Eerste nederlaag van Juventus in 2020 houdt titelstrijd nog open
Zondag, 26 januari 2020 om 22:39

Juventus heeft zondagavond zijn eerste nederlaag van 2020 geleden. La Vecchia Signora, waar Matthijs de Ligt negentig minuten binnen de lijn stond, ging op bezoek bij Napoli met 2-1 onderuit, door doelpunten van Piotr Zielinski, Lorenzo Insigne en Cristiano Ronaldo. Juventus verzuimt daardoor om de voorsprong op naaste achtervolger Internazionale uit te breiden naar zes punten.

De Ligt had in het San Paolo weer een basisplaats, nadat hij midweeks nog negentig minuten op de reservebank bleef in de bekerwedstrijd tegen AS Roma (3-1 zege). De Oranje-international vormde het centrale duo met Leonardo Bonucci, waardoor Daniele Rugani weer op de reservebank zat. Opponent Napoli steekt de laatste tijd niet bepaald in een beste vorm, daar de laatste drie competitiewedstrijden verloren gingen. De ploeg van trainer Gennaro Gattuso plaatste zich afgelopen week wel voor de halve finale van de Coppa Italia, dankzij een 1-0 zege op Lazio.

De eerste helft leverde niet al teveel spektakel op in Napels. De thuisploeg deelde via Arkadiusz Milik en Mario Rui speldenprikjes uit, maar die wisten de koploper van de Serie A niet echt in de problemen te brengen. Juventus kwam op zijn beurt kort na rust voor het eerst tot scoren, maar het doelpunt van Ronaldo werd geannuleerd wegens buitenspel. Paulo Dybala raakte de paal, waarna de Portugees in de rebound voor de openingstreffer leek te zorgen. Gonzalo Higuaín bevond zich in de aanloop echter in buitenspelpositie, waardoor het doelpunt niet doorging.

De tweede helft begon voor Juventus ook met een tegenvaller, doordat Miralem Pjanic zich met een blessure moest laten vervangen door Adrien Rabiot. Higuaín, die een verleden heeft bij Napoli, leverde met iets meer dan een uur op de klok een gevaarlijk schot, maar zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Alex Meret. Vrijwel direct daarna kwam de thuisploeg op voorsprong. Wojciech Szczesny kon een schot van Lorenzo Insigne weliswaar keren, maar tikte de bal voor de voeten van Piotr Zielinski. De Poolse middenvelder reageerde attenter dan Juan Cuadrado en tekende zo voor de openingstreffer.

Napoli wist het duel vier minuten voor tijd definitief te beslissen. Insigne kreeg na een voorzet van José Callejón de bal voor de voeten en haalde, via De Ligt, doeltreffend uit. Ronaldo bracht in blessuretijd de spanning nog terug in de wedstrijd, maar dichterbij dan 2-1 wist Juventus ondanks een grote kans voor Higuaín niet meer te komen. Door de zege van Napoli blijft de titelstrijd voorlopig nog enigszins spannend in de Serie A. Internazionale en Lazio verspeelden dit weekeinde punten, waardoor Juventus de voorsprong op zijn naaste achtervolger had kunnen uitbouwen naar zes punten. Voorlopig bedraagt de voorsprong van la Vecchia Signora op Inter nog drie punten.

Meer nieuws
   
23:55
23:55
Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
3
   
23:39
23:39
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
3
   
23:04
23:04
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
3
   
23:00
23:00
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
15
   
22:54
22:54
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
50
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (44)

 
RBLeipzigg
 
79
26 januari 2020 om 22:42
Je merkt aan die Emile Schelvis dat hij zelf totaal niet op niveau heeft gevoetbald. Soms vindt hij iets heel knap of dan wel iets heel slecht gedaan omdat het er toevallig zo uit ziet. Maar die man heeft totaal geen kijk op voetbal. Bij die terugkopbal van Rui doet hij net alsof het een ontzettend domme bal is, terwijl iedereen die zelf op niveau heeft gespeeld zo een kopbal juist kan waarderen. En bij die voorassist van Milik ziet hij niet dat Milik hem bewust hard voorlangs geeft. Schelvis zit er zo vaak naast op voetbaltechnisch gebied. Puur gebrek aan voetbalverstand die Schelvis. Tot slot: denken jullie dat Lozano weg mag deze zomer? Hij zit daar maar op de bank te verpieteren. Wanneer hij weg mag zie ik hem graag naar ons (Leipzig) komen as zomer.
 
bpreal
 
17
26 januari 2020 om 22:44
Nou vond het vrij riskant en heb wel op niveau gevoetbald...een alerte spits prikt de bal gewoon binnen.
 
