Eiting verlaat Ajax met opgeheven hoofd: 'Niemand sluit dat uit'
Maandag, 5 juli 2021 om 09:40

Carel Eiting besloot onlangs om Ajax na veertien seizoenen te verlaten, met Racing Genk als zijn nieuwe werkgever. De middenvelder had al enkele maanden contact met de club van trainer John van den Brom en hij staat dan ook volledig achter zijn keuze. Eiting had in de afgelopen periode meerdere opties om uit te kiezen. Hij sluit daarnaast niet uit dat en in de toekomst een tweede dienstverband bij Ajax volgt.

Opties genoeg dus voor Eiting, die uiteindelijk in Genk een meerjarig contract tekende. "Die had ik zeker. Maar voor mij was het vrij snel duidelijk dat ik dit de ideale stap vond voor mijn carrière en mijn ontwikkeling", zo klinkt het in een uitgebreid interview met Ajax Showtime. "Of ik per se naar het buitenland wilde? Ja, ik wilde graag naar het buitenland. Als speler en als mens vind ik het leuk om dingen te ontdekken en nieuwe culturen mee te maken." Eiting was graag definitief doorgebroken bij Ajax, maar door blessures en de forse concurrentie kwam dat er in de afgelopen jaren nooit van.

Eiting over vertrek bij Ajax: 'Dat was het moment waarop we elkaar aankeken'

De middenvelder keek pas geleden ook al terug op zijn vertrek uit Amsterdam.Lees artikel

"Het is grappig hoe mensen daarnaar kijken. Mensen vullen dat op een bepaalde manier in en dat is helemaal prima", aldus Eiting, die een jaar geleden al wist dat een vertrek bij Ajax er aan zat te komen. "Als je verhuurd wordt (aan Huddersfield Town, red.), weet je in principe dat je daarna een transfer maakt", benadrukt de realistische middenvelder. Eiting koestert desondanks geen enkele wrok richting Ajax. "Natuurlijk, ik heb met zoveel mensen een goede band opgebouwd. Vanuit mijn kant heb ik goede dingen laten zien, zodat er mogelijk een samenwerking kan zijn in de toekomst. Niemand sluit dat uit."

Eiting weet dat meer jeugdspelers uiteindelijk niet doorbreken in de hoofdmacht van Ajax. Toch staat de jeugdopleiding van de Amsterdamse club wat hem betreft op eenzame hoogte. "Als jij in jezelf gelooft en je vindt het leuk, kun je er altijd komen. Ajax zal altijd proberen jeugdspelers te helpen en te stimuleren. Zoveel mensen binnen Ajax hebben mij geholpen in mijn ontwikkeling als voetballer en als mens en daar ben ik dankbaar voor. Ik hoop en weet dat ze dat blijven doen, en dat maakt Ajax ook zo groot", zo besluit de vertrokken middenvelder.

Meer nieuws
   
23:55
23:55
Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
10
   
23:39
23:39
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
5
   
23:04
23:04
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
6
   
23:00
23:00
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
18
   
22:54
22:54
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
54
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
Inti
 
3
5 juli 2021 om 10:11
Veel succes Carel bij Genk. Gewoon niet goed genoeg voor Ajax, maar deze jongen kan nog een prima carrière opbouwen in de subtop.
 
London Calling
 
2
5 juli 2021 om 12:10
Vooral fysiek lijkt hij niet gemaakt voor topsport. Ik zou hem nog niet afschrijven voor de top als hij een keer fit wordt en blijft. Met zijn inzicht en techniek kan hij prima mee maar elke keer wanneer hij goed begint te spelen krijgt hij een blessure, daarmee wordt zelfs een mooie carriere in de subtop al een hele uitdaging.
 
jorisdijk
 
0
5 juli 2021 om 12:29
Wel iemand die het op slimheid en passing kan redden. Het absolute topniveau zal niet lukken in het moderne voetbal. Maar bijvoorbeeld in italie hoef je ook niet persé 30km per wedstrijd te lopen.
 
burwatti
 
22
5 juli 2021 om 10:13
Hele slimme, en verstandige jongen. Jammer dat het er bij Ajax niet van is gekomen, in de jeugd genoten van het spelinzicht van Eiting, elke bal ging voor uit. Hopelijk kan hij zich stormachtig doorontwikkelen bij Racing Genk en krijgt hij vertrouwen van VD Brom, ik ben ervan overtuigd dat hij nog steeds de potentie heeft om ontzettend ver te komen.
 
