El Ghazi is kop-van-jut bij vijfde verlies op rij van Aston Villa: 'Hersenloos'
Zaterdag, 6 november 2021 om 11:53

Anwar El Ghazi krijgt het zwaar te verduren in de Engelse media. De aanvaller van Aston Villa speelde vrijdagavond een ongelukkige wedstrijd in het treffen met Southampton (1-0 verlies), wat alweer de vijfde nederlaag op rij was voor de club uit Birmingham. In de elfde minuut kreeg El Ghazi een gele kaart en met een opzichtige schwalbe solliciteerde hij niet veel later naar een tweede.

"Het begin was een nachtmerrie voor Villa", schrijft the Guardian. "Ze mochten zichzelf gelukkig prijzen dat scheidsrechter Andy Madley niet voor de tweede keer geel trok bij een hersenloze overtreding op Southamptons tienersensatie Tino Livramento. Een paar minuten voor de rust nam El Ghazi nog een domme beslissing, door snel op te springen nadat hij een fopduik maakte in het strafschopgebied. Ralph Hasenhüttl (de trainer van Southampton, red.) was woest, maar Southampton was mogelijk nóg verbaasder dat El Ghazi in de tweede helft nog op het veld stond."

Ook analist Jamie Redknapp van Sky Sports had tijdens de rust van de wedstrijd een duidelijke boodschap voor El Ghazi: "Stop alsjeblieft met overtredingen maken en blijf op het veld." "Een schaamteloze duik", zo verwoordde de BBC de schwalbe van de Nederlands international. Wel werd de kritiek van de Engelse omroep over zijn optreden nog enigszins genuanceerd: "Villa leek als nieuw in de tweede helft, met El Ghazi en Emiliano Buendía die erg dichtbij een doelpunt kwamen."

Na het vertrek van voormalig sterspeler Jack Grealish naar Manchester City voor een recordbedrag van 117 miljoen euro, is El Ghazi een van de spelers die met zijn erfenis is belast. Danny Ings, Leon Bailey en Buendía werden in dat kader ook al gehaald, maar eerstgenoemde is geblesseerd terwijl Bailey en Buendía vooralsnog niet weten te imponeren. El Ghazi wist in zes Premier-League duels dit seizoen tot dusver een keer te scoren en gaf nog geen assist. The Villans zien zich momenteel op een vijftiende plaats op de ranglijst met tien punten uit elf duels.

Meer nieuws
   
09:14
09:14
Oranje-opponent Frankrijk ziet basisspeler op tijd herstellen voor EK 2024
0
   
08:34
08:34
Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
3
   
08:00
08:00
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
34
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
15
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
46
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
Aston Villans
 
7
6 november 2021 om 12:10
Dit kalenderjaar de meeste nederlagen in de PL, 18. (Samen met Southampton). Toch blijf ik vertrouwen houden in Dean. Dit seizoen erg veel blessures. Elftal wat vorig jaar om Grealish heen gebouwd, als hij dan verkocht is kun je niet verwachten dat alles direct op de dezelfde voet verder gaat. Geef Dean maar de tijd.
 
TheMagistrate
 
8
6 november 2021 om 13:05
Dit is wel heel makkelijk. Deze jongen speelt al niet heel veel en nu ligt het aan hem? Het hele team was slecht.
 
Ziyechgoat22
 
0
6 november 2021 om 14:27
Waren inderdaad twee ongekend domme momenten, maar de scheids heeft niks gedaan, dus wat maakt het uit. Maar hij was nagenoeg de gevaarlijkste aanvaller van Villa. Dus begrijp niet dat hij kritiek krijgt. Met een beetje geluk en kalmte had hij 2 goals gemaakt.
 
TheSaints
 
0
6 november 2021 om 14:31
El Gazi mocht inderdaad van geluk spreken dat hij mocht blijven op het veld, scheids was ook een drama. Onthoudt de naam Tino Livramento goed, deze gaat een hele grote worden!
 
azchelsea
 
0
6 november 2021 om 14:57
Echt leuk dat hij het zo goed doet! Heeft jullie ook maar een miljoen of 5 gekost. Vond het al zonde dat hij bij ons vertrok in de zomer. Hij stond al te boek als groot talent die op de deur klopte, maar hij zag zelf ook dat speelminuten met de vele concurrentie lastig werd en wilde meteen een permanente transfer. Het zou mij niets verbazen als Chelsea over een paar jaar de terugkoopclausule activeert.