FCBDutch
 
53
26 januari 2020 om 22:45
Schelvis sowieso drama om naar te luisteren, deprimerend. Lijkt zelf ook zijn vaak uit te zitten en maakt van een wedstrijd vaak een begravenis. Prima vent maar als commentator gewoon niet voor mij.
 
Jur77
 
50
26 januari 2020 om 22:47
Ben ik denk ik de enige die het wel een fijne commentator vind. Vandaag natuurlijk een hele slechte pot gezien, maar normaal vind ik zijn passie voor het Italiaanse voetbal echt heerlijk. Misschien altijd juist, of soms zegt hij iets raars, maar wel een fijne commentator!
 
juvedeef
 
0
27 januari 2020 om 12:39
Ik ken niet veel mensen die hem fijn vinden. Persoonlijk vind ik hem vreselijk. Komt zoveel onzin uit zijn mond.
 
ticomania
 
11
26 januari 2020 om 22:59
Waardeloze commentator echt niet normaal. Nog nooit zo een dramatische gast gezien met zijn pro Juventus. Als je als commentator niet neutraal kunt zijn dan moet je het niet doen. Iedereen weet dat hij voor Juventus is en Sierd voor Atleti. Zodra ze een kans krijgen kraken ze andere teams af
 
Marc Juventus
 
22
27 januari 2020 om 00:43
Haha, ik weet niet hoe je erbij komt, maar die Schelvis is een Inter supporter hoor
 
Sambazzz
 
0
27 januari 2020 om 10:21
Inderdaad. Kan me laatst nog herinneren dat Dybala de 2-0 maakte en Schelvis zijn best moet doen om zijn teleurstelling te verbergen
 
rinkhsv
 
3
26 januari 2020 om 23:21
Denk dat Leipzig toch wel wat betere spelers rond heeft lopen in de opleiding. Ik zie hun ook niet een dergelijk hoog bedrag neer leggen voor een bankzitter van napoli
 
Arnout108
 
4
27 januari 2020 om 00:46
Emile Schelvis is echt vervelend inderdaad. Hij schat situaties slecht in, komt er irritant vaak op terug dat een spelers ooit een keer een fout maakte en hij geeft heel vaak zijn mening. Dat laatste is al vervelend als commentatoren het doen die er wel kijk op hebben...
 
AcKaka
 
10
26 januari 2020 om 22:44
Geen geweldige pot maar de tweede helft was toch stuk leuker om naar te kijken. Juve blijft toch matig en napoli ook zeker verdiend gewonnen. Vond de scheids ook vervelend. Ik haat zeuren en protesteren maar een beetje emotie moet toch ook wel kunnen zonder direct een gele kaart te geven. Over schelvis ga ik het niet eens hebben
 
afgpower
 
10
26 januari 2020 om 22:45
Lekker bezig Napoli. Had niet verwacht. Serie A blijft nog een beetje spannend zo. In plaats van 6 punten achterstand is het nu 3 punten voor Inter. Zowel Inter en Lazio zijn een puntje ingelopen. Lazio heeft nog een wedstrijd minder gespeeld kunnen tot 2 punten naderen.
 
JuveAmor1897
 
19
26 januari 2020 om 22:45
Nederlaag terecht, Juve was nergens te bekennen...op het laatste hield ik mijn adem even in voor de kans (omhaal) van Higuain. Gelukkig is dit puntenverlies nog geen drama, maar toch. Ik moet wel zeggen dat de scheidsrechter belachelijk en vaak onnodig floot, langs beide kanten. Achja, dringend herpakken nu. Fino alla fine!
 
MartijnWinkel
 
5
26 januari 2020 om 22:45
Hoe speelde de ligt?
 
arsen(e)al
 
12
26 januari 2020 om 22:52
Zesje. Niet opvallend. Zat er soms goed tussen, maar niks bijzonders.
 
LucasAndersen
 
2
27 januari 2020 om 07:52
Volgens mij is het als verdediger wel een hel om achter dit middenveld te voetballen. Die Matuidi doet zo ontzettend veel fout, er is geen enkele creativiteit en zo weinig voetbal op het middenveld. Je komt dan automatisch als verdediging onder druk te staan als er zo veel mis gaat op het middenveld.
 
Ayoze
 
60
26 januari 2020 om 22:46
Die ‘overtreding’ van Ronaldo in de laatste minuut die werd afgefloten zegt alles over het voetbal van tegenwoordig. Er was werkelijk helemaal niks aan de hand, maar toch fluit de scheidsrechter in het voordeel van de vallende verdediger. Lachwekkend gewoon.
 