TheresOnlyOne
 
5
5 juli 2021 om 11:02
Dat doelpunt, in de youth league, tegen Juventus, in de regen, op de toekomst was echt prachtig! Helaas heeft hij dat inderdaad nooit door kunnen zetten. Maar ik hoop wel dat er goede afspraken zijn gemaakt omtrent het eventueel terugkopen van hem.
 
Daneman
 
1
5 juli 2021 om 13:23
@burwatti Helemaal mee eens, doodzonde van zijn kraakbeenloze knieën. Zonder dat gedoe was het een absolute topspeler geworden. Ik hoop het beste voor hem, maar ben er bang voor.
 
Booya_410
 
2
5 juli 2021 om 10:13
Prima kereltje die helaas net te kort kwam om echt aanspraak te kunnen maken voor Ajax 1. Desalnietemin hoop ik dat hij zijn plek zal vinden in Belgie en dat hij wat van zijn carriere weet te maken. Om ooit als mogelijke trainer van Ajax terug te keren.
 
maurootje
 
4
5 juli 2021 om 10:14
23 jaar, veel te lang gewacht, op klein clubje huddersfield town na, nog niets gepresenteerd. Als je als 21 jarige bij Ajax nog steeds niet aan de bak komt, moet je verder kijken, want normaliter begin je al vanaf je 18/19e bij ajax. Nouja, beter laat dan nooit
 
burwatti
 
39
5 juli 2021 om 10:26
Wel ene beetje een zure reactie Maurootje. Eiting heeft veel pech gehad met blessures voornamelijk met zijn knie. Daarnaast is Huddersfield town niet zomaar een klein clubje.. Op je 23ste kan je je nog prima door ontwikkelen en hoeft je carriere zeker nog niet over te zijn.
 
maurootje
 
3
5 juli 2021 om 10:41
Huddersfield is gewoon klein clubje, kom op man, gaan we nu doen alsof de nummer 18 uit de championship wat voorstelt? brr verder kan je je ook blijven ontwikkelen maar wel kostbare jaren verloren en Eiting Heeft niet zo zeer pech gehad met z’n blessures, stond nooit bekend als de volgende die zou doorbreken, modderde beetje achter zijn lichting aan. Dat moet je wel snel in zien en kan je naar een wat lager club gaan knallen in de basis
 
burwatti
 
32
5 juli 2021 om 10:59
De Championship is gewoon een grote competitie.. daarnaast speelde Huddersfield 2 jaar geleden ook gewoon nog in de Premier league. opnieuw een vrij zure reactie dus "brr"
 
burwatti
 
19
5 juli 2021 om 11:02
Je zegt dat Eiting geen pech heeft gehad met zijn blessures? Dan heb je het niet helemaal goed gevolgd, telkens als Eiting bij het eerste mee ging raakte hij geblesseerd waardoor hij weer terug werd verwezen naar Jong Ajax.. Eiting stond dan misschien voor het grote publiek niet te boeken als enorm talent, maar iedereen die op de toekomst kwam kijken zag zijn spel inzicht, en geniale passjes.. Enige wat Eiting in mijn ogen echt te kort komt is af en toe wat handelingssnelheid.
 
Lunny
 
4
5 juli 2021 om 14:45
Dan ben je niet heel goed geïnformeerd. Eiting was de motor achter Nouri en van de Beek. Dankzij hem konden die 2 renderen. Eiting wordt niet voor niets de professor genoemd. En als je al aangeeft dat hij geen pech heeft gehad met blessures betwijfel ik of je je niet verward met iemand anders.
 
