in de CL gepresteerd heeft kun je hem deels aanrekenen, anderzijds heeft zijn team nooit een deftige run in de CL gehad sinds hij er was en dat was zeker niet alleen zijn verantwoordelijkheid. Je argument over Wales lijkt me nogal vreemd, Messi ging mee ten onder met zijn team in Liverpool, dat maakt zijn prestatie in de heenmatch toch niet minder indrukwekkend? Dat Hazard met zijn talent ook al een seizoen als dat van Salah moet gehad hebben, ben ik mee akkoord. Ook dat Neymar beter is ben ik akkoord, al denk ik wel dat in bepaalde teams Hazard beter past. Maar dat je hem alleen tegen de middenmoot ziet is gewoon niet waar.
 
TheRoscoe
 
1
15 september 2019 om 19:35
Nogmaals, niet gezegd dat je hem alleen tegen middenmoot ziet. Messi heeft een hele carrière met uitzonderlijke prestaties achter de rug. Die heeft krediet. Hazard heeft een hele carrière met genoeg momenten waarin hij helemaal wegzakt. Zo`n wedstrijd tegen Wales weegt dan een stuk zwaarder, net zoals zijn non-prestaties in de CL.Hey, als Messi een jaar lang voetbalt zonder een doelpunt te maken, dan mag je hem als vergelijkingsmateriaal gebruiken. Je speelt bij Real Madrid. Als je wilt dat men je ziet als een absolute wereldtopper, dan kan je je niet verschuilen achter de prestaties van jouw teamgenoten. Dan wordt er vereist dat jij op staat wanneer niemand dat doet. Daarom dat men kijkt naar Messi en Ronaldo op eenzame hoogte en dat je seizoenen moet hebben zoals Neymar of Salah om daar ook maar een beetje in de buurt te komen. En Hazard zit eronder. Wat niet betekent dat hij slecht is. Het betekent wel dat Hazard niet de kwaliteiten en de mentaliteit bezit om Real Madrid een hoofdprijs te schenken. Hadden ze Neymar gehaald ipv Hazard, dan misschien wel. Maar Real Madrid gaat tekort komen in de bepalende wedstrijden van het seizoen en dat gaat komen o.a. omdat Hazard niet van het niveau is om in zulke wedstrijden continu een factor te zijn. En continu een factor zijn voor Real is heel anders dan continu een factor zijn voor Chelsea.
 
EdenHazard
 
12
15 september 2019 om 10:28
Heeft veel te lang geduurd maar eindelijk is hij daar, de grote Eden Hazard in het shirt van het grote Real Madrid. Nog voor kleine Eden debuteerde bij Lille had ik dit al durven uitspreken dat hij op een dag de beste voetballer ter wereld kan worden bij de beste club ter wereld. Nu is het aan hem om zich te bewijzen. Hazard zal een grote impact hebben op het spel van Real, veel efficiã«ntie maar ook veel hakjes, rabona`s enz. Ronaldo speelde als een machine, ik hoop van Hazard ook te kunnen genieten zoals we vroeger allemaal genoten van Ronaldinho.
 
GidVan Valkenburg
 
4
15 september 2019 om 16:51
Hazard zal nog 20 jaar moeten doorvoetballen als hij op het Niveau van Ronaldinho wilt komen...
 
Ronaldo 2.7
 
16
15 september 2019 om 10:37
Hazard is een van de meest overschatte spelers van het sterrenstelsel. Gaat er dit jaar niet meer dan 12 maken in de competitie voor Real, inclusief penalty's. Dat is op lange na geen 100 miljoen waard. Hooguit 30 net als Ziyech.
 
FR_JC
 
24
15 september 2019 om 10:54
Inclusief penalty's word moeilijk aangezien Ramos die neemt. Overschat? Vertel dit tegen Chelsea fans of de PL in totaal.
 
APPELSAP12
 
7
15 september 2019 om 12:44
Nog nooit naar Chelsea in de PL gekeken dus...
 
The Bison
 
2
15 september 2019 om 12:54
Wat heb jij staan roken op de zondagmiddag?
 
RinkSchippers
 
1
15 september 2019 om 11:49
Lol@ ronaldo. Troll reactie. Even een sneer naar Ziyech (die minstens in deze markt 60 waard is) en Hazard is minstens top 10 beste speler ter wereld hoor. Hazard zou aan zn mentaliteit en fitheid moeten werken wil hij bij Real de grote man worden. @mods zouden jullie mijn ontopic reactie gewoon willen laten staan? Dit verwijderen slaat nergens op, ik zie reacties op deze site die blijven staan die helemaal niets toevoegen
 
Ronaldo 2.7
 
2
15 september 2019 om 12:53
Ik ben geen trol. Maar Hazard komt met overgewicht terwijl er al 4 wedstrijden gespeeld zijn en al 4 punten verloren zijn. De overschatting van Ziyech is begrensd op 30. dat heb je dan wel goed gelezen.
 
RinkSchippers
 
2
15 september 2019 om 13:53
Als je aangeeft dat Ziyech in deze markt 30 waard is , heb je of een haat jegens Ajax , of je hebt simpelweg geen kijk op voetbal. Voor de duidelijkheid, ik keek voetbal toen wereldtop voor 20 miljoen gulden verkocht werd dus ik vind in princiepe niemand zoveel waard (wat doe je als een speler van 100 miljoen bijv invalide raakt?) Maar in de huidige markt is Ziyech zeker veel en veel meer waard dan 30 miljoen. Ik durf zelfs zo ver te gaan dat Inter op dit moment een Ziyech er bij zou hebben, ze kanshebber nr 1 zijn op de serie A
 
ClassOf1992
 
0
15 september 2019 om 14:25
Commerciële waarde van hazard is al meer dan 70m’s waard
 
Real Madr!d
 
6
15 september 2019 om 12:02
Viel gisteren gretig in. Moet gewoon nu puur fit worden en wedstrijdritme opdoen. Dan komt het rendement vanzelf wel. Als Vinicius gewoon die kans had afgemaakt, dan had Hazard nu al een assist achter zijn naam staan. Stap van Chelsea naar Real is ook niet niks. Druk is vele malen groter hier. Hopelijk is Hazard mentaal sterk. Nu komen twee big games eraan uit tegen PSG en Sevilla. Zin in, nu Hazard kan spelen.
 
GidVan Valkenburg
 
1
15 september 2019 om 16:54
Waarom is de druk meer bij real dan bij chelsea? Als, als heb je niks aan.. Ik weet niet hoe hij gaat doen, hoop goed voor hem maar heb mijn twijfels..