Eiting niet jaloers: 'Ajax heeft een plan me me, spreekt dat uit'
Maandag, 19 februari 2018 om 08:07

Carel Eiting speelde zondagmiddag zijn tweede competitiewedstrijd in het eerste elftal van Ajax. De twintigjarige middenvelder kwam na rust van het duel met PEC Zwolle n het veld voor Lasse Schöne, die al een beetje last had voor de wedstrijd. Eiting moet iets langer op zijn kans wachten dan generatiegenoten Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Justin Kluivert, maar dat vindt hij niet erg.

"Het is leuk dat er een paar jonge gasten opstaan, met een paar echte toppers erbij. Ik probeer ze achterna te gaan. Ajax heeft een plan met me, spreekt dat uit en ik heb dat vertrouwen ook. Jaloers op Matthijs, Justin en ook Frenkie de Jong ben ik zeker niet. Ik ben trots op ze en zie hun prestaties juist als motivatie", zegt Eiting in gesprek met De Telegraaf. Met de middenvelder in het elftal won Ajax met 0-1 in Zwolle, dankzij een treffer van Klaas-Jan Huntelaar.

"Als je een helft mee kunt doen, is dat toch speciaal en ben je echt onderdeel van het team", concludeert de jonge middenvelder. Het was voor Eiting zijn vijfde wedstrijd in de hoofdmacht van Ajax. Eerder dit seizoen maakte hij in de thuiswedstrijd tegen Excelsior zijn competitiedebuut voor de Amsterdammers. Dit seizoen maakt Eiting de nodige indruk bij Jong Ajax, dat momenteel koploper is in de Jupiler League.

Meer nieuws
   
07:40
07:40
Volendam-captain Mirani gaat door het stof na misplaatste uitspraak over Vitesse
3
   
07:22
07:22
Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt van de Eredivisie in 2024/25
26
   
06:51
06:51
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
22
   
01:00
01:00
Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
12
   
00:00
00:00
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
29
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
Master D
 
2
19 februari 2018 om 08:15
Denk niet dat Eiting het gaat redden. Komt toch handelingssnelheid te kort voor Ajax en is niet het type dat zijn tekortkomingen op een andere manier kan compenseren. Voor de middenmoot kan hij echter een prima aanvulling zijn, want we hebben kunnen zien dat hij prima kan voetballen.
 
sloep01
 
51
19 februari 2018 om 08:19
Oh jij bent er geweest gisteren ? hij was sowieso beter als Schone die is trouwens wel aan vervanging toe en Eiting deed het prima of hij het gaat redden ? waarom niet maar je hebt altijd van die wijsneuzen die het al zien na een halve wedstrijd , onbegrijpelijk .
 
Master D
 
17
19 februari 2018 om 09:10
Ja, ik ben gisteren geweest ja. Dat ie beter is dan Schone op zijn retour doet niet ter zake, want die is aan vervanging toe zoals je al aangeeft. Zeg ik dat ie slecht speelde? Nee, dus wie is hier nu de wijsneus? Wie zegt dat ik op basis van een halve wedstrijd tot mijn oordeel kom? Eiting speelt namelijk al bijna 2 jaar regelmatig in de Jupiler League en daar kan ik prima zijn kwaliteiten beoordelen. Daar is ie weliswaar een van de betere spelers, maar dat maakt niet dat ik in hem Ajax1 materiaal zie.
 
xstream
 
11
19 februari 2018 om 09:28
Kan zomaar zijn wat je zegt. Toch zag ik hem gisteren dingen doen die je niet bij veel andere spelers ziet. Het waren ballen waar zelfs Ziyech nog jaloers op is. Of hij compleet en constant genoeg is zal moeten blijken, maar wat hij gisteren liet zien was wel degelijk Ajax 1 waardig. Sterker nog, 95% van de Ajax 1 spelers kunnen zulke ballen niet eens geven. Ik denk dat hij zeker wel Ajax 1 waardig is (zo geweldig hoog is dat niet meer). Of dat z'n plafond is moet blijken. Ik geloof niet dat z'n handelingssnelheid trager is dan van Schone. Maar op andere vlakken wel beter. Dus ik zie niet in waarom die Ajax 1 niet zou kunnen halen.
 
tazmanic2
 
6
19 februari 2018 om 09:28
Hij deed het meer dan prima. Maar dat lag niet alleen aan hemzelf. Het lag sowieso aan het feit dat Schöne er niet meer was. Het gapende gat op het middenveld was weg. Vorig jaar vulde Donny dat in de belangrijkste wedstrijden op. Nu kwam Eiting erin. En weer zie je 1 team, in plaats van een aanvallend blok en een verdedigend blok. Schöne kan 2 wedstrijdjes leuk spelen op een verrassende positie en zakt daarna ver weg. Dat was bij de Frank de Boer al zo en bij Bosz, Keizer en ten Hag is het niet anders. Heeft het op 6 twee wedstrijdjes aardig gedaan en is daarna zo'n beetje heilig verklaard. Op basis waarvan eigenlijk?
 