Sieb nr. 15
 
3
5 juli 2021 om 14:54
Maurootje, als je een club niet zo goed volgt, ga dan ook geen random opmerkingen lopen strooien. Ten eerste heeft Eiting juist enorm pech gehad met die blessures, aangezien die steeds net kwamen toen hij begon aan te sluiten bij Ajax 1. Hoezo is dat geen pech qua timing? Ten tweede, iedereen die Ajax een beetje volgt, weet hoe bepalend hij bij Jong was met zijn inzicht. Een mooie spelmaker die net niet genoeg handelingssnelheid had voor het eerste, maar die voor veel clubs (zoals Genk) een erg mooie aanwinst zal zijn als ie heel blijft.
 
Juga
 
14
5 juli 2021 om 10:35
Beetje respectloos naar beiden toe. Ajax is een grote club en geen club die gedragen moet worden door spelertjes die net volwassen zijn. Verder is 23 juist een mooie leeftijd om te vertrekken voor als het daar niet wil lukken. Je weet niet wat de toekomst brengt. Mensen zijn meestal pas rond hun 28ste op hun top. Met zijn 23 jaar is hij nog jong genoeg om zich via Genk eventueel weer omhoog te werken naar misschien wel het niveau van Ajax. Sterker nog, hij komt net kijken met zijn 23 jaar. Dat forceren van hele jonge jongens is misschien wel de trend, maar normaal is het niet naar mijn mening. Zeker niet als we het al hebben over ouderdom bij iemand van 23. Tot vorig seizoen kon hij namelijk nog steeds voor jeugdelftallen uitkomen.
 
maurootje
 
3
5 juli 2021 om 10:43
“Zou niet gedragen moet worden door spelers die net volwassenen zijn” nouja, dat is nou net het hele filosofie van Ajax, jonge spelers die in de basis staan. Buiten Ajax is 23 een leeftijd waar je net komt kijken, in de eredivisie niet. Niets respectloos, gewoon mijn harde mening. Jij bent toch wel mee eens dat hij net zo goed 2 jaar geleden al kon vertrekken? Want toen was al duidelijk dat hij het niet zou gaan halen. Voetbal leven is kort, doorpakken tot dat je een bekende naam ben, want dan kom je overal wel terecht, niet als je Carel heet en je hebt tot je 23e alleen maar op de bank gezeten in de eredivisie met een uitstapje naar Engeland waar hij bijna laatste werd maar wel veel heeft gespeeld. Maar goed, dan praat je ook over de nummer 18..
 
burwatti
 
13
5 juli 2021 om 11:05
Beetje jammer dat je al je reacties aanpast na 10 minuten, want als je je wat verder verklaart zoals je nu doet komt het allemaal al iets minder rot over. overigens is op je 23ste terecht komen bij Racing Genk nog steeds geen schade
 
jolano
 
7
5 juli 2021 om 10:39
veel succes eiting, het is je gegund, hoop je weer te zien bij ajax.
 
cocovandeflats
 
0
5 juli 2021 om 12:22
Goed ventje. Flemming ging snel weg en heeft afgelopen seizoen goed gepresteerd. Kan ook mooie stappen maken. Eiting heeft meer talent, maar soms iets te lief. Hoop dat CC hem meer power heeft gegeven. Mooi om te zien dat de Toekomst spelers elders naar hun zin hebben.
 
MrKrillin
 
0
5 juli 2021 om 14:00
Gaat hij transfervrij? Zie het niet in het artikel staan of er betaald is en hoeveel. Of ik lees er overheen. Ben wel benieuwd.
 
thucan
 
0
5 juli 2021 om 14:00
Bij PSV hadden we er een hele tijd geleden ook zo eentje rondlopen, Jasper Waalkens. Daar zat ik naar te kijken als jeugdspeler, viel zo’n beetje van m’n stoel van het inzicht/ de techniek die die gast had.. Altijd vooruit willen. Op de een of andere manier (had fysiek ook niks bij te zetten) weggezakt na de jeugdteams. Jasper zakte wel wat verder af dan Eiting, maar beiden een genot om te zien voetballen bij die jeugd teams