TheCronaldofan
 
16
26 januari 2020 om 23:35
In de reglementen van het voetbal staat dat je niet hoger dan de lat mag springen... dat is namelijk donkerrood.
 
locovato
 
10
26 januari 2020 om 22:46
Juve komt drive te kort op het middenveld. Die matuidi is 100% inzet echter 0,00 rendement. Ze hebben iemand a la Pogba in zijn oude tijd nodig.
 
ADP10
 
7
26 januari 2020 om 22:46
Sarri mag heel snel opdonderen! Wat erger ik me aan zijn dramatische wissels en het dramatische voetbal zelf uiteraard
 
Feast
 
4
26 januari 2020 om 22:54
Heb me ook best verbaasd over het niveau van Juve. Dat team is echt totaal uit balans. In de aanval heb je eigenlijk 3 spitsen lopen, al zijn die alle drie zo goed dat dat nog wel werkt. Maar dat middenveld is echt drama.
 
myvision
 
43
26 januari 2020 om 22:58
Wat een ergerlijk stukje weer: " Matthijs De Ligt zorgt met zijn lompe gedrag voor Chaos... " Ik gok dat het Matthijs zijn schuld was dat zijn medespeler de bal tegen de hand kreeg? Ongelooflijk suggestief gelul, de heksenjacht gaat door. Ik vind deze vorm van `journalistiek` eerder neigen naar bepaalde propaganda waar ik kotsmisselijk van word.
 
locovato
 
8
26 januari 2020 om 23:23
Ja ‘gedrag’ is wel een beetje overdreven. Maar dat terzijde vind ik het wel een lompe sprong, zie de derde video....hij maakt op het einde zijn welbekende beweging door zijn arm richting de bal te zwaaien. Het lijkt echt automatisme ofzo bij die jongen.
 
myvision
 
19
26 januari 2020 om 23:31
Als je op de link klikt staat er: "matthijs de Ligt mag scheidsrechter Maurizio Mariani op zijn blote knieën bedanken..." Hij doet een uiterste poging om de bal te koppen en heeft klaarblijkelijk die armbeweging daarvoor nodig, lijkt niet eens op hands en hij maakt ook geen hands. Toch moet hij volgens de social media stagiair van VZ de scheidsrechter op zijn blote knieeen bedanken. Ongelooflijk.
 
John Terry
 
16
27 januari 2020 om 01:02
Het is net zozeer een heksenjacht als dat het verafgoding is, letterlijk elke wedstrijd van Frenkie en Matthijs die weer hier weer een apart bericht krijgen met allerlei recensies van buitenlandse media.. Elke scheet die ze laten wordt uitvergroot terwijl half Nederland nog steeds niet in de gaten heeft dat Wijnaldum bij Liverpool heel stilletjes één van de besten ter wereld op zijn positie is geworden. Die krijgt niet eens de helft van die aandacht.
 
-The Maestro-
 
1
26 januari 2020 om 23:48
Juventus was erg zwak vandaag. Het probleem ligt met name bij het middenveld. Er is daar echt te weinig creativiteit en intensiteit. Ik vind Rabiot, Matuidi & Pjanic helemaal geen bijzondere voetballers. Ik zou in de zomer vol voor Pogba & Tonali gaan. Samen met Bentancur heb je dan weer echt een top-middenveld, dat jaren mee vooruit kan. Tonali als een soort van Pirlo die vlak voor de verdediging speelt en goed onder druk kan kan voetballen, Bentancur die net als Vidal een ware krijger is, en bereid is om het vuile werk op te knappen, en Pogba als creatieveling die de aanval kan bedienen.
 
Jackieboy10
 
4
27 januari 2020 om 00:06
Pjanic is wel een topper vind ik. Pjanic kan al perfect in die Pirlo rol waar jij Tonali wil zien spelen. En uiteindelijk mis je nog wel een speler, want toen Juventus zo'n goed middenveld had stonden er vier op het veld: Pirlo, Marchisio, Vidal en Pogba. Nu wil je iemand in een Pirlo rol, maar bouw je daar niet extra ondersteuning voor in. Bovendien is Pogba ook niet de meest gedisciplineerde speler. Ik ben in ieder geval benieuwd. Misschien scheelt het al als Dybala als schaduwspits op 10 kan spelen en op het middenveld dus 1 minder harde werker.
 
juvedeef
 
0
27 januari 2020 om 12:44
Rabiot speelde wel prima wedstrijd tot vanavond hoor. Maar pjanic en matuidi zijn inderdaad matig. Beiden moeten vervangen worden. Maar met rabiot en bentancour is er een prima basis. Er moet echter nog creativiteit bij.