Edson Álvarez geniet bij Ajax: 'Ze zijn hier really really crazy'
Dinsdag, 17 september 2019 om 06:26

Voor Edson Álvarez is spelen in de Champions League een droom die uitkomt. De 21-jarige verdediger annex middenvelder uit Mexico volgde afgelopen seizoen nauwlettend de Europese triomftocht van de Amsterdammers die uiteindelijk in de halve finales eindigde. "Ik wist dat Ajax me wilde kopen en dat maakte de wedstrijden nóg spannender", vertelt Álvarez op de dag van het eerste groepsduel met Lille, in gesprek met De Telegraaf.

"Mijn ouders zijn vrijdag in Amsterdam aangekomen om me in de Champions League te zien. Ik hoop dat ik speel." Álvarez omschrijft het toernooi als 'de best denkbare ervaring voor een jonge speler'. "En ik krijg de kans om deze belangrijke wedstrijd tegen Lille mee te maken. Iedere voetballiefhebber kijkt. Maar niet alleen in Mexico, denk ik. De Champions League heeft fans over de hele wereld."

Álvarez had met zijn doelpunt tegen APOEL Nicosia een belangrijk aandeel in de plaatsing voor de groepsfase van de Champions League. Na afloop besefte hij hoe belangrijk dat was geweest. "Mijn telefoon explodeerde van de berichten en op social media lieten alle Ajax-fans en Mexicanen blijken heel blij voor me te zijn. Ze zijn echt trots." De sfeer in de Johan Cruijff ArenA bevalt de Mexicaan. "De supporters hier zijn really really crazy. Zoiets moois heb ik in mijn leven nog niet meegemaakt. Het publiek geeft ons energie."

Er viel een last van Álvarez' schouders toen hij tegen APOEL zijn waarde bewees. "In het begin moest ik aan het Nederlandse voetbal wennen, omdat ik negentig minuten alert moet zijn. Het voetbal gaat sneller en de tegenstanders zijn sterker. In Mexico heb je aan de bal meer tijd. Dusan Tadic, Hakim Ziyech, Donny van de Beek en Nicolás Tagliafico leren me elke dag zo veel. Mede daarom kon ik al zo belangrijk voor Ajax zijn en dat voelt fijn. Het doelpunt tegen APOEL was voor mijn teamgenoten, de club en de fans."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
GunnerFan
 
44
17 september 2019 om 06:41
Echt een topper deze man. Zo nederig en dankbaar, als fan is dat mooi om te horen! Itt Marin die het meer had over een springplank, wat ook begrijpelijk is. Hoor ik van Edson alleen maar mooie verhalen en wil hij belangrijk zijn voor de fans, club, medespelers en staf. Zeer mooie instelling!! Hopelijk word hij snel op cv gezet want ik denk dat daar meer zijn kwaliteiten liggen!
 
Sparta_Praag
 
20
17 september 2019 om 06:53
Ik vind hem aan de bal wel erg matig voor een topper. Laten we hopen dat hij snel CV gezet wordt ja
 
Lee112
 
34
17 september 2019 om 07:22
Hoe vaak heeft hij balverlies bijvoorbeeld ? Hij is gewoon zeer solide. Nee hij zet geen mensen vrij voor de goal, maar daar heeft Ajax zat anderen voor. Nee hij draait niet alla Frenkie/Martinez weg van zijn directe tegenstanders, maar dar kon lasse ook niet. Sinds hij op het middenveld staat steekt men minder gauw over. Je hebt ook mensen nodig die het vuile werk kunnen opknappen ondanks dat ze geen fijne balgevoel hebben. Ik lees vaak een middenveld Martinez-Donny-Ziyech. Ikzelf ben ook 1 vd mensen die hiervoor pleit en dan alvarez naast blind in de verdediging, maar gaat dat echt werken? Ik denk dat ten hag daar niet over nadenkt.
 
vulpix
 
16
17 september 2019 om 07:48
Waar blijkt dat uit? Omdat Johan Derksen het zegt? Johan kijkt geen hele wedstrijden dus kan dat niet beoordelen
 
Balenciaga
 
0
17 september 2019 om 09:15
Ik vond hem tegen Heerenveen aan de bal al een stuk zelfverzekerder dan in zijn eerdere wedstrijden. Het is geen speler die zoals Frenkie altijd de oplossing vooruit zoekt, hij geeft veel balletjes op zekerheid breed. Wat hij wel toevoegt is body op je middenveld en strijdlust, wat nog wel eens ontbrak in de eerste wedstrijden dit seizoen. Denk toch dat CV zijn beste positie is, maar we zullen het zien wanneer V.d. Beek weer terug is.
 
maurootje
 
3
17 september 2019 om 09:52
@vulpix lekker makkelijk oordelen. Wie zegr dat hij de wedstrijd niet kijkt? ik net zo goed het zelfde zeggen over jouw... zonder dar ihkweet of het waar is...
 
Japie_Krekel
 
2
17 september 2019 om 10:39
@vulpix precies, supporters hebben zelf geen ogen in hun hoofd zitten en valt het totaal niet op dat Alvarez alle eigenschappen van een middenvelder mist natuurlijk. we kijken al meer als 20 jaar voetbal maar hebben tegenwoordig Derksen nodig om te zien of een speler indrukwekkend is op een positie of niet. voetbal is hogere wiskunde waarvoor je echt een raketgeleerde moet zijn om daar een oordeel over te kunnen hebben. heb je geen opleiding in Zeist gevolgd dan snap je eigenlijk niks van voetbal want oh oh, wat is dit een superingewikkelde sport
 
FCVoetbal23
 
2
17 september 2019 om 07:52
Ik denk dat hij op lange termijn te kort zal komen. Hij oogt nogal houterige/lomp en vind hem aan de val niet echt sterk. Misschien dat hij centraal achterin beter is? Maar voor het bedrag dat hij gehaald is verwacht ik wel meer. Van wat ik nu zie had je beter een speler uit de jeugd of zelfs een Koopmeinders kunnen halen als je zo controlerend wil spelen.
 
Zuidenaar
 
3
17 september 2019 om 07:28
Hoop dat hij op de cv staat vanavond ook al verwacht ik dat veltman gaat staan en alvarez op middenveld. Ik vind alvarez geen goede middenvelder vervult verdedigende taken goed maar in balbezit heb je niet veel aan hem. Nu donny nog weg is kan marin der in zitten want dat is een loper die veel meters maken kan en dat heb je nodig tegen lille.
 
AndreNijmeijer
 
3
17 september 2019 om 08:15
Na minder succesvolle spelers te hebben gezien, blij dat de scouting dit seizoen wel Ajax 1 waardige spelers heeft binnen gehaald.
 
FCB_Catalunya
 
4
17 september 2019 om 08:18
Ben heel erg blij dat hij erbij is! Laat zien veel talent te hebben en is verdedigend erg sterk. Ik zie hem denk ik wel liever op CV naast Blind, ook omdat hij wel degelijk kopkracht heeft. Op het middenveld kan er dan gewoon met vdBeek en Martinez gespeeld worden.
 
maurootje
 
3
17 september 2019 om 09:56
Klopt het dat Martinez en Alverez oorspronkelijk gekocht zijn als verdedigers, zoja, best wel pijnlijk dat ze nu op het middenveld staan. Zeker als je ziet dat Schuurts en Blind hun concurrenten zijn of middenvelders van ajax zijn niet goed genoeg dat 2 verdedigers blijkbaar voorop de ranglijst staan.. 1 vd 2, allebei net zo pijnlijk
 
NL_Modric
 
0
17 september 2019 om 10:39
Maurootje, Schuurs en Blind zijn gewoon een prima duo achterin. Punt 2 heb je wel volkomen gelijk in. Het schort aan goede voetballers op het middenveld, al moet ik zeggen dat Martinez het feilloos invult en ook in de passing en handeling zeer goed is tot nu toe.
 
Kyle66
 
3
17 september 2019 om 10:48
Wil je daarmee zeggen dat Blind niet goed genoeg is als CV?
 
Metalhead
 
1
17 september 2019 om 13:03
Dacht dat ze in Mexico allemaal "really really crazy" waren. Dat lijkt toch tegen te vallen als hij al onder de indruk is van dat bioscooppubliek dat vanuit Drenthe en Limburg komt om met een geforceerd Amsterdams accent "wij zijn Ajax, Wij zijn de beste te roepen".