Zytto34
 
2
19 februari 2018 om 11:33
Master D na 16 wedstrijden Jupiler League staat hij al op 4 goals en 10 assists. Zijn inzicht, techniek en handelinssnelheid zijn juist zijn sterke punten. Hij heeft alleen weinig atletisch vermogen, maar zijn voetbalkwaliteiten doen niet onder voor Frenkie en Donny. Hij is ook 1 jaar jonger dan Frenkie en Donny en die hebben zich ook pas dit seizoen in de basis geknokt.
 
Kolbeinn_Sigi
 
5
19 februari 2018 om 08:21
Gaat het echt wel redden heeft verl talent. Heeft een hele goede passing en schot. Is erg slim. Heeft ook als LCV gestaan. Niet iedereen wordt een Iniesta sommigen kunnen ook minder opvallen en zijn een Busquets. Deze jongen komt er echt let maar op.
 
tubes
 
22
19 februari 2018 om 08:24
Hij komt snelheid tekort, niet handelingssnelheid.
 
Lee112
 
12
19 februari 2018 om 08:49
Hij is een betere nr 6 dan Frenkie en Donny hoor. Puur een spelverdeler i.p.v. dribbelaar. Of hij het redt zal de toekomst bepalen.
 
wolterx
 
5
19 februari 2018 om 11:26
Handelingssnelheid en inzicht zijn zijn 2 sterkste punten. Is alleen 'traag' als in topsnelheid en vooral acceleratie. Kan iets langer duren maar beste '6' voor Ajax, en zo staat hij al jaren te boek.
 
007
 
15
19 februari 2018 om 08:39
Viel gisteren uitstekend in. Had veel zelfvertrouwen en leek goed mee te kunnen draaien. Het verrassingselement zal snel voorbij zijn en dan zal ook Eiting extra druk gaan voelen. We zullen zien of hij daar mee kan omgaan.
 
KusH
 
7
19 februari 2018 om 08:50
Tal van voorbeelden van jonge talenten die als een komeet startten maar eindigde ergens in Verweggistan. En tal van spelers waarvan gedacht werd van die haalt t niet maar bereikte meer dan gedacht. Uitspraken doen van t wordt niets of weteldtop is ook niet op zn plaats. Geef die jongen een aantal seizoen om zich t te kunnen ontwikkelen. Hij viel gister lekker in en aan zn spel te zien speelt hij graag vooruit en heeft oog voor steekpassjes
 
GunnerFan
 
1
19 februari 2018 om 10:03
Mooie reactie en goed verwoordt, hij viel zeker goed in en dat was niet makkelijk in zo'n lastige pot waar de druk er vol op stond! Hopelijk kan hij zo door gaan en zo door breken.
 
WouterSL
 
7
19 februari 2018 om 08:57
Leuk dat de mensen hier Carel onderschatten. Die gaat hij verasssen. Bekijk zijn passes eens goed. Altijd de juiste snelheid en op maat. Gaf er gisteren weer een paar. Gewoon toekomstig bassis materiaal. Niks middenmoot
 
DVV20
 
2
19 februari 2018 om 08:58
Nog niet veel van hem gezien, maar gister als vervanger van Schone heeft hij het uitstekend gedaan. Durfde, zoals een echte Ajax speler, direct ballen op te eisen en speelde veel ballen direct voorui ipv tikkies breed en terug. Ben benieuwd of hij het over een langere periode tegen sterkere tegenstanders kan laten zien.
 
Lekiam
 
3
19 februari 2018 om 09:35
Dit jaar verwacht ik hem nog niet veel te zien. Mocht Schone vervangen worden zal dat gebeuren voor F. De Jong waarbij Wober dan achterin gaat spelen. Volgend seizoen zal Ziyech wel weg zijn en is er meer ruimte voor hem, aangezien F. de Jong de plek van Ziyech wel in zal nemen.
 
sloep01
 
0
19 februari 2018 om 11:19
Het wordt ook onderhand tijd dat schone er uit gaat want hij is de laatste tijd gewoon een vertragende factor , de tweede helft liep het veel beter want de 0-1 was maar een zwakke afspiegeling van de krachtverhouding nee schone heeft zijn waarde gehad en het wordt tijd dat hij dat hij vervangen gaat worden ,
 
Patroo
 
7
19 februari 2018 om 10:14
Ik heb bij zulke nuchtere jongens wel vaak meer vertrouwen dan de types die zichzelf de next best thing vinden na een paar wedstrijden (de Bazoertjes, de El Ghazi's en Kishna's). Juist deze types lopen niet te miepen wanneer ze niet spelen, maar hebben genoeg zelfreflectie om te weten wat ze moeten doen om het wel te halen. Eiting verbaasde me gister. Had een hele goeie pass dat eigenlijk een assist hoorde te zijn, maar verdeelde het spel ook zoals een nummer 6 zou moeten doen. Deed me op sommige momenten denken aan Blind.
 
Just-Stevie
 
4
19 februari 2018 om 10:30
Viel uitstekend in, hele goede techniek en handelingssnelheid, rustig aan de bal en heel goed in de kleine ruimte. Dat hij niet snel is maakt niet uit, Schöne is dat ook niet, het gaat erom dat hij op de goede plaats staat bij balverlies en balbezit. Rustig brengen en volgend jaar een kans